Hur Få Bort Tuggummi Från Kläder?

Hur Få Bort Tuggummi Från Kläder
Få bort tuggummi med ättika eller vinäger –

Ättika eller vinäger. Låt plagget dra i en skål fylld med varm ättika eller vinäger. Sen kan du lätt få bort tuggummit från kläder genom att försiktigt skrapa bort tuggummit med en slö kniv. Försiktig så att du inte skadar plaggets fibrer. Och kom ihåg att tvätta plagget direkt efteråt.

Visa hela svaret

Hur får man bort tuggummi från soffan?

Oljemedetoden – Olja minimerar tuggummits klibbiga egenskap och oljemetoden kan vara en mycket användbar metod för att ta bort tuggummi från mattan. Men du bör vara försiktig med denna metoden, för det kan vara svårt att få bort oljan från mattan.1. Sätt lite matolja exempelvis olivolja på en ren trasa och applicera det på tuggummit.2.

Använd sedan en kniv för att skrapa bort tuggummit från mattan. Skrapa i samma riktning varje gång och torka av knivbladet efter varje gång för att undvika att få tillbaka tuggummit i mattan.3. Fortsätt tills tuggummit är borta.4. Rengör sedan området med en lösning av diskmedel och vatten för att bli av med oljan.

Vrid trasan med lösningen och gnugga försiktigt bort oljan från mattan.5. Torka sedan av med en handduk och gå inte på matta förrän den är torr. Viktigt: Innan du använder någon av ovanstående metoder, rekommenderar vi att du ska prova på en mindre synlig plats först.

  • Få råd och hjälp av vår butikspersonal och upptäck vårt breda sortiment i butiken.
  • Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få nyheter, inspiration, de senaste erbjudandena och vår digitala reklamtidning direkt i din inkorg.
  • Du får även chansen att vinna ett presentkort värde 2000 kronor i vår Giveaway tävling varje månad.
You might be interested:  Hur Lång Tid Tar Det För Shein Kläder Att Komma?

: Så tar du bort tuggummi från mattan.
Visa hela svaret

Hur får man bort tuggummi från en matta?

Vad Ska Man Göra När Tuggummit Mosats På Mattan? – Om tuggummit har mosats på mattan är det mycket svårare att ta bort. Det krävs lite mer ansträngning för att ta bort det. Köp lite penetrerande olja (dvs. eller ), ett avfettningsmedel eller tvättmedel och en nagelborste; alla dessa verktyg hjälper dig att effektivt ta bort tuggummit.

Det första du ska göra är att spreja en generös mängd penetrerande olja direkt på tuggummifläcken. När du har täckt fläcken ordentligt med den penetrerande oljan, låt det verka i några minuter så att oljan hinner tas upp. När du är säker på att oljan har absorberats kan du börja skrapa bort fläcken med en nagelborste, skrapa i en och samma riktning så länge som tuggummit inte har lossnat.

Applicera ytterligare olja om du tror att fläcken behöver det. Efter du har fått bort det värsta kan du rengöra området ännu mer genom att spreja ett avfettningsmedel eller tvättmedel direkt på det drabbade området. Ta en ren svamp, skölj den med varmt vatten och använd den sedan på mattan.
Visa hela svaret

Vad använder man tuggummi till?

Tuggummi – Wikipedia Tuggummin med glaserad yta. Tuggummi i bladform. Tuggummi ( tugg-gummi, chewing gum ), är ursprungligen ett, som bereddes av (mjölksaften av ),, och andra ämnen. Tuggummi framställdes i stor fabriksmässig skala i kring år 1900. Formmässigt är tuggummin ofta tunna och rektangulära, men är även vanliga som runda kulor i och som,
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Tvätta Munskydd Av Tyg?

Hur får man bort läsk från soffan?

Få bort fläckar på en tygsoffa – Så här avlägsnar du fläckar av choklad, välling, frukt, saft, glass, blod m.m. från en tygsoffa:

Gnid in fläcken rejält med flytande koncentrerad galltvål på en fuktig svamp, låt verka ca 15 minuter. Gnid in igen och upprepa om det behövs. Badda efter med vatten tills allt lödder är borta. Tryck ur vattnet med hushållspapper. Galltvål går att köpa i välsorterade matbutiker och järnaffärer. Den funkar bra på andra textiler också, så som bebiskläder som fått frukt- eller matfläckar.

Har du fått fläckar av något riktigt illaluktande som uppkastningar kan du tvätta av fläcken med vatten och ättika, Till en liter vatten tar du 1 deciliter ättika. Låt torka, upprepa om det behövs. Vädra efteråt så att ättikslukten försvinner.

På envisa fettfläckar som galltvål eller diskmedel inte bitit på kan du prova potatismjöl. Lägg torrt på fläcken, låt mjölet suga upp oljan, dammsug.

Har soffan fått en ful rödvinsfläck kan du ta fram en skål vatten, rena trasor och en skål bakpulver. Fukta trasan, doppa i bakpulvret och gnugga i fläcken ordentligt med bakpulver. När fläcken har försvunnit doppar du trasan i rent vatten och torkar bort bakpulvret, eller borstar bort den.

Hund- och katthår kan smutsa ner soffan ordentligt. Ta på dig en vanlig gummihandske, dra ihop håren med den, plocka upp. Lätt, och lämnar inga fläckar.

Det finns att köpa olika kemiska fläckborttagingsmedel som spray, lödder, pulver och i flytande form. Väljer du att använda någon av dem testa alltid produkten på en liten dold yta innan du behandlar hela fläcken. Har soffkuddarna också drabbats? Så här gör du rent dina kuddar på bästa sätt.
Visa hela svaret