Hur Får Man Bort Dålig Lukt I Kläder?

Hur Får Man Bort Dålig Lukt I Kläder
Lägg kläderna i blöt – Om kläderna luktar surt eller unket efter att ha tvättats kan du blanda cirka två deciliter ättikssprit med tio liter vatten. Låt kläderna dra i blandningen i cirka 15–20 minuter, men inte längre, eftersom färg och textil kan skadas. Tvätta sedan som vanligt enligt skötselrådet. Du kan även prova att hälla ättikssprit i sköljmedelsfacket när du tvättar kläderna.
Visa hela svaret

Hur får man kläder att lukta gott?

Få bort dålig lukt från kläderna Du har tvättat dina kläder, men på något sätt luktar de fortfarande. Oavsett om dina kläder har en doft av svett eller luktar fuktigt kan det få dig att känna dig obekväm (och ingen vill sitta på kontoret eller äta på en restaurang när man tror att man luktar illa). Hur Får Man Bort Dålig Lukt I Kläder Kanske undrar du hur du tar bort svettlukt från dina kläder? Svett, fukt, mögel, rök, matos: vilka lukter som än finns i dina kläder finns det huskurer som hjälper dig att snabbt bli av med dessa oönskade dofter. Vi hjälper dig att få bort svettlukt från kläderna och andra obehagliga lukter med vår guide.

 • Bikarbonat – denna kur är inte bara bra för att bli av med lukter, den ger även dina kläder en extra glow.
 • Om några kläder luktar särskilt illa, lägg då i cirka 90 g bikarbonat tillsammans med dina kläder och tillsätt sedan tvättmedel som vanligt.
 • Dina kläder kommer att lukta mycket fräschare.
 • Om lukten är riktigt envis kan du blötlägga kläderna innan.

Vinäger – du kan använda vinäger på ungefär samma sätt som bikarbonat. Häll den i tvättmaskinen med ditt tvättmedel, eller blöt dina kläder som luktar illa över natten i en blandning av tre delar vatten och en del vinäger innan du tvättar. Kom ihåg: blanda aldrig vinäger och blekmedel.

Att använda parfymerade tvättmedel i tvätten är ett sätt att fördröja uppkomsten av mindre välkommen lukt och förhindrar att tvätten luktar illa. När dina kläder hänger på tork är det viktigt att du ger dem tillräckligt utrymme att torka. Undvik att placera en överfull torkställning i ett litet rum. Ju längre tid det tar att torka kläder, desto mer sannolikt är det att de får en fuktig lukt. Dina kläder måste vara helt torra innan du lägger undan dem. Om du har fuktiga kläder i en låda eller garderob kommer de inte att torka vilket innebär att mögel kan uppstå vilket troligtvis kan leda till att dina kläder luktar mögel. Prova att ha en undertröja eller en vanlig T-shirt under kläderna. Det kommer att absorbera det mesta av din svett, vilket innebär att kläderna du har på dig förblir fräscha. Stryk alltid dina kläder, Värmen och ångan från strykjärnet kommer att döda bakterier och ta bort lukt, vilket gör att dina kläder håller sig fräschare längre.

You might be interested:  Tunt Och Glest Vävt Tyg?

Ibland luktar dina kläder lite, men om det är det enda som är fel med dem kan det verka som ett slöseri med vatten att tvätta dem. Så här får du bort unken lukt ur dina kläder utan att använda tvättmaskinen.

Häng dina kläder utomhus i några timmar. Att vädra ur dem kan få dem att lukta mycket bättre. Solljus kan också döda bakterier, så den här metoden är särskilt effektiv under de varmare månaderna. Om du har färgade kläder måste du dock komma ihåg att för mycket exponering för solljus kan blekna dem. Vita kläder kommer dock vanligtvis att se bättre ut efter en stund i solen. Lägg kläderna i en plastpåse och stoppa in dem i frysen. Lukten orsakas av att bakterier bryter ner svetten. Den kalla temperaturen i din frys kommer att döda bakterierna som orsakar dålig lukt, vilket gör att dina kläder luktar bättre. Om det är extra viktigt för dig att dina kläder ska lukta lite fräschare på sommaren kan du investera i tidsbesparande utrustning. Den handhållna steamern ger dig till exempel ett snabbt sätt att döda bakterier på samtidigt som du blir av med lukt i dina kläder, samtidigt som du,

Oavsett om du letar efter ett sätt att ta bort svettlukt från kläder snabbt och lätt eller undrar hur du får bort unken lukt i kläder regelbundet kan dessa tips hjälpa dig att känna dig fräsch och ren oavsett tillfälle. Vi hoppas att dessa tips på hur du får bort dålig lukt från kläder har hjälpt dig att ta reda på hur man får bort svettlukt från kläder. : Få bort dålig lukt från kläderna
Visa hela svaret

Vad kan ta bort dålig lukt?

Tips för att få bort dålig lukt hemma Vi vill alla ha ett fräscht och väldoftande hem, men ibland sprider sig en mystisk och illaluktande doft genom rummen som du gärna vill få bukt på innan ditt hem är obeboeligt. Det kan finnas flera olika anledningar till varför det luktar, men oavsett anledning finns det alltid en lösning.

Investera i effektiva rengöringsprodukter som exempelvis Cif Cream Pink för att få bort dålig lukt hemma. Använd ett bra rengöringsmedel som även luktar gott för att sprida väldoft i ditt hem. Cif Allrengöring har flera välluktande dofter. Glöm inte att vädra ditt hem ofta och ordentligt året runt! Många platser i hemmet kan drabbas av dålig lukt, men som tur är finns det många tips och tricks som kan förhindra detta.

Här är några heta tips:

 • Kylskåpet: ett knep för att få bort dålig lukt i kylskåpet är att lägga in en halv citron eller en burk med bikarbonat. Ytterligare tips är att doppa lite bomull i vaniljpulver som du lägger på en av hyllorna.
 • Garderob: ta bort dålig lukt i en garderob genom att ställa in en skål med kaffebönor för en fräschare doft. Du kan även lägga in apelsinskal.
 • Köket: undvik ett illaluktande kök genom att investera i en produkt som exempelvis Cif Power & Shine Kök. Om du har tillagat fisk bör du ta ut soporna med fiskrenset direkt, sedan kan du ha en halv citron stående framme som kan dra åt sig fiskdoften.
You might be interested:  Kläder När Man Ska Gå På Date?

Dåliga lukter hemma kan bland annat komma från avlopp, sopor, fukt och mögel. För att ta bort dålig lukt i skåp kan du exempelvis ställa in en kopp med ättika över natten, eftersom ättika är bra på att suga åt sig dofter. Är det så att du istället har problem med att i princip hela ditt hem har en ofräsch doft kan du följa nedanstående steg för att ta bort dålig lukt i huset:

 1. Blanda ihop 1 del 24% ättiksyra tillsammans med 4 delar vatten.
 2. Häll den färdiga blandningen i olika skålar och placera runt om i huset på de platser där du känt av dålig lukt.

Något som de allra flesta säkert redan känner till är att det finns många fantastiska doftljus som kan göra att varje rum får en härlig doft. Detta ökar också mysfaktorn i ditt hem. Det finns många olika sätt att ta bort dålig lukt i huset. Ättika, rengöringsprodukter och kaffebönor är enbart några av alla de knep som kan fräscha upp ditt hem. Hur Får Man Bort Dålig Lukt I Kläder * Se till att ha ett bra och väldoftande rengöringsmedel som Cif hemma, och även ättika då detta är ett effektivt rengöringsmedel till bland annat kylskåpet.

 • Använd vardagliga varor som exempelvis kaffebönor, vaniljstång eller citroner för att få bort dålig lukt.
 • Inhandla ett gäng doftljus som du kan anpassa efter säsong, rum och högtider.

ursprungligen publicerat 21 november 2018 : Tips för att få bort dålig lukt hemma
Visa hela svaret

Varför luktar den rena tvätten illa?

Tvättmaskin: Kläderna luktar illa | Siemens Vitvaror Din webbläsare är utdaterad. För bättre säkerhet, hastighet och bästa upplevelsen av sidan uppdatera, eller använd en annan webbläsare. Om det finns en dålig lukt i trumman kan den lätt överföras till dina kläder under ett tvättprogram. Dålig lukt är oftast resultatet av smuts från tidigare tvättar och även från mögel som bildats i luckans gummibälg. Tvättmaskiner är inte självrengörande och kräver regelbundet underhåll minst var tredje månad.

För mer information om hur du rengör tvättmaskinen: Om du använder för lite tvättmedel kan det innebära att kläderna inte blir riktigt rena. Se till att du fyller på tvättmedelsfacket upp till den markerade linjen på insidan av facket, eller om du använder en doseringsboll se till att den är fylld upp till rätt nivå på utsidan av bollen.

You might be interested:  Hur Ta Bort Kåda På Kläder?

Läs tvättmedelstillverkarens anvisningar om du är osäker. Kom ihåg att det finns situationer då du kan behöva använda mer tvättmedel än den rekommenderade mängden. För mer information om hur mycket tvättmedel du ska använda: Om du har följt instruktionerna ovan men fortfarande har problem med din Siemens tvättmaskin kanske du ska låta en expert från Siemens ta en titt. : Tvättmaskin: Kläderna luktar illa | Siemens Vitvaror
Visa hela svaret

Hur får man bort stark lukt?

Matos, rök eller annan besvärande lukt i ett rum 24-procentig ättika hjälper mot mycket i luktväg. Placera ut ett antal små skålar med ättika i rummet och vädra samtidigt. Ättikan drar åt sig den dåliga lukten. Istället kan det lukta lite ättika i rummet, men det är lätt att få bort senare.
Visa hela svaret

Hur rengör man tvättmaskin som luktar illa?

Användning av ättika i tvättmaskin – Ättika är någonting som är bra till mycket, även när du ska rengöra din tvättmaskin. För att rengöra tvättmaskin med ättika kan du lägga tre dl ättika i tvättmedelsfacket och köra ett program på 90 grader när tvättmaskinen är tom.
Visa hela svaret

Kan man blanda ättika och tvättmedel?

Rengör tvättmaskinen med ättika – Ättika är en favorit hemma och förutom att använda den till ex sköljmedel så kan du även rengöra din tvättmaskin. Lägg då 3 dl ättika i tvättmedelsfacket och kör ett program på 90 grader när tvättmaskinen är tom. Det kommer definitivt göra susen mot dålig lukt! Läs även: : Därför ska du alltid tvätta kläder med ättika
Visa hela svaret

Varför luktar inte tvätten gott?

Tvättmaskin: Kläderna luktar illa | Siemens Vitvaror Din webbläsare är utdaterad. För bättre säkerhet, hastighet och bästa upplevelsen av sidan uppdatera, eller använd en annan webbläsare. Om det finns en dålig lukt i trumman kan den lätt överföras till dina kläder under ett tvättprogram. Dålig lukt är oftast resultatet av smuts från tidigare tvättar och även från mögel som bildats i luckans gummibälg. Tvättmaskiner är inte självrengörande och kräver regelbundet underhåll minst var tredje månad.

För mer information om hur du rengör tvättmaskinen: Om du använder för lite tvättmedel kan det innebära att kläderna inte blir riktigt rena. Se till att du fyller på tvättmedelsfacket upp till den markerade linjen på insidan av facket, eller om du använder en doseringsboll se till att den är fylld upp till rätt nivå på utsidan av bollen.

Läs tvättmedelstillverkarens anvisningar om du är osäker. Kom ihåg att det finns situationer då du kan behöva använda mer tvättmedel än den rekommenderade mängden. För mer information om hur mycket tvättmedel du ska använda: Om du har följt instruktionerna ovan men fortfarande har problem med din Siemens tvättmaskin kanske du ska låta en expert från Siemens ta en titt. : Tvättmaskin: Kläderna luktar illa | Siemens Vitvaror
Visa hela svaret