Hur Får Man Bort Smink Från Vita Kläder?

Hur Får Man Bort Smink Från Vita Kläder
Bli av med sminkfläckar utan att tvätta – beauty blog Sminkfläckar är förargeligt och irriterande. Men oroa dig inte, det finns sätt att bli av med dem – även utan att tvätta. Tyvärr händer det emellanåt att vi hittar sminkfläckar på våra kläder. Anledningarna är många, men spelar ingen roll.

Fläckan finns nu där; hur kan jag få bort den? Här är några tips för att bli av med fläckarna – även utan tvättmaskin. Stärkelse och bakpulver De flesta kosmetika består av fett och färg, vilket gör att vi måste ta bort båda. Det är viktigt att agera snabbt, eftersom fett sprider sig snabbt. Därför bör du först försöka dutta bort så mycket smink som möjligt med en absorberande trasa.

För att binda resterande fett, strö matstärkelse på fläcken, pressa stärkelsen lätt och låt det verka i några minuter. Sedan tar vi bort stärkelsen och fuktar fläcken. Därefter strör vi på bakpulver och låter det verka för att ta bort färgen. Upprepa det sista steget tills färgen är borta.

 1. För vita kläder Med rätt medel bör sminkfläckar inte heller vara ett problem även vid vita kläder.
 2. För detta bör du först ta bort fettet med en absorberande trasa så långt som möjligt.
 3. Så fort fläcken har torkat, tar du gallsåpa, fuktar den och gnider in fläcken med den.
 4. Tvålen tar inte bara bort färgen, utan även resterande fett.

Isbitar Flytande foundation, brun-utan-sol eller concealer “skrapar” man bäst bort innan de torkar. Ta sedan en isbit och gnugga fläcken i cirkulära rörelser. Dutta av med en pappersduk emellanåt. Upprepa processen tills du fått ut färgen från tyget. Nylonstrumpbyxor Med en gammal strumpbyxa kan du ta bort puder såsom foundation, rouge eller ögonskugga.

You might be interested:  Hur Länge Ska Man Torktumla Kläder?

För detta tar du en strumpbyxa som du inte längre använder. Avlägsna först överflödigt pulver från kläderna. För detta använder du antingen en hårtork (kall luft) eller dina egna lungor. Därefter drar du med strumpbyxan över fläcken och borstar bort den. Strumpbyxorna absorberar färgpigmenten. Lägg in dem en gång i tvättmaskinen och du kan använda den igen för nästa fläck.

Bröd Om det går väldigt snabbt kan bröd hjälpa till vid läppstifts- eller foundationfläckar. För detta tar vi en bit bröd eller rostat bröd och gnider det försiktigt över fläcken. Detta fungerar mycket bra, särskilt vid mörka kläder. Fläcken försvinner inte helt, men det är en bra metod om du verkligen inte har tid.

Rengöringsservetter OBS: Innan du använder rengöringsservetter, bör du alltid testa dem först på ett diskret ställe för att se hur kemikalierna i servetterna reagerar med tyget. Om ingenting händer kan du försöka börja komma åt fläcken med servetten i cirkulära rörelser. Det är bäst att börja vid kanten och långsamt jobba in mot mitten.

Om det mesta av fläcken försvinner, skölj tyget med rent kallt vatten. Därefter torkar du fläcken genom att dutta med en pappershandduk. : Bli av med sminkfläckar utan att tvätta – beauty blog
Visa hela svaret

Hur får man bort mascara på kläder?

Relaterade artiklar – Mascara finns i de flesta handväskor och sminkbord över hela landet. Det kan framhäva och försköna vilka ögonfransar som helst, men mascarafläckar på kläderna är betydligt mindre attraktivt. Mascarafläckar kan vara oerhört svårt att få bort eftersom de ofta är både mörka och feta, men med Vanish Oxi Action blir det betydligt lättare.
Visa hela svaret

You might be interested:  Ta Bort Läppstift Från Tyg?

Hur får jag vit tvätt vitare?

Få din vittvätt vit igen – 3 naturliga metoder som fungerar Gulnade vita lakan och kläder är aldrig kul – men det finns enkla metoder för att råda bot på problemet. Här hittar du tre metoder för att få din vittvätt vit igen med hjälp av saker som du förmodligen redan har hemma! Hur Får Man Bort Smink Från Vita Kläder Foto: Pexels Allt fler får upp ögonen för hur man kan tvätta och städa med naturliga medel. Varför köpa kemiska medel när man lika gärna kan använda sådant som man har i skafferiet? Med hjälp av bikarbonat, vitvinsvinäger och bleksalt kan du till exempel fräscha upp din vittvätt igen, helt utan läskiga kemikalier. Spana in våra tips här nedan! 1. Bikarbonat Du behöver:

 • 1 dl bikarbonat
 • Tvättmedel

Gör så här: Häll bikarbonaten i tvättmedelsfacket och tvätta din vittvätt som vanligt med ditt standardtvättmedel. För mer koncentrerade fläckar kan du blanda bikarbonat med citronsaft och behandla fläckarna med detta – tvätta därefter som vanligt.2. Vitvinsvinäger Du behöver:

 • 1 dl vitvinsvinäger
 • Tvättmedel

Gör så här: Häll vitvinsvinägern i facket för sköljmedel. Tvätta som vanligt med ditt standardtvättmedel.

 • 3. Bleksalt
 • Det finns två metoder för att få vittvätt vit med hjälp av bleksalt – antingen så blötlägger du tvätten med bleksalt eller så blandar du bleksalt och tvättmedel.
 • Du behöver:
 • 1 tsk bleksalt
 • Tvättmedel

Gör så här:

 1. Blöttlägg vittvätten med en tesked bleksalt och tvätta sedan som vanligt – bleksaltet är då effektivt från 30 grader.
 2. Eller, lägg till en tesked bleksalt till ditt tvättmedel och kör maskinen som vanligt – bleksaltet är då effektivt från 50 grader.
You might be interested:  Färg Att Måla På Tyg?

Källa: : Få din vittvätt vit igen – 3 naturliga metoder som fungerar
Visa hela svaret

Hur får man vita byxor vita igen?

Bikarbonat för blekning av kläder – Utöver att vara en billig hushållsprodukt som många av oss redan har hemma tränger bikarbonat djupt in i dina kläders tyg, tar bort fläckar och gör dem mjuka. Superknepen: 15 saker att göra med omaka strumpor Tillsätt cirka en deciliter bikarbonat i ditt vanliga tvättmedel och tvätta som vanligt.
Visa hela svaret

Hur får man bort fläckar från byxor?

Ta bort fläckar på kläder – I de allra flesta fall är det lättare att få bort en fläck om du kan behandla den så snart som möjligt. När fläcken väl torkat in i tyget krävs det vanligen en lite större insats. När du ska använda varmt vatten är det oftast bäst om det är kokande eller i alla fall så hett som möjligt.

 • Läs på tvättlappen vilken temperatur ditt plagg tål så att det inte riskerar att krympa.
 • Du ska alltid förbehandla fläcken innan du tvättar i tvättmaskin.
 • Det är nämligen mycket svårare att få bort fläckar när plagget väl är tvättat.
 • Fettfläckar på kläder behöver du till exempel först behandla med majs- eller potatismjöl och därefter med såpa eller diskmedel innan du tvättar.

Fläckar av deodorant tar du bort genom att droppa lite diskmedel eller citronsyra, alternativt gnida in galltvål tills det skummar. Är kläderna dessutom missfärgade av svett eller urin kan du också applicera ättika som är uppblandat med lite vatten. Låt verka i en halvtimme innan du tvättar i maskinen.
Visa hela svaret