Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott?

Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott
Få bort dålig lukt från kläderna Du har tvättat dina kläder, men på något sätt luktar de fortfarande. Oavsett om dina kläder har en doft av svett eller luktar fuktigt kan det få dig att känna dig obekväm (och ingen vill sitta på kontoret eller äta på en restaurang när man tror att man luktar illa). Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott Kanske undrar du hur du tar bort svettlukt från dina kläder? Svett, fukt, mögel, rök, matos: vilka lukter som än finns i dina kläder finns det huskurer som hjälper dig att snabbt bli av med dessa oönskade dofter. Vi hjälper dig att få bort svettlukt från kläderna och andra obehagliga lukter med vår guide.

Bikarbonat – denna kur är inte bara bra för att bli av med lukter, den ger även dina kläder en extra glow. Om några kläder luktar särskilt illa, lägg då i cirka 90 g bikarbonat tillsammans med dina kläder och tillsätt sedan tvättmedel som vanligt. Dina kläder kommer att lukta mycket fräschare. Om lukten är riktigt envis kan du blötlägga kläderna innan.

Vinäger – du kan använda vinäger på ungefär samma sätt som bikarbonat. Häll den i tvättmaskinen med ditt tvättmedel, eller blöt dina kläder som luktar illa över natten i en blandning av tre delar vatten och en del vinäger innan du tvättar. Kom ihåg: blanda aldrig vinäger och blekmedel.

Att använda parfymerade tvättmedel i tvätten är ett sätt att fördröja uppkomsten av mindre välkommen lukt och förhindrar att tvätten luktar illa. När dina kläder hänger på tork är det viktigt att du ger dem tillräckligt utrymme att torka. Undvik att placera en överfull torkställning i ett litet rum. Ju längre tid det tar att torka kläder, desto mer sannolikt är det att de får en fuktig lukt. Dina kläder måste vara helt torra innan du lägger undan dem. Om du har fuktiga kläder i en låda eller garderob kommer de inte att torka vilket innebär att mögel kan uppstå vilket troligtvis kan leda till att dina kläder luktar mögel. Prova att ha en undertröja eller en vanlig T-shirt under kläderna. Det kommer att absorbera det mesta av din svett, vilket innebär att kläderna du har på dig förblir fräscha. Stryk alltid dina kläder, Värmen och ångan från strykjärnet kommer att döda bakterier och ta bort lukt, vilket gör att dina kläder håller sig fräschare längre.

Ibland luktar dina kläder lite, men om det är det enda som är fel med dem kan det verka som ett slöseri med vatten att tvätta dem. Så här får du bort unken lukt ur dina kläder utan att använda tvättmaskinen.

Häng dina kläder utomhus i några timmar. Att vädra ur dem kan få dem att lukta mycket bättre. Solljus kan också döda bakterier, så den här metoden är särskilt effektiv under de varmare månaderna. Om du har färgade kläder måste du dock komma ihåg att för mycket exponering för solljus kan blekna dem. Vita kläder kommer dock vanligtvis att se bättre ut efter en stund i solen. Lägg kläderna i en plastpåse och stoppa in dem i frysen. Lukten orsakas av att bakterier bryter ner svetten. Den kalla temperaturen i din frys kommer att döda bakterierna som orsakar dålig lukt, vilket gör att dina kläder luktar bättre. Om det är extra viktigt för dig att dina kläder ska lukta lite fräschare på sommaren kan du investera i tidsbesparande utrustning. Den handhållna steamern ger dig till exempel ett snabbt sätt att döda bakterier på samtidigt som du blir av med lukt i dina kläder, samtidigt som du,

Oavsett om du letar efter ett sätt att ta bort svettlukt från kläder snabbt och lätt eller undrar hur du får bort unken lukt i kläder regelbundet kan dessa tips hjälpa dig att känna dig fräsch och ren oavsett tillfälle. Vi hoppas att dessa tips på hur du får bort dålig lukt från kläder har hjälpt dig att ta reda på hur man får bort svettlukt från kläder. : Få bort dålig lukt från kläderna
Visa hela svaret

Contents

You might be interested:  Varför Har Jultomten Röda Kläder?

Hur får man bort dålig lukt?

Tips för att få bort dålig lukt hemma Vi vill alla ha ett fräscht och väldoftande hem, men ibland sprider sig en mystisk och illaluktande doft genom rummen som du gärna vill få bukt på innan ditt hem är obeboeligt. Det kan finnas flera olika anledningar till varför det luktar, men oavsett anledning finns det alltid en lösning.

Investera i effektiva rengöringsprodukter som exempelvis Cif Cream Pink för att få bort dålig lukt hemma. Använd ett bra rengöringsmedel som även luktar gott för att sprida väldoft i ditt hem. Cif Allrengöring har flera välluktande dofter. Glöm inte att vädra ditt hem ofta och ordentligt året runt! Många platser i hemmet kan drabbas av dålig lukt, men som tur är finns det många tips och tricks som kan förhindra detta.

Här är några heta tips:

 • Kylskåpet: ett knep för att få bort dålig lukt i kylskåpet är att lägga in en halv citron eller en burk med bikarbonat. Ytterligare tips är att doppa lite bomull i vaniljpulver som du lägger på en av hyllorna.
 • Garderob: ta bort dålig lukt i en garderob genom att ställa in en skål med kaffebönor för en fräschare doft. Du kan även lägga in apelsinskal.
 • Köket: undvik ett illaluktande kök genom att investera i en produkt som exempelvis Cif Power & Shine Kök. Om du har tillagat fisk bör du ta ut soporna med fiskrenset direkt, sedan kan du ha en halv citron stående framme som kan dra åt sig fiskdoften.

Dåliga lukter hemma kan bland annat komma från avlopp, sopor, fukt och mögel. För att ta bort dålig lukt i skåp kan du exempelvis ställa in en kopp med ättika över natten, eftersom ättika är bra på att suga åt sig dofter. Är det så att du istället har problem med att i princip hela ditt hem har en ofräsch doft kan du följa nedanstående steg för att ta bort dålig lukt i huset:

 1. Blanda ihop 1 del 24% ättiksyra tillsammans med 4 delar vatten.
 2. Häll den färdiga blandningen i olika skålar och placera runt om i huset på de platser där du känt av dålig lukt.

Något som de allra flesta säkert redan känner till är att det finns många fantastiska doftljus som kan göra att varje rum får en härlig doft. Detta ökar också mysfaktorn i ditt hem. Det finns många olika sätt att ta bort dålig lukt i huset. Ättika, rengöringsprodukter och kaffebönor är enbart några av alla de knep som kan fräscha upp ditt hem. Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott * Se till att ha ett bra och väldoftande rengöringsmedel som Cif hemma, och även ättika då detta är ett effektivt rengöringsmedel till bland annat kylskåpet.

 • Använd vardagliga varor som exempelvis kaffebönor, vaniljstång eller citroner för att få bort dålig lukt.
 • Inhandla ett gäng doftljus som du kan anpassa efter säsong, rum och högtider.

ursprungligen publicerat 21 november 2018 : Tips för att få bort dålig lukt hemma
Visa hela svaret

Vilket sköljmedel doftar bäst?

2014-09-24 – 14:00 Imorgon torsdag händer det grejer med min webshop! Vi har hållit på ett tag och gjort en massa förändringar till det bättre och imorgon ska det äntligen vara klart! Nu börjar också höst&vinter-kollektionen av Pernilla Wahlgren Collection ramla in i butik, så håll ögonen öppna så att inte just din favorit tar slut! Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott Leo Jumper som är lika mjuk och skön som mina ponchos finns nu i båda färgerna! Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott Poulära Lace Dress är tillbaka i svart men även i två nya färger ; Mörkblå och Taupe. Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott Mor och dotter redo för fest dressade i Pernilla Wahlgren Collection Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott Underbara Tie Dress, Min egen favorit just nu som funkar lika bra till gammal som ung, och är lika fin i blå/rött som i svart/vitt. Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott Söta och sköna Heart Dress kommer in nästa vecka och jag längtar redan efter att få bära den både till vardags och fest! Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott Favvo-tishan nu med lång ärm och nytt tryck kommer i oktober! Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott Kommer i vitt, svart och grått i mjukaste tunnaste bomull! För att få den där riktigt sköna mjuka känsan rekommenderar jag alltid sköljmede l när ni tvättar! Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott Nu lanserar Lenor ett nytt sköljmedel framtaget med världsledande parfymmakare, vars dofter är speciellt framtagna för denna serie. Lenor har en unik doftteknologi som gör att kläderna behåller den nytvättade doften länge. Som att bära en parfym utsöndras doftnoterna gradvis under dagen så att den nytvättade doften håller mycket länge. Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott Lenor kommer med 7 nya dofter varav dessa två är det mildaste och trots sin blommiga doft är extra skonsamma mot känslig hy! Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott Min personliga favorit är ” Topaz & Magnolia”! En härligt silkeslen doft med inslag av magnolia och rosor.! Jag har fått det stora nöjet att designa en scarf som tolkar doften, och som NI kommer att kunna vinna! En riktigt “Pernilla-scarf” kan jag lova! Så håll utkik på bloggen för ny tävling snart!
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Tvättar Man Kläder Miljövänligt?

Kan man göra rent tvättmaskin med Disktablett?

Rengöra tvättmaskin – husmorsknep – Din tvättmaskin behöver göras ren ibland. Ett husmorsknep för att rengöra tvättmaskinen är att använda sig av ättika och bikarbonat. Blanda ett par matskedar bikarbonat med lika stor del vatten och häll i tvättmedelsfacket.
Visa hela svaret

Varför luktar jag lök i underlivet?

Vad beror bakteriell vaginos på? – Det finns alltid bakterier i slidan, så ska det vara. Bakteriell vaginos beror på att det har blivit obalans mellan dessa bakterier. Det gör att det är svårt att skydda sig mot bakteriell vaginos. Risken för att få bakteriell vaginos ökar om du byter sexpartner ofta. Använd därför kondom, femidom eller slicklapp när du har sex med en ny partner.
Visa hela svaret

Hur smakar man gott i underlivet?

I dag är det cake and cunnilingus day – dagen då tjejer ska få tårta och oralsex. Men visste du att det går att påverka smaken på vaginan? Olika typer av mat kan påverka smaken både positivt och negativt. Här nedan följer tips (som passar extra bra med tanke på vad det är för dag i dag) som kan göra under – och katastrofer – för din vaginas smak.1.

Ananas Kan ge både god lukt och smak. Ananas är en riktig legend som ska skapa magi. Drick ett glas juice dagen innan, så kommer du märka skillnad. MUMS! 2. Vatten Det kanske inte är så jätteroligt – men mycket vatten kan neutralisera odörer, det vill säga neutralisera smaken.3. Lakrits Lakrits är inte bara gott.

I kombination med gurkparfym (ja hur märkligt det än låter) ska det tydligen göra kvinnor sexuellt upphetsande.4. Tranbär Tranbär håller till viss del undan bakterier, och gör under för vaginan, enligt Buzzfeed.5. Yoghurt Särskilt yoghurt med nyttiga bakterier ska göra ett och annat för smaken.6.

 • Andra frukter Ananas är en given vinnare – men det finns även andra frukter och bär som ger god smak.
 • Melon, kiwi, mango och blåbär ska vara ätbart för syftet.
 • Vill du öka din sexlust? Då har vi onlinekursen för dig? Köp sexexperten Linn Heeds onlinekurs “Så ökar du din sexlust” för 349 kronor här! Klicka nu! So far so good – men detta bör du undvika 1.

Mat som luktar mycket Det vill säga mat som sparris, vitlök och curry. Det kommer utsöndras när du blir våt, resten kan du räkna ut själv.2. Choklad Varken socker eller sötningsmedel är bra för kroppen – det är den största boven till svamp och infektioner.

Detsamma gäller tyvärr choklad, som annars anses vara lusthöjande kommer tyvärr inte få dig att smaka choklad. Choklad innehåller koffein som är vätskedrivande. You do the math.3. Alkohol Kan likt socker orsaka infektioner vilket inte kommer få dig att smaka så gott, och kan dessutom orsaka torra slemhinnor = tråkigt i paradiset.4.

Rött kött Rött kött påverkar svettkörtlarna och kan därför orsaka en äcklig lukt. Vill du smaka gott – undvik kött. Nu vet du hur du kan få vaginan att smaka gott, men hur ska den lukta då? Läs om det här! Men kom ihåg att varje vagina är en unik snöflinga och alla både luktar och smakar olika!
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Ska Man Knyta Halsduk?

Varför min kropp luktar illa?

Vad är kroppslukt? – Vad du än tror, så är det inte svett som luktar. Naturliga bakterier på vår hud lever på svett och avger den lukt vi kallar kroppslukt, även kallat bromhidros. Den varma och fuktiga miljön i armhålan är en idealisk miljö för bakterier att frodas i.

 • I armhålorna samlas svett från de apokrina körtlarna och de är mer benägna att avge lukt.
 • Roppslukt börjar märkas när vi kommer in i puberteten.
 • Män lider vanligtvis mer av kroppslukt, eftersom de svettas mer från sina apokrina körtlar än kvinnor, även om kvinnor faktiskt har fler svettkörtlar totalt sett.

Viss mat, som curry, vitlök eller kryddor, alkohol och vissa typer av medicin kan också få svett att avge lukt.
Visa hela svaret

Hur får man handdukar att lukta gott?

Hur får du handdukar att sluta lukta? – Om dina handdukar är illaluktande, misströsta inte. Hjälpmedel finns! Kasta de illaluktande handdukarna i tvättmaskinen och häll i en kopp bakpulver och en deciliter ättika. Använd inte sköljmedel första gången, och välj sedan ett 60º tvättprogram.

 • När maskinen är igång, stoppa den och låt handdukarna dra till sig bakpulvret i ungefär en timme.
 • Starta sedan maskinen igen och låt tvättprogrammet gå färdigt.
 • Börja sedan om från början igen, men denna gång häller du i en normal mängd sköljmedel och ytterligare en deciliter ättika.
 • När det extra tvättprogrammet är klart, flytta handdukarna till torktumlaren med en gång.

Starta torktumlaren på högsta möjliga effekt och låt den gå tills handdukarna är helt torra. Om du inte är nöjd med resultatet, kan du prova att blötlägga handdukarna. Placera de illaluktande handdukarna i en stor hink med varmt vatten och tvättmedel i 48 timmar, och låt dem sedan torka. Hur Får Man Kläder Att Lukta Gott
Visa hela svaret

Hur får man kläderna att lukta sköljmedel?

Ättika har nämligen samma effekt på kläderna som sköljmedel. Att tillsätta ättika i tvättmaskinen har dessutom många andra fördelar. Den tar bort dålig lukt i kläderna och avlägsnar eventuella tvättmedelsrester, som kan irritera huden. Dessutom håller ättikan tvättmaskinen ren och fräsch.
Visa hela svaret

När tvättmaskinen luktar illa?

Att rengöra tvättmaskin med ättika –

 1. Läs först tvättmaskinens bruksanvisning för att se vilken typ av rengöring tillverkaren rekommenderar. Olika tvättmaskiner har olika skötselbehov och genom att alltid följa bruksanvisningarna slipper du oroa dig över att eventuellt förlora din garanti genom att inte följa dem.
 2. Om du har en frontmatad tvättmaskin, ta ur tvättmedelsbehållaren och skölj sedan av delarna under rinnande vatten. Blötlägg dem sedan i varmt vatten. Ta bort eventuellt gammalt tvättmedel eller mögel med en gammal (ren) tandborste för att lättare komma åt svåråtkomliga delar. Skölj noga av delarna och lägg dem för att torka ordentligt innan du sätter tillbaka dem.
 3. Häll ca 3 dl ättiksprit i tvättmedelsfacket och kör ett 90 graders tvättprogram i en tom tvättmaskin för att göra ren den. Ättikan hjälper till att rengöra tvättmaskinen och få bort dålig lukt.
 4. Låt tvättprogrammet tvätta klart och öppna sedan luckan – lämna luckan öppen så att trumman får luftas och torka ordentligt. Detta bör du alltid göra efter att ha använt din tvättmaskin för att undvika unkna lukter! Om några dåliga lukter i tvättmaskinen fortfarande finns kvar, upprepa de ovanstående stegen.
 5. Kontrollera inuti tvättmaskinen för att se om eventuella hårstrån eller annan smuts har samlats någonstans och ta i så fall bort det.
 6. Torka sen av gummitätningen som omger lucköppningen med en fuktig trasa och torka även av utsidan av tvättmaskinen ordentligt, gärna med ett milt rengöringsmedel.

Sådär! Nu bör din tvättmaskin lukta gott och fräscht igen! Dessa steg kan med fördel upprepas några gånger om året för att förhindra att din tvättmaskin börjar lukta illa igen. Regelbunden tvätt med ättika eller ättiksprit hjälper även till att förebygga mot kalkavlagringar.
Visa hela svaret