Hur Lång Tid Tar Det Att Få Kläder Från Shein?

Hur Lång Tid Tar Det Att Få Kläder Från Shein
Hur lång tid tar det för SHEIN-order att leverera? – Leveranstiden för dina SHEIN-beställningar kan ta upp till 2 till 30 dagar men kan variera beroende på var du befinner dig och vilken leveransmetod du har valt. När det kommer till SHEIN har du möjlighet att välja mellan Economy Shipping, Standard Shipping eller Express Shipping.
Visa hela svaret

Var kommer kläder från shein ifrån?

SHEIN
Huvudkontor Nanjing, Kina
Bransch E-handel
Historia
Grundat 2008
Grundare Chris Xu
Ekonomi
Omsättning 100 miljarder SEK
Övrigt
Webbplats shein.com

Shein, av företaget skrivet SHEIN, är en kinesisk klädkedja. Det grundades 2008 av Chris Xu i Nanjing i Kina och fanns 2021 online i över 220 länder. Företaget är känt för sina billiga kläder tillverkade i Kina.
Visa hela svaret

Hur lång leveranstid är det på Shein?

Hur lång tid tar det för SHEIN-order att leverera? – Leveranstiden för dina SHEIN-beställningar kan ta upp till 2 till 30 dagar men kan variera beroende på var du befinner dig och vilken leveransmetod du har valt. När det kommer till SHEIN har du möjlighet att välja mellan Economy Shipping, Standard Shipping eller Express Shipping.
Visa hela svaret

Har Shein lager i Sverige?

Det vet vi om Shein – Chris Xu är grundare och vd. Huvudkontoret och majoriteten av företagets fabriker flyttade från Guangzhou till Panyu 2015. Det finns sex logistikcentraler i Kina, Belgien, Indien och USA plus sju kundservicecenter i fyra länder. Totalt uppges bolaget ha fler än 10 000 anställda. Källa: Forbes juni 2021
Visa hela svaret

Var ligger Shein i Stockholm?

Kinesiska nätmodehandlaren Shein knappar in på klädhandelsjättarna Zara och H&M. Nu öppnar Shein en pop up-butik hos Vasakronan på Sveavägen 6 i centrala Stockholm. Shein, numera med bas i Singapore, har vuxit nästan sanslöst snabbt.Målet är att nå en omsättning på nästan 25 miljarder dollar under 2022.

Sheins kläder säljs till mycket låga kostnader. Kedjan använder AI-verktyg för att snabbt plocka upp exempelvis vad för kläder influencers använder och de kollektioner som konkurrenterna har som storsäljer – och tillverkar sedan något liknande. Enligt Wall Street Journal har bolaget, som inte är noterat, varit lönsamt sedan 2019.

Bolaget grundades 2006. Alla kläder tillverkas i Kina. Tiktok har framgångsrikt används för marknadsföring. Måndag 14 november öppnar Shein en pop up-butik i Stockholm, i Vasakronans lokaler i Sergelhusen på Sveavägen 6B. Butikslokalen är 150 kvm stor. Butiken ska ha öppet två veckor.

 • Hyresgäst hos Vasakronan är egentligen X-nomad som hyr lokaler under november–december.
 • X-nomad i sin tur kommer att ha ett antal varumärken hos sig under den tiden, bland annat Shein.
 • X-nomad hyr lokalen som finns bredvid Svensson.
 • I närheten har även Vasakronan sitt eget pop up-erbjudande Open spot.
 • Shein är känt för att öppna pop up-butiker runt om i världen.
You might be interested:  Hur Få Bort Mögellukt Från Kläder?

Kedjan har en permanent butikslokal, en i Tokyo som öppnat under november. Artboard 1 Skriv upp dig på våra mejllistor för att inte missa något: sammanställningar över senaste veckan, nya tjänster på FV Jobb och seminarieinformation – samtliga tjänster är Gratis,
Visa hela svaret

Är det gratis retur på SHEIN?

Nova Bergström är 19 år och bor i Stockholm. Hon tycker att det är bra att det finns modeföretag som har låga priser, för dem som inte har så mycket pengar. – Som unga och studenter. Shein har alla trender, men mycket billigare. Skulle man köpa ett par likadana skor i butik skulle de kosta tre gånger så mycket.

Man kanske tänker på klimataspekten, men handlar ändå, säger Nova Bergström. När hon beställde kläder, skor och en väska i Sheins app fick hon veta att paketet skulle levereras några dagar senare. När det inte kom började hon leta efter kontaktuppgifter till företaget och lyckades till slut hitta en mejladress.

– Jag mejlade dem säkert tio gånger innan jag fick svar, som var på kinesiska. När jag översatte det gick det inte att förstå, säger Nova Bergström. Nova Bergström. Hon berättar att mejladressen gick till en bot och något telefonnummer gick inte att hitta. Företaget som skulle leverera paketet i Sverige kunde inte hjälpa till. Till slut fick hon ändå svar från Shein att hon snart skulle få varorna, som hon betalat för.

– De skrev att det som inte fanns kvar i lager skulle jag få pengarna tillbaka för, säger hon. Det var flera månader sedan, men hon har fortfarande varken sett varor eller pengar. Nova Bergström är en av dem som har anmält Shein till Allmänna reklamationsnämnden, Arn. Under 2021 har det inkommit nästan 40 anmälningar.

Många av dem handlar om paket som inte har kommit. Andra rör svårigheter att returnera. Enligt Sheins sajt ska returen vara gratis i 45 dagar. En kund som har anmält företaget till Arn betalade till slut returkostnaden själv, efter många försök att få kontakt, inklusive ett pappersbrev till Sheins kontor i Belgien.

 1. Även till Konsumentverket har det kommit in anmälningar och klagomål mot Shein, ett 40-tal de senaste två åren.
 2. De handlar om att leveranser aldrig har dykt upp eller att de kläder som kommit inte ser ut som utlovats på sajten.
 3. En man som anmälde Shein till Konsumentverket i maj i år skriver: “Beställt två gånger från detta företag, båda gångerna är varorna betalda men sen skickas inget, dom svarar ej på flertalet skickade mejl”.
You might be interested:  Vad Betyder Tvättsymbolerna På Kläder?

Ulrika Kettil i Tidaholm anmälde Shein till Arn efter att hennes 18-åriga dotter beställt kläder för drygt 700 kronor, som inte dök upp. – Det gick flera veckor och vi hörde ingenting. Så jag försökte få tag på Shein, för vi ville ha pengarna tillbaka.

Men det fanns inga kontaktuppgifter någonstans, säger hon. Enligt Ulrika Kettil försökte hon kontakta Shein genom företagets sociala medier, men fick inga svar. – Jag blev förbannad. Det måste ju gå att ringa och fråga var grejerna är, säger hon. Nästan två månader senare dök paketet upp, utan att familjen hade fått någon information.

– Jag tycker att det är fruktansvärt fult gjort, säger Ulrika Kettil, som konstaterar att dottern trots detta handlat från Shein igen. – Hon tycker att det är bra priser och hon gillar sakerna och denna gång kom paketet.
Visa hela svaret

Är Shein se säkert?

Handla INTE från Shein! Det mest oseriösa företaget som finns! Jag gjorde misstaget att inte läsa recensioner och annat innan vilket jag får betala dyrt för nu. Angående kläderna så är vissa plagg fina, men långt ifrån alla.
Visa hela svaret

När öppnar Shein i Bromma?

Den kinesiska snabbmodejätten Shein, som tidigare enbart funnits i e-handeln, öppnar en pop-upbutik i Stockholm den 14 juni, enligt bolagets sajt. Butiken håller öppet under en dag och visar sex stycken sommarkollektioner och arrangerar också spel och aktiviteter. Den tillfälliga butiken håller till i Studio Svärta.
Visa hela svaret

Vilket land kommer kläder från?

Den globala jakten på billig arbetskraft – Den kallas för “kapplöpningen mot botten”, mekanismen att klädproduktionen hela tiden flyttas till de länder där arbetskraften är som billigast. För länge sedan syddes kläder i Sverige, därefter sydeuropeiska länder, sedan Japan och Taiwan.

 • I dag har masstillverkningen av kläder flyttat till länder som Kina, Bangladesh, Kambodja och Pakistan, där det finns gott om billig arbetskraft.
 • Nästa steg är outforskade tillverkningsregioner som Afrika.
 • Att människor i de här länderna får möjlighet till arbete när stora klädföretag förlägger sin produktion där kan förstås ses som någonting positivt.
You might be interested:  Ta Bort Oljefläck På Tyg?

Men i de fall där företagen inte tar sitt sociala och miljömässiga ansvar riskerar resultatet att bli det omvända – en exploatering av både människor och miljö.
Visa hela svaret

Måste man betala tull från Shein?

Tull – Hur stor tullavgiften blir beror på vad det är för slags vara, vad den kostar och från vilket land den kommer. Vissa varor har ingen tullavgift alls medan andra kan ha upp till 20 procent i tullavgift. Tullavgiften beräknas bland annat på inköpspris och fraktkostnad.
Visa hela svaret