Hur Lång Tid Tar Det För Shein Kläder Att Komma?

Hur Lång Tid Tar Det För Shein Kläder Att Komma
Hur lång tid tar det för SHEIN-order att leverera? – Leveranstiden för dina SHEIN-beställningar kan ta upp till 2 till 30 dagar men kan variera beroende på var du befinner dig och vilken leveransmetod du har valt. När det kommer till SHEIN har du möjlighet att välja mellan Economy Shipping, Standard Shipping eller Express Shipping.
Visa hela svaret

Varför ska man inte handla på Shein?

Varför du inte borde handla från SHEIN och andra Fast Fashion företag Publicerat av den 28 januari, 2021 Jag ska försöka hålla mig kort men detta är hur jag sprang på SHEIN, ett “fast fashion” företag och upptäckte hur hemska de är. Jag kände det var ett bra läge att prata lite om hållbarhet.

Idag vaknade jag nämligen med riktigt jobbig migrän. För dig som inte vet vad migrän är, så är det den vanligaste neurologiska sjukdomen som drabbar 15% av befolkningen. För de flesta bli symtomen som för mig, en rejäl pulserande huvudvärk och känslighet till ljus och ljud, vilket har fått mig att bli sängliggandes i dagar och bara kräkts.

Efter 1,5 års tid med ett flertal migränanfall, kopplade jag anfallen till stress och uttorkning. Att det är bra att dricka vatten är verkligen inget skämt, haha. På senare tid har jag blivit mycket bättre på att lyssna på min kropp. Det var ett bra tag sedan jag haft en attack nu, men nu så är migrän här och hälsar på igen.

Den har varit mild de senaste dagarna men rätt som det är kan den explodera om jag inte är försiktig. Så förutom stress och uttorkning tänker jag att denna kunde relatera till att jag sitter mer effektivt vid datorn nu med plugg på deltid, film som ska klippas och admin som ska skötas. Därför tänkte jag gå på att köpa sånna där “anti-reflective-blue-light glasögon”.

Jag har sett massa reklam på instagram om dem här glasögonen och hur de ska vara bra mot ljus, huvudverk och bra för sömn. Jag börja leta online 499 kr vill de ha för ett par. Det kändes häftigt. Jag fortsatte leta och hittade till hemsidan SHEIN. Där fanns det ett gäng som såg helt OK ut och för bara 49 kr.

Det kändes mer i min prisklass. Väl inne på deras hemsidan stod allt på svenska med svenska pengar. Tänkte så bra, då kan jag passa på att köpa någon ny T-shirt när jag ändå “måste” beställa här ifrån. Efter en timmes tittande hittade jag två t-shirts för 80kr/st och ett par jeansshorts för 149 kr, jag vet galet billigt.

Så klart fanns det också en kod om jag köper för si och så mycket får jag 10%, 15% eller 20% rabatt + fri frakt. Helt plötsligt är jag uppe i 417 kr efter rabatten dragen och har nu anti-reflective-blue-light glasögonen, tre t-shirts, shorts och träningsbyxor i korgen.

Nu är jag redo att handla. Jag har skrivit in adress och är bara ett steg från att betala då jag ser att jag samlar poäng när jag handlar. Nyfiken som jag är vill jag se vad de innebär. Där står det: för varje 1 dollar du handlar för får du ett poäng.1 DOLLAR!? Jag som fått inblicken att detta var en svenska eller i alla fall en europeisk hemsida.

OK, låt oss googla “SHEIN ABOUT” för att få fram vad det är för företag och vart de ligger. Hur Lång Tid Tar Det För Shein Kläder Att Komma Att SHEIN är ett B2C fast fashion företag. Det kanska jag borde ha förstått med de låga priserna. Låt oss titta vad Fast Fashion betyder: Låga priser är ju trevligt. Varför är det så dåligt? Hur Lång Tid Tar Det För Shein Kläder Att Komma Vi massproducerar kläder idag.400% mer kläder än vad vi gjorde för bara 20 år sedan och detta påverkar vårt klimat drastiskt. Speciellt då klädernas kvalitet inte håller för mer än några tvättar så man slänger och köper nytt. låt oss titta på varför SHEIN som bilvit ett av världens ledande fast fashion företag kanske är snäppet sämre än de andra. Hur Lång Tid Tar Det För Shein Kläder Att Komma Inte bara är kläderna billigare och säkert sämre kvalitet. SHEIN har en historik av att vara oetiska. De använder sig av barn slaveri, de betalar mindre än minimun lön till sina arbetare, använder sig av “sweatshops”, vilket är fabriker som bryter mot minst två arbetsrätt lagar.

 • Plus denna industri är otroligt dålig för miljön.
 • Fashion industrien är den industri som står för näst flest förorenade utsläpp i världen.
 • Snacka om att jag blev glad att jag inte genomfört mitt köp.
 • Ha kläder på sig som är sydda av barnslaveri och som bara ökar till planetuppvärmningen.
 • Nej tack! Jag skulle aldrig acceptera ett jobb som inte behandlar och betalar mig rätt.

Därför tänker jag hellre stödja företag som behandlar och betalar sina anställda rätt. Visst är det alltid trevligt att betala mindre för saker, men det håller inte i långa loppet, och att blunda för det skadar bara oss själva tillslut. Vi måste tänka efter.

 1. An du stå bakom företag som SHEIN som bidrar till så mycket negativitet, bara för att du ska får en T-shirt för under 100 kr? Det är bra att du, ifall du inte redan börjat, ställer dig dessa frågor.
 2. Vart ställer jag mig till allt detta? Vad tycker jag är rätt? Det kommer absolut kännas jobbigast i början när en ska börja tänka hållbart.

Detta betyder inte att allt måste köpas på second-hand framöver. Det finns massor utav företag där ute nu som t.ex. gör kläder av återvunnen plast som fiskats upp från havet, använder gamla kläder till att skapa nya, ser till att avtrycket på planeten är så lite som möjligt, behandlar sina anställda rätt m.m.

 1. Det viktigaste är nog att kläderna som du köper är kläder som du kommer att använda och använda mycket + att kläderna är gjorda med bra material och på ett rättvist sätt.
 2. När du väl börjat så blir det en del av vardagen.
 3. Du lär dig vilka affärer som är etiskt korrekta att handla ifrån och vilka man bör undvika.

Det tar inte mycket av din tid att checka och ju fler som gör det och sprider budskapet ju större skillnad gör vi. Värna om våra planet och handla absolut inte från SHEIN och liknande företag. Jag och min migrän får nu leta vidare för att hitta ett par “anti-reflective-blue-light glasögon” som är rättvist tillverkade och i ett rimligt pris.
Visa hela svaret

När kommer Shein kläder?

Om du är över 20 år är chansen stor att du aldrig har hört talas om Shein (uttalas she-in). Men det är faktiskt ett av världens snabbast växande modeföretag. I juni var företagets mobilapp den näst mest nedladdade handelsappen i Sverige efter Klarna. Samma popularitet har Shein skapat i länder som USA, Tyskland och Brasilien.

Företaget är kinesiskt, men säljer inte på den kinesiska marknaden. Däremot på över 200 andra marknader världen över. De har inga butiker, utan allt sker online. Kläderna som Shein säljer tillhör de allra senaste trenderna och riktar sig till en målgrupp under 25 år. Priserna är mycket låga, även jämfört med vanliga snabbmodeföretag som H&M och Zara.

Byxor och klänningar kostar en dryg hundralapp och t-shirts går att få för några tior. Shein marknadsför sig hårt i sociala medier som Instagram och Tiktok. I affärsidén ingår förutom låga priser att lägga ut nya kläder i appen i en rasande fart.2020 lanserade Shein mer än 150 000 nya plagg, enligt företaget.

Under en månad släpper de cirka 2 000 nya produkter för kvinnor per dag. Företaget säger sig kunna ta ett plagg från idé via design och produktion till försäljning på tre dagar – något som normalt brukar ta flera veckor. Det är en modekarusell av en helt ny sort och de unga kundernas intresse för Shein har fått investerare från hela världen att ösa pengar över bolaget.

You might be interested:  Vilken Färg På Kläder Passar Mig?

Den snabba, billiga modebranschen har kritiserats skarpt på senare år för att inte ta ansvar för klimat, miljö och dem som arbetar i klädproduktionen. Samtidigt visar undersökningar att konsumenter generellt, och framför allt unga, blir mer och mer intresserade av hållbarhet och att köpa mode second hand.

 1. Forskare och experter på modebranschen har spått att konsumenter allt mer kommer att välja bort det ohållbara snabbmodet och handla på ett annat sätt.
 2. Hur går det ihop med att företag som Shein blir så populära? – Det beror på att flera trender pågår parallellt, säger Gabriella Wulff, konsumtionsforskare vid Handelshögskolan i Göteborg.

Även om hållbarhetstrenden är kraftfull så är digitaliseringstrenden minst lika stark. Att handla i appar är egentligen ganska nytt och gör det mycket lättare och mer tillgängligt att spontanshoppa. –  Det har gjort att snabbmodeföretag som Shein kan leva och marknadsföra sig på ett helt annat sätt än företag kunde tidigare, säger Emma Samsioe, konsumtionsforskare vid Lunds universitet.

I sina konton på sociala medier skapar Shein en glittrig fantasivärld. Bilden av konsumtion som man förmedlar är inte är att man ska köpa vad man behöver, shopping är mer tidsfördriv och njutning, enligt Emma Samsioe. I kombination med låga priser blir det lätt att falla för frestelsen. – Man beställer något för inte så mycket pengar och är det snyggt så är det snyggt.

Man har inte så stora förväntningar, säger hon. Emma Samsioe. På Sheins sajt finns allra längst ner den lilla rubriken “Socialt ansvar”. När man klickar på den kommer man till en sida där det står “Vi är i ‘göra bra-branschen’ för din garderob OCH världen”. I svepande ordalag och i nästan oförståelig översättning berättar företaget att de tar ansvar genom att till exempel bara tillverka det som efterfrågas.

Man lovar att alla företagets leverantörer ger sina anställda löner som överstiger branschgenomsnittet och förmåner som sjukförsäkring. Man radar också upp organisationer som man ska ha donerat cirka 15 miljoner kronor till. Men var kläderna tillverkas och hur textilarbetarnas situation ser ut berättar företaget inte.

Det står heller ingenting om den klimatpåverkan som klädbranschen bär ansvar för, men däremot skriver man att kläderna fraktas med flyg för att det ska gå snabbt. Modeindustrin står i dag för mer utsläpp av växthusgaser än hela världens flyg och sjöfart sammanlagt. Gabriella Wulff. – Det är förfärligt, det går emot hela idén om att människor ska få rimliga löner för sitt arbete och att man inte ska överexploatera jordens resurser. Det är slit- och slängkultur och inte försvarbart på något vis, säger hon. Emma Samsioe skrev sin doktorsavhandling om varför vi fortsätter att köpa billigt mode trots att vi vet hur dåligt det är och hon säger att det handlar om att vi rationaliserar bort det vi egentligen vet eftersom vår önskan att shoppa något nytt och rädslan för att missa något är så stark.

– Man tänker att om jag gör det en gång spelar det inte så stor roll. Man tänker inte på den större bilden, vad som händer om tusentals gör samma sak, säger hon. När ultrasnabba modeföretag som Shein nu etablerar sig finns risk att andra modeföretag känner sig manade att anpassa sig till Sheins snabba takt för att inte förlora mot dem, varnar Emma Samsioe.

Det kan betyda att de tummar på sitt ansvarstagande och på så vis drivs en trend parallellt med hållbarhet och klimatansvar. – Man behöver möta konkurrensen. Alla företag vill ju överleva, säger hon. Men det är en farlig väg att gå, tror Gabriella Wulff.

 •  Det finns en parallell trend med företag som helt bortser från hållbarhet, säger hon.
 • Men hon menar att det lär straffa sig för företagen, eftersom medvetna konsumenter och media kommer att kritisera dem.
 • Råd & Rön har försökt att nå Shein, men på företagets sajt finns inga mejladresser eller telefonnummer.

Vi försökte kontakta kundservice via hemsidan vid flera tillfällen, med en förfrågan om att få tala med en ansvarig. Meddelandena kunde bara skickas om vi angav en verifieringskod som Shein uppgav att de sänt till vår mejl. En av gångerna fick vi en kod, men först en och en halv timme efter att vi hade försökt få kontakt, när vi redan gett upp och stängt fönstret där koden (som var giltig 30 minuter) skulle skrivas in.
Visa hela svaret

I vilket land ligger Shein?

Mest populära appen i USA – I maj lyckades Shein dessutom konkurrera ut Amazon i USA och blev landets mest populära shoppingapp. Shein grundades i Nanjing 2008 och har efter flera namnbyten, plagiatstämningar och produktkontroverser – såsom ett halsband med en svastika – blivit en försäljningssuccé.
Visa hela svaret

Var ligger Shein i Sverige?

Kinesiska nätmodehandlaren Shein knappar in på klädhandelsjättarna Zara och H&M. Nu öppnar Shein en pop up-butik hos Vasakronan på Sveavägen 6 i centrala Stockholm. Shein, numera med bas i Singapore, har vuxit nästan sanslöst snabbt.Målet är att nå en omsättning på nästan 25 miljarder dollar under 2022.

 1. Sheins kläder säljs till mycket låga kostnader.
 2. Edjan använder AI-verktyg för att snabbt plocka upp exempelvis vad för kläder influencers använder och de kollektioner som konkurrenterna har som storsäljer – och tillverkar sedan något liknande.
 3. Enligt Wall Street Journal har bolaget, som inte är noterat, varit lönsamt sedan 2019.

Bolaget grundades 2006. Alla kläder tillverkas i Kina. Tiktok har framgångsrikt används för marknadsföring. Måndag 14 november öppnar Shein en pop up-butik i Stockholm, i Vasakronans lokaler i Sergelhusen på Sveavägen 6B. Butikslokalen är 150 kvm stor. Butiken ska ha öppet två veckor.

Hyresgäst hos Vasakronan är egentligen X-nomad som hyr lokaler under november–december. X-nomad i sin tur kommer att ha ett antal varumärken hos sig under den tiden, bland annat Shein. X-nomad hyr lokalen som finns bredvid Svensson. I närheten har även Vasakronan sitt eget pop up-erbjudande Open spot. Shein är känt för att öppna pop up-butiker runt om i världen.

Kedjan har en permanent butikslokal, en i Tokyo som öppnat under november. Artboard 1 Skriv upp dig på våra mejllistor för att inte missa något: sammanställningar över senaste veckan, nya tjänster på FV Jobb och seminarieinformation – samtliga tjänster är Gratis,
Visa hela svaret

Var kommer Sheins kläder från?

SHEIN
Huvudkontor Nanjing, Kina
Bransch E-handel
Historia
Grundat 2008
Grundare Chris Xu
Ekonomi
Omsättning 100 miljarder SEK
Övrigt
Webbplats shein.com

Shein, av företaget skrivet SHEIN, är en kinesisk klädkedja. Det grundades 2008 av Chris Xu i Nanjing i Kina och fanns 2021 online i över 220 länder. Företaget är känt för sina billiga kläder tillverkade i Kina.
Visa hela svaret

Varför tar Shein så lång tid?

Varför tar min SHEIN-beställning så lång tid? – Beroende på varan du har köpt är behandlingstiden för varje beställning vanligtvis cirka 1 till 3 dagar. Om beställningen tar längre tid än handläggningstiden betyder det att varan du beställt tar längre tid att behandla.
Visa hela svaret

Hur är Shein i storlek?

Hur Lång Tid Tar Det För Shein Kläder Att Komma Nu har jag testat att shoppa från Shein två gånger och fått flera frågor angående hur det är att beställa därifrån så därför tänkte jag göra en shoppingguide. Jag har inte beställt kläder åt mig själv än men min kollega på jobbet har gjort det så kan utgå lite från hennes omdömme där. UTBUD & PRISER Hur Lång Tid Tar Det För Shein Kläder Att Komma Shein har ett stort utbud av kläder för dam, herr, barn och bebis, skor, skönhetsprodukter, heminredning och småplock. De har allt i från trendplagg till ytterplagg, sport och bas så det finns något för alla stilar. När det kommer till andra kategorier har de lite fina inredningsdetaljer som bl.a.

 • Blommorna ovan och massor av småplock som det ni ser ovan (ska ha det i barnens påskägg).
 • Prismässigt ligger de väldigt lågt och har även ofta rabattkoder som gör att det blir ännu billigare.
 • De ligger under de svenska budgetkedjorna på det mesta och man kan verkligen göra fynd, särskilt om man gör en större order då man brukar få mer procentrabatt desto mer man handlar för.

KVALITÉ & STORLEKAR Hur Lång Tid Tar Det För Shein Kläder Att Komma Kvalitén är helt ärligt betydligt bättre än jag hade förväntat mig och det är därför jag beställt därifrån en andra gång och kommer beställa igen. Den är ungefär som H&M, Lindex och Zara så plaggen och skorna håller bra och det är inte kraffs som går sönder direkt.

Jag har även frågat min vän som handlat kläder därifrån och hon säger att damplaggen och träningskläderna har riktigt bra kvalité och då jobbar ändå hon och jag med mycket fina märken så det är ett bra betyg. Storleksmässigt är skor normala och som jag förstått det även kläder. Det som jag gillar extra mycket med Shein är att de har väldigt mycket recensioner där man kan läsa om hur plaggen är i färg, kvalité och storlek plus att de har en tydlig och bra storleksguide så att man väljer rätt storlek.

Jag köpte lite större storlek åt “C” eftersom jag inte ville chansa och de är lite stora men då det är mjukiskläder gör ju inte det nåt så skulle säga att de är sanna i storlek också. Kanske lite mindre än Lindex och Kappahl och mer som t.ex. Name it. De har även en “Curve”-linje med storlekar upp till 4XL och jag kan inte svara på hur de är rent storleksmässigt men om de följer deras andra stolekar ska det ju vara korrekta storlekar. Hur Lång Tid Tar Det För Shein Kläder Att Komma Jag tycker att Sheins hemsida är lite rörig med väldigt mycket kategorier som ändå är lite svårnavigerade. Det blir lite för många val och kanske inte de kategorierna man alltid letar efter finns men då väger sökfunktionen upp för den fungerar bra och där kan man även sortera efter kategori. Hur Lång Tid Tar Det För Shein Kläder Att Komma Man kan välja att betala med Klarna, kort eller Paypal och själv kör jag på Klarna då det känns säkrast. Frakten är gratis på ordrar över 400:- och handlar man under 199:- är frakten 35:- och 60:- på ordrar mellan 199-399. Frakttiden beräknas oftast ganska lång men brukar komma lite snabbare och för mig har det tagit ca: 1,5 vecka så det tycker jag ändå är okej med tanke på att de inte lovar kort leverans. Hur Lång Tid Tar Det För Shein Kläder Att Komma Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd med mina köp från Shein och nästa gång ska jag nog satsa på ett plagg åt mig med. Har hört så mycket gott om deras träningskläder så är sugen på ett par tights i beige. Frakttiden och att sidan kan upplevas rörig är två minus men förutom det är köpupplevelsen väldigt positiv så jag kommer absolut handla därifrån igen.

Betyg: AAAAa (4,5/5) Har ni shoppat från Shein – Har ni liknande erfarenhet? Kommentarer: Svar: Nej har tyvärr ingen aning men gissar på att det, likt många kedjor, inte är de bästa. En annan anledning till att de är billigare än t.ex. HM är ju dock att de inte har några butikskostnader och det sparar ju enorma slantar.

Men är man väldigt noga ska man nog inte handla på någon budgetbutik/märke för räknar man personalkostnad, butikshyror, frakt, moms mm, vad blir kvar? ANNAWII Svar: Fabriksmässigt tror jag många ser ungefär likadana ut men självklart har du rätt. Jag ‘r inte säkert men gissar på att det mesta skickas med fartyg och att det är därför leveranstiderna är längre.

Jag menar inte att försvara dem men det vore hyckleri av mig att fördöma dem när jag sedan handlar på budgetkedjor här som har fabriker på samma ställen med liknande villkor. I den bästa av världar borde man ju inte handla budget alls (om det inte är tillverkat i ett land med bra arbetsvillkor) men då blir det nog inte budget.

Men grymt att ni undviker den typen av shopping! Jag försöker mixa budgetshopping med mycket second hand åt barnen/inredning och åt mig själv blir det mest på jobbet där vi har blandat budget och lite mer kvalitetsmärken. Ni får gärna tipsa om bra märken/butiker som ni vet har bra priser och schysst produktion genom alla led! ANNAWII Svar: Aha, då lärde jag mig något nytt såd et var bra, trodde verkligen att de skickade med fartyg.
Visa hela svaret

You might be interested:  Teknik För Tyg Färg Synonym?

Måste man tvätta Shein kläder?

Hur Lång Tid Tar Det För Shein Kläder Att Komma Ska man låta paketet ligga 2-3 dagar i garderoben? Jag har beställt kläder bl a en sofshelloverall till tösen som hon kan ha på sig då hon åker hem och från skolan. Hon kommer få sitt namn på, så den blir toppen och personlig. Där rekomenderar dem att man förvarar paketet man får 2-3 dagar någonstans innan man öppnar det, sprita paketet och tvätta kläderna.

 • De förklarar det att det är bara för att vara på den säkra sidan.
 • Hmm? hur ska man ta det till sig, hur hade ni kännt? Alternativet är ju då endast att sprita paketet och förvara det typ på balkongen eller så i 2-3 dagar.
 • Tvätta kläderna kan man ju inte göra, för vi lär ju prova om vi kan ha dem, så vet inte alls hur jag ska tänka i detta.

Är ni rädda att prova kläderna ni beställt på nätet, eller avstår ni att beställa kläder just nu ? Öppnar ni paket som vanligt eller väntar ni några dagar? Jag har i alla fall beställt kläder ifrån SHEIN och iELM och då när de skriver sådär så blir man ju lite nojig måste jag säga. Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov – 2013.
Visa hela svaret

Måste man betala tull på Shein?

Tillfällen du inte behöver betala tull eller moms Det finns tillfällen då du inte behöver betala tull eller moms, även om varorna är från ett land utanför EU. Olika regler gäller beroende på hur varan förs över gränsen samt vad det är för typ av vara.

Om du reser med kommersiella transportmedel så som flyg, färja eller kryssningsfartyg behöver du inte betala tull eller moms om de varor du har handlat har ett sammanlagt värde av högst 4 700 kronor.Du behöver inte betala tull eller moms om de varor du har handlat har ett sammanlagt värde av högst 3 300 kronor när du reser på annat sätt än med kommersiell trafik, till exempel med din egen bil, båt eller cykel.Mängdbegränsningar gäller för alkohol och tobak.

Om kraven för vad som kan räknas som gåva är uppfyllda kan du ta emot en gåvoförsändelse med ett värde av högt 500 kronor utan att betala tull eller moms. Undantag gäller för alkohol och tobak som aldrig kan bli fria från moms eller annan skatt. För dessa varor finns även begränsningar för hur stor mängd du kan ta emot tullfritt.

 • Observera att det även finns begränsningar för hur stor mängd parfym eller luktvatten du kan ta emot som gåva utan att betala tull eller moms.
 • När du flyttar till Sverige från ett land utanför EU kan du bli beviljad flyttsakstullfrihet om du uppfyller vissa villkor.
 • Du kan läsa vilka särskilda villkor som gäller på sidan,

Personlig egendom som du ärver efter en avliden person kan du under vissa förutsättningar ta in i Sverige utan att betala någon tullavgift eller skatt. Du kan läsa vilka särskilda regler som gäller på sidan, Du kan ta in guld utan att betala tull och moms om det uppfyller villkoren för investeringsguld.

Guldet ska uppnå en viss nivå av renhet så att varan kan omsättas på börsen. Investeringsguld är en form av ett kontant medel. Tänk på att om varan är för liten kan den istället klassificeras som smycke och då kan du behöva betala avgifter. Reser du med investeringsguld till Sverige från ett land utanför EU och värdet överstiger 10 000 euro ska du anmäla det till Tullverket.

Du deklarerar det genom vår e-tjänst för anmälan av kontanta medel eller på blankett som lämnas till tulltjänsteman på gränsen. Om guldet uppfyller kraven för investeringsguld betalar du inga avgifter. Läs mer om hur du gör en anmälan på sidan Ska du skicka eller ta emot investeringsguld via post eller paket som har ett värde som överstiger 10 000 euro ska du vid förfrågan kunna redovisa var pengarna kommer ifrån och vad de ska användas till.
Visa hela svaret

Har shein öppnat i Sverige?

Mitt i city – Shein har också gjort sig känt för att regelbundet öppna popup-butiker runt om i världen, däribland Rom, Berlin, Paris och Stockholm. Nu är det dags för ännu en popup i den svenska huvudstaden, enligt ett pressmeddelande. På måndag den 14 november slår den upp portarna på Sveavägen 6, intill Sergels torg.
Visa hela svaret

You might be interested:  Varför Tillverkas Kläder I Kina?

Hur mycket kostar tull från shein?

Tull – Hur stor tullavgiften blir beror på vad det är för slags vara, vad den kostar och från vilket land den kommer. Vissa varor har ingen tullavgift alls medan andra kan ha upp till 20 procent i tullavgift. Tullavgiften beräknas bland annat på inköpspris och fraktkostnad.
Visa hela svaret

Kan man lämna tillbaka kläder från shein?

Nova Bergström är 19 år och bor i Stockholm. Hon tycker att det är bra att det finns modeföretag som har låga priser, för dem som inte har så mycket pengar. – Som unga och studenter. Shein har alla trender, men mycket billigare. Skulle man köpa ett par likadana skor i butik skulle de kosta tre gånger så mycket.

Man kanske tänker på klimataspekten, men handlar ändå, säger Nova Bergström. När hon beställde kläder, skor och en väska i Sheins app fick hon veta att paketet skulle levereras några dagar senare. När det inte kom började hon leta efter kontaktuppgifter till företaget och lyckades till slut hitta en mejladress.

– Jag mejlade dem säkert tio gånger innan jag fick svar, som var på kinesiska. När jag översatte det gick det inte att förstå, säger Nova Bergström. Nova Bergström. Hon berättar att mejladressen gick till en bot och något telefonnummer gick inte att hitta. Företaget som skulle leverera paketet i Sverige kunde inte hjälpa till. Till slut fick hon ändå svar från Shein att hon snart skulle få varorna, som hon betalat för.

– De skrev att det som inte fanns kvar i lager skulle jag få pengarna tillbaka för, säger hon. Det var flera månader sedan, men hon har fortfarande varken sett varor eller pengar. Nova Bergström är en av dem som har anmält Shein till Allmänna reklamationsnämnden, Arn. Under 2021 har det inkommit nästan 40 anmälningar.

Många av dem handlar om paket som inte har kommit. Andra rör svårigheter att returnera. Enligt Sheins sajt ska returen vara gratis i 45 dagar. En kund som har anmält företaget till Arn betalade till slut returkostnaden själv, efter många försök att få kontakt, inklusive ett pappersbrev till Sheins kontor i Belgien.

 • Även till Konsumentverket har det kommit in anmälningar och klagomål mot Shein, ett 40-tal de senaste två åren.
 • De handlar om att leveranser aldrig har dykt upp eller att de kläder som kommit inte ser ut som utlovats på sajten.
 • En man som anmälde Shein till Konsumentverket i maj i år skriver: “Beställt två gånger från detta företag, båda gångerna är varorna betalda men sen skickas inget, dom svarar ej på flertalet skickade mejl”.

Ulrika Kettil i Tidaholm anmälde Shein till Arn efter att hennes 18-åriga dotter beställt kläder för drygt 700 kronor, som inte dök upp. – Det gick flera veckor och vi hörde ingenting. Så jag försökte få tag på Shein, för vi ville ha pengarna tillbaka.

 • Men det fanns inga kontaktuppgifter någonstans, säger hon.
 • Enligt Ulrika Kettil försökte hon kontakta Shein genom företagets sociala medier, men fick inga svar.
 • Jag blev förbannad.
 • Det måste ju gå att ringa och fråga var grejerna är, säger hon.
 • Nästan två månader senare dök paketet upp, utan att familjen hade fått någon information.

– Jag tycker att det är fruktansvärt fult gjort, säger Ulrika Kettil, som konstaterar att dottern trots detta handlat från Shein igen. – Hon tycker att det är bra priser och hon gillar sakerna och denna gång kom paketet.
Visa hela svaret

När öppnar Shein i Stockholm?

Shein öppnar fullskalig pop up-butik i Stockholm. Måndag 14 november öppnar e-handlaren Shein en pop up-butik i Stockholm. Butiken, som placeras på Sveavägen 6B, är cirka 150 kvadratmeter stor. Shein är ett globalt e-handelsföretag som är grundat i Kina 2008, för närvarande har bolaget sitt huvudkontor i Singapore.
Visa hela svaret

Är Shein second hand?

Shein second hand | Handla second hand online enkelt på sellpy.se.
Visa hela svaret

Hur pålitligt är Shein?

Billiga kläder med bristfällig kvalitet – Billiga kläder men med bristfällig kvalitet, ojämna storlekar, trasiga artiklar vid ankomst och vissa saker kom inte ens med. Jag skulle säga att Shein är som Wish fast enbart inom kläder. Jag tror inte Shein är något för mig.

Har gett dem några chanser utan att bli imponerad så nu var det sista gången. Tråkigt att känna sig rånad. Datum för upplevelse: 23 oktober 2022 Svar från SHEIN 24 okt.2022 Hej, vi är ledsna för besväret. För bättre service rekommenderar vi att du kontaktar vår kundtjänst via länken nedan: https://se.shein.com/robot?page=navigationBar.

Ange【Kontakta Agent】och skicka in en biljett åt oss. Vi kommer att ge dig en lämplig lösning omedelbart. Tack och ha en trevlig dag ❤️
Visa hela svaret

Har Shein öppnat i Sverige?

Mitt i city – Shein har också gjort sig känt för att regelbundet öppna popup-butiker runt om i världen, däribland Rom, Berlin, Paris och Stockholm. Nu är det dags för ännu en popup i den svenska huvudstaden, enligt ett pressmeddelande. På måndag den 14 november slår den upp portarna på Sveavägen 6, intill Sergels torg.
Visa hela svaret

Är det tull från Shein till Sverige?

Tillfällen du inte behöver betala tull eller moms Det finns tillfällen då du inte behöver betala tull eller moms, även om varorna är från ett land utanför EU. Olika regler gäller beroende på hur varan förs över gränsen samt vad det är för typ av vara.

Om du reser med kommersiella transportmedel så som flyg, färja eller kryssningsfartyg behöver du inte betala tull eller moms om de varor du har handlat har ett sammanlagt värde av högst 4 700 kronor.Du behöver inte betala tull eller moms om de varor du har handlat har ett sammanlagt värde av högst 3 300 kronor när du reser på annat sätt än med kommersiell trafik, till exempel med din egen bil, båt eller cykel.Mängdbegränsningar gäller för alkohol och tobak.

Om kraven för vad som kan räknas som gåva är uppfyllda kan du ta emot en gåvoförsändelse med ett värde av högt 500 kronor utan att betala tull eller moms. Undantag gäller för alkohol och tobak som aldrig kan bli fria från moms eller annan skatt. För dessa varor finns även begränsningar för hur stor mängd du kan ta emot tullfritt.

 1. Observera att det även finns begränsningar för hur stor mängd parfym eller luktvatten du kan ta emot som gåva utan att betala tull eller moms.
 2. När du flyttar till Sverige från ett land utanför EU kan du bli beviljad flyttsakstullfrihet om du uppfyller vissa villkor.
 3. Du kan läsa vilka särskilda villkor som gäller på sidan,

Personlig egendom som du ärver efter en avliden person kan du under vissa förutsättningar ta in i Sverige utan att betala någon tullavgift eller skatt. Du kan läsa vilka särskilda regler som gäller på sidan, Du kan ta in guld utan att betala tull och moms om det uppfyller villkoren för investeringsguld.

Guldet ska uppnå en viss nivå av renhet så att varan kan omsättas på börsen. Investeringsguld är en form av ett kontant medel. Tänk på att om varan är för liten kan den istället klassificeras som smycke och då kan du behöva betala avgifter. Reser du med investeringsguld till Sverige från ett land utanför EU och värdet överstiger 10 000 euro ska du anmäla det till Tullverket.

Du deklarerar det genom vår e-tjänst för anmälan av kontanta medel eller på blankett som lämnas till tulltjänsteman på gränsen. Om guldet uppfyller kraven för investeringsguld betalar du inga avgifter. Läs mer om hur du gör en anmälan på sidan Ska du skicka eller ta emot investeringsguld via post eller paket som har ett värde som överstiger 10 000 euro ska du vid förfrågan kunna redovisa var pengarna kommer ifrån och vad de ska användas till.
Visa hela svaret

Vad har Shein för leverantör?

Hur spårar jag min SHEIN-beställning med J&T? – Spårar din J&T Express SHEIN-beställning kan göras genom att få ditt J&T Express-spårningsnummer och ange det på Ship24-hemsidan. Du kan begära dina J&T-spårningsnummer från handlaren som skickar din SHEIN-beställning.
Visa hela svaret