Var Kommer Sheins Kläder Från?

Var Kommer Sheins Kläder Från
Kläderna tillverkas i Kina – I en artikel i South China Morning Post berättar fabriksägaren Kenny Li att hans 100 anställda oftast har fem dagar på sig att göra klart en beställning på några tusen klädesplagg. I vanliga fall brukar modebolag ge underleverantörer minst en månad per beställning.
Visa hela svaret

Vem tillverkar kläderna från Shein?

SHEIN
Huvudkontor Nanjing, Kina
Bransch E-handel
Historia
Grundat 2008
Grundare Chris Xu
Ekonomi
Omsättning 100 miljarder SEK
Övrigt
Webbplats shein.com

Shein, av företaget skrivet SHEIN, är en kinesisk klädkedja. Det grundades 2008 av Chris Xu i Nanjing i Kina och fanns 2021 online i över 220 länder. Företaget är känt för sina billiga kläder tillverkade i Kina.
Visa hela svaret

Vart finns Shein i Sverige?

Kinesiska nätmodehandlaren Shein knappar in på klädhandelsjättarna Zara och H&M. Nu öppnar Shein en pop up-butik hos Vasakronan på Sveavägen 6 i centrala Stockholm. Shein, numera med bas i Singapore, har vuxit nästan sanslöst snabbt.Målet är att nå en omsättning på nästan 25 miljarder dollar under 2022.

 1. Sheins kläder säljs till mycket låga kostnader.
 2. Edjan använder AI-verktyg för att snabbt plocka upp exempelvis vad för kläder influencers använder och de kollektioner som konkurrenterna har som storsäljer – och tillverkar sedan något liknande.
 3. Enligt Wall Street Journal har bolaget, som inte är noterat, varit lönsamt sedan 2019.

Bolaget grundades 2006. Alla kläder tillverkas i Kina. Tiktok har framgångsrikt används för marknadsföring. Måndag 14 november öppnar Shein en pop up-butik i Stockholm, i Vasakronans lokaler i Sergelhusen på Sveavägen 6B. Butikslokalen är 150 kvm stor. Butiken ska ha öppet två veckor.

 1. Hyresgäst hos Vasakronan är egentligen X-nomad som hyr lokaler under november–december.
 2. X-nomad i sin tur kommer att ha ett antal varumärken hos sig under den tiden, bland annat Shein.
 3. X-nomad hyr lokalen som finns bredvid Svensson.
 4. I närheten har även Vasakronan sitt eget pop up-erbjudande Open spot.
 5. Shein är känt för att öppna pop up-butiker runt om i världen.

Kedjan har en permanent butikslokal, en i Tokyo som öppnat under november. Artboard 1 Skriv upp dig på våra mejllistor för att inte missa något: sammanställningar över senaste veckan, nya tjänster på FV Jobb och seminarieinformation – samtliga tjänster är Gratis,
Visa hela svaret

Är kläder från Shein bra?

Billiga kläder med bristfällig kvalitet – Billiga kläder men med bristfällig kvalitet, ojämna storlekar, trasiga artiklar vid ankomst och vissa saker kom inte ens med. Jag skulle säga att Shein är som Wish fast enbart inom kläder. Jag tror inte Shein är något för mig.

Har gett dem några chanser utan att bli imponerad så nu var det sista gången. Tråkigt att känna sig rånad. Datum för upplevelse: 23 oktober 2022 Svar från SHEIN 24 okt.2022 Hej, vi är ledsna för besväret. För bättre service rekommenderar vi att du kontaktar vår kundtjänst via länken nedan: https://se.shein.com/robot?page=navigationBar.

Ange【Kontakta Agent】och skicka in en biljett åt oss. Vi kommer att ge dig en lämplig lösning omedelbart. Tack och ha en trevlig dag ❤️
Visa hela svaret

Varför är allt så billigt på Shein?

Varför du inte borde handla från SHEIN och andra Fast Fashion företag Publicerat av den 28 januari, 2021 Jag ska försöka hålla mig kort men detta är hur jag sprang på SHEIN, ett “fast fashion” företag och upptäckte hur hemska de är. Jag kände det var ett bra läge att prata lite om hållbarhet.

 1. Idag vaknade jag nämligen med riktigt jobbig migrän.
 2. För dig som inte vet vad migrän är, så är det den vanligaste neurologiska sjukdomen som drabbar 15% av befolkningen.
 3. För de flesta bli symtomen som för mig, en rejäl pulserande huvudvärk och känslighet till ljus och ljud, vilket har fått mig att bli sängliggandes i dagar och bara kräkts.

Efter 1,5 års tid med ett flertal migränanfall, kopplade jag anfallen till stress och uttorkning. Att det är bra att dricka vatten är verkligen inget skämt, haha. På senare tid har jag blivit mycket bättre på att lyssna på min kropp. Det var ett bra tag sedan jag haft en attack nu, men nu så är migrän här och hälsar på igen.

 1. Den har varit mild de senaste dagarna men rätt som det är kan den explodera om jag inte är försiktig.
 2. Så förutom stress och uttorkning tänker jag att denna kunde relatera till att jag sitter mer effektivt vid datorn nu med plugg på deltid, film som ska klippas och admin som ska skötas.
 3. Därför tänkte jag gå på att köpa sånna där “anti-reflective-blue-light glasögon”.

Jag har sett massa reklam på instagram om dem här glasögonen och hur de ska vara bra mot ljus, huvudverk och bra för sömn. Jag börja leta online 499 kr vill de ha för ett par. Det kändes häftigt. Jag fortsatte leta och hittade till hemsidan SHEIN. Där fanns det ett gäng som såg helt OK ut och för bara 49 kr.

 1. Det kändes mer i min prisklass.
 2. Väl inne på deras hemsidan stod allt på svenska med svenska pengar.
 3. Tänkte så bra, då kan jag passa på att köpa någon ny T-shirt när jag ändå “måste” beställa här ifrån.
 4. Efter en timmes tittande hittade jag två t-shirts för 80kr/st och ett par jeansshorts för 149 kr, jag vet galet billigt.
You might be interested:  Hur Krymper Man Kläder I Tvättmaskin?

Så klart fanns det också en kod om jag köper för si och så mycket får jag 10%, 15% eller 20% rabatt + fri frakt. Helt plötsligt är jag uppe i 417 kr efter rabatten dragen och har nu anti-reflective-blue-light glasögonen, tre t-shirts, shorts och träningsbyxor i korgen.

Nu är jag redo att handla. Jag har skrivit in adress och är bara ett steg från att betala då jag ser att jag samlar poäng när jag handlar. Nyfiken som jag är vill jag se vad de innebär. Där står det: för varje 1 dollar du handlar för får du ett poäng.1 DOLLAR!? Jag som fått inblicken att detta var en svenska eller i alla fall en europeisk hemsida.

OK, låt oss googla “SHEIN ABOUT” för att få fram vad det är för företag och vart de ligger. Var Kommer Sheins Kläder Från Att SHEIN är ett B2C fast fashion företag. Det kanska jag borde ha förstått med de låga priserna. Låt oss titta vad Fast Fashion betyder: Låga priser är ju trevligt. Varför är det så dåligt? Var Kommer Sheins Kläder Från Vi massproducerar kläder idag.400% mer kläder än vad vi gjorde för bara 20 år sedan och detta påverkar vårt klimat drastiskt. Speciellt då klädernas kvalitet inte håller för mer än några tvättar så man slänger och köper nytt. låt oss titta på varför SHEIN som bilvit ett av världens ledande fast fashion företag kanske är snäppet sämre än de andra. Var Kommer Sheins Kläder Från Inte bara är kläderna billigare och säkert sämre kvalitet. SHEIN har en historik av att vara oetiska. De använder sig av barn slaveri, de betalar mindre än minimun lön till sina arbetare, använder sig av “sweatshops”, vilket är fabriker som bryter mot minst två arbetsrätt lagar.

Plus denna industri är otroligt dålig för miljön. Fashion industrien är den industri som står för näst flest förorenade utsläpp i världen. Snacka om att jag blev glad att jag inte genomfört mitt köp. Ha kläder på sig som är sydda av barnslaveri och som bara ökar till planetuppvärmningen. Nej tack! Jag skulle aldrig acceptera ett jobb som inte behandlar och betalar mig rätt.

Därför tänker jag hellre stödja företag som behandlar och betalar sina anställda rätt. Visst är det alltid trevligt att betala mindre för saker, men det håller inte i långa loppet, och att blunda för det skadar bara oss själva tillslut. Vi måste tänka efter.

 • An du stå bakom företag som SHEIN som bidrar till så mycket negativitet, bara för att du ska får en T-shirt för under 100 kr? Det är bra att du, ifall du inte redan börjat, ställer dig dessa frågor.
 • Vart ställer jag mig till allt detta? Vad tycker jag är rätt? Det kommer absolut kännas jobbigast i början när en ska börja tänka hållbart.

Detta betyder inte att allt måste köpas på second-hand framöver. Det finns massor utav företag där ute nu som t.ex. gör kläder av återvunnen plast som fiskats upp från havet, använder gamla kläder till att skapa nya, ser till att avtrycket på planeten är så lite som möjligt, behandlar sina anställda rätt m.m.

Det viktigaste är nog att kläderna som du köper är kläder som du kommer att använda och använda mycket + att kläderna är gjorda med bra material och på ett rättvist sätt. När du väl börjat så blir det en del av vardagen. Du lär dig vilka affärer som är etiskt korrekta att handla ifrån och vilka man bör undvika.

Det tar inte mycket av din tid att checka och ju fler som gör det och sprider budskapet ju större skillnad gör vi. Värna om våra planet och handla absolut inte från SHEIN och liknande företag. Jag och min migrän får nu leta vidare för att hitta ett par “anti-reflective-blue-light glasögon” som är rättvist tillverkade och i ett rimligt pris.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar Shein leverans till Sverige?

Nöjd köpare – Har beställt från shein under en längre tid. Paketen kommer cirka 10-14 dagar efter beställning. Det är viktigt att läsa i kommentarerna om storleken på Kläderna då vissa Kläderna sitter större och andra sitter mindre. Kvaliteten varierar från plagg till plagg men det är värt pengarna.
Visa hela svaret

Får man betala tull från Shein?

Tull – Hur stor tullavgiften blir beror på vad det är för slags vara, vad den kostar och från vilket land den kommer. Vissa varor har ingen tullavgift alls medan andra kan ha upp till 20 procent i tullavgift. Tullavgiften beräknas bland annat på inköpspris och fraktkostnad.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Mycket Tyg Behövs Till En Klänning?

Kan man skicka tillbaka kläder från Shein?

Nova Bergström är 19 år och bor i Stockholm. Hon tycker att det är bra att det finns modeföretag som har låga priser, för dem som inte har så mycket pengar. – Som unga och studenter. Shein har alla trender, men mycket billigare. Skulle man köpa ett par likadana skor i butik skulle de kosta tre gånger så mycket.

Man kanske tänker på klimataspekten, men handlar ändå, säger Nova Bergström. När hon beställde kläder, skor och en väska i Sheins app fick hon veta att paketet skulle levereras några dagar senare. När det inte kom började hon leta efter kontaktuppgifter till företaget och lyckades till slut hitta en mejladress.

– Jag mejlade dem säkert tio gånger innan jag fick svar, som var på kinesiska. När jag översatte det gick det inte att förstå, säger Nova Bergström. Nova Bergström. Hon berättar att mejladressen gick till en bot och något telefonnummer gick inte att hitta. Företaget som skulle leverera paketet i Sverige kunde inte hjälpa till. Till slut fick hon ändå svar från Shein att hon snart skulle få varorna, som hon betalat för.

– De skrev att det som inte fanns kvar i lager skulle jag få pengarna tillbaka för, säger hon. Det var flera månader sedan, men hon har fortfarande varken sett varor eller pengar. Nova Bergström är en av dem som har anmält Shein till Allmänna reklamationsnämnden, Arn. Under 2021 har det inkommit nästan 40 anmälningar.

Många av dem handlar om paket som inte har kommit. Andra rör svårigheter att returnera. Enligt Sheins sajt ska returen vara gratis i 45 dagar. En kund som har anmält företaget till Arn betalade till slut returkostnaden själv, efter många försök att få kontakt, inklusive ett pappersbrev till Sheins kontor i Belgien.

Även till Konsumentverket har det kommit in anmälningar och klagomål mot Shein, ett 40-tal de senaste två åren. De handlar om att leveranser aldrig har dykt upp eller att de kläder som kommit inte ser ut som utlovats på sajten. En man som anmälde Shein till Konsumentverket i maj i år skriver: “Beställt två gånger från detta företag, båda gångerna är varorna betalda men sen skickas inget, dom svarar ej på flertalet skickade mejl”.

Ulrika Kettil i Tidaholm anmälde Shein till Arn efter att hennes 18-åriga dotter beställt kläder för drygt 700 kronor, som inte dök upp. – Det gick flera veckor och vi hörde ingenting. Så jag försökte få tag på Shein, för vi ville ha pengarna tillbaka.

 1. Men det fanns inga kontaktuppgifter någonstans, säger hon.
 2. Enligt Ulrika Kettil försökte hon kontakta Shein genom företagets sociala medier, men fick inga svar.
 3. Jag blev förbannad.
 4. Det måste ju gå att ringa och fråga var grejerna är, säger hon.
 5. Nästan två månader senare dök paketet upp, utan att familjen hade fått någon information.

– Jag tycker att det är fruktansvärt fult gjort, säger Ulrika Kettil, som konstaterar att dottern trots detta handlat från Shein igen. – Hon tycker att det är bra priser och hon gillar sakerna och denna gång kom paketet.
Visa hela svaret

Varifrån skickar Shein?

SHEIN är en marknadsplats med huvudkontor i Nanjing, Kina. Det grundades 2008 av Chris Xu. Företaget strävar efter att tillhandahålla trendiga kläder till en hög kvalitet men överkomlig kostnad. Spåra dina SHEIN-beställningar genom Ship24 genom att helt enkelt ange SHEIN-spårningsnumren som tillhandahålls av säljaren eller handlaren.
Visa hela svaret

Har Shein små storlekar?

Var Kommer Sheins Kläder Från Nu har jag testat att shoppa från Shein två gånger och fått flera frågor angående hur det är att beställa därifrån så därför tänkte jag göra en shoppingguide. Jag har inte beställt kläder åt mig själv än men min kollega på jobbet har gjort det så kan utgå lite från hennes omdömme där. UTBUD & PRISER Var Kommer Sheins Kläder Från Shein har ett stort utbud av kläder för dam, herr, barn och bebis, skor, skönhetsprodukter, heminredning och småplock. De har allt i från trendplagg till ytterplagg, sport och bas så det finns något för alla stilar. När det kommer till andra kategorier har de lite fina inredningsdetaljer som bl.a.

blommorna ovan och massor av småplock som det ni ser ovan (ska ha det i barnens påskägg). Prismässigt ligger de väldigt lågt och har även ofta rabattkoder som gör att det blir ännu billigare. De ligger under de svenska budgetkedjorna på det mesta och man kan verkligen göra fynd, särskilt om man gör en större order då man brukar få mer procentrabatt desto mer man handlar för.

KVALITÉ & STORLEKAR Var Kommer Sheins Kläder Från Kvalitén är helt ärligt betydligt bättre än jag hade förväntat mig och det är därför jag beställt därifrån en andra gång och kommer beställa igen. Den är ungefär som H&M, Lindex och Zara så plaggen och skorna håller bra och det är inte kraffs som går sönder direkt.

Jag har även frågat min vän som handlat kläder därifrån och hon säger att damplaggen och träningskläderna har riktigt bra kvalité och då jobbar ändå hon och jag med mycket fina märken så det är ett bra betyg. Storleksmässigt är skor normala och som jag förstått det även kläder. Det som jag gillar extra mycket med Shein är att de har väldigt mycket recensioner där man kan läsa om hur plaggen är i färg, kvalité och storlek plus att de har en tydlig och bra storleksguide så att man väljer rätt storlek.

Jag köpte lite större storlek åt “C” eftersom jag inte ville chansa och de är lite stora men då det är mjukiskläder gör ju inte det nåt så skulle säga att de är sanna i storlek också. Kanske lite mindre än Lindex och Kappahl och mer som t.ex. Name it. De har även en “Curve”-linje med storlekar upp till 4XL och jag kan inte svara på hur de är rent storleksmässigt men om de följer deras andra stolekar ska det ju vara korrekta storlekar. Var Kommer Sheins Kläder Från Jag tycker att Sheins hemsida är lite rörig med väldigt mycket kategorier som ändå är lite svårnavigerade. Det blir lite för många val och kanske inte de kategorierna man alltid letar efter finns men då väger sökfunktionen upp för den fungerar bra och där kan man även sortera efter kategori. Var Kommer Sheins Kläder Från Man kan välja att betala med Klarna, kort eller Paypal och själv kör jag på Klarna då det känns säkrast. Frakten är gratis på ordrar över 400:- och handlar man under 199:- är frakten 35:- och 60:- på ordrar mellan 199-399. Frakttiden beräknas oftast ganska lång men brukar komma lite snabbare och för mig har det tagit ca: 1,5 vecka så det tycker jag ändå är okej med tanke på att de inte lovar kort leverans. Var Kommer Sheins Kläder Från Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd med mina köp från Shein och nästa gång ska jag nog satsa på ett plagg åt mig med. Har hört så mycket gott om deras träningskläder så är sugen på ett par tights i beige. Frakttiden och att sidan kan upplevas rörig är två minus men förutom det är köpupplevelsen väldigt positiv så jag kommer absolut handla därifrån igen.

You might be interested:  Hur Har Man En Halsduk?

Betyg: AAAAa (4,5/5) Har ni shoppat från Shein – Har ni liknande erfarenhet? Kommentarer: Svar: Nej har tyvärr ingen aning men gissar på att det, likt många kedjor, inte är de bästa. En annan anledning till att de är billigare än t.ex. HM är ju dock att de inte har några butikskostnader och det sparar ju enorma slantar.

Men är man väldigt noga ska man nog inte handla på någon budgetbutik/märke för räknar man personalkostnad, butikshyror, frakt, moms mm, vad blir kvar? ANNAWII Svar: Fabriksmässigt tror jag många ser ungefär likadana ut men självklart har du rätt. Jag ‘r inte säkert men gissar på att det mesta skickas med fartyg och att det är därför leveranstiderna är längre.

Jag menar inte att försvara dem men det vore hyckleri av mig att fördöma dem när jag sedan handlar på budgetkedjor här som har fabriker på samma ställen med liknande villkor. I den bästa av världar borde man ju inte handla budget alls (om det inte är tillverkat i ett land med bra arbetsvillkor) men då blir det nog inte budget.

Men grymt att ni undviker den typen av shopping! Jag försöker mixa budgetshopping med mycket second hand åt barnen/inredning och åt mig själv blir det mest på jobbet där vi har blandat budget och lite mer kvalitetsmärken. Ni får gärna tipsa om bra märken/butiker som ni vet har bra priser och schysst produktion genom alla led! ANNAWII Svar: Aha, då lärde jag mig något nytt såd et var bra, trodde verkligen att de skickade med fartyg.
Visa hela svaret

Vilka klädföretag använder barnarbete?

Larm om barnarbete i textilindustrin En stor del av de kläder som svenska storföretag säljer produceras i Burma. Men enligt en ny holländsk rapport förekommer både barnarbete och tvångsarbete på fabrikerna. Exporten från Burma/Myanmar har ökat kraftigt efter att de ekonomiska sanktionerna hävdes 2015.

 1. Burmas största exportmarknad är EU och den viktigaste varan är kläder.
 2. H&M är ett av de klädföretag som har valt att lägga produktion här.
 3. Men Swedwatch – en ideell förening där bland annat Svenska kyrkan och Naturskyddsföreningen är medlemmar – slår nu larm om att det finns barnarbete bakom H&M-kläder i Burma.

Swedwatch hänvisar till rapporten The Myanmar Dilemma från den holländska organisationen SOMO, som har intervjuat 400 anställda på 12 fabriker i Burma. Enligt rapporten är det vanligt med barnarbete och för långa arbetsdagar. Det förekommer även tvångsarbete.

 1. Anklagelser om barnarbete i de fabriker som H&M använder sig av framfördes även i Expressen i höstas.
 2. Det är viktigt att svenska företag respekterar mänskliga rättigheter.
 3. Man kan inte frångå sitt ansvar genom att bara flytta produktionen utomlands.
 4. På sikt är starka fackföreningar i alla länder det enda sättet att garantera ett mänskligt arbetsliv.

Därför stödjer vi arbetare som organiserar sig för bättre villkor, säger Palmecentrets Burmaexpert Frida Perjus. : Larm om barnarbete i textilindustrin
Visa hela svaret