Vilka Färger På Kläder Passar Grått Hår?

Vilka Färger På Kläder Passar Grått Hår
Vem passar i grått hår – endast de med en viss hudton? – För att avgöra vilken hårfärg man passar i ska man ha koll på sin hudton, brukar det heta. Och det stämmer ofta att du med en varm hudton klär bäst i varma färger. Tänk guldblonda toner. Du med en kall hudton passar oftare i kallare nyanser, till exempel askblond.
Visa hela svaret

Vilken färg på slingor till grått hår?

Dölja grått hår med färg – Vid mitt förra besök färgade vi håret i en varmare blond ton, mer mellanblond. Den här gången gick vi tillbaka till kallt. Jag trivs bäst i det och det gör att det tar längre tid innan mina gråa strån (läs stora partier på hjässan) syns lika snabbt.

De flyter in mer och kontrasten blir inte lika stor som när håret är varmare. Det är egentligen mitt bästa tips för att dölja grått hår – slinga det i en färg som ligger nära den grå. En ljusblond eller en mellanblond beroende på vilken ton du har. En kall färg gör att de grå flyter in mer och blandar du upp det med varma toner kan det vara smickrande mot hudtonen samtidigt som håret får liv.

Allt är beroende av vad ditt utgångsläge är och hur pass duktig din frisör är. Även ett helgrått hår kan skifta från vitaste vitt, beige till stålgrått. Jag tycker att det blir finast att slinga och inte göra helfärg då slingor ger mer liv och blandar upp det grå istället för att täcka det.

För helgrått hår kan det även vara en hit med toningar som kan ge nya skiftningar i håret. Eller omfamnar du ditt gråa hår och njuter av hur fin du är ändå. Jag är dock inte där än. Jag fick grått hår så otroligt tidigt, betydligt tidigare än vad mina föräldrar fick. Men jag tror att när hela mitt hår är grått och inte som nu, fläckiga partier, kommer jag antingen gå på en pastellfärg eller låta det vara som det är.

Spana in för inspiration till en superfin mjuk och feminin grå ton. Skönhetsjournalisten Ninna Ekbom och modellen Ing-Marie Lamy är andra grå och vackra förebilder. Vilka Färger På Kläder Passar Grått Hår Vackra Linnea Öst här fotad av Jakob Jansson
Visa hela svaret

Vilka färger ska jag ha på kläder?

Att välja nyans – Varma och kalla nyanser ska inte förväxlas med varma och kalla färger. Varma färger är som namnet säger färger som får oss att tänka på solsken, eld och värme: rött, gult och orange. Kalla färger i sin tur är färger som påminner oss om is, kyla och vatten: blått och lila. Vilka Färger På Kläder Passar Grått Hår Tänk bara på läppstift! Två röda läppstift kan se väldigt olika ut ifall ett har en blå underton och det andra har en gul underton. Den blåa undertonen gör att läppstiftet skiftar åt det lila hållet och den gula undertonen gör att den röda färgen skiftar mer åt det orangea hållet.

Ett läppstift med blåa undertoner har en kall nyans, medan ett läppstift med gula undertoner har en varm nyans, fastän de båda är “röda” läppstift. Denna regel gäller precis alla färger. Om du passar bättre i läppstift med blå underton klär du bättre i kalla nyanser, och om du passar bättre i läppstift med gul underton så passar du bättre i varma nyanser.

Prova! Vilka Färger På Kläder Passar Grått Hår Photon: Tyler Nix on Unsplash & AndriyKo Podilnyk on Unsplash Fastän också ögonfärgen och hårfärgen spelar roll, så kan man genom att titta på sin hudton lista ut vilka färger som passar bäst. Generellt sett passar du bättre i varma nyanser med gul underton ifall din hudton är varm, medan om din hudton är kall så passar du bättre i kalla nyanser med blå underton. Vilka Färger På Kläder Passar Grått Hår Här ser du tre kändisar som alla hittat rätt gröna nyans. Bilderna har jag lånat här och här,
Visa hela svaret

Vilka färger passar vitt hår?

Neutral – varm blondin – För blondiner med en neutral blond eller varm blond hårfärg gör sig ljusa varma färger snyggast. Från ljust gräddvitt till varm beige, varm gul, orange, roströd eller varmare rosa. Att bära helt kritvita kläder eller grå kalla toner kan göra att håret upplevs gult.
Visa hela svaret

Hur skulle jag se ut i grått hår?

Hur gör jag en snygg övergång till grått hår? – En frisör kan gradvis ljusa upp håret med svala slingor så att silvret blir ett naturligt inslag i resten av håret. – Jag lämnar gärna grått runt ansikte och bena men nyanserar resten. Utväxten blir mindre tydlig, och skuggningen ger ett fint djup, säger Peter Hägelstam på Björn Axén i Stockholm.

Blondiner kan kamouflera grå utväxt med svalt sandtonade slingor. Det är också snyggt med platinablond helblekning. Sotigt svarta slingor i gråsprängt hår mjukar upp och ser samtidigt spännande ut, tipsar Dani Abunar, på salongen Victor Noblesse i Göteborg. Sharon Stone, 64 år, i snygg kort frisyr med grå nyanser.

Foto: Agostino Fabio / MEGA / TT NYHETSBYRÅN
Visa hela svaret

Vilket schampo är bäst för grått hår?

1. Färgkorrigerande silverschampo – Ett grått hår blir lätt missfärgat – yttre faktorer såsom vatten, vind och sol påverkar håret och gör att det kan få en gul- eller grönaktig nyans. Det bästa sättet att tona ner missfärgningar är genom att använda ett färgkorrigerande schampo.

Många tror att silverschampo endast är till för blonda hår, men de violetta pigmenten neutraliserar gula nyanser vilket gör att det också passar utmärkt för dig med grått hår. Solen skadar inte bara vår hud – de starka strålarna bleker håret och gör att grått hår kan få en gulaktig nyans. Genom att välja hårvårdsprodukter som innehåller SPF kan du bevara (och samtidigt skydda) din gråa hårfärg.

SPF kan du hitta i produkter såsom schampo, balsam och hårinpackningar – men du kan även hitta det i skyddande hårmousse, hårsprayer och hårmistar. Leta efter beteckningar som UVA-filter och UVB-filter på förpackningen. Oavsett om du har en naturligt grå hårfärg, eller färgar det regelbundet i en snygg gråaktig nyans, mår det extra bra av att tvättas och vårdas med färgbevarande produkter.

 • Det finns både schampo, balsam och inpackningar som ger näring, och framhäver hårfärgens naturliga eller färgade lyster.
 • En färgbevarande produkt gör även att ditt färgade hår behåller sin gråaktiga nyans längre.
 • Du kan även uppnå samma resultat genom att använda en färgbevarande hårinpackning vecko- eller månadsvis.

En färginpackning, också kallat färgbomb, förser ditt gråa hår med en extra dos färg mellan permanenta färgningar, och fungerar som en uppfräschning när du vill ha ett temporärt resultat. När håret blir grått ändrar det sin textur och blir mer torrt och sprött.

 1. Därför är det viktigt att mjuka upp dina gråa längder med återfuktande produkter.
 2. Satsa på schampon, balsam och hårinpackningar som tillför rikligt med fukt.
 3. Du kan även motverka torrhet genom att behandla håret med lena oljor och serum – arganolja och hyaluronsyra är exempel på två vårdande ingredienser att leta efter på ingredienslistan.

Regelbunden användning av stylingverktyg kan skada håret på grund av håret exponeras för värme. Värme leder inte bara till brutna hårtoppar – det kan i vissa fall även göra att ditt gråa hår får en gulaktig färg. Se därför till att använda värmeskydd när du använder stylingverktyg såsom platt-och locktänger.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Få Bort Bläck Från Kläder?

Vilken hårfärg ser man yngst ut i?

Här är 5 hårfärger som kan få ditt ansikte att se 10 år yngre ut: – 1. Slingor i karamell/ljus kola Om du är brunett är slingor i nyansen karamell/ljus kola ett utmärkt alternativ eftersom det tillför värme och mjukare ansiktsdrag. Plus, den här stilen gör att ditt hår ser fylligare ut, precis som det var för tio år sedan. styleoholic “> 2. Honungsmelon Har du ett ljust och trist hår utan glans? Då kan du vända dig till frukterna. Både jordgubbsblond och honungsmelon är fina nyanser som ger extra lyster till hyn. Via: IBL/Shutterstock 3. Ombre 2.0 Bronde Sombré, den nya Ombren, är det hetaste just nu. Att addera både ljusa slingor och kontraster i frisyren är det bästa sättet för att se yngre ut. Be om en mörkare hjässa och ljusa slingor runt ansiktet; på så vis ramas det in på ett vackert sätt. hairstylezz “> 4. Roséchampagne Färgglada pasteller har passerat barndomen för länge sedan. De senaste åren har bubbelgumsrosa, korallorange och ljusblått seglat upp på vuxna kvinnors önskelista för hårfärger. Det bästa är att så länge du har tillräckligt ljust hår kan du testa olika toningsbehandlingar som går bort efter några tvättar, utan att gå till frisören och betala dyra pengar. hairstyle “> 5. Naturlig ombre En ombre innebär att du har en mörk bas och ljusare toppar och slingor. Be om en bottenfärg i samma färg som du har naturligt och be sedan frisören använda både folie och handmålade slingor i en nyans några ljusare än din naturliga. Molly Golly “> Källa Byrdie
Visa hela svaret

Vilka färger går inte ihop?

Basfärger – färger som inte kan blandas av andra färger – De så kallade basfärgerna kan man inte blanda till av några andra. Dessa är blått, rött och gult, Och så rent vitt och rent svart, så klart. Alla andra färger kan man i teorin blanda till. Bra va?
Visa hela svaret

Hur vet man om man har varm eller kall hudton?

Det enklaste sättet är att titta på venernas färg på insidan av armen medan du står i ett naturligt ljus. Om de ser grönaktiga ut betyder det att du har en varm hudton. Om de är antingen blå eller lila, har du förmodligen en kall ton.
Visa hela svaret

Vem passar i gråa kläder?

1: Marinblå – Vilka Färger På Kläder Passar Grått Hår Svenska mäns absoluta favoritfärg! ( se undersökningen i vår artikel om att färgmatcha kläder ). Marinblå är en fantastisk färg att kombinera med grå, särskilt gråmelerat. Gråmelerat innehåller många toner som också återfinns i den marinblå, vilket gör dem till ett perfekt par.
Visa hela svaret

Vem passar i bruna kläder?

Varm hudton – då passar du bäst i varma färger – Har du kommit fram till att du har en varm hudton? Då passar du generellt i varmare färger, både på kläder och makeup. Traditionellt brukar man säga att färger som gult, orange, brunt, crèmebeige och kamel passar bra på dig, men hela färgskalan finns i en varmare nyans och det är där du hittar kulörerna som får din naturliga hudton att poppa ännu mer! Varm hudton.
Visa hela svaret

Vilken är den mest attraktiva hårfärgen?

Brunetter är riktiga hårdingar Publicerad: 6 september 2005 Uppdaterad: 8 mars 2011 Blondiner lockar inte längre Vem väljer du? Charlotte Perrellis nuvarande hårfärg visas i den vänstra bilden. I de andra bilderna är hårfärgen manipulerad med dators hjälp. Foto: AndREAS LUNDBERG

 • LONDON
 • Grattis brunetter!
 • Ni har den mest attraktiva hårfärgen.
 • För blondiner väntar kärvare tider.
 • Det är City University i London som studerat hur män attraheras av kvinnors olika hårfärger.
 • Brunetten stod som klar vinnare.
 • 51 procent av männen sa att de föredrog brunhåriga tjejer.

Visa hela svaret

Vilken frisyr ser man ung ut i?

Frisyrer som får dig att se yngre ut! En av sakerna i livet är att bli äldre. När vi är små ser vi fram emot att växa upp och då verkar det som om alla träffar en vägg när de är i tjugoårsåldern. Plötsligt handlar allt om att se yngre ut! Frisyrer är något som vi inte ofta tänker på.

Mjuk lugg Bangs kan ha varit på mode när du var yngre, men de är ett tidlöst “tillbehör” för hår som kan se bra ut om du vet hur du ska bära det. Olika slag passar olika ansikten, men mjuk lugg är bra eftersom du inte ser för hård ut. En annan pluspunkt för lugg är att de täcker alla fina linjer eller rynkor som har bildats på din panna.

2. Den låga locken Superrikt hår kan se coolt ut, men på äldre kvinnor kan det ha en tendens att se för hårt ut. För att avhjälpa detta kan du lägga till lite mjukhet genom att lägga till några lockar i den nedre halvan av ditt hår. Denna teknik kan fungera för både långt och kort hår! Vilka Färger På Kläder Passar Grått Hår 3. The Sleek BobMedan bob-snittet vanligtvis förknippas med äldre kvinnor, kan du få den här trendiga frisyren att se mycket yngre ut genom att lägga till lite slankhet i den. Den här frisyren har ditt hår längre (åtminstone nacklängd) framtill och kortare i ryggen. Ser cool ut och är lätt att hantera också! Vilka Färger På Kläder Passar Grått Hår 4. Vågiga BobEtt annat sätt att modernisera den klassiska bobben är att lägga till lite vågighet till den. Den här frisyren garanterar dig att se yngre ut på grund av den mjuka, okomplicerade vibe som den avger. Den vågiga bobben gör att du ser ut som att du bara vaknade och ser fantastisk ut. Vilka Färger På Kläder Passar Grått Hår 5. Långt vågigt hårLångt vågigt hår är en annan tidlös klassiker som ser bra ut på kvinnor i alla åldrar. Vågen gör att du direkt ser frisk och ung ut. Till skillnad från med rakt hår ser en mittdel utmärkt när det gäller vågigt hår. Naturligtvis ser det bra ut med en sidodel också. Detta är en av de mest mångsidiga frisyren runt. Håll den ser mjuk och polerad ut, men inte för blank. Vilka Färger På Kläder Passar Grått Hår 6. Pixie CutEn annan kort frisyr som inte går ur stil snart är pixiesnittet. Denna super korta frisyr skriker förtroende, och det finns inget som utstrålar ungdom och sexighet än förtroende. Det är också bra för dem som inte bryr sig för mycket om att spendera mycket tid på att styla håret varje morgon. Koppla ihop det med några sidosvängda lugg så ser du direkt yngre ut! Vilka Färger På Kläder Passar Grått Hår 7. Det skiktade snittetEn skiktad frisyr är ett av de bästa sätten att lägga till definition i ditt ansikte. Det kan se bra ut på människor i alla åldrar och få äldre kvinnor att se yngre ut. Det är också en av de saker som fungerar i alla längder, från en bobskärning till superlångt hår. Du kan också lägga till en frans eller en sidosvept lugg så att den ser ännu mer ungdomlig ut. 8. “Lob””Lobben” eller den långa boben har varit väldigt populär de senaste åren, och vi kan se varför! Denna variation på den klassiska frisyren ser bra ut på alla, oavsett ålder eller ansiktsform, och ger dig lite mer mångsidighet än en kort bob. Medan en slank lobb ser snygg ut, kan äldre kvinnor tycka det är bättre att hålla den mjukare med lite mer vågighet. 9. SidodelenEtt av de bästa sätten att utforma håret, oavsett vilken typ av snitt du har är att dela det åt sidan istället för i mitten. En mittdel, särskilt när det gäller rakt hår, kan se ut för formellt och styvt. Sidodelen ger lite ungdomlighet och gör att håret kan röra sig bättre. 10. Den naturliga lockenDagarna med tamt och kontrollerat hår är i det förflutna! Det finns inget mer ungdomligt än att fira ditt naturliga hår. Vi säger, om du har lockarna, flaunt em! Lockigt hår är bäst slitna axellängden eller strax under, vilket ger det effekten av att inrama ansiktet. Superlångt lockigt hår är ett nej eftersom det kan se växtodlat ut. 11. KnullrufsetGenom att gå igenom den här listan kanske du har förstått en sak: att se yngre ut, ditt hår måste se enkelt och blött ut. Den ultimata representationen av detta är shag. Den här frisyren är den som berättar för folk att du vaknade så här och att du ser fantastisk ut.

You might be interested:  Hur Blir Ull Till Tyg?

Det säger att ditt hår är naturligt vackert och friskt, så du behövde inte göra mycket med det.12. Färgat hårRakt blondt eller svart hår kan bli lite tråkigt ibland, så varför inte lägga till lite färg? Färgat hår är allt populärt bland ungdomarna i dag, men du behöver inte bli för galen och färga hela håret rosa eller blått.

Lite ton kan gå långt. Säg, något brunt ton i blont hår eller blonda höjdpunkter i brunt hår. Om du känner dig djärv kan du också få ränder färgade rosa eller något liknande : Frisyrer som får dig att se yngre ut!
Visa hela svaret

Hur får man fint grått hår?

De små grå inslagen i håret kan göra entré i vitt skilda åldrar. Hos några tar det lång tid men vissa märker av det redan i slutet av 20-åren. Är du på väg att få grått hår så är det några saker som är extra viktiga att tänka på, nedan listar vi vilka! Vilka Färger På Kläder Passar Grått Hår Foto: Instagram @burtonregina / @greceghanem Fler och fler struntar i att färga bort det grå och låter det istället bli till vackra slingor eller en helt och hållet silverglänsande frisyr. Grått hår kan vara riktigt vackert men det är viktigt att sköta om det på bästa sätt.

Rätt produkter

Det har stor betydelse att man använder sig av rätt borste och för ett grått hår funkar en borste med svinborst extra bra. Svinborsten fångar bland annat upp hårets naturliga oljor och fördelar dem över hela håret, då grå strån har ett extra stort behov av fukt.

Glöm inte hårolja

Då det grå håret behöver mer fukt kan det vara en god idé att införa hårolja i din hårvårdsrutin. Ta några droppar och massera försiktigt in i topparna när det är blött.

Färga in det grå

Vill du låta ditt grå hår växa ut efter en färgning kan du börja med att slinga håret grått i omgångar. På så sätt slipper du den skarpa kanten från utväxten och på bara några gånger kan du få håret infärgat grått i en nyans som smälter ihop med din naturliga hårfärg.

Mindre pigmenterade produkter

För att undvika gula pigment kan du använda dig av silverschampo. Men använder du dig av produkter med lila eller blå pigment flera gånger i veckan kan det dock slå över och göra håret lila eller blått. Varva därför ditt silverschampo med ett annat schampo och boosta gärna dina grå strån med en återfuktande inpackning regelbundet.

Skydda håret när du badar

Glöm inte att även håret behöver solskydd. Klor kan ha en tråkig inverkan på håret och få det att se livlöst ut och saltvatten kan istället leda till gula toner. Skydda med ett miljövänligt balsam som du har i fuktigt hår innan du badar. Se bara till att det inte är skadligt för miljö och natur.

Undvik frottéhandduk

En frottéhandduk har god absorberingsförmåga men kan faktiskt orsaka skador på ditt hår om du gnuggar för mycket. Satsa hellre på en mikrofiberhandduk eller en gammal t-shirt.

Använd inte produkter med alkohol

Då alkohol är uttorkande och grått hår har ett extra stort behov av näring och fukt bör du undvika dessa produkter. Byt mot alkoholfria alternativ och satsa på olja!

Använd rätt örngott

Grått hår är skört och går lättare av. Bomull eller flanell kan faktiskt slita på håret och de suger även åt sig av olja och kan därför riskera att torka ut ditt hår. Satsa istället på ett sidenörngott som är betydligt snällare mot dina hårstrån. Källa: Healthy Wife, Lyko
Visa hela svaret

Kan man ha silverschampo i grått hår?

Ett silverschampo innehåller blå-lila pigment som neutraliserar de gula tonerna och ger en kallare blond nyans på håret. Ett silverschampo är också ett superbra knep att ta till för dig som vill förhandla ditt gråa hår till ett hår med en fantastisk vacker silvergrå ton.
Visa hela svaret

Vad påverkar grått hår?

Vad orsakar grått hår? – Hår blir grått tack vare melanocyter, som är de celler som producerar pigmentet melanin. Med åldern slits melanocyterna ut och slutar producera melanin. När håret inte förses med melanin regelbundet, förlorar håret dess ursprungliga färg och blir grått, silvrigt eller vitt.
Visa hela svaret

Kan grått hår få tillbaka sin färg?

Forskare: Grått hår KAN FAKTISKT återfå sin färg Färglösa, stela proteinkedjor, som spirar fram och blandar sig med de mer än 100 000 andra hårstråna i din hårbotten. Grått hår är en naturlig del av kroppens avancerade åldringsprocess, och när en hårsäck väl har förlorat sin färg, så finns det ingen väg tillbaka.

Det var vad forskarna tidigare trodde. I början av 2020 avslöjade att stress faktiskt ger grått hår. Senare samma år upptäckte forskare vid att de färglösa håren kan återfå sin färg trots allt, om vi förändrar vår livsstil och är mindre stressade under en period. I studien samlade forskarna in 397 hårstrån från 14 försökspersoner med olika etnisk härkomst.

I första hand sökte de efter hårstrån som hade färg i spetsen, men var färglösa vid rötterna, för att undersöka hårets åldrande. Men till forskarnas överraskning fann de också otaliga hår under mikroskopet som hade färg inne vid hårrötterna och var färglösa längre ut på strået.

Det vill säga motsatsen till vad de hade förväntat sig. En närmare analys av proteinerna i de insamlade hårstråna avslöjade att de grå delarna av håren innehöll stora mängder av så kallade mitokondriella proteiner, som bland annat utsöndras när kroppen är under stress och som dessutom är kopplade till åldrande.

Under sommarmånaderna ger en blandning av färre hårstrån, mer värme och näring idealiska tillväxtförhållanden för proteinet keratin, som är den främsta beståndsdelen i vårt hår. En kombination av färre hårstrån, värme och näring ger idealiska förutsättningar för proteinet keratin, som är den främsta beståndsdelen i våra hår. Värme och sol ökar blodtillförseln till huden och huvudet eftersom blodkärlen vidgas för att avge värmen. Det extra blodet och det mindre antalet hårstrån ger mer syre och näring till de återstående hårsäckarna i form av bland annat mineraler, aminosyror och socker. Upptäckten fick forskarna att fråga försökspersonerna om deras mest och minst stressade perioder under de senaste tolv månaderna med exakta datum.

 • Och då blev studien ännu mer intressant.
 • För med vetskapen om att ett människohår i genomsnitt växer 1,016 centimeter i månaden kunde forskarna koppla ihop specifika livshändelser med mängden färg i hårstrået.
 • Resultaten visade att hårets färglösa områden stämde med perioder då försökspersonerna hade befunnit sig under extra stor press.

Ett bra exempel var en 30-årig kvinnlig försöksdeltagare, som hade ett färglöst område på omkring två centimeter i sina hårprover – området stämde exakt med en tvåmånadersperiod då hon var separerad från sin partner. Och en annan försöksdeltagare återfick färgen i flera hårstrån under en två veckor lång semester.

 • Forskarna underströk att de bara har tittat på enskilda hårstrån och alltså ännu inte kan dra någon slutsats kring om vi kan återfå färgen i hela håret genom att slappna av.
 • Men enligt dem antyder studien att det mänskliga åldrandet inte nödvändigtvis är en linjär process och att den i en del fall kan bromsas eller vändas.

: Forskare: Grått hår KAN FAKTISKT återfå sin färg
Visa hela svaret

Vilka frisyrer är inne 2022?

Subtila 90-talsvibbar med håret på sniskan, mättade kulörer, superlockigt med generös lugg eller en vass, geometrisk page – känslan nu är att håret blivit lite av ett statement igen, och hårhösten 2022 bjuder på inspiration för alla smaker.
Visa hela svaret

You might be interested:  Ta Bort Rödvinsfläckar På Tyg?

Kan man tona grått hår blont?

Vad hjälper mot grått hår? De allra vackraste hårfärgerna förstås! Vi visar dig hur du döljer de där gråa hårstråna och återfår din naturliga hårfärg. Vill du satsa på en grå look den här säsongen? Då har vi något för dig också. Fortsätt läsa så ger vi dig tips på hur du lyfter fram det gråa i håret på ett snyggt sätt.

Skådespelerskan Katie Holmes har det, precis som miljontals andra kvinnor: grått hår. De flesta vill dock ha kvar sin naturliga hårfärg så frågan är: hur döljer jag mitt gråa hår? Och ännu viktigare: vilken hårfärg ger en naturlig look? Vi har svaren! Vill du täcka grått hår helt och hållet bör du välja en permanent hårfärg med god täckning av grått hår.

Vi rekommenderar att du tittar på baksidan av förpackningen: färgexemplen visar hur mycket den aktuella färgen täcker gråa hårstrån. Tänk på att alla permanentfärger inte täcker 100 procent av de gråa håren. Om du bara har några få grå strån kan du försöka täcka dem individuellt.

 • Men gå gärna till en frisör för att hitta exakt rätt nyans som matchar resten av håret.
 • Om du har lite mer grått i håret än så, det kanske är helt grått, bör du tänka på att inte välja en alltför extrem hårfärg.
 • Att gå från grått till svart exempelvis kanske ger en ungdomligare look men kan samtidigt se hårt ut mot ansiktet.

Vill du gå från en ljusare färg till en mörk krävs det en total makeover då det är en stor förändring. För att få ett naturligt resultat rekommenderar vi att du satsar på en nyans ljusare än din naturliga färg. Då får du ett mer harmoniskt resultat och du slipper trist utväxt.

Vårt tips: Kontrollera alltid nyansguiden noggrant för att försäkra dig om att du får bästa möjliga resultat. Du hittar de här guiderna på varje produkt och på vår webbplats. Om du är blond och bara har några få grå strån rekommenderar vi att du slingar håret. Ju mer grått du har, desto fler nyanser bör användas.

Satsa på askblond – det förhindrar gula toner och trist utväxt, något som kräver stort underhåll. Nyanser av blont som både ljusar upp och täcker grått hår har funnits i några år – en perfekt kombination för blondiner som har fått grått hår. Naturliga blondiner brukar få gradvis mörkare hår innan de första grå hårstråna syns.

 1. Medelblont till svart hår kan använda produkter med mycket pigment i.
 2. De innehåller färg som lägger sig i det gråa pigmentet och återställer den naturliga färgen.
 3. Håret måste dock vara helt obehandlat för att det ska fungera, och det fungerar inte på naturligt rött hår.
 4. Vill du täcka grå strån mellan frisörbesök kan hårmascara vara ett alternativ.

Precis som namnet antyder fungerar det precis som en mascara för ögonen. Borsten gör det enkelt att applicera exakt och formeln sköljs ut med nästa tvätt. Vem vill inte ha ett glansigt hår varje dag! Vill du behålla det fina färgresultatet bör du applicera en specialbehandling för färgat hår en gång i veckan.

Rätt schampo och balsam kan också göra att färgen håller längre – exempelvis produkter i serien Gliss Color Protect & Shine, De innehåller en innovativ formel som har utvecklats med UV-filter och paranötsolja, och är specifikt utformad för att vårda färgat hår. Vill du behålla ditt gråa hår? Då ska du läsa vidare.

Du kan få en fin glans och neutralisera gula toner som orsakats av bland annat sol med hjälp av ett silverschampo. Det innehåller lilablå pigment som tar bort det gula och ger håret en vacker silverglans. Växla mellan den här typen av schampo och ditt vanliga schampo beroende på dina behov.
Visa hela svaret

Vilken frisyr ser man smalast ut i?

Elin Johansson tipsar om 3 frisyrer som gör att ditt ansikte ser smalare ut Klippning och frisyrval kan snabbt få ett runt ansikte att se smalare ut. Vi har bett hårexperten Elin Johansson om de bästa tipsen!

 • Foto: REX
 • Här är tre frisyrer som ramar in ansiktet och ger ett längre och smalare intryck.
 • 1. Lob

En längre bob, det vill säga en lob, är den frisyr som allra flest människor passar i, enligt experter. Det är ett snyggt sätt att rama in ansiktet och den bör vara kortare baktill och lite längre framtill, säger Metro Modes tidigare hårbloggare Elin Johansson.

 1. Olivia Culpo & Cara Delevingne
 2. 2. Långa längder

Långt hår som klipps upp i ostyriga längder ger ett mjukt intryck som hjälper till att förlänga ansiktet. När det gäller stylingen ska du även här satsa på en oval/konformad locktång. – Locka igenom håret, stora delar som små och lämna 3-5 centimeter av toppen utanför locktången för att “förlänga” känslan. Syftet med stylingen är inte att håret ska bli lockigt utan att det få en snygg textur.

 • Tänk också på att inte ha för mycket volym på sidorna, då det gärna förstärker intrycket av ett runt ansikte.
 • Shay Mitchell & Khloé Kardashian
 • 3. Snedlugg

Att klippa snedlugg (till en längre frisyr eller en lob) är tredje sätt att ge illusionen av ett smalare ansikte. – Luggen ska gärna vara hälften så lång som hela håret. Oftast brukar man klippa frampartiet som en “parted bangs” (delad lugg, reds. anm.) och styla håret i mittbena. : Elin Johansson tipsar om 3 frisyrer som gör att ditt ansikte ser smalare ut
Visa hela svaret

Hur få lyster i grått hår?

Silverschampo neutraliserar gula toner i grått hår – Grått hår kan lätt få gula toner och se lite missfärgat ut. Vill man neutralisera gula toner kan ett silverschampo hjälpa. Det innehåller violetta pigment som slår ut de gula tonerna. Mirre Dehlin tycker också att man ska vara lika varsam med grått hår som med den finaste silkesblus.
Visa hela svaret

Kan man göra mörka slingor i grått hår?

Snygg övergång till grått hår – mörkhårig – Om du har mörkt hår syns de grå och silverfärgade hårstråna mer än på ljust hår. Det du kan göra är att lägga i en mörk balayage och låta de grå slingorna sömlöst gå ihop med utväxten. Det gör att du slipper en hård utväxt, men samtidigt äger du de silverfärgade slingorna.
Visa hela svaret

Kan man slinga håret grått?

Ska man färga sitt gråa hår? – Många kvinnor väljer att färga sitt gråa hår men vi rekommenderar faktiskt att man kör på det naturliga. Silvergrå hårfärg är allmänt smickrande och det går inte att förneka att en silver hårfärg är inne just nu. Bortsett från trenden med silver hårfärg så är omfamnandet av dina gråa hårstrån något som speglar självförtroende, vilket vi älskar.

 • Dessutom skadar hårfärgen ditt hår och kan efterlämna det trist, livlöst och bräckligt.
 • Att låta det gråa håret växa ut och rocka din naturliga hårfärg är det bästa sättet att hålla ditt hår hälsosamt med ett glänsande utseende.
 • Om du redan färgar ditt hår och vill övergå till ditt gråa hår, är lösningen att låta din frisör hjälpa dig med en stegvis övergång till en silvergrå hårfärg istället för att sluta färga håret abrupt.

Din frisör kan göra slingor för att få linjen mellan din naturliga hårfärg och det färgade håret att smälta samman bättre, vilket minimerar kontrasten när håret växer ut. En annan lösning är att frisören ger dig en blondare nyans med gråa slingor, så det gråa håret växer ut på ett finare sätt.
Visa hela svaret

Hur vet man om man passar i slingor?

Matcha hårfärg med hudton – Så hur ska man tänka för att hitta rätt bland de hundratals hårfärgerna på hyllan? Viktigast är att ta hänsyn till om du har en varm eller kall hudton. Har du en varm hudton passar du bäst i varma färger, som guldblond och varma beige nyanser.
Visa hela svaret