Hur Får Man Bort Mascara Från Kläder?

Hur Får Man Bort Mascara Från Kläder
Relaterade artiklar – Mascara finns i de flesta handväskor och sminkbord över hela landet. Det kan framhäva och försköna vilka ögonfransar som helst, men mascarafläckar på kläderna är betydligt mindre attraktivt. Mascarafläckar kan vara oerhört svårt att få bort eftersom de ofta är både mörka och feta, men med Vanish Oxi Action blir det betydligt lättare.
Visa hela svaret

Hur får man bort Mascarafläckar?

Hur tar jag bort mascarafläckar från mina kläder? – Du kan använda en allrengörare på fläcken med hjälp av en bomullsboll eller en ren rasa. Efter det att du sett fläcken försvinna bör du skölja av eller tvätta skjortan ordentligt och så snabbt som möjligt.

 • Se till att fläcken tas bort fullständigt i tvätten även om den inte gjorde det med rengöraren.
 • Då först kan du låta skjortan torka.
 • Annars kan det sluta med att fläcken görs permanent.
 • Detta kan även betyda att du kan tvingas slänga bort skjortan.
 • Ett annat sätt är att använda alkohol.
 • Resten av tekniken är densamma.

Doppa en bomullspinne i alkohol och badda fläcken med den. Du kommer att se att fläcken sakta försvinner bort.
Visa hela svaret

Hur får man bort Sminkfläckar?

Bli av med sminkfläckar utan att tvätta – beauty blog Sminkfläckar är förargeligt och irriterande. Men oroa dig inte, det finns sätt att bli av med dem – även utan att tvätta. Tyvärr händer det emellanåt att vi hittar sminkfläckar på våra kläder. Anledningarna är många, men spelar ingen roll.

 1. Fläckan finns nu där; hur kan jag få bort den? Här är några tips för att bli av med fläckarna – även utan tvättmaskin.
 2. Stärkelse och bakpulver De flesta kosmetika består av fett och färg, vilket gör att vi måste ta bort båda.
 3. Det är viktigt att agera snabbt, eftersom fett sprider sig snabbt.
 4. Därför bör du först försöka dutta bort så mycket smink som möjligt med en absorberande trasa.
You might be interested:  Vilka Kläder Passar Mig Test?

För att binda resterande fett, strö matstärkelse på fläcken, pressa stärkelsen lätt och låt det verka i några minuter. Sedan tar vi bort stärkelsen och fuktar fläcken. Därefter strör vi på bakpulver och låter det verka för att ta bort färgen. Upprepa det sista steget tills färgen är borta.

 1. För vita kläder Med rätt medel bör sminkfläckar inte heller vara ett problem även vid vita kläder.
 2. För detta bör du först ta bort fettet med en absorberande trasa så långt som möjligt.
 3. Så fort fläcken har torkat, tar du gallsåpa, fuktar den och gnider in fläcken med den.
 4. Tvålen tar inte bara bort färgen, utan även resterande fett.

Isbitar Flytande foundation, brun-utan-sol eller concealer “skrapar” man bäst bort innan de torkar. Ta sedan en isbit och gnugga fläcken i cirkulära rörelser. Dutta av med en pappersduk emellanåt. Upprepa processen tills du fått ut färgen från tyget. Nylonstrumpbyxor Med en gammal strumpbyxa kan du ta bort puder såsom foundation, rouge eller ögonskugga.

 • För detta tar du en strumpbyxa som du inte längre använder.
 • Avlägsna först överflödigt pulver från kläderna.
 • För detta använder du antingen en hårtork (kall luft) eller dina egna lungor.
 • Därefter drar du med strumpbyxan över fläcken och borstar bort den.
 • Strumpbyxorna absorberar färgpigmenten.
 • Lägg in dem en gång i tvättmaskinen och du kan använda den igen för nästa fläck.

Bröd Om det går väldigt snabbt kan bröd hjälpa till vid läppstifts- eller foundationfläckar. För detta tar vi en bit bröd eller rostat bröd och gnider det försiktigt över fläcken. Detta fungerar mycket bra, särskilt vid mörka kläder. Fläcken försvinner inte helt, men det är en bra metod om du verkligen inte har tid.

 • Rengöringsservetter OBS: Innan du använder rengöringsservetter, bör du alltid testa dem först på ett diskret ställe för att se hur kemikalierna i servetterna reagerar med tyget.
 • Om ingenting händer kan du försöka börja komma åt fläcken med servetten i cirkulära rörelser.
 • Det är bäst att börja vid kanten och långsamt jobba in mot mitten.

Om det mesta av fläcken försvinner, skölj tyget med rent kallt vatten. Därefter torkar du fläcken genom att dutta med en pappershandduk. : Bli av med sminkfläckar utan att tvätta – beauty blog
Visa hela svaret

You might be interested:  Var Kan Jag Slänga Textilier?

Hur får man bort eyeliner från kläder?

Mascara och flytande eyeliner – Här gäller det att vara extra snabb. Om mascara- eller eyelinerfläckar inte tas om hand direkt är risken stor att det kvarstår svaga fläckar även efter rengöring. Börja med att ta bort löst smink från fläcken och applicera sedan diskmedel på märket.
Visa hela svaret

Hur får man bort eyeliner?

Med rätt teknik får du bort din makeup snabbt och skonsamt. Om du inte är noga med att ta bort ditt smink på kvällen kan det resultera i att du vaknar upp med mörka sminkrester under ögonen. Känner du igen dig? Genom att göra en noggrann rengöring ökar du inte enbart livslängden på dina fransar, du motverkar även fina linjer och rynkor.1.

När du använder vattenfast ögonmakeup Istället för att skrubba dina ögon tills de är röda bör du testa en oljebaserad sminkborttagning. Använd borttagningen på en bomullspads och håll den över ögat i ungefär en minut. Då kommer det vattenfasta sminket att lösas upp vilket innebär att du behöver skrubba mindre.

Dra sedan försiktigt paden nedåt över ögat – tänk på att dina fransar är väldigt känsliga.2. När du använder lite ögonmakeup till vardags Om du inte sminkar dig särskilt mycket, och inte använder varken ögonskugga eller eyeliner, bör du testa ansiktsvatten.

 • Det innehåller oftast ingen olja, som kan täppa till dina porer, och är extra bra om du har känsliga ögon.
 • Applicera ansiktsvattnet på en bomullspads och dra den försiktigt utåt mot tinningen.
 • Upprepa tills all makeup är borta! 3.
 • När du använder mycket ögonmakeup Om du sminkar dina ögon mycket krävs det lite extra arbete för att få bort alla rester.

Testa att använda en kombinerad produkt som innehåller både ansiktsvatten och olja, det gör borttagningen enklare och mer skonsam. Håll en indränkt bomullspads över ögat i några sekunder innan du börjar dra den utåt mot tinningen.4. När du är för trött för att orka tvätta ansiktet Ibland är du kanske för trött för att orka rengöra ansiktet ordentligt och då är den magiska lösningen ansiktsservetter! Det är dock ingen lösning som du bör göra till en vana då de flesta servetter innehåller alkohol som torkar ut huden och irriterar ögonen.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Luktar Mögel I Kläder?

Hur kan man ta bort sitt smink?

Så här tar du bort makeup- på rätt sätt! Se till att alltid ta bort din makeup innan läggdags. Att sova med makeup kan kan leda till oren hy, finnar, svullnad runt ögonen och fina linjer! Vi lär dig hur du avlägsnar makeup med bara några enkla steg. TA BORT MAKEUP FRÅN ANSIKTET Investera i en bra som avlägsnar din makeup snabbt och skonsamt. Massera in rengöringen noggrant över hela ansiktet och halsen. Svep sedan en fuktigt handduk över ansiktet för att få bort all makeup. Upprepa två gånger om du har mycket foundation.

Investera i en rengöringsborste om du vill ha en rejäl rengöring på djupet. En rengöringsborste har även fördelen att ge din hy mer lyster. Avsluta din rengöringsrutin med ett som tar bort de sista resterna av orenheter och makeup- svep en bomullspad över ansiktet tills du ser att det inte är någon makeup kvar.

TA BORT PIGMENTRIKT LÄPPSTIFT Börja med att använda din vanliga makeupremover – men var försiktig och gnugga inte för hårt. Applicera sedan på läpparna. Låt det sjunka in i några minuter. Ta sedan en fuktig handduk med varmt vatten och dra över läpparna för att avlägsna ditt läppstift. Investera i en bra för vattenfast makeup. Applicera på en bomullspad och håll mot ögat i cirka 10 sekunder. Gör sedan samma sak på andra ögat och på nedre fransarna. Upprepa några gånger. : Så här tar du bort makeup- på rätt sätt!
Visa hela svaret

Vart lägger man eyeliner?

Börja i ögonvrån och använd långsidan på din eyeliner och dra den längst med fransraden. När du kommer till utkanten av ögat är det dags att rita ‘vingen’. Tänk dig en osynlig linje som går från utkanten av ditt öga och rakt upp till sista strået på ditt ögonbryn, där ska du måla din vinge.
Visa hela svaret