Hur Torkar Man Kläder Snabbt?

Hur Torkar Man Kläder Snabbt
Enkla knepet som torkar tvätten snabbare i torktumlaren – Här kommer först ett enkelt knep för att få tvätten att torka snabbare i torktumlaren eller torkskåpet. Sedan tar vi upp ett husmorstips för hur man kan få tvätten att torka snabbare utan torktumlare eller torkskåp.

 • Allt du behöver för att torka tvätten snabbare i torktumlaren eller torkskåpet är en ren och torr handduk.
 • Denna stoppar du in i torktumlaren tillsammans med den övriga tvätten.
 • Därför ska du aldrig torktumla dina trosor Den torra handduken kommer då att hjälpa till att fånga upp vätska och fukt vilket gör att processen går fortare.

Men ta gärna ut handduken efter cirka 15–20 minuter då även den börjar bli fuktig då. Vill du att tvätten ska torka ännu snabbare kan du när du tar ut handduken stoppa in en ny torr handduk. Fiffigt va?
Visa hela svaret

Kan man torka kläder med strykjärn?

“Generellt gäller det att tvätta sina plagg och hålla dem rena, men inte för ofta” – Hur Torkar Man Kläder Snabbt ULL När det kommer till ullplagg finns det ett magiskt trick och det är att vädra, vädra och vädra. Med andra ord, ull behöver inte tvättas särskilt ofta. Smuts kan du borsta bort med en klädborste och vädra ditt ullplagg på en galge utomhus. Ullen stöter bort smuts och bryter ned bakterier, och tvättar sig själv och håller sig luktfri.

Men självklart blir det så småningom dags att tvätta även ett ullplagg, när den inte längre blir ren och fräsch av att vädras. | Så här tvättar du ullplagg Ullplagg kan tvättas i tvättmaskin om du använder milt tvättmedel och ett milt tvättprogram. Du ska också följa tvättrådet i det specifika plagget.

• Använd ett milt tvättmedel eller ulltvättmedel. Du kan också använda en tvättpåse för att skydda ullen från tvättmaskinens trumma. • Använd tvättmaskinens program för handtvätt eller ulltvätt. Temperaturen för ull bör ej överstiga 30°C. • För att torka, lägg plagget platt på en torr handuk eller torka plant på en tvättställning. Hur Torkar Man Kläder Snabbt SKALPLAGG Om man råkar ut för missöden när man är ute på äventyr i form av revor eller hål i ett skalplagg kan en reparation med hjälp av tejp (silvertejp löser det mesta) eller ett speciellt reparationskit göras. Det viktiga är att man ser till att tyget runt hålet är ordentligt rengjort och att man torkar rent med en liten droppe sprit (inte aceton eller bensin, det förstör plagget) för att försäkra sig om att reparationslappen kommer att fästa ordentligt.

Dessutom bör reparationslappen vara minst 2 cm större än hålet och det är en stor fördel om man rundar hörnen på den tillklippta lappen för att minska risken för att hörnen ska lossna och riva loss lappen. Torka gärna dina skalplagg i torkskåp eller torktumlare, detta eftersom värmen återaktiverar den vattenavstötande behandlingen.

Om inte tillgång till torkskåp finns kan ett strykjärn med låg värme användas. Det är viktigt att komma ihåg att återimpregnera dina skalplagg för att bibehålla dess egenskaper och öka dess livslängd. Detta kan göras, antingen i tvättmaskinen eller med en spray.

 • Tänk på att följa instruktionerna på impregneringsmedlet och se till att det är avsett för plagg som andas.
 • Viktigt för all typ av impregneringsmedel är att det utsätts för värme efter applicering, detta för att maximera effekten.
 • Var noga med att endast impregnera rena plagg eftersom impregneringen annars kapslar in smutsen.

Specifika tvättråd från GoreTex® finns längre ned på sidan. | Skalplagg med fluorkarbonfri impregnering Allt fler plagg har fluorkarbonfri impregnering, du ser i produktbeskrivningen här på webbplatsen vad som gäller för ditt skalplagg. Dessa plagg behöver du återimpregnera lite oftare.

 • Men det är värt det ur miljöhänseende.
 • Perfluorerade kemikalier (PFC:er) är en rad kemiska ämnen som ingår i en större grupp som kallas fluorkarboner.
 • De kan ha varierande sammansättning men några egenskaper har gjort dem särskilt populära på friluftskläder och andra textila produkter.
 • De är till exempel effektivt vatten- och smutsavvisande.

Men kemikalierna har visat sig ha andra mindre positiva egenskaper, de bryts till exempel ned mycket långsamt i naturen. Plagg med en fluorkarbonfri impregnering behöver du återimpregnera med en fluorkarbonfri behandling efter ungefär varannan tvätt. Att impregneringen behöver förnyas oftare tycker vi är en okej kompromiss för att vi inte använder fluorkarboner i plagget.

Flourkarbonfri impregnering ger ett gott skydd mot vatten genom att göra ytan hydrofob så att vattnet pärlar sig och rinner av tyget. Om du upplever att vattnet inte pärlar sig och rinner av ytan är det dags att återimpregnera plagget. Fluorkarbonfria impregneringar saknar egenskaper att motstå smuts i form av fett, oljor och ketchup.

Vi rekomenderar att att man använder sig av impregnering på pumpsprayflaska och inte typen man häller i tvättmaskinen. Med sprayflaska går det åt mindre impregnering, inga onödiga kemikalier spolas ut med sköljvattnet och man kan spraya lite extra på särskilt utsatta ytor, till exempel axlar och rumpa.

 • Du kan även till viss del återaktivera impregneringen genom värme.
 • Torka dina skalkläder i torkskåp eller torktumlare, detta eftersom värmen återaktiverar den vattenavstötande behandlingen.
 • Om inte tillgång till torkskåp finns kan ett strykjärn med låg värme användas.
 • Gore-Tex ® skötselråd Flera av våra skalplagg är gjorda i GORE-TEX®.

Här följer praktiska skötselråd. Många tror att orden “Guaranteed to keep you dry” som finns på den svarta etiketten är en lite målande reklamslogan. Det är mycket mer än så, det är Gores löfte till kunderna. Eftersom varje led i produktens tillkomst är kontrollerat får du en garanti att din nya jacka eller byxa kommer att hålla dig torr.

Man ska dock komma ihåg att fickor oftast har vattenavvisande men inte helt vattentäta dragkedjor, varför man alltid ska förvara mobiltelefon och plånbok i innerfickan eller i en plastpåse. Gores garanti gäller endast plagg som utsatts för normalt bruk och slitage och använts till vad de är avsedda för.

You might be interested:  Hur Får Man Bort Noppor På Stickat?

Det kan också förekomma åldersavdrag. Om du vill åberopa garantin ska du vända dig till den butik där du köpt plagget. | Tvättning Tvätta gärna plagg som är gjorda i GORE-TEX®. Följ tillverkarens instruktioner. Använd inte mjukgörande medel. | Strykning Stryk med ångstrykjärn.

 1. Lägg en handduk eller trasa mellan plagget och strykjärnet.
 2. Plagget behöver inte strykas förrän det är helt torrt.
 3. | Torkning Torka gärna i torkskåp eller torktumlare, om inte tillgång till torkskåp finns kan ett strykjärn med låg värme användas.
 4. Uppvärmning efter tvättning är bra för plagget, eftersom värmen återställer den vattenavstötande behandlingen.

| Impregnering Håller du ditt plagg rent och följer skötselråden, har du ett effektivt skydd. Plagget du har köpt impregneras vid tillverkning. Denna impregnering återaktiveras när värme tillförs. Efter tvätt rekommenderas därför att du tillför värme genom torktumling eller strykning på låg värme.

Vid återimpregnering kontakta en butik för övriga rekommendationer. Hitta din närmaste återförsäljare här. SKJORTOR, T-SHIRTS, TOPPAR OCH STICKAT För att förlänga hållbarheten på tryck bör plagg med tryck tvättas ut och in. För att behålla plaggets passform, dra försiktigt ut plagget till sin form efter tvätt.

Merinoull är känsligt för tvättmedels höga pH värden, det höga pH:t gör att fettet som bidrar till ullens sköna egenskaper förtvålas och tvättas bort. Ullen ska inte tvättas för ofta utan kan med fördel vädras istället. Tvättemperaturen för ull bör ej överstiga 30°C. Hur Torkar Man Kläder Snabbt DUN Dun tål att tvättas och rent dun värmer alltid bättre än smutsigt. Det är med andra ord bra att tvätta jackan med jämna mellanrum – cirka en gång om året är lagom för en jacka som du använder regelbundet. | Så tvättar du ditt dunplagg För många av våra dunplagg rekommenderar vi att du vänder dig till en fackkunnig tvättinrättning för vattenbaserad tvätt.

 • Du bör alltså följa de tvätt- och torkanvisningar som anges i just ditt plagg! Tvättmaskinen ska vara så stor att den med god marginal rymmer ditt plagg.
 • Välj ett tvättprogram med skonsam fintvätt, 30°C eller 40°C är lämplig temperatur.
 • Stäng alla dragkedjor på jackan och vänd den ut och in.
 • Använd ett skonsamt tvättmedel, gärna något av de specialiserade duntvättmedel som finns att köpa i välsorterade friluftsbutiker.

Tvättmedlet ska inte innehålla blekmedel, och du ska inte tillsätta sköljmedel i tvättmaskinen. Se till att jackan sköljs ordentligt, tre-fyra gånger med rikligt med vatten. Centrifugera därefter på högt varvtal så att den blir så torr som möjligt. Lägg den centrifugerade jackan i en torktumlare tillsammans med ett par-tre tennisbollar.

Även tumlaren ska vara så stor att jackan har gott om plats att ramla runt inuti den. Bollarna hjälper till att fördela dunet jämnt och återfå sin fluffighet. Torka jackan på låg temperatur under så lång tid som möjligt. Du kan hjälpa dunet att sprida sig i dunkanalerna genom att då och då ta ut jackan och skaka den i alla riktningar, och “plocka isär” eventuella klumpar.

Torkningen tar längre tid än du tror. Många torktumlare har automatisk fuktavkänning som “luras” av att ytterväven på plagget är torrt. Därför kan du behöva starta om torktumlaren flera gånger. Känn efter att jackan är helt torr, lätt och fluffig innan du avbryter torkningen.

 • Häng sedan ditt dunplagg luftigt på en galge.
 • | Utan torktumlare är det mer jobb Det går att torka utan torktumlare, men det är betydligt omständligare.
 • Du behöver ett varmt, välventilerat rum och måste skaka jackan ofta och noggrant under hela torktiden för att förhindra att dunet klumpar ihop sig.
 • Har du tillgång till en varmluftsfläkt, till exempel i en gemensam tvättstuga, är det förstås ett bra hjälpmedel.

Även sol och vind förkortar torktiden om vädret tillåter dig att torka utomhus. (Men även med naturliga eller maskinella fläktar måste du skaka jackan, det kommer du inte ifrån!) | Fler tips för att vårda ditt dunplagg • Förvara jackan luftigt i torrt utrymme, helst hängande på en galge.

 • Om den blir blöt; se till att den torkar helt och hållet innan du hänger undan den för förvaring.
 • Om du är tvungen att pressa ner en fuktig dunjacka i ryggsäcken, se till att den så snart som möjligt hängs upp luftigt och får torka ur helt och hållet.
 • Om ytterväven blir smutsig räcker det ibland med att torka av med en fuktig trasa.

Eller att borsta av löst sittande smuts med en klädborste. SYNTETFYLLNING Efter tvätt bör plagg med syntetisk fyllning torktumlas på låg värme tillsammans med tennisbollar. Yttertyget är impregnerat vid köp och kan återimpregneras vid behov med spray. Tänk på att följa instruktionerna på impregneringsmedlet och se till att det är avsett för plagg som andas.
Visa hela svaret

Varför blir inte tvätten torr?

Varma kläder som tas direkt ur torktumlaren kan kännas tyngre än de egentligen är. Om tvätten fortfarande är våt efter att ha svalnat ser du efter om något av följande löser problemet. Se till att du använder rätt program Det valda programmet kanske inte är lämpligt för den typ av tvätt som har lagts i torktumlaren.

Titta på klädernas tvättråd och i användarmanualen för att hitta det program som passar bäst. Välj ytterligare funktioner vid behov. Se användarmanualen om procedurerna som beskrivs ovan inte fungerar. Om du har problem med att hitta manualen kan du hämta den här med hjälp av produktens modellnummer. Kontrollera om luddfiltret är smutsigt eller igensatt Torktumlaren kanske inte kan torka tvätten ordentligt om luddfiltret är igensatt.

Luddfiltret samlar upp ludd och fibrer från kläder och måste rengöras efter varje torkprogram. Luddfiltret sitter vid luckans kant. Rengör luddfiltret genom att öppna luckan och dra luddfiltret uppåt för att ta bort det. Ta bort ludd som samlats på skärmarna för hand eller med en mjuk trasa.

Om filtret är kraftigt igensatt tvättar du det under kranen med varmt vatten. Torka filtret helt innan du sätter tillbaka det. Innan du sätter tillbaka filtret i huset torkar du av själva huset eftersom ludd även kan samlas i det utrymmet. Kontrollera om filterlådan eller kondensatorfiltret är smutsigt eller igensatt Torktumlare med värmepump och kondensator har ett extra filter bakom skyddskåpan.

Den här delen kallas för filterlåda i torktumlare med värmepump och kondensatorfilter i kondenstumlare. En igensatt filterlåda eller kondensator kan ge längre torktider. Dessa filter fångar upp ludd och fibrer som sipprar genom luddfiltret. De måste rengöras regelbundet eller när varningssymbolen för rengöring av filterlådan tänds (om tillämpligt).

 • För att rengöra filterlådan eller kondensatorfiltret öppnar du skyddskåpan och tar bort delen från huset genom att lossa spärrarna.
 • Du kan öppna filterlådan ytterligare genom att trycka på den röda knappen.
 • Ta bort ludd som samlats på filterskärmarna för hand eller med en mjuk trasa.
 • Du kan även använda dammsugaren med låg sugeffekt.
You might be interested:  Vad Menas Med Masstillverkning Av Kläder?

Slutligen finns det en tunn svamp mellan skärmarna. Ta ut svampen och tvätta den under kranen med varmt vatten. Kondensatorfiltret rengörs å andra sidan bättre med trycksatt vatten. Håll det under duschmunstycket i några minuter. Försök att applicera vattnet från alla sidor och få bort luddet.

 1. Vänta tills alla delar har torkat helt innan du sätter tillbaka dem.
 2. Placera filterlådan eller kondensatorn i dess hus och lås spärrarna.
 3. Stäng slutligen skyddskåpans lock.
 4. Undvik att överbelasta apparaten Torktumlare har olika lastkapacitet.
 5. Om du lägger i för mycket tvätt påverkar det prestandan och kan förhindra att tvätten torkar helt.

Om du misstänker att detta är fallet kör du apparaten med mindre tvätt. Läs i användarmanualen om program och deras tvättkapacitet. Om du har problem med att hitta manualen kan du hämta den här med hjälp av produktens modellnummer.
Visa hela svaret

Kan man torka tvätt i minusgrader?

Torka tvätten utomhus när det är minusgrader / Visste ni att man kan torka tvätten snabbt ute i minusgrader? 😱Glöm parfymerade tvättmedel och sköljmedel för den här frystorkade tvätten doftar magiskt. 💫 100 gånger mer doft än tvätt som fått torka utomhus en varm sommardag! 😍Och tänk vad mycket energi som sparas i jämförelse med att använda torktumlare/torkskåp.

DU BEHÖVER: GÖR SÅ HÄR: Helst ska det vara under 5 minusgrader när man torkar tvätt ute i kyla.

• Kyligt väder, minst 5 minusgrader. ❄️1. Häng den rena och blöta tvätten på ett golvtorkställ inomhus och lyft ut torkstället på altanen/balkongen. Vänta en dag eller en natt.2. Ta in den “kartongliknande” tvätten och låt den lilla frost som uppstått snabbt torka inomhus i hallen.3. Klart! : Torka tvätten utomhus när det är minusgrader
Visa hela svaret

Vilka tider ska man tvätta?

Tvätt energisnålt – Men det finns också andra sätt att tvätta hållbart och billigare. Elvita har flera energisnåla tvättmaskiner som har särskilda program som förbrukar mindre energi. Den sortens program använder mindre mängd vatten och en längre bearbetning av kläderna.

 • Om du har möjligheten att använda ett energisnålt program och köra tvätten på sen kväll eller under natten har du bra förutsättningar för att spara på både miljö och plånboken.
 • Enligt Energimyndigheten går det att spara hela 88 procent i energikostnad och 70 procent vatten genom att använda energisnåla tvättprogram.

Tvätta mer energisnålt – läs mer om Elvitas tvättmaskiner här. Hur Torkar Man Kläder Snabbt Elvitas tvättmaskin CTC7107V som är en kombinerad maskin med tvätt och tork kombi. Den har en kapacitet på 10 kilo.
Visa hela svaret

Kan man ha torktumlare i sovrummet?

Undvik att låta tvätten torka i vardagsrummet eller sovrummet – Om du inte har något annat val än att låta din tvätt torka inomhus kan det vara viktigt att vidta några försiktighetsåtgärder för att undvika allergiska reaktioner och mögel i ditt hem. Rådet är att undvika att låta tvätten torka i rummen man tillbringar mest tid: exempelvis vardagsrummet eller sovrummet.
Visa hela svaret

Kan man torka blöta kläder på element?

Fem fördelar med att använda en avfuktare för att torka kläder – 1. Sänkta kostnader över tid En torktumlare kostar i genomsnitt använda när det gäller energiförbrukning. Även om det kanske inte låter så mycket vid första anblicken, kan dessa siffror med tiden börja ge ett märkbart intryck på elräkningen – allt utöver kostnaden för att köpa torktumlaren till att börja med.

 1. Att köpa en avfuktare för torkning av tvätt kan innebära en större initial kostnad än en vanlig torktumlare, men kostnadsskillnaden över tid är häpnadsväckande.
 2. Driftkostnaderna för en kondensavfuktare kan vara så låga som – cirka 12 gånger lägre än för en vanlig torktumlare.
 3. Dessutom är högkvalitativa kondensavfuktare, som de som finns i Aerial-serien, mycket robusta och hållbara, vilket ger effektiv användning i många år efter köpet.2.

Miljövänligt Den minskade energiförbrukningen gynnar inte bara ditt bankkonto, utan är också ett välbehövligt stöd för miljön. Genom att slopa torktumlaren och i stället använda mer energieffektiva avfuktare gör du ett tydligt ställningstagande för miljön.

3. Bibehållen värme kan återanvändas En stor fördel med att använda avfuktare för att torka kläder är att de bibehåller och genererar en avsevärd mängd värme som inte bara torkar kläderna utan även kan användas för att värma upp andra delar av hemmet.Det är inte ovanligt att avfuktare omvandlar varje energienhet den förbrukar till 2,5 gånger så mycket användbar värme.Eftersom en avfuktare dessutom minskar luftfuktigheten i de utrymmen där den används innebär det att den snabbare och enklare kan värma upp rummen än om de är fuktiga.Dessa fördelar kan minska ditt beroende av alternativa värmekällor för bostaden, till exempel radiatorer eller externa värmare. 4. Skydd mot kondensation På tal om radiatorer, varför ska man inte använda dem för att torka kläder istället för torktumlare eller avfuktare?

Det beror på att radiatorer avsevärt kan öka den relativa luftfuktigheten i det område där de används. När detta kombineras med det kallare, våtare vädret under vintermånaderna skapas kondens och fukt som kan ge upphov till mögel och bakterier. Detta kan inte bara skada hemmets strukturella integritet, det kan också utgöra en fara för din och din familjs hälsa.

När radiatorer används för att torka våta kläder kan effekten bli densamma. Utan god ventilation i området kan fukten som uppstår från ångan som stiger från de våta kläderna lätt lägga sig på platser i hemmet och skapa utmärkt grogrund för farliga bakterier. När en avfuktare minskar den totala luftfuktigheten i bostaden blir det svårare för kondens att bildas eftersom luften innehåller mycket mindre fukt och därmed minskar risken också avsevärt för att fukt och mögel bildas.5.

Mindre slitage på kläderna En torktumlare innebär ett avsevärt slitage på kläderna och kan dessutom få dem att krympa eller bli obehagliga att använda. Att i stället välja en avfuktare är betydligt snällare mot dina kläder som därför håller betydligt längre.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Mycket Garn Behövs Till Chunky Pläd?

Vad drar mest el torktumlare eller avfuktare?

Bästa sättet att torka tvätt Pressmeddelande – 13 December 2017 08:00 Energimyndigheten har jämfört olika sätt att torka tvätt och kommit fram till att torktumlare med värmepump är det mest energieffektiva och snabba sättet att torka tvätt. Testet har jämfört olika varianter av torktumlare, luftavfuktare och torkskåp.

Torktumlare med värmepump Kondenstorktumlare utan värmepump Luftavfuktare Torkskåp med värmepump Torkskåp med avfuktare Torkskåp med utblåskanal
Kapacitet (kg) 7 8 7 4 3,5 4
Energi (kWh/kg) 0,23 0,27 0,32 0,43 0,46 0,82
Torktid (timmar, minuter) 2,33 3,22 8,34 2,02 4,02 2,10
Hur mycket mer energi olika torkmetoder använder jämfört med en torktumlare med värmepump 17% 39% 87% 100% 257%

Tabell: Jämförelsen baserar sig på energianvändningen per kilo tvätt. Jämfört med en torktumlare med värmepump i energiklass A+ eller A++ använder en luftavfuktare 39 procent mer energi, ett torkskåp med värmepump använder 87 procent mer energi, ett torkskåp med luftavfuktare använder 100 procent mer energi och ett traditionellt torkskåp med utblås använder 257 procent mer energi än värmepumpstorktumlaren.

Torktider från två till åtta timmar Torktumlare med värmepump och torkskåp med värmepump eller traditionellt torkskåp med utblås har en torktid på drygt två timmar, medan det i snitt tar åtta och en halv timme att få tvätten torr med hjälp av en luftavfuktare. – Torktumlare har ekodesignkrav och energimärkning men motsvarande krav saknas för luftavfuktare och torkskåp.

Det kan vara en förklaring till att de inte är lika energieffektiva, säger Lovisa Blomqvist, handläggare, Energimyndigheten. För mer information, kontakta: Ileana Hagelin (Testlab) Tel: 016-544 23 80 E-post: : Bästa sättet att torka tvätt
Visa hela svaret

Kan man stryka fuktiga kläder?

3. För torra kläder – Det är både enklare och går snabbare att stryka om plaggen är lite fuktiga. Om du inte stryker när kläderna är nytvättade så spreja lite vatten på dem.
Visa hela svaret

Kan man torka kläder i mikron?

7. Kläder – LÅT BLI att värma strumporna i mikron, även om det kan kännas lockande! Textilier i mikron är direkt brandfarligt. Stoppa strumporna en stund i torktumlaren istället.
Visa hela svaret

Är det bra att torktumla handdukar?

Det är bekvämt och enkelt att torktumla handdukar och kläder. Man behöver inte hänga upp tvätten på tork utan kan lägga över den direkt i torktumlaren. När tumlaren är klar så är handdukarna torra och de känns mjukare och skönare. Flera bloggar rekommenderar att man torktumlar sina handdukar, men vi menar att det inte är det bästa alternativet för varken miljön, plånboken eller dina handdukar.

Varje gång man torktumlar handdukar, textil och kläder, så slits de i olika grad. Nästan all textil, men i synnerhet tätare handdukar, släpper ifrån sig bomull under torktumling. Moderna torktumlare har filter varifrån man får ta ut bomull som blivit ludd efter torktumling. Vi rekommenderar inte att man torktumlar handdukar generellt, men framförallt bör man inte göra det med handdukar av finare bomull.

Om handdukarna skulle kännas strävare efter en tvätt så finns det ett par knep att använda sig för att handdukarna ska känna sig mjuka och fina igen.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det för en handduk att torka?

Duschhandduk – Efter dusch är det praktiskt med en större handduk för att kunna torka hela kroppen effektivt. En vanlig storlek på duschhanddukar är 70×140 cm, men en del föredrar att svepa in sig i större badlakan efter duschen. Tips!

Välj den storlek du trivs bäst med! Fördelen med duschhanddukar i en mindre storlek är att de torkar snabbare, medan större handdukar kan upplevas lyxigare och bekvämare.Det är viktigt att du hänger upp handduken så att den kan torka ordentligt. Om du hänger handduken på en krok kan den vecka sig och fukten stannar kvar länge. Eftersom bakterier och mikroorganismer trivs i fukt kan det leda till dålig lukt och ofräscha handdukar. Tvätta dina duschhanddukar regelbundet, varje eller varannan vecka brukar vara lagom.

► Våra duschhanddukar (70×140 cm)
Visa hela svaret

Hur kan man torka tvätten?

Torka i stället tvätten så här – Ett mer hälsosamt sätt att torka sina kläder är i torktumlare, torkrum eller torkskåp som står i ventilerade utrymmen. Ett annat alternativ är att hänga ut tvätten utomhus och låta den torka i det fria. Så länge det inte regnar eller snöar så kan man faktiskt torka tvätt utomhus året runt, alltså även på vintern.
Visa hela svaret

Hur kan man torka tvätten?

Torka i stället tvätten så här – Ett mer hälsosamt sätt att torka sina kläder är i torktumlare, torkrum eller torkskåp som står i ventilerade utrymmen. Ett annat alternativ är att hänga ut tvätten utomhus och låta den torka i det fria. Så länge det inte regnar eller snöar så kan man faktiskt torka tvätt utomhus året runt, alltså även på vintern.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det för ett lakan att torka?

Ren bomull klarar en hög centrifug, så även stora lakan torkar ganska snabbt. Många föredrar att tumla sängkläder, men det måste ses som en nödlösning när utrymmet inte räcker till.
Visa hela svaret

Varför ska man hänga tvätten så snabbt som möjligt när maskinen är klar?

Hur Torkar Man Kläder Snabbt Att låta de tvättade och blöta kläderna ligga kvar i tvättmaskinen skadar inte bara kläderna utan även tvättmaskinen. Det klart det händer ibland att tvätten glöms och att tvätten blir liggandes kanske över natten. När det sker är det inget att gå runt och tala om, för rädslan att bli sedd som någon som bryter mot det oskrivna tvättstugereglerna.

 • Självklart kan det bli att du måste lämna tvätten i maskinen av olika anledningar men det är viktigt att inte göra det till en ful ovana.
 • Lämnas tvätten blöt i maskin för länge är det lätt för mögel att bildas.
 • Lukten av mögel på kläderna luktar skarp och kläderna förstörs.
 • När tvätten får ligga blöt kvar i tvättmaskinen flera gånger om är det stor chans att själva maskinen också samlar på sig mögel.

Därför är det viktigt att försöka undvika att ha blöt tvätt i maskinen allt för ofta.
Visa hela svaret