Vett & Etikett
- VETT & ETIKETT PÅ GYMMET
- (FÖR ALLAS TRIVSEL OCH SÄKERHET)
- Nedan listas några saker man kan tänka på och känna till när man är på gymmet och tränar:
- 1. SKOR
Använd inneskor inne och ytterskor ute. Detta för att man inte ska föra in onödig smuts utifrån. Skor som är nya, kanske köpta precis innan du kom till gymmet, är fortfarande ytterskor om du använt de ute för att ta dig hit. Kommer du i “träningsskor” hemifrån så är dessa fortfarande uteskor och får inte användas på gymmet.
Träna inte heller barfota, det är ofräscht, ohygieniskt och uppskattas inte av någon, plus att det ökar risken att man skadar sig.2. KLÄDSEL På gymmet tränar man i bekväma träningskläder, shorts, tights, t-shirt, linne, mjukisbyxor, träningstopp/sport-BH osv. Man tränar inte i arbetskläder eller jeans och att använda deodorant är inte helt fel, parfym och eau de toilette kan vänta tills efter träningen (för mycket parfym kan lukta gott ute men inne på gymmet kan det vara störande), ombyte och vistelse i lokalen i underkläder är EJ tillåtet oavsett anledning (tex poseringsträning/bilder etc), detta görs i omklädningsrummet.
Rena kläder är ett måste, återanvändning av samma tröja eller topp 2 gånger i rad är ej acceptabelt i träningsvärlden (åtminstone när det gäller träningskläder) så efter träning är det tvättkorg/tvättmaskin som gäller, så slipper både du men också alla andra medtränande den otrevliga upplevelsen av svettiga illaluktande kläder.
- 3. GE INGA OÖNSKADE RÅD
- Om det inte är helt nödvändigt för en persons säkerhet – till exempel om hen har lastat skivstången snett eller utgör en uppenbar fara för sig själv eller någon annan – bör du inte ge några råd om du inte har tillfrågats om det.
- 4. DELA MED DIG (med vissa undantag)
Om någon väntar på ett böjrack eller en särskild maskin som du använder bör du dela med dig genom att låta personen göra sina set medan du vilar mellan dina. Det är extra viktigt om du planerar att använda den under en längre tid. Var tillmötesgående, med vissa undantag.
- Det är inte alltid en bra idé att be om att få dela en maskin eller ett böjrack med någon – till exempel inte om er längd skiljer sig mycket eller om det påverkar din träning negativt.
- Om det krävs att ni lastar av vikterna, ändrar höjden och lägger på massor av vikter mellan varje set, så kommer det ta orimligt lång tid.
Då är det bättre att du hittar på något annat att göra medan du väntar.
- 5. OCKUPERA INTE FLERA REDSKAP PÅ EN GÅNG
- Ett cirkelpass bestående av marklyft med en skivstång, knäböj med en annan och bänkpress med en tredje är förmodligen riktigt tufft och effektivt – men så länge du inte är ensam på gymmet bör du undvika det, eller åtminstone låta andra träna mellan seten enligt regeln ovan.
- 6. GÖR INGA BICEPSCURLS I BÖJRRACKS ETC
Om det finns en eller några få ställningar för knäböj är det inte okej att ta upp den platsen för att göra en övning som kan utföras någon annanstans – därav den allmänt kända regeln “curla inte i squat racket”. Undvik det – det skapar bara onödig irritation hos de andra som tränar.7.
STÖR INTE & PRATA INTE MED NÅGON MITT I ETT SET Har du något riktigt viktigt eller intressant att berätta för någon på gymmet? Det spelar ingen roll, säg det inte när personen är mitt uppe i ett set eller om man står med stången i händerna och är redo att påbörja en övning som kräver koncentration. På samma tema så är hörlurar i öronen ett slags universellt tecken på att man inte är särskilt pratsugen, så undvik onödiga diskussioner med de som tränar med hörlurarna på.8.
“PAXA” INTE MASKINER OCH ANNAN UTRUSTNING Först till kvarn är lite det system som per automatik gäller i gymmet. Detta innebär dock inte att det är acceptabelt att ockupera sju maskiner och fem andra redskap samtidigt. Inte heller att man lastar på vikter och går därifrån för att dyka upp en halvtimma senare.
- 9. CIRKELTRÄNINGEN SKA TAJMAS
- Om du ska köra ett cirkelträningspass då du ska byta snabbt mellan träningsmaskinerna, så undvik att lägga in passet under den värsta rusningstiden då gymmet oftast är fullt (se regel 5 och 8).
- 10. STÄLL TILLBAKA VIKTERNA PÅ RÄTT ANVISAD PLATS
Det här är i och för sig ofta en skriven regel, men viktig att påminna om. För dig kanske det inte känns som någon större grej när du lämnar kvar några viktskivor på skivstången, men för nybörjaren som behöver plocka bort dem kan det vara maxtungt. Att man är trött efter t.ex.
- Ett maxpass i benböj eller bänkpress är INGEN ursäkt för att inte hänga tillbaka vikterna efter sig.
- Har du orkat bära dit dem för att träna ska du även orka hänga tillbaka, det är inte mer än rättvist för alla andra som ska träna efter dig.
- Tunga vikter ska hängas längst ner där alla har möjlighet att lyfta ner och använda dem, små vikter ska inte sitta innerst med tunga vikter utanpå, det blir bara onödigt jobbigt för alla att komma åt dem vid behov.
Häng upp vikterna på ställningarna där de hör hemma, luta dem inte emot väggen eller annanstans på golvet då det gör det bara svårare för personalen att städa men också för andra som tränar att hitta rätt vikter. Samma gäller alla redskap som ska ställas tillbaka efter användning.11.
TAR DU MED DIG BARN Barn är välkomna hos oss, dock så är det förälderns ansvar att barnen inte är i vägen för andra som tränar, får ej springa runt själva och ta upp utrustning som kanske vill användas av någon annan. Gymmet är ingen lekplats och ett farligt ställe då det finns risk för allvarliga klämskador mm.
Har du möjlighet som förälder att vara flexibel med tiderna så rekommenderar vi att undvika rusningstid om du är tvungen att ha med dig ditt/dina barn.12. SKRÄP OCH SOPOR Allt skräp skall slängas i soptunnorna och inte på golvet eller andra ställen på gymmet.
- Dessa finns lite utspridda på gymmet som är till för att ta emot allt dit skräp.
- Pantburkar kan man slänga i angivna panttunnor så återvinns dom på rätt sätt.13.
- SUNT FÖRNUFT OCH VISA RESPEKT ÅT ALLA MEDTRÄNANDE Vi ber dig att uppvisa en positiv, hjälpsam och respektfull attityd till övriga medlemmar, gäster och personal.
Detta är en plats där vi alla har något gemensamt, vilket är att träna. Kom ihåg att alla har olika mål, och det finns inte bara en väg att ta sig dit. Vad som också är viktigt att respektera är när man filmar sig själv när man tränar så måste man försöka så mycket man kan UNDVIKA att filma andra medlemmar, visa personer vill inte synas på andras sociala medier m.m.
Visa hela svaret
Contents
- 0.1 Vad ska män ha för Gymkläder?
- 0.2 Måste män ha tröja på gymmet?
- 0.3 Vad ska män ha på sig när män tränar?
- 1 Får man ha sport-bh på gymmet?
- 2 Varför träna i hoodie?
- 3 Hur länge är man nybörjare i gymmet?
- 4 Varför bälte på gym?
- 5 Är det olagligt att gå utan bh?
- 6 Vad kan man använda istället för bh?
- 7 Måste man ha skor på gym?
Vad ska män ha för Gymkläder?
Det finns inget dåligt väder. ja, du kan säkert fortsättningen. Men det ligger något i det för väljer du kläder i lämpligt material kan du träna i nästan vilket väder som helst. Här kommer tips på hur du hittar rätt i djungeln av träningskläder. Löpning, HIIT, yoga eller slappa hemma efteråt – varje del av träningen blir enklare med rätt plagg och rätt material.
- Tänk efter före och investera utifrån vilka träningsformer du brukar köra.
- Ju oftare du tränar, desto viktigare är det att välja rätt sorts material.
- Här följer en snabbguide bland de vanligaste materialen och vilka du bör välja till vad.
- Nylon Ett bättre basplagg absorberar fukt, så du håller dig torrare längre.
Där är nylon utmärkt, i allt från tröjor till tights. Se till att anpassa passform efter träningsform: tajtare vid högintensiva pass och lite mer lössittande vid lättare motionsträning. Under vinterträning utomhus är nylonplagg en perfekt bas som andas och håller huden torr – så du slipper frysa.
Polyester Polyester är en minst lika bra träningskompis som nylon. Nästan alla tänkbara träningskläder finns – och är bäst – i funktionsinriktad polyester. Hit hör även spandex. Rent allmänt bör du fokusera på passform och inte storlek när du väljer funktionskläder. De ska sitta tight, men ändå kännas sköna under träningen.
Goretex Goretex är guld för utomhusträning. Inte minst i länder som Sverige, som har ungefär en miljon regntimmar per år (åtminstone känns det så). Goretex är såväl vatten- som vindtätt och skyddar bra året runt. Tänk lite tajtare passform och gärna lager på lager under, om du kör utomhuspass under vinterhalvåret.
- Bomull Nja, även om klassisk bomull är mjukt och behagligt är det långt ifrån optimal när det kommer till träningsplagg.
- Ör du högintensiv träning är syntetiska material mycket bättre.
- Bomull är bekvämt, men under svettiga pass stängs fukten inne i plaggen, som blir tunga och snabbt kalla.
- Om du däremot slappar efter stretch och dusch är lössittande bomullskläder riktigt gött att skrota omkring i.
Med en bred och mångsidig garderob kan enkelt välja plagg efter träningsform. Tänk efter före, som sagt – så löser sig det mesta!
Visa hela svaret
Måste män ha tröja på gymmet?
Visar bröstvårtorna – – Vi vill inte vara modepoliser. Modet förändras och just nu är det inne att träna i sport-topp, säger Annie Fältman och fortsätter: – Nu är det många som visar magen när de tränar. Och vissa killar har linnen som visar bröstvårtorna.
- Läs också: Moa tränade för lättklätt – stoppades på gymmet Fältman berättar att de inte fått ett enda klagomål från gymbesökare sedan klädreglerna skrotades.
- Här nedanför kan du läsa vilka regler som gäller på ditt gym.
- Jump-in, Malå och Norsjö : –Vi har aldrig hamnat i något dilemma eller behövt tycka till om detta.
Vi har ingen policy. Jag vet inte om det skulle vara okej med sporttopp eller inte hos oss. Killar har tränat i bar överkropp ibland utan att jag reagerat, säger Christin Enkvist, ägare till Jump-in. Tenton, Umeå: Alla som tränar ska ha tröja eller linne på sig.
Anledningen är främst hygieniska skäl, men också för att visa respekt mot andra gäster. USM, Umeå: – Man ska träna med kläder på sig. Sporttopp och bar överkropp är inte okej. Det står i våra regler. Om man bryter reglerna försöker vi prata med personen på ett snyggt sätt, säger Sofie Andersson, verksamhetschef på USM.360, Skellefteå: – Du får träna i vilka kläder du vill.
Vi vill inte vara modepoliser. Nu är det inne med sport-topp så det är helt okej. Ingen kund har klagat sedan vi införde detta, säger Annie Fältman, delägare på 360. Iksu, Umeå: – Man får inte träna i bar överkropp på Iksu, men man får man välja vilket plagg man vill som överdel.
- Sporttopp är helt okej, säger Anna Bäckman, verksamhetschef för träningen på Iksu.
- Trim 365, Storuman och Sorsele: – Man ska ha kläder på sig, och något på fötterna.
- Du får inte ha bar överkropp.
- Vi har aldrig bestämt något om sporttoppar, det får vi ta om det blir aktuellt här.
- Det är medlemmar som får bestämma vad som är okej.
Vi har också en regel om att man måste ha rena kläder. Det blir otrevligt för andra om man tränar i samma plagg i flera veckor, säger Conrad Wermelin, verksamhetsansvarig på Trim 365. Fitness24Seven, Umeå: – Lämplig träningsklädsel. Sporttopp är helt okej.
- Du får gärna vara hel och ren och inte använda ytterskor i gymmet, säger Mattias Johansson, verksamhetschef på Fitness24Seven.
- Victory Gym, Nordmaling: – Man ska ha kläder både på över- och underkropp.
- Ibland har man fått säga till killar som tagit av sig på överkroppen, men det handlar inte att man inte får visa upp sig, utan är av hygieniska skäl.
Då spelar det ingen roll om det är en kille eller tjej. Oavsett kön ska kläder på överkropp och underkropp finnas. Så länge du täcker dig så är det okej. I övrigt har vi inget uttalat, säger Jens Westermark, vd Victory Gym. Friskvårdscenter, Robertsfors, Vännäs och Vännäsby: – Man ska ha hela och rena kläder.
Visa hela svaret
Vad ska män ha på sig när män tränar?
Funktionskläder – Det finns väldigt många fördelar att ta på dig funktionsplagg när du ska träna, både inne och ute. Materialen i dessa träningsplagg gör att fukt och svett transporteras från kroppen för att du ska hålla dig fortsatt torr och bekväm även en stund in i träningspasset.
För träning utomhus gör funktionskläderna även att du behåller viss värme närmast kroppen för att du ska få en så behaglig temperatur som möjligt. Idag tillverkas allt du behöver för träningen i fukttransporterande material, till och med speciella trosor och kalsonger för träning. Funktionsplagg minskar dessutom ofta risken för skav och att kläderna veckar sig.
: 7 tips för ditt köp av träningskläder
Visa hela svaret
Får man Gymma med jeans?
Vett & Etikett
- VETT & ETIKETT PÅ GYMMET
- (FÖR ALLAS TRIVSEL OCH SÄKERHET)
- Nedan listas några saker man kan tänka på och känna till när man är på gymmet och tränar:
- 1. SKOR
Använd inneskor inne och ytterskor ute. Detta för att man inte ska föra in onödig smuts utifrån. Skor som är nya, kanske köpta precis innan du kom till gymmet, är fortfarande ytterskor om du använt de ute för att ta dig hit. Kommer du i “träningsskor” hemifrån så är dessa fortfarande uteskor och får inte användas på gymmet.
- Träna inte heller barfota, det är ofräscht, ohygieniskt och uppskattas inte av någon, plus att det ökar risken att man skadar sig.2.
- LÄDSEL På gymmet tränar man i bekväma träningskläder, shorts, tights, t-shirt, linne, mjukisbyxor, träningstopp/sport-BH osv.
- Man tränar inte i arbetskläder eller jeans och att använda deodorant är inte helt fel, parfym och eau de toilette kan vänta tills efter träningen (för mycket parfym kan lukta gott ute men inne på gymmet kan det vara störande), ombyte och vistelse i lokalen i underkläder är EJ tillåtet oavsett anledning (tex poseringsträning/bilder etc), detta görs i omklädningsrummet.
Rena kläder är ett måste, återanvändning av samma tröja eller topp 2 gånger i rad är ej acceptabelt i träningsvärlden (åtminstone när det gäller träningskläder) så efter träning är det tvättkorg/tvättmaskin som gäller, så slipper både du men också alla andra medtränande den otrevliga upplevelsen av svettiga illaluktande kläder.
- 3. GE INGA OÖNSKADE RÅD
- Om det inte är helt nödvändigt för en persons säkerhet – till exempel om hen har lastat skivstången snett eller utgör en uppenbar fara för sig själv eller någon annan – bör du inte ge några råd om du inte har tillfrågats om det.
- 4. DELA MED DIG (med vissa undantag)
Om någon väntar på ett böjrack eller en särskild maskin som du använder bör du dela med dig genom att låta personen göra sina set medan du vilar mellan dina. Det är extra viktigt om du planerar att använda den under en längre tid. Var tillmötesgående, med vissa undantag.
- Det är inte alltid en bra idé att be om att få dela en maskin eller ett böjrack med någon – till exempel inte om er längd skiljer sig mycket eller om det påverkar din träning negativt.
- Om det krävs att ni lastar av vikterna, ändrar höjden och lägger på massor av vikter mellan varje set, så kommer det ta orimligt lång tid.
Då är det bättre att du hittar på något annat att göra medan du väntar.
- 5. OCKUPERA INTE FLERA REDSKAP PÅ EN GÅNG
- Ett cirkelpass bestående av marklyft med en skivstång, knäböj med en annan och bänkpress med en tredje är förmodligen riktigt tufft och effektivt – men så länge du inte är ensam på gymmet bör du undvika det, eller åtminstone låta andra träna mellan seten enligt regeln ovan.
- 6. GÖR INGA BICEPSCURLS I BÖJRRACKS ETC
Om det finns en eller några få ställningar för knäböj är det inte okej att ta upp den platsen för att göra en övning som kan utföras någon annanstans – därav den allmänt kända regeln “curla inte i squat racket”. Undvik det – det skapar bara onödig irritation hos de andra som tränar.7.
STÖR INTE & PRATA INTE MED NÅGON MITT I ETT SET Har du något riktigt viktigt eller intressant att berätta för någon på gymmet? Det spelar ingen roll, säg det inte när personen är mitt uppe i ett set eller om man står med stången i händerna och är redo att påbörja en övning som kräver koncentration. På samma tema så är hörlurar i öronen ett slags universellt tecken på att man inte är särskilt pratsugen, så undvik onödiga diskussioner med de som tränar med hörlurarna på.8.
“PAXA” INTE MASKINER OCH ANNAN UTRUSTNING Först till kvarn är lite det system som per automatik gäller i gymmet. Detta innebär dock inte att det är acceptabelt att ockupera sju maskiner och fem andra redskap samtidigt. Inte heller att man lastar på vikter och går därifrån för att dyka upp en halvtimma senare.
- 9. CIRKELTRÄNINGEN SKA TAJMAS
- Om du ska köra ett cirkelträningspass då du ska byta snabbt mellan träningsmaskinerna, så undvik att lägga in passet under den värsta rusningstiden då gymmet oftast är fullt (se regel 5 och 8).
- 10. STÄLL TILLBAKA VIKTERNA PÅ RÄTT ANVISAD PLATS
Det här är i och för sig ofta en skriven regel, men viktig att påminna om. För dig kanske det inte känns som någon större grej när du lämnar kvar några viktskivor på skivstången, men för nybörjaren som behöver plocka bort dem kan det vara maxtungt. Att man är trött efter t.ex.
ett maxpass i benböj eller bänkpress är INGEN ursäkt för att inte hänga tillbaka vikterna efter sig. Har du orkat bära dit dem för att träna ska du även orka hänga tillbaka, det är inte mer än rättvist för alla andra som ska träna efter dig. Tunga vikter ska hängas längst ner där alla har möjlighet att lyfta ner och använda dem, små vikter ska inte sitta innerst med tunga vikter utanpå, det blir bara onödigt jobbigt för alla att komma åt dem vid behov.
Häng upp vikterna på ställningarna där de hör hemma, luta dem inte emot väggen eller annanstans på golvet då det gör det bara svårare för personalen att städa men också för andra som tränar att hitta rätt vikter. Samma gäller alla redskap som ska ställas tillbaka efter användning.11.
- TAR DU MED DIG BARN Barn är välkomna hos oss, dock så är det förälderns ansvar att barnen inte är i vägen för andra som tränar, får ej springa runt själva och ta upp utrustning som kanske vill användas av någon annan.
- Gymmet är ingen lekplats och ett farligt ställe då det finns risk för allvarliga klämskador mm.
Har du möjlighet som förälder att vara flexibel med tiderna så rekommenderar vi att undvika rusningstid om du är tvungen att ha med dig ditt/dina barn.12. SKRÄP OCH SOPOR Allt skräp skall slängas i soptunnorna och inte på golvet eller andra ställen på gymmet.
Dessa finns lite utspridda på gymmet som är till för att ta emot allt dit skräp. Pantburkar kan man slänga i angivna panttunnor så återvinns dom på rätt sätt.13. SUNT FÖRNUFT OCH VISA RESPEKT ÅT ALLA MEDTRÄNANDE Vi ber dig att uppvisa en positiv, hjälpsam och respektfull attityd till övriga medlemmar, gäster och personal.
Detta är en plats där vi alla har något gemensamt, vilket är att träna. Kom ihåg att alla har olika mål, och det finns inte bara en väg att ta sig dit. Vad som också är viktigt att respektera är när man filmar sig själv när man tränar så måste man försöka så mycket man kan UNDVIKA att filma andra medlemmar, visa personer vill inte synas på andras sociala medier m.m.
Visa hela svaret
Får man ha sport-bh på gymmet?
Bar överkropp eller kläder som kan uppfattas som stötande är inte tillåtet på SATS’. Det är alltså inte förbjudet att träna i träningstopp/ sport – bh.
Visa hela svaret
Vad tar män innan gymmet?
Kolhydrater, protein och fett – Om du äter cirka tre timmar innan träningen får din kropp tid till att bryta ner näringsämnena och skicka ut energin till musklerna som ska arbeta. Ett bra mål bör bestå av:
Kolhydrater, exempelvis bröd, gryn, frukt, bär och grönsaker Protein, exempelvis kött, fisk, ägg, ost, kvarg Fett, exempelvis nötter, frön eller matfett
Precis före träningen kan du sedan äta ett litet uppladdningsmål. Det kan till exempel vara ett glas mjölk och en frukt, vilket ger vätska, protein, kolhydrater och en massa vitaminer och mineraler. Det lilla mellanmålet ger kraft under träningen och gör så att kroppen inte börjar bryta ner muskler för att få energi.
Visa hela svaret
Varför träna i hoodie?
Hoodies för träning En hoodie är perfekt att bära till vardags och ha med dig i träningsbagen för att alltid hålla perfekt temperatur. Speciellt efter träning är det viktigt att hålla kroppe. En hoodie är perfekt att bära till vardags och ha med dig i träningsbagen för att alltid hålla perfekt temperatur.
- Speciellt efter träning är det viktigt att hålla kroppen varm.
- En hoodie är perfekt att bära vid nästan varje tillfälle.
- Många väljer att bära hoodies till vardags och detta är ett plagg som både är snyggt och funktionellt.
- En snygg träningshoodie blir snabbt ditt favoritplagg och de är även smidiga att ta på sig efter träningen.
Om du tränar utomhus är det viktigt att skydda din kropp från kyla då detta undviker att du ska skada dig. Ta en titt på sortimentet med hoodies för herr och ta hem dina favoriter så att du är redo för varje tillfälle.
Visa hela svaret
Måste man ha skor på gym?
Trivselregler På skofronten är det logiskt. Inneskor inne och uteskor ute. Och det finns en tydlig skogräns där man byter från det ena till det andra. Inne på gymmet ska man alltid träna med skor på, detta på grund av säkerhetsskäl. Det är ok att träna utan skor i våra gruppträningssalar.
- På Yoga passen får man ej använda skor.
- Värdesaker är din sak.
- Det finns värdeskåp i våra lokaler, du kan låna nyckel till dessa i receptionen.
- Väskan kan du ta med in och sätta på hyllorna i träningslokalerna.
- Det är dina lokaler så håll så rent och fint det bara går.
- Då kan vi lägga mer pengar och kraft på träningen.
Fina, fuktiga trasor håller rent. På gymmet och i hallarna finns fuktiga trasor som du kan torka av redskapen och golvet med. Vi gillar barn. Förälder/vuxen har alltid ansvar för barn som är med i våra anläggningar. Men barn under 7 år får inte vara i gymmet, på grund av säkerhetsskäl.
Fota och filma gärna dig själv när du tränar. Men det är inte tillåtet att fota eller filma andra medlemmar utan deras tillåtelse. Det är fotoförbud i omklädningsrummen. Kläder: Rena träningskläder är självklart. Vi vill inte komma med pekpinnar gällande kläder men vi vill göra en trivseluppmaning. Helt bar överkropp i våra träningslokaler är inte ok.
Vi använder också skor eller strumpor på gymmet. Big no no! Du som är medlem i Friskis Höör/Hörby avstår från all form av doping. Varsamt med dofter. Många har svårt att tåla starka dofter så var försiktig med starka dofter som parfym, lotion och hårspray.
Visa hela svaret
Hur länge är man nybörjare i gymmet?
4. Hur många gånger i veckan behöver jag träna för att få bäst resultat av styrketräningen? – Folkhälsomyndigheten rekommenderar styrketräning minst två gånger i veckan, mellan 15-30 minuter varje gång och minst 48 timmar mellan träningspassen. Det beror självklart på vilka mål du har, men med två träningspass i veckan där du fokuserar på styrketräning för hela kroppen ser du till att kroppen håller sig stark.
Visa hela svaret
Hur lång tid tar det att få resultat på gymmet?
Hur snabbt blir jag tränad? – Det beror på från vilken nivå du startar. Börjar du träna regelbundet, ungefär varannan, var tredje dag, går det snabbt. Redan inom två veckor känner du av konditionsförbättringen. Räkna med lite längre tid för muskeltillväxten.
Visa hela svaret
Får man prata i telefon på gymmet?
Så kan du ABSOLUT INTE bete dig på gymmet – Niklas Wikegård reder ut Hockey-profilen Niklas Wikegård och fotbollsdomaren Jonas Eriksson har slagit sina påsar ihop och öppnade i dagarna ett gym tillsammans i Sigtuna utanför Stockholm. Café passade på att prata lite gymvett med den hetlevrade expertkommentatorn.
- Sofia Börjesson | Publicerad 2016-09-05 10:23 | Lästid: 3 minuter Niklas Wikegård reder ut vad som är okej och inte på gymmet.
- Foto: Shutterstock / All Over Press Anser du dig själv vara bra på gymvett? – Jag är grym på gymvett.
- Gymmet har ju tagit över kyrkans roll som mötesplats i samhället, kan man säga.
Och jag tycker ju om att mötas och att prata med människor, hjälpa till, berömma, morsa Jag har lite svårt för folk som har hoodies och hörlurar på gymmet. Man måste inte high-five:a alla, men man morsar. Det är god ton. Ja, men hur är det med snack under träning? Är det okej att prata med någon som lyfter? – Det är inte okej.
Gör man det har man förmodligen aldrig varit på ett gym förut. Det är precis som att snacka mitt under en golfsving eller när man servar i tennis. Det gör man bara inte. Det är inte okej. Absolut inte. Det är tiden däremellan som man kan snacka. Måste man alltid spraya och torka av maskinen när man är klar? – Om man har en liten handduk med sig, som de flesta har nu för tiden, så måste man inte spraya och torka varje gång.
Man känner ju själv om man har svettat ner. Normal hygien räcker långt. Är det okej att flirta på gymmet? – Hörredu, det tror jag är rätt bra. Jag har aldrig gjort det själv, men gymmet är ju som sagt en mötesplats.
Hur gör man? – Jag vetifan, men man frågar ju inte om man får bjuda på en cigg direkt. Är det okej att prata i telefon på gymmet?
– Nej. Nej. Nej. Absolut inte. Respektlöst! Återigen: Var trevlig, “hej, hej”, morsa på folk – men gå ut från gymmet om du ska prata i mobil. Får man sitta vid spegeln vid hantlarna och ta selfies medan man flexar? – Förekommer det? Vad roligt! Vilket fenomen! Nej, men det är väl upp till var och en hur löjlig man vill vara.
- Det går ju inte att hindra folk.
- Foto: Margareta Bloom Sandebäck / Aftonbladet / IBL Bildbyrå Får man träna barfota eller i strumplästen? – Jag tycker det är ofräscht, så nej.
- Behåll dojorna på, det sa alltid farsan.
- Hur högt får man låta (krysta/stöna/vråla) när man tränar? – Det finns en gräns.
- Här krävs bollsinne.
Återigen: Respekt gentemot andra. Det är inte okej att hoppa, studsa, vråla och fara – men det är okej att ta i! Är det okej att käka inne på gymmet? – Vårt gym har en loungedel där man kan käka. Men inte går man omkring med någon jävla salladslåda bland maskinerna – det passar inte.
- Nej. Är det okej att bryta in mellan någons set*? – Absolut inte! Man lägger sig inte på bänken utan att fråga när någon just har rest sig.
- Det är det här som är dialogen – gymspråket.
- Man kan inte bara komma och kliva in.
- Definitivt inte.
- Vill du tillägga något? – Alltså.
- Problemet är ju att det finns för många jävla egoister i världen.
Man måste prata med folk. Skapa dialog. Ha bollsinne. Det är så man skapar ett bra lag – och ett bra gym är ett lag. * gymspråk för pausen mellan reps. Alltså tiden för återhämtning innan man tar nya tag med skivstången. Reps är gymspråk för repetitioner. Alltså antalet krysttag man tar med skivstången innan man lägger ner den.
Visa hela svaret
Varför bälte på gym?
Träna med träningsbälte – Ett träningsbälte är ett bra hjälpmedel för dig som ska lyfta tunga vikter. När du spänner magmusklerna mot bältet får du ett extra stöd som hjälper dig att stabilisera bålen. Du ökar det så kallade buktrycket som du sedan håller kvar under hela övningen.
Visa hela svaret
Måste man ha skor på gymmet 24 7?
Trivselregler på gymmet Fitness24Seven värnar om alla människor lika värde. Därav kräver vi att våra medlemmar visar varandra och vår personal hänsyn och respekt oavsett kön, könsöverskridande identitet, funktionsnedsättning, etnisk tillhörighet, trosuppfattning, sexuell läggning eller ålder.Vi har nolltolerans mot handlingar som kan upplevas som kränkande eller nedsättande av medlemmar och personal.
- Detta inkluderar ord, kroppsspråk, klädsel och andra uttrycksformer.Tränande ska alltid plocka undan redskap och vikter efter sig samt torka av utrustningen med hjälp av rengöringsmedel och papper som finns tillgängligt på gymmet.Vidare tillåter vi endast träning i rena träningskläder.
- Det är inte tillåtet att träna i bar överkropp, barfota, i jeans eller arbetskläder samt skor som används utomhus.Lokalerna är avsedda för träningsrelaterad verksamhet och får av medlem uteslutande nyttjas för träning.
Medlem får t ex ej sova eller på annat sätt uppehålla sig i lokalerna.Visa extra hänsyn vid träning mellan 22.00 – 08.00 mot grannar och andra medmänniskor i närområdet av lokalen, d v s prata i “normal” samtalston, ej släppa vikter eller viktmagasin utan följa med i rörelsen.
- Visa hänsyn mot grannar när man lämnar lokalen.Skåpen används endast under träningstid och man får inte “paxa” eller på annat sätt förvara saker i skåpen utanför de tider man tränar.
- Fitness24Seven ansvarar inte över saker som förvaras i skåpen.Det åligger medlem att följa gällande trivselregler och de anvisningar avseende träningsmetoder och användning av utrustning som meddelas, skriftligen eller muntligen, av F24S:s personal.Medlem förutsätts alltid uppträda på ett sätt som inte stör övriga medlemmar eller personal.
Om medlem uppträder störande eller inte följer trivselregler och anvisningar har F24S rätt att begränsa de tider medlemmen får vistas på anläggningen eller medlemmens användning i övrigt av anläggningen eller helt avbryta medlemskapet.Med vänliga hälsningar Fitness24Seven
A BIG HELLO! Välkommen till Fitness24Sevens kund- och supportforum!Här kan du få svar på de vanligaste frågorna eller ställa dina egna.Sök gärna först på det du undrar över innan du gör ett eget inlägg.
Kundtjänsten är bemannad måndag-fredag mellan kl 08.00-17.00. Tack!
Aleksandra Customer Service Pål Customer Service Markus Customer Service Alva Customer Service Melinda Customer Service
Vi är ett globalt företag som erbjuder gym och gruppträning. Vår vision är att leda människor till ett hälsosammare liv oavsett vilka de är eller var de bor.Med mer än 250 gym i fem länder har vi kommit ganska långt men vi är bara i början på vår resa. Vi är alltid på väg till något nytt och vi bryter hela tiden ny mark. Kontakt: [email protected] : Trivselregler på gymmet
Visa hela svaret
Är det bra att gymma när man är ung?
Styrketräning för barn har länge varit ett omdebatterat område. Forskning visar dock att åldersanpassad styrketräning inte bara är ofarligt utan viktigt för barn- och ungas hälsa, samt deras fysiska, psykiska och idrottsliga utveckling. En hel del intressant forskning har gjorts inom området barn och styrketräning de senaste dryga decenniet.
Visa hela svaret
Vad har man på sig på gym?
Vad ska jag göra på gymmet? – Börja alltid med att träna de stora muskelgrupperna; bröst, rygg och ben. Att börja med en övning för varje muskelgrupp och göra cirka 10-12 repetitioner är en bra start. Vila några minuter och gör samma övningar en gång till.
Du bör lägga på så mycket vikt att du klarar 10-12 repetitioner utan att det är superjobbigt men det får heller inte vara för enkelt. I början är lagom alltid bäst. Givetvis är det viktigt att du har rätt teknik i dina övningar så att du verkligen känner vilken muskelgrupp du tränar under din övning. Inga övningar får göra ont eller kännas obekväma.
Ansträngande absolut, men inte göra ont. Det är skillnad på skön träningsvärk och vanlig värk. Där behöver du känna av hur kroppen mår och lyssna på vilken vikt kroppen klarar av i olika övningar. Fråga gärna på gymmet om du behöver hjälp för att få till rätt teknik.
Visa hela svaret
Är det olagligt att gå utan bh?
Olagligt att visa brösten som tjej? Hej! Tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga! Jag tolkar din fråga som att du undrar över om det är brottsligt för en tjej att på en offentlig plats visa sina bröst. Det korta svaret på din fråga är att det typiskt sett skulle vara straffbart för en tjej att offentligt visa brösten, men som det ofta är inom juridiken beror det till stor del på de särskilda omständigheterna i det enskilda fallet.
Om du bara är ute efter en snabb överblick finns ett sammanfattande stycke i slutet.Reglerna för huruvida nakenhet är brottsligt återfinns i (hädanefter förkortad BrB). Är nakenhet olagligt?
I Sverige är det inte i sig olagligt att visa brösten eller att vara naken offentligt. Det beror på att det i huvudsak finns två stycken olika straffbestämmelser som kan aktualiseras om någon befinner sig naken på en offentlig plats – dessa är förargelseväckande beteende och/eller sexuellt ofredande,
- Båda dessa brott kännetecknas av att gärningspersonen (d.v.s.
- Kvinnan som visar brösten) måste ha för avsikt att kränka eller väcka obehag hos någon.
- För att det ska röra sig om en sådan avsikt räcker det i juridisk mening emellertid med att hon misstänker att visandet av brösten normalt sett duger till att någon kommer att känna obehag, men att det ändå inte hindrar henne från att genomföra handlingen.
Således är det inte i sig olagligt att visa brösten offentligt, utan det som kan göra det olagligt är anledningen till att man begår denna gärning. Sexuellt ofredande Den som på ett sätt som är ägnat att väcka obehag blottar sig för någon annan döms för sexuellt ofredande ( ).
För att något ska kunna dömas för sexuellt ofredande krävs det, som jag redan har varit inne på, att den som blottar sig har uppsåt till att gärningen är ägnad att väcka obehag. För att ha ett uppsåt räcker det med att gärningspersonen misstänker att en följd kommer att inträffa och att hon är likgiltig inför att den sker.
I detta fall ska hon som blottar sig ha ett sådan uppsåt (likgiltighetsuppsåt) till följden “ägnat att väcka obehag”.* Begreppet “ägnat att” handlar inte om gärningspersonens syfte, utan det handlar om vad gärningen typiskt sett duger till. För att koppla detta till vårat scenario innebär det att handlingen visandet av sina bröst normalt sett ska duga till att väcka obehag hos någon som blir drabbad av blottningen.
Det spelar således ingen roll om någon i den faktiska situationen upplevde blottningen som obehaglig eller inte. För att sammanfatta sexuellt ofredande krävs alltså hon som blottar sig misstänker att visandet av sina bröst typiskt sett duger till att någon som blir utsatt för blottningen känner obehag.
Från sexuellt ofredande undantas dock situationer då blottningen inte riktar sig mot någon bestämd person – eller, om det är en grupp människor, riktat mot var och en av dem. Detta innebär att någon som visar brösten för en större eller mindre obestämd krets av människor inte kan dömas för sexuellt ofredande.
Då kan det istället röra sig om brottet förargelseväckande beteende. Förargelseväckande beteende Den som offentligen beter sig på ett sätt som är ägnat att väcka förargelse hos allmänheten döms för förargelseväckande beteende ( ). Som du ser innehåller även denna straffbestämmelse uttrycket “ägnat att”.
Begreppet ska förstås på samma sätt här som i paragrafen om sexuellt ofredande, med den skillnaden att handlingen nu istället ska vara ägnad att väcka förargelse. Det innebär således att visandet av brösten normalt sett ska duga till att väcka förargelse och det spelar alltså ingen roll om någon sådan förargelse faktiskt väcktes i det specifika fallet.
På samma sätt som vid sexuellt ofredande krävs även i detta fall att gärningspersonen har ett uppsåt som omfattar de omständigheter som innebär att gärningen var ägnad att väcka förargelse. I vårat scenario ska hon som visar brösten således åtminstone misstänka att någon typiskt sett skulle bli förargad.
En viktig skillnad mellan sexuellt ofredande och förargelseväckande beteende är att det senare inte behöver rikta sig mot en bestämd person, utan istället måste det rikta sig mot allmänheten, Anledningen till det är att syftet med denna straffbestämmelse är att tillgodose just allmänhetens intresse av att slippa bli utsatt för förargelseväckande beteende när de befinner sig på offentliga platser.
Blottning i olika situationer Som jag redan har berört har platsen där blottningen äger rum ganska central betydelse för hur den ska bedömas. En blottning som sker hemma hos någon, alltså inte på en offentlig plats, kommer sannolikt att bedömas som sexuellt ofredande om den är riktad mot just de personerna som befinner sig där.
Om hela situationen och stämningen emellertid är av sexuellt slag så behöver handlingen dock inte bedömas vara ägnad att väcka obehag. I en sådan situationen är det nämligen inte lika säkert att gärningspersonen hade ett uppsåt (d.v.s. misstanke om att någon kommer känna obehag).
- Det kan då istället röra sig om oaktsamhet från gärningspersonen, det räcker emellertid inte för att denne ska kunna fällas till ansvar enligt straffbestämmelsen.
- Jag skrev tidigare att förargelseväckande beteende måste rikta sig mot allmänheten.
- Det innebär emellertid inte att det brottet kan begås från en plats som inte är offentlig.
Om gärningspersonen exempelvis står hemma i sin bostad och visar brösten ut genom ett fönster mot gatan så kan hon fortfarande dömas för förargelseväckande beteende. Ett sista exempel kan vara om en tjej klär av sig och visar brösten vid en sandstrand eller klippa ute i skogen där det inte befinner sig något folk (bortsett från exempelvis nära vänner eller liknande som normalt sett inte skulle känna obehag eller förargelse för blottningen).
Trots att gärningen då begås på en offentlig plats kommer hon självklart inte dömas för ansvar för brott. Om det mot all sannolikhet skulle dyka upp någon utomstående som blir förargad över situationen, skulle man med väldigt stor sannolikhet ändå inte dömas till ansvars eftersom brottet då återigen begåtts av oaktsamhet och inte med uppsåt.
Sammanfattning Sammanfattningsvis skulle det eventuellt röra sig om antingen sexuellt ofredande eller förargelseväckande beteende om en tjej visar brösten offentligt. För båda dessa brott krävs det att gärningspersonen uppsåtligen begått en blottning som varit ägnat att leda till obehag för en eller flera bestämda personer eller väckande av förargelse hos allmänheten.
Detta innebär att hon åtminstone måste ha misstänkt att visandet av brösten normalt sett skulle leda till dessa följder. Således finns det många situationer där en blottning på offentlig plats inte är brottsligt. Som exempel på det nämndes att en tjej exempelvis solar eller badar barbröstad på en klippa eller sandstrand ute i skogen.
Om hon däremot går in med bar överkropp på en galleria eller ett köpcentrum kan hon räkna med att det kommer bestraffas som förargelseväckande beteende. * Det finns även andra typer av uppsåt, dessa är avsiktsuppsåt och insiktsuppsåt. Likgiltighetsuppsåt är emellertid den “lägsta” graden av uppsåt och det räcker med att den är uppfylld för att gärningsmannen i detta fall ska dömas till ansvar.
Visa hela svaret
Vad kan man använda istället för bh?
Mycket händer med brösten genom åren. De förändras av viktändringar, graviditet och amning men också av klimakteriet. Här tittar vi närmare på hur man hittar de bästa bh-modellerna när man är i övergångsåldern och åren efteråt. Få kvinnor över 50 år vill använda samma typ av underkläder som de gjorde när de var 20.
Inte bara har kroppen förändrats, så har också smaken och prioriteringar. Ofta verkar äldre kvinnor bli bortglömda i klädbranschen men aldrig hos oss på Miss Mary. Vi tycker att bara för att man blir mognare (och visare) ska man inte behöva nöja sig med tråkiga underkläder. Vi utvecklar vackra bh:ar som specialiserar sig på komfort och stöd och som även fungerar upp i åldrarna.
Här ger vi våra bästa tips vad du behöver tänka på när brösten förändras. Miss Mary specialiserar sig på att skapa och tillverka komfort-bh:ar som den här på bilden ovan – STAR bygelfri bh med breda komfortaxelband och kupor i skön bomullsspets fodrade med bomullsfoder som gör att plagget andas.
Så här förändras brösten när man blir äldre. I 40- och 50-års åldern börjar kroppen producera mindre östrogen och progesteron (eller gulkroppshormon som det också kallas) och som ett resultat av detta man hamnar i övergångsåldern. Under denna period, som kan vara upp till 10 år, upplever många kvinnor fysiska och emotionella förändringar.
Övergångsbesvär kan vara värmevågor (vallningar), svettningar, kryp i benen, humörändringar, känslig och mindre fast hud och hjärtklappning. Under övergångsåldern förändras även brösten. Hormonförändringar gör att bröstvävnaden ersätts av fett vilket leder till att bysten blir slappare.
Huden blir mindre elastisk och lösare på grund av minskad kollagenproduktion. Många upplever också att brösten blir känsligare och känns ömma. “Det är inte ovanligt att man kan öka två kupstorlekar under övergångsåldern.” Dubbelkolla din storlek Man kanske börjar märka besvär med att ens älsklings-bh plötsligt börjar kännas varm som en bastu eller den börjar skava och skära in i huden.
Gå gärna genom underklädeslådan hemma och kolla vilka bh:ar som fortfarande sitter bra och känns bekväma. Kanske har du bytt storlek utan att du tänkt på det? Även under vårt vuxna liv ändrar vi bh-storlek en handfull gånger och nästan alltid under och efter klimakteriet.
Hos cirka en femtedel av alla kvinnor blir brösten större under övergångsåldern. Det är inte ovanligt att man kan öka två kupstorlekar eller till och med mer. Hos de flesta blir kurvorna överlag lite omfördelade med åren. Kanske ryggen, överkroppen, hållningen också ändras. Det är bra att ha koll på bh-storleken med jämna mellanrum.
Det första du bör göra innan du funderar på vilken modell du ska köpa är att kolla din bh-storlek. Din gamla bh kanske sitter bra men den kan ha töjt sig och därför inte längre motsvarar den storlek som faktiskt står på plaggetiketten. Din storlek hittar du genom att följa våra instruktioner här.
- Raven på bh-stödet ändras när man blir äldre eftersom bysten blir mindre fast” SMOOTHLY bh är en extra stödjande bh med stumma formpressade kupor utan bygel.
- Behov av mer stöd Kraven på bh-stöd ändras när man blir äldre eftersom bysten blir mindre fast.
- En bh med bra lyft gör att man slipper hudirritation som kan komma av hud som ligger mot hud.
Bh med bygel ger extra bra lyft och överlägset stöd. Andra egenskaper som ger bra stöd är om bh:n har en bred rygg och/eller fast material i kupan. Har du en pacemaker eller av andra anledningar inte vill eller tycker om att använda bygel-bh finns det många bygelfria bh:ar som ger bra stöd och lyft.
QUEEN på bilden nedan är en av de bygelfria bh:ar i vårt sortiment som ger mest stöd. Om du upplever att brösten håller på att växa på grund av övergångsbesvär välj en bh med en kupa som är elastisk, formpressad och ovadderad som STAY FRESH eller KEEP FRESH. STAY FRESH – den perfekta t-shirt bh:n. Den ger bra lyft och stöd tack vare bygel och extra bred rygg.
Kupan är tillverkad i elastiskt funktionsmaterial som andas och är mycket skönt att bära mot huden. De bästa bh:na vid värmevallningar eller ymniga svettningar. Värmevallningar är vanligt i övergångsåldern och kan pågå i många år. Välj en bh med material som andas, gärna i bomull eller i speciella funktionsmaterial utvecklade för exempelvis sport.
Tänk på att undvika vaddering i bh:n såvida det inte är ett spacer-material eller liknande som andas. Våra bomullskupor är ovadderade. De som har fodrade kupor har bomullsfoder just för att de ska kunna andas. “Med material som andas blir bh:n inte lika varm.” EXHALE sport-bh med bygel passar även utmärkt att bära till vardags.
Den har kupor som andas och inte blir fuktiga. Den finns även i en bygelfri variant. En av de jobbigaste och mest synliga symptomen på övergångsåldern är att man periodvis kan börja svettas, även om det är kallt ute. Lider du av detta är en bh i funktionsmaterial optimal.
- Den transporterar fukt bort från kroppen och gör detta utan att materialet känns fuktigt mot kroppen.
- Vi rekommenderar KEEP FRESH bh utan bygel eller STAY FRESH om du föredrar bygel.
- Båda dessa modeller har funktionsmaterial i kuporna.
- De bästa bh:na om man har extra känsliga bröst.
- Har du extra känslig hud eller bröstvårtor och inte gillar känslan av en söm som går rakt över välj en formpressad bh utan sömmar eller en bh med vändsytt foder i kupan.
De flesta sömmar skaver inte men ibland kan man vara extra känslig. KEEP FRESH bh utan bygel har formpressade kupor i funktionsmaterial som andas och inte blir fuktigt. Perfekt om man har värmevallningar, känsliga bröstvårtor eller svettas mycket. Underkläder som underlättar vardagen om man är lite stel eller har värk Om du känner dig stel och har svårt med att utföra vissa vridrörelser kan det underlätta med en bh som knäpps framtill.
- Då slipper du momenten med att knäppa i ryggen eller knäppa framtill och sedan vrida bh:n ett halvt varv och stoppa in armarna i axelbanden.
- Med en framknäppt bh är det bara att stoppa in armarna i bh:n som om du sätter på dig en jacka och sedan knäppa framtill.
- LOVELY JACQUARD bh har framknäppning som gör den extra smidigt att ta av och på utan vridrörelser.
Ett annat alternativ om man har svårt med vridrörelser är att bära body istället för bh. De flesta bodys har stängning i grenen men den behöver man inte utnyttja. Istället kan man kliva i bodyn på samma sätt som man tar på sig en baddräkt. Body är bekvämt och ger en slätande och trygg känsla, något många äldre (och yngre) tycker om.
- Har man känslig hud är en body perfekt att bära då byxlinningen eller skärp inte skaver direkt mot huden och lämnar märken.
- Axelband som justeras framtill gör vardagen enklare och man slipper onödiga vridrörelser.
- På bilden syns bh:n ROSE.
- Vissa bh-modeller har axelband som man justerar framtill.
- Detta rekommenderas också om man behöver fixa till axelbanden utan att behöva göra onödiga vridrörelser.
“Med bh-linne slipper man onödiga vridrörelser men får bh:ns alla fördelar” Kan eller vill man inte bära body är BH-linne är ett annat alternativ. Detta plagg behöver inte knäppas i ryggen utan tas på som ett vanligt linne. Matcha med ett par höga trosor så får du samma ombonade känsla som med en body.
- Det ger en hög komfortfaktor och slätande känsla runt om.
- GRACE linne har en inbyggd bh utan bygel.
- Man tar på sig linnet genom att enkelt bara trä det över huvudet.
- Perfekt om du har svårt med vridrörelser.
- Axelband som skonar axlarna Många år av att bära (illasittande) bh:ar kan ha orsakat skav och gropar i axlarna.
Underlätta genom att välja en bh med breda och vadderade axelband som är extra skonsamma mot den ömma huden på axlarna. Tänk även här att bandet runt om ska sitta ganska ordentligt så att inte axelbanden är det som lyfter upp bysten. “Många år av att bära (illasittande) bh:ar kan ha orsakat skav och gropar i axlarna.” LOVELY LACE SUPPORT är en bygelfri bomulls-bh med breda vadderade komfortaxelband som är skonsamma för axlarna.
De bästa bh:na om man har lös hud Har man mycket lös hud är en bh med extra täckande helkupa optimal. Den högre skurna helkupan fångar in brösten på ett tryggt sätt och gör övergången från kupa till tyg mer jämn. En mer urringad bh kan klämma huden och brösten känns som om de trillar ur även om man bär rätt storlek.
Alla våra bygelfria bh:ar har helkupa. BRODERIE ANGLAISE bomulls-bh utan bygel har ovadderade helkupor som fångar in hela bysten och ger en bra täckning med hög komfort. Ett annat tips om man känner att huden överlag är mindre fast är att bära en bh med bred rygg eller en bh med sidvinge vid armhålan.
- Denna specialdesignade sidvinge är en extra tygdel som är vikt och hjälper till att eventuellt fluff och lös hud vid armhålan slätas ut och bh:n blir ännu skönare.
- EEP FRESH bh med specialdesignad sidvinge som slätar ut huden vid armhålan.
- Vill du bära underkläder med en mer lyxig och festlig känsla än vad de flesta bomulls-bh:ar ger rekommenderar vi FLORAL SUN som syns på bilden nedan.
Det är en ljuvlig modell med exklusiv brodyr och spets som är skapad i ett exklusivt designsamarbete med svenska couturemästaren Lars Wallin som skapat många kreationer för bland annat svenska kungahuset. Den har hög support, breda axelband, extra bred rygg och samma höga komfortfaktor som vårt övriga sortiment.
- Bara för att man blir äldre behöver underkläder inte vara tråkiga.
- Den typiska Miss Mary kunden klär sig för sin egen skull.
- Hon är trygg i sig själv och gillar vackra kvalitetsunderkläder som ger stöd där det behövs, har fantastisk passform och är så sköna att de inte känns.
- På Miss Mary jobbar några av marknadens främsta mönsterkonstruktörer och bh-experter som varsamt skapar nya modeller med en utarbetad fingertoppskänsla för passform och komfort.
Är du osäker på vilken modell som passar dig guidar vår kundtjänst dig mer än gärna genom vårt sortiment. De är experter på att hjälpa kvinnor på distans över telefon, mejl eller chatt. Inga frågor är för stora eller små, eller för dumma.
Visa hela svaret
Måste man ha skor på gym?
Trivselregler På skofronten är det logiskt. Inneskor inne och uteskor ute. Och det finns en tydlig skogräns där man byter från det ena till det andra. Inne på gymmet ska man alltid träna med skor på, detta på grund av säkerhetsskäl. Det är ok att träna utan skor i våra gruppträningssalar.
På Yoga passen får man ej använda skor. Värdesaker är din sak. Det finns värdeskåp i våra lokaler, du kan låna nyckel till dessa i receptionen. Väskan kan du ta med in och sätta på hyllorna i träningslokalerna. Det är dina lokaler så håll så rent och fint det bara går. Då kan vi lägga mer pengar och kraft på träningen.
Fina, fuktiga trasor håller rent. På gymmet och i hallarna finns fuktiga trasor som du kan torka av redskapen och golvet med. Vi gillar barn. Förälder/vuxen har alltid ansvar för barn som är med i våra anläggningar. Men barn under 7 år får inte vara i gymmet, på grund av säkerhetsskäl.
- Fota och filma gärna dig själv när du tränar.
- Men det är inte tillåtet att fota eller filma andra medlemmar utan deras tillåtelse.
- Det är fotoförbud i omklädningsrummen.
- Läder: Rena träningskläder är självklart.
- Vi vill inte komma med pekpinnar gällande kläder men vi vill göra en trivseluppmaning.
- Helt bar överkropp i våra träningslokaler är inte ok.
Vi använder också skor eller strumpor på gymmet. Big no no! Du som är medlem i Friskis Höör/Hörby avstår från all form av doping. Varsamt med dofter. Många har svårt att tåla starka dofter så var försiktig med starka dofter som parfym, lotion och hårspray.
Visa hela svaret
När får man ha linne på gymmet?
Basic Gym För att göra gymmet till en bra plats att fysiskt kunna prestera och ha trevligt, ber vi er om hjälp. Följa dessa enkla, men ovärderliga regler. POSITIVITET Att vara glad kommer onekligen smittta andra till att bli lika positiva. Gnäll är onödigt och hjälper ingen.
- SÄKERHET Ditt personbästa blir aldrig bra om du inte lyfter säkert.
- Se till att varken du eller din träningskamrat blir skadade under träningen.
- DITT EGO STANNAR HEMMA Det är ingen idé att hävda sig själv inför andra.
- Hjälp istället varandra att bli bättre.
- HA ALDRIG TUGGUMI UNDER PASSET Tuggummi, halstabletter eller dyl.
intas innan eller efter passet. Aldrig under. VAD ÄR EN PULL UP? Är du osäker på termer eller övningar? Fråga tränaren. Vi är här för er. ÄR DU FÄRDIG INNAN DE ANDRA I GRUPPEN ÄR FÄRDIGA? Låt din utrustning ligga kvar. Se istället till att uppmuntra och stötta de som är kvar och kämpar.
OM DU HAR SKADOR ELLER BEGRÄNSNINGAR? Prata med tränaren – det finns alltid en skalning till den nivå du kan träna på. BOKNINGAR Sköt dina bokningar enligt bokningsreglerna och se till att komma i tid. LYSSNA Lyssna på din tränare och följ instruktionerna. HÄLSA Hälsa på dina kamrater och välkomna de som är nya.
Samhörighet och kamratskap är viktigt för oss. VISA HÄNSYN & RESPEKT I LOKALEN Uppträd mot andra så som du vill att de ska uppträda mot dig. Om du väntar på att ditt pass ska börja – stör ej tränande eller tränaren under pågående pass. TRÄNA MED FULLT FOKUS & INSATS Utför fullständiga rörelser med god teknik.
Det är bara du som förlorar på att fuska. TRÖJA/LINNE PÅ VID TRÄNING inomhus är obligatoriskt. Gäller både män och kvinnor (enbart sport-bh är alltså inte okej). VI TRÄNAR INTE MED hörlurar, keps eller mössa på – både av hygieniska, sociala och säkerhetsskäl. HYGIEN Sköt om din hygien för din egen och andras skull.
SMUTSIGA SKOR används aldrig i träningslokalen eller tas med in i omklädningsrummet. UTRUSTNING Utrustning tillhör främst till passen. Passen har således alltid förtur till all utrusning. MAGNESIUMANVÄNDING Magnesium används enbart vid behov och enbart på händerna.
- Se till att det inte kommer på golvet, städa i så fall upp.
- ATT SLÄPPA UTRUSTNING PÅ GOLVET är förbjudet, framför allt hantlar, kettlebells och tomma skivstänger.
- SLÄPA INTE PLYOBOXARNA du orkar bära dem.
- STÄDA EFTER DIG Vikter och utrustning ska tillbaka till sin rätta plats.
- Magnesium, svett, vatten, blod, tape etc.
städas bort. ÄR NÅGOT TRASIGT? Informera oss om du upptäcker om något är trasigt, felaktigt eller saknas så att vi snabbt kan åtgärda det. Charlotte “Challe” Karlsson har varit aktiv på något sätt hela livet, framförallt i truppgymnastik, och jobbar dagligen nära idrotten som idrottskonsulent. I tonåren började hon som aerobicledare och har sedan dess varit ledare inom det mesta utom spinning och yoga.2017 började Challe träna CrossFit och fastnade direkt! Framförallt för gemenskapen, helheten träningen ger och att det hela tiden finns nya saker att lära sig och utveckla.
Det roligaste med att vara tränare är att se individer uppleva rörelseglädje, utmana sig själva och utvecklas! Charlotte “Challe” Karlsson har varit aktiv på något sätt hela livet, framförallt i truppgymnastik, och jobbar dagligen nära idrotten som idrottskonsulent. I tonåren började hon som aerobicledare och har sedan dess varit ledare inom det mesta utom spinning och yoga.2017 började Challe träna CrossFit och fastnade direkt! Framförallt för gemenskapen, helheten träningen ger och att det hela tiden finns nya saker att lära sig och utveckla.
Det roligaste med att vara tränare är att se individer uppleva rörelseglädje, utmana sig själva och utvecklas!
: Basic Gym
Visa hela svaret
Hur ska man Gymma?
Vad ska jag göra på gymmet? – Börja alltid med att träna de stora muskelgrupperna; bröst, rygg och ben. Att börja med en övning för varje muskelgrupp och göra cirka 10-12 repetitioner är en bra start. Vila några minuter och gör samma övningar en gång till.
Du bör lägga på så mycket vikt att du klarar 10-12 repetitioner utan att det är superjobbigt men det får heller inte vara för enkelt. I början är lagom alltid bäst. Givetvis är det viktigt att du har rätt teknik i dina övningar så att du verkligen känner vilken muskelgrupp du tränar under din övning. Inga övningar får göra ont eller kännas obekväma.
Ansträngande absolut, men inte göra ont. Det är skillnad på skön träningsvärk och vanlig värk. Där behöver du känna av hur kroppen mår och lyssna på vilken vikt kroppen klarar av i olika övningar. Fråga gärna på gymmet om du behöver hjälp för att få till rätt teknik.
Visa hela svaret