Var Tar Alla Strumpor Vägen?

Var Tar Alla Strumpor Vägen
Mysteriet med strumpor som försvinner i tvätten är äntligen löst Var Tar Alla Strumpor Vägen Varför försvinner alltid den ena strumpan i tvätten? Forskare har äntligen kommit fram till svaret. Elisabeth Andersson | Publicerad 2016-06-20 14:56 | Lästid: 2 minuter Var Tar Alla Strumpor Vägen Alla känner väl igen det eviga problemet med att en av strumporna i ett par alltid försvinner i tvätten? Det är otroligt frustrerande att stå där med en hel hög med udda strumpor, men misströsta inte. Samsung har tagit på sig att lösa mysteriet. Elektronikjätten har låtit genomföra en undersökning på ämnet, som bland annat visade att en britt förlorar i genomsnitt 1,3 strumpor i tvätten varje månad, vilket innebär 15 strumpor per år, vilket innebär hela 1 264 strumpor under en livstid.

Allt detta strumpsvinn kostar Storbritannien över 20 miljarder kronor per år och det förstår man ju att detta inte kan få fortgå. Som tur är visar studien också de främsta orsakerna till försvinnandena. Några av dessa är att strumpor ramlar ner bakom element och möbler utan att någon märker det, att en vilsekommen strumpa hamnar i fel tvätt och blir separerad från sin partner, eller att strumpor helt enkelt paras ihop fel.

Så där har vi det alltså. Det finns inget svart hål i tvättmaskinen som suger i sig våra strumpor. Synd att inte ha något att skylla på längre.

Psykologen och statistikern som ledde studien kom till och med fram till en formel för strumpmysteriet: (L (p x f) + C (t x s)) – (P x A) För oss som inte är några mattesnillen innebär det att sannolikheten för att strumpor ska försvinna i tvätten är beroende av:* Storleken på tvätten (L) som beräknas genom att multiplicera antal personer i hushållet (p) med antalet tvättar per vecka (f).* Tvättens komplexitet som beräknas genom att multiplicera antal typer av tvätt som görs per vecka (t) med antal strumpor som tvättas varje vecka (s).* P i formeln symboliserar vad personen som tvättar tycker om det, på en skala från 1-5 där 1 innebär att man verkligen ogillar att tvätta.* A står för noggrannhet och beräknas utifrån om man kollat fickorna, rullat ut ärmar, vrängt kläder rätt och rullat upp sockor innan tvätten.Inga konstigheter, eller hur?

: Mysteriet med strumpor som försvinner i tvätten är äntligen löst
Visa hela svaret

Var försvinner alla strumpor?

Därför försvinner strumpor i tvätten Nu finns en formel för att beräkna sannolikheten för att en strumpa kommer bort i tvättstugan. Ett av livets stora mysterier är varför strumpor ofta saknas när de ska sorteras efter tvätten. Professor Stephen Hawkings spekulerar om är att de slukas i spontant skapade svarta hål, tvättmaskintillverkaren Samsung som bekostat en studie om försvunna strumpor som gjorts av en psykolog tillsammans med en statistiker.

 • Via en undersökning där 2 000 personer deltog kom forskarna fram till att en britt i genomsnitt förlorar 15 strumpor per år i tvätten.
 • Det leder till en kapitalförstöring på motsvarande omkring 20 miljarder kronor per år för hela Storbritannien, skriver The London Economic.
 • Studien visar även vilka de främsta orsakerna är till att strumporna försvinner.

Några exempel är att de ramlar ner bakom värmeelement, tappas under någon möbel eller sorteras in i en tvätthög med fel färg.

Efter sin kartläggning kunde forskarna presentera “The Sock Loss Formula” som beräknar sannolikheten för att strumpor försvinner i tvätten.Kortversionen av formeln är (L + C) – (P x A) där L = Tvättens storlek, C = Tvättens komplexitet, P = Inställningen till att tvätta, A = Noggrannhet.Ju högre värde på beräkningen desto större sannolikhet att någon strumpa försvinner.Den fullständiga formeln ser ut så här: (L (p x f) + C (t x s)) – (P x A) Där beräknas tvättens storlek L genom att multiplicera antal personer i hushållet (p) med antal tvättar per vecka (f),Tvättens komplexitet C innefattar antal typer av tvätt (t) som görs per vecka multiplicerat med antal strumpor (s) som tvättas varje vecka. P är ett siffervärde från 1 till 5 där 1 betyder att den som tvättar har stark motvilja mot det och en 5:a indikerar att personen som tvättar gillar det skarpt.Siffervärdet för A bestäms av hur noga kläderna sorteras och tas om hand innan de tvättas.Anledningen till att Samsung beställt studien är att företaget lanserat en ny tvättmaskin som sägs minska risken för att strumpor försvinner.

: Därför försvinner strumpor i tvätten
Visa hela svaret

Kan tvättmaskinen äta upp strumpor?

Publicerades: 28 Feb 2016, 18:17 Var Tar Alla Strumpor Vägen 1 av 3 Många strumpor har försvunnit i tvättmaskinen. Foto: TT Var Tar Alla Strumpor Vägen 2 av 3 Din tvättmaskin äter faktiskt upp strumporna. Foto: TT Var Tar Alla Strumpor Vägen 3 av 3 och du får gå med udda par. Foto: TT Nej, det är inte du som är slarvig. Strumporna försvinner verkligen! Tvättdag. Mängder av strumpor, MEN när tvätten sedan ska vikas fattas det strumpor och du får gå med udda par. Du har kanske i många år trott att det är du som är slarvig och tappar strumporna eller att ett mystiskt strumpmonster bor i din tvättmaskin och äter upp dem.
Visa hela svaret

Hur sorterar man strumpor?

Trosor, kalsonger, strumpor sorteras som Restavfall (brännbart) hushållsavfall –
Visa hela svaret

Hur får man rent strumpor?

Tvätta vita strumpor –

 1. Tvätta aldrig vita strumpor med färgade eftersom missfärgning sker väldigt lätt.
 2. Om strumporna är alldeles för smutsiga – testa att blöta ner dem med varmt vatten och citron, samt en droppe tvättmedel. Låt vila några timmar och tvätta sedan som vanligt.
 3. De flesta vita strumpor tål att tvättas i 60°, men läs gärna tvättråden först.
You might be interested:  Jak Wyglada Plod W 4 Tyg Ciazy?

Visa hela svaret

Varför är det inte bra att sova med strumpor?

Här är knepet som gör att du somnar snabbare och sover bättre Har du problem med att sova? Då borde du testa att dra på dig ett par mysiga och varma sockor. Det kan låta lite konstigt, vi vet, men forskarna är överens. Var Tar Alla Strumpor Vägen Foto: Pexels Enligt det amerikanska sömnstiftelsen National Sleep Foundation (NSF) kan sockorna göra så att kroppen gör sig redo för att sova. När de kalla fötterna värms upp skickas en signal om att det är läggdags till hjärnan. Det beror på att blodkärlen i fötterna vidgas upp, vilket omfördelar värmen i kroppen och du börjar falla in i sömn.

En studie publicerad i Regulatory, Integrative and Comparative Physiology menar att när blodkärlen i fötterna vidgas kommer du somna snabbare än om du inte värmer upp fötterna. Vill du inte ha på dig sockor när du ska sova kan du testa att värma fötterna på andra sätt. NSF föreslår att du kan lägga en massa filtar eller en värmeflaska i fotänden eller gå runt i varma tofflor innan du kryper till kojs.

Det kan fungera nästan lika bra som ett par sockor. Även om du sover bättre när du sover med sockor på dig, betyder det inte att du ska ta på dig ett par vanliga strumpor. Vanliga strumpor kan sitta åt runt anklarna vilket inte är bra för blodcirkulationen och de kan även vara lite för täta för att fötterna ska kunna andas under natten.
Visa hela svaret

Hur ofta ska man tvätta strumpor?

Skötsel av kompressionsstrumpor För att dina kompressionsstrumpor ska behålla sin funktion ska de tvättas dagligen. Vi rekommenderar tvättmedel som är skonsamma för strumporna. Använd t.ex. handtvättmedlet Fördelar: Rengör skonsamt och kompressionsstrumporna behåller färg och form

Observera alltid tvättråden och tvätta alltid dina strumpor för hand eller i maskin (i 30 eller 40 grader). Kompressionsstrumpor med glittrande kristaller bör vändas ut och in och läggas i tvättpåse innan de tvättas för att skydda kristallerna. Använd inte blekmedel eller sköljmedel. Strumporna kan centrifugeras som vanligt, i 1000 eller 1200 varv per minut. Häng upp strumporna eller torka dem i tumlare, gärna skonsamt program. Torkning i solljus eller på element rekommenderas ej.

Visa hela svaret

Vad gör man med gamla strumpor?

Många strumpor försvinner spårlöst efter tvätten, ett olöst mysterium, som leder till att en massa strumpor bli liggande och bara väntar på sin andra hälft men efter något år ger man upp hoppet om lycklig återförening. Som tur är finns det många användningsområden för dessa singlar, så fortsätt läs så får du 52 st tips på saker du kan göra med dessa strumpor istället för att kasta dem.

Du kanske till och med blir glad nästa gång ett mystiskt strumpförsvinnande inträffar och lämnar dig med en udda strumpa.1) Skydda golfklubbor: Använd gamla strumpor för att täcka golfklubborna så att de inte slår och skaver mot varandra när du transporterar dem.2) Förvaring av golf-, tennis- och pingisbollar: Håll ihop och förvara bollarna i strumpor så du får tag i dem lättare och så att de inte rullar runt i lådor.3) Skydda värdesaker under flytt: När du flyttar kan du lägga värdesaker i gamla strumpor för att skydda dem under transporten.

Strumpan kommer att vaddera dina värdesaker och om olyckan skulle vara framme och något går sönder kommer skärvorna ligga kvar i strumpan och det blir lättare att bli av med glaset.4) Förvara skor: Om du reser eller transporterar skor kan du trä på strumpor för att skydda dem från att bli repiga eller smutsiga när skorna ligger emot mot varandra.5) Förebyggande mot ohyra: Lägg malkulor i en ren strumpa och häng den från taket i din garderob eller placera dem på en hylla vid förvaring av vinterkläder.6) Håll ihop spelpjäser: Fyll strumpor med spelkomponenter för brädspel som t ex Yatzy, Monopol, och stäng strumpan med gummiband eller klämma.

Du kommer aldrig att förlora en speluppsättning igen.7) Undvika kladdiga flaskor: Trä på en socka på flaskor som kan bli klibbiga eller oljiga, som olivolja eller saft. Strumpan absorberar vätskan och hindrar den från att rinna nedför flaskan och orsaka ringar på hyllorna.8) Glasögonförvaring: Förvara skyddsglasögon eller glasögon i en socka i verkstadsboden.

Häng upp strumpan när de inte används för att hålla ditt arbetsutrymme organiserat och skydda glasögonen från damm.9) Slippa dimma på bilfönstren: Du kan hålla dina bilfönster från att bli immiga genom att fylla strumpor med klumpbildande kattsand. Stäng sockan genom att knyta en knut och trä ytterligare en strumpa om sockan. Var Tar Alla Strumpor Vägen 11) Skydda vindrutetorkarna: Förvara vindrutetorkarna i knästrumpor för att hålla dem isfria. Allt du behöver göra är att ta bort strumporna innan du kör iväg.12) Göra en tvålpåse: Perfekt till verkstaden eller växthuset. Lägg en tvål i en ren strumpa.

Strumpan gör tvålen mer effektiv mot grov smuts och gör tvålen mindre hal. Dessutom kommer tvålen att hålla längre och skumma bättre.13) Rengöra din bil: Du kan använda sockor för att tvätta din bil, polera kromen, torka bort olja och sedan kasta bort dem utan dåligt samvete när sockan blir smutsig.14) Fågelmatare: Klipp bort fotdelen på en nätstrumpan så att det blir ett långt rör.

Sy igen ena änden, fyll i med fågelfrö och sy sedan den andra änden också. Häng den sedan i ett träd för att locka till sig fåglar.15) DIY-torkbollar: Torkbollar hjälper till att fluffa dina kläder och reducerar torktiden i torktumlaren, speciellt användbara för täcken och kuddar.

Placera tennisbollar i rena strumpor så de inte skadar textilierna.16) Stoppa möbler från att skrapa: Sätt strumpor på stolfötter för att hindra dem från att skrapa i golvet och sätt på bordsfötter vid t ex ommöblering.17) Dekorera krukor: I stället för att måla krukor kan du täcka tråkiga krukor med en socka.

Här är en bild på hur det kan se ut. Var Tar Alla Strumpor Vägen ( http://decorhacks.com/2011/06/sock-covered-planters/ ) 18) Undvik färgkladd på skor: Om du har ett stort målningsjobb, trä på ett par gamla strumpor över dina skor! Du kommer då slippa få färgstänk på dina skor och kan helt enkelt ta av strumporna när du är klar.19) Använd strumpor för att torka upp färg: Det tjockare tyget i en socka är bättre att torka av färgstänk än en pappershandduk eftersom den är mer absorberande.20) Potpourripaket: Fyll en gammal, ren socka med potpourri och stäng änden med ett band eller gummiband.

Lägg den i en garderob, gymnastikväska eller låda för att sprida fräsch doft.21) Rengöra whiteboarden: I stället för att slösa bort pappershanddukar eller använda suddgummi som följde med whiteboardpaketet, använd strumpor! Det fungerar också bra på griffeltavlor men då får man väta strumporna först.22) Dammsuga upp små föremål som man letar efter eller hamnat i glipor: Trä på en socka över ditt dammsugarrör för att få tag i små saker som t ex smycken eller muttrar.23) Rengöringsdukar : Släng inte uttjänta strumpor, använda dem till grovstädning, t ex torka i ugnen eller torka upp någon oljefläck, sedan är det bara att kasta dem.24) Dammtorka: Trä en fuktad socka över din hand och kom åt damm, hår och smuts på apparater, bord, persienner och allt annat som behöver rengöras.25) Baletthårknut av strumpbyxa: Klipp av tåpartiet av strumpan och rulla upp strumpan tills den liknar en munk.

Gör en ponnysvans med ditt hår och rulla sedan ned “munken”med håret. Var Tar Alla Strumpor Vägen 26) Aromaterapi kudde: Aromaterapi kuddar kan kosta mycket pengar, men det är lätt att göra själv med en gammal strumpa. Fyll din socka med ris och den doftoljan du vill ha, till exempel lavendel. Stäng sockan genom att knyta eller sy ihop den, värm sedan i mikrovågsugnen eller lägg i frysen för att sedan placeras över t ex nacken för spänningsavlastning.27) Behandla torra händer och fötter: Om dina händer och fötter är torra och nariga under vintermånaderna, smörj dem med vaselin eller olja och täcka dem med rena strumpor över natten.

Strumpan hjälper din hud att bättre absorbera fukten och skyddar sängkläderna från att bli nedkladdade.28) Lägg ispaket i strumpa: Ett tyg om isen gör det mer behagligt att lägga kylpaketet mot huden annars blir det lätt för kallt.29) Stressboll: Göra en hemgjord stresskula med play dough, liten plastpåse och en strumpa.

Stäng paketet med ett band. Var Tar Alla Strumpor Vägen 30) Hundtröja: En stor socka kan bli hundtröja till en mindre hund. Allt som krävs är att klippa och sy till lite ( instruktionsvideo ).31) “LoveSocks” för manliga leguaner : Det här är lite konstigt, men manliga leguaner behöver en “vän” när de är i fortplantningssäsong eftersom de annars kan bli superaggressiva.

Om du häller i okokt ris i två strumpor och syr ihop kommer du att ha en bra kompisleksak för ditt husdjur – och ännu bättre om du värmer risstrumporna lite i mikrovågsugnen kommer det bli toppen, eftersom leguaner lockas till värme.32) Kattleksak: Att fylla en ren gammal strumpa med lite kattmynta kommer att hålla katten underhållen i timmar.

Med lite sömnad och kreativitet kan du ändra på designen.33) Hundleksak: Fyll en socka med några ihop rullade strumpor. Man kan också lägga i en godis eller tuggben i knytet. Var Tar Alla Strumpor Vägen ( http://www.creative4you.se ) 34) Benvärmare: Kanske är det den enklaste strumpa-DIYen, bara att klippa av fotdelen så har man inte par benvärmare. Använd ett par knästrumpor om du gör benvärmare till dig själv och vanliga strumpor om du gör söta bebisbenvärmare.35) Varmare vantar: Placera händerna i par strumpor innan du sätter på dig dina vantar, då blir det ett extra lager av värme som isolerar mot kyla.36) Öronvärmare: Du kan sy ihop två strumpor och göra en fashionabel öronvärmare. Var Tar Alla Strumpor Vägen 38) Underarmsvärmare: Klipp upp en öppning för tummen i sockans häl och trä på strumpan på din hand. Klicka här för fullständiga instruktioner! Var Tar Alla Strumpor Vägen 39) Armbågsskydd: För att dekorera en tröja eller för att hålla tröjor slittåligare, kan du göra armbågslappar av strumpor – se bara till att du skär dem i jämn form. Klicka här för att få syinstruktioner! 40) Putsa eller impregnera in skor: Istället för att använda en trasa kan du ta en gamla strumpa för att smörja in dina skor med fett och sedan putsa dem. Var Tar Alla Strumpor Vägen A sock snowman is a cute holiday craft idea. Scott Barlow/Flickr 41) Socksnögubbe: För juldekorationer kan du tillverka en socksnögubbe av en vit socka, ris, knappar, tygbit samt 3 hårsnoddar. Se instruktioner här.42) DIY sock-krans: Med en skumkrans och ett par strumpor kan du göra en väldigt enkel “sockerkrans”- DIY. Var Tar Alla Strumpor Vägen Christmas Sock Ornaments by Kathleen George.44) Julprydnad: Gör julgranskulor av sockor genom att klä bollar (lättviktare) med strumpor med jul-tema. Var Tar Alla Strumpor Vägen 45) Sockdocka: Gör sockdockor av gamla strumpor. Du kan vara så klassisk eller kreativ som du vill – Se Pinterest idéer.46) Sockdjur: Pinterest är full av idéer för att göra stoppade djur av strumpor, från ormar till pingviner. Klicka här för att se några fantastiska idéer och DIY.47) Tvätta din baby: I stället för att använda en tvättlapp kan du använda en ren bomullsstrumpa för att tvätta ditt barn.

Trä på strumpan över din hand.48) DIY dockkläder: En rolig aktivitet för föräldrar och barn är att klippa upp strumpor och använd gummiband för att göra olika outfits för dockor. Pinterest har några idéer för att komma igång.49) Vid Vattenkoppor: Sätt strumpor på dina barns händer så de inte glömmer bort sig och river på kopporna med naglarna.

Du kan också fylla en socka med havregryn och lägga den i badet. Bra mot irriterad hud. Var Tar Alla Strumpor Vägen http://homemadebyjill.blogspot.se/2010/05/sock-animal-rattle-tutorial.html 50) Bebisleksaker : Göra en skallra av en strumpa. Se en väldigt lätt DIY här. Var Tar Alla Strumpor Vägen Draft Stoppers: How to Make DIY Door Socks 51) Drag-stoppare: För att stoppa kallt drag från att komma in under dörrar eller fönster, gör en rörsocka, stoppa med vete, majs, bönor eller körbärskärnor. Handledsstöd till datorn 52) Handledsstöd: Om du behöver handledsstöd när du använder en dator, kan du göra din egen med en lång socka och polyesterfyllning.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Många Varv Har Jag Stickat?

Kan man skänka strumpor?

Skänk strumpor och underkläder via butiker Du som vill skänka hela och rena och nya strumpor, trosor eller kalsonger är varmt välkommen att lämna gåvorna i våra second hand-butiker. Underkläderna delas sedan ut till människor som behöver dem via våra sociala verksamheter.
Visa hela svaret

Kan man få svamp om man sover med strumpor?

Huden kliar, fjällar och ibland uppstår blåsor eller små sprickor. Det är lätt att få svamp om du går barfota i allmänna omklädningsrum, duschar eller simhallar. Täta skor och fuktiga strumpor kan också leda till svampinfektion.
Visa hela svaret

Vem kom på strumpor?

Damstrumpor har genomgått många förändringar i utvecklingen mot att bli ett mode plagg, Först hade de enbart den praktiska funktionen att skydda benen mot undervegetation och insektsbett. Från början tillverkades strumpor av vävda tyger som sedan syddes ihop.

 1. Denna metod var dock opraktisk, eftersom tyget knappast var tänjbart, vilket gav fula veck mellan smalbenet och foten.
 2. Stickade material gav mycket bättre resultat.
 3. De första stickade strumporna gjordes för hand med två stickor och syddes ihop med en söm,
 4. William Lee uppfann 1589 stickmaskinen för strumpor som stickade alla maskor i ett varv på samma gång, vilket gick mycket fortare än att sticka för hand.

Samuel Wise färdigställde 1767 en stickmaskin som stickade rundstickning, och därmed kunde man för första gången industriellt tillverka strumpor utan söm. Tidigare hade detta bara varit möjligt om man stickade för hand med fem stickor. Trots att tekniken för att tillverka strumpor utan söm funnits sedan länge i Europa, var det först på 1800-talet som det blev vanligt med strumpor utan söm.

 • Nutida strumpfabriker är mer eller mindre högteknologiska företag och har förstås väldigt lite gemensamt med de tidiga strumptillverkningsmaskinerna.
 • Under 1900-talet förvandlades damstrumporna till ett silkigt förförelseattribut.
 • Vid början av 1910-talet var det modernt med mönstrade, broderade strumpor, men första världskriget satte stopp för denna trend,
You might be interested:  Varför Ska Du Undvika Att Köpa Kläder Som Måste Kemtvättas?

Hädanefter gick alla bomulls – och ylle strumpor i mörka färger. Det “glada” tjugotalet blåste liv i modet, så även för benen, eftersom strumpindustrin hade uppfunnit ett nytt, revolutionerande material: konstsiden, Dessutom hade modeskaparna uppfunnit strumpebandshållaren, som hindrade strumporna från att glida ner.

 • Den otympliga korsetten, som tidigare hade hållit strumporna på plats, var i högsta grad impopulär under 20-talets tangoera.
 • De första strumporna av konstsiden och rayon kunde förstås inte mäta sig med de äkta sidenstrumporna, eftersom de var överdrivet glansiga och hade en grov söm på baksidan, vilket avslöjade att de inte var äkta vara.

Upptäckten av konstsiden möjliggjorde emellertid “demokratiseringen” av strumpan, eftersom de befintliga materialen förbättrades under de kommande decennierna och nya material, som nylon och perlon, uppfanns. Detta innebar att man kunde tillverka allt bättre och allt billigare strumpor och därmed hade fler kvinnor råd att köpa dem.

Under andra världskriget var eleganta strumpor ovanliga, och de skulle dessutom ha varit oanvändbara för de flesta kvinnor. I stället föredrog man tjocka, stickade strumpor som skyddade mot kyla. Efter kriget blev de mycket eftersöka nylonstrumporna tillgängliga igen, men kunde i stora delar av Europa bara köpas på svarta marknaden.

De som inte hade möjlighet att idka byteshandel och inte hade kontakter bland de amerikanska styrkorna var tvungna att ta till särskild “benmakeup”, vilket innebar att man ritade sömmar på baksidan av benen med en ögonbrynspenna. Överallt öppnades skönhetssalonger som specialiserade sig på “benmakeup”.

 1. Många kvinnor besökte dessa salonger på morgnarna för att få “strumpor” ritade direkt på benen, innan de gick till arbetet.
 2. På 1950-talet lanserades de första strumporna utan söm, vilka dock mottogs med mindre entusiasm än väntat.
 3. Sömmen ansågs nämligen erotisk och framställde lite korta eller lite kraftiga ben i en fördelaktig dager.

Strumpornas dagar var emellertid ändå oåterkalleligen räknade; knappt tio år senare mottogs de genomskinliga strumpbyxorna med stor entusiasm av alla kvinnor, eftersom de var idealiska att bära till minikjol, Det hade varit otänkbart att bära strumpeband under minikjol eftersom de kunde synas, men strumpbyxorna borgade för den perfekta sextiotalslooken. Inte förrän på 1980-talet, då vackra underkläder var högsta mode igen, fick kvinnor återigen smak för lyxiga strumpor. Förutom de klassiska modellerna, som hölls uppe med strumpebandshållare, fanns det nu också stay-ups (som hade uppfunnits på 1950-talet), vars överdel bestod av en elastisk remsa eller ett silikonband som fick strumporna att sitta på plats utan strumpebandshållare.
Visa hela svaret

Har man strumpor i sandaler?

Höga sandaler och strumpor – Grova sandaler med klackar matchar dina favoritstrumpor på bästa sätt. Våga gärna sticka ut med ett par färgglada eller mönstrade strumpor, speciell om du bär enkla plagg i övrigt. Kombinera gärna med en snygg sommarklänning för en härlig look.
Visa hela svaret

Har man strumpor i sandaler?

Höga sandaler och strumpor – Grova sandaler med klackar matchar dina favoritstrumpor på bästa sätt. Våga gärna sticka ut med ett par färgglada eller mönstrade strumpor, speciell om du bär enkla plagg i övrigt. Kombinera gärna med en snygg sommarklänning för en härlig look.
Visa hela svaret