Tyg

Hur Får Man Bort Akrylfärg Från Kläder?

Hur Får Man Bort Akrylfärg Från Kläder
Ta bort färg och målarfärg från kläder Har du råkat få färgfläckar på kläderna och känner dig osäker på hur du ska få bort dem? Oroa dig inte – här får du praktiska tips och råd för att ta bort färg från kläderna! Att det hamnar målarfärg och färgfläckar på kläderna är lätt hänt.

 • Anske har du målat om sovrummet och råkat få färgstänk på kläderna, eller så är det barnens kreativitet som har spridit sig till kläderna i form av färgfläckar.
 • Oavsett orsak, så är det bra att veta vilka de lättaste sätten att ta bort målarfärg från kläder är.
 • För att ta bort vattenbaserad målarfärg som fortfarande är blöt, badda först på fläcken med en fuktig trasa för att absorbera färgen.

Använd sedan den grova sidan på en ren tvättsvamp för att försiktigt massera in en blandning av vatten och ett bra tvättmedel i fläcken. Låt verka i ca tio minuter. Avsluta genom att tvätta plagget som vanligt enligt instruktionerna på tvättlappen. Hur Får Man Bort Akrylfärg Från Kläder Vattenbaserade målarfärgsfläckar brukar vara relativt lätta att få bort. De flesta akrylfärger och vattenfärger som används av barn är vattenbaserade, så oroa dig inte alltför mycket om dina barn kommer hem med färgfläckar på kläderna efter en dag i skolan.

Förbehandla fläcken genom att fylla en balja eller ett handfat med ljummet vatten, blanda sedan i en liten mängd bra pulvertvättmedel, t.ex Via koncentrat Color. Lägg sedan i plagget och låt det ligga i blöt i ca tjugo minuter. Tvätta sedan plagget enligt instruktionerna på tvättlappen, antingen i maskin eller för hand, beroende på vad som rekommenderas.

The Poll Mäter och doserar din tvättmaskin automatiskt tvättmedlet vid varje tvätt (autodoseringsfunktion)? 0 Votes Den här typen av målarfärg kan vara lite svårare att få bort än vattenbaserad målarfärg. Här är några tips på att ta bort färg av den här typen:

Kontrollera tvättsymbolerna för att försäkra dig om att plagget tål att behandlas med starkare medel. Sidenplagg och plagg tillverkade av viskos eller acetat är inte lämpade för den här typen av fläckborttagning. Badda på fläckens baksida med lite lacknafta eller terpentin. Var noga med att skydda både ögon och hud när du använder dessa produkter, vädra ordentligt och se till att hålla flaskorna utom räckhåll för barn. Läs på förpackningen för instruktioner och fler råd. Testa även alltid starka fläckborttagningsmedel på en liten dold yta av plagget först, för att försäkra dig om att det inte blir förstört. Efter att du baddat på fläcken, pressa med en ren och torr trasa mot fläcken för att absorbera så mycket av den upplösta färgen som möjligt. När detta steg är klart, tvätta plagget som vanligt enligt instruktionerna på tvättlappen Om fläcken kvarstår, upprepa ovanstående steg.

Genom att följa skötselråden på tvättlappen och ta reda på vilken typ av målarfärgsfläck du har att göra med så bör du med dessa enkla knep kunna få bort de flesta färgfläckar på kläder!

Den gyllene regeln när det kommer till fläckborttagning och att ta bort färg är att agera så snabbt som möjligt, Ju snabbare du börjar ta bort en fläck, desto mindre tid har den på sig att sätta sig i tyget. Att blötlägga färgfläckar är ett enkelt och effektivt sätt att sätta igång fläckborttagningsprocessen innan du tvättar själva plagget. Kontrollera tvättsymbolerna, Innan du sätter igång med fläckborttagningen, var noga med att kontrollera plaggets för att ta reda på vilken temperatur och vilken metod som är mest lämplig att tvätta med. Envisare fläckar på normaltåliga material kan blötläggas i kallt vatten som blandats med ca 1dl ättiksprit och en liten mängd av ett bra flytande tvättmedel, t.ex. Via Color flytande.

ursprungligen publicerat 21 november 2018 : Ta bort färg och målarfärg från kläder
Visa hela svaret

Hur ta bort Akrylatfärg?

Ta bort färg med varmluftspistol – Varmluftspistolen är ett väl beprövat verktyg för att få bort gammal färg, och idag också en av de vanligaste. Värmen från pistolen får färgen att lossna från underlaget. Det gör att färgen relativt enkelt kan dras loss i sjok och tillsammans med en bra skrapa blir varmluftspistolen ett kraftigt verktyg mot färgen.
Visa hela svaret

Hur man får bort färg från tyg?

Få bort målarfärg från kläder | Så här gör du Få reda på hur du tar bort målarfärg, väggfärg och färgpulver (efter att du varit med i The Color Run) med dessa enkla och praktiska tips på hur du får bort färg från kläder. Både den berömda Holi-festivalen i Indien och det roliga loppet The Color Run här i Sverige handlar om att ha så kul som möjligt och släppa loss med färg.

Börja med att borsta av så mycket färgpulver som möjligt från kläderna innan du tvättar dem, antingen med en borste eller genom att skaka kläderna utomhus. Vita kläder kan du sen blötlägga i en blandning av varmt vatten och en liten mängd klorfritt blekmedel. Färgade kläder kan blötläggas separat med lite tvättmedel istället för blekmedel. Var noga med att alltid använda plasthandskar när du använder blekmedel och se till att vädra rummet du är i ordentligt. Det är också viktigt att först läsa plaggens tvättsymboler för att försäkra dig om att de tål att blötläggas och behandlas med blekmedel (silke, ull och kläder med metallknappar är exempel på plagg som varken bör blötläggas eller blekas). När plaggen fått ligga tillräckligt länge, tvätta dem som vanligt i tvättmaskin med Via Tvättkapslar.

Om fläckarna visar sig vara envisa och inte gått bort efter tvätt i tvättmaskin, prova då att tvätta plaggen för hand i några liter kallt vatten som blandats med ca 1 dl vitvinsvinäger eller ättika, samt ungefär 5 ml Via flytande Tvättmedel. Syran i vinägern verkar effektivt för att lösa upp de flesta fläckar.

Kom ihåg att alltid skydda händerna och huden genom att använda plasthandskar när du hanterar starka lösningar och kemikalier! Visst är det kul när barnen sätter igång att måla? Tid och rum verkar liksom försvinna när de får koncentrera sig på att måla små konstverk och det är en perfekt syssla för regniga dagar inomhus.

Tyvärr kan det ju bli lite kladdigt emellanåt när barnen tagit fram sina mer konstnärliga sidor och då är det bra att ha några enkla lösningar för att ta bort färgfläckar på kläder. Om barnen målat hemma eller kommer hem från förskolan med färgfläckar på kläderna, följ då nedanstående tips:

Vattenbaserad målarfärg: Målarfärger för barn brukar oftast vara vattenbaserade, vilket gör dem lätta att få bort. Om fläcken du ska behandla fortfarande är blöt, börja med att fukta den med varmt vatten och badda sedan med en ren och mjuk trasa för att få bort så mycket av fläcken som möjligt. Använd sedan en ren tvättsvamp eller trasa för att gnugga på fläcken med en blandning av vatten och lite tvättmedel. Upprepa tills fläcken har försvunnit. När du är klar, kontrollera noga plaggets tvättsymboler och tvätta som vanligt i tvättmaskin med Via Tvättkapslar.

The Poll Mäter och doserar din tvättmaskin automatiskt tvättmedlet vid varje tvätt (autodoseringsfunktion)? 0 Votes Om fläcken däremot hunnit torka innan du fått en chans att behandla den, blötlägg först plagget i vatten som blandats med en liten mängd bra pulvertvättmedel.

Oljebaserad målarfärg: Oljebaserad färg är inte lika vanlig som vattenbaserad och kan vara lite svårare att få bort. Om det råkat bli en fläck, badda först på baksidan av fläcken med lite lacknafta eller terpentin. Den här metoden är dock inte lämplig om plagget är helt eller delvis tillverkat av viskos, acetat eller triacetat. Kom även ihåg att först testa medlet på en liten, dold yta av plagget (som t.ex. en fåll eller liknande) för att försäkra dig om att tyget inte blir förstört. Var försiktig när du använder lacknafta och håll alltid kemikalier utom räckhåll för barn! Efter att du baddat, pressa en ren trasa mot fläcken för att absorbera så mycket som möjligt av färgen. Avsluta genom att tvätta plaggen som vanligt i tvättmaskinen med Via Tvättkapslar. Om du är osäker på vilken typ av fläck eller tyg det är du har att göra med, gå förbi din närmaste kemtvätt för att få expertråd. Att lära sig att ta bort färg från kläder kan ibland kräva lite tålamod – gör det enkelt för dig genom att alltid behandla färgfläckar så snabbt som möjligt! Ibland kan upprepade behandlingar behövas, men oroa dig inte – med rätt behandling och lite tålamod så går de flesta fläckar att få bort och dina kläder kommer att bli rena och fräscha igen.

Har du några egna bra tips på hur man får bort färg från kläder? Dela gärna med dig i kommentarerna nedan! Undrar du hur du kan tvätta mer miljövänligt? Ta vårt snabba självtest för att ta reda på hur du kan tvätta på bästa sätt. ursprungligen publicerat 21 juni 2021 : Få bort målarfärg från kläder | Så här gör du
Visa hela svaret

Kan man spä ut akrylfärg med vatten?

Du kan använda en akrylfärg direkt som den är, outblandad från dess tub, eller så kan du blanda ut den med lite vatten om du vill arbeta med en mer transparent och akvarellik effekt.
Visa hela svaret

Hur rengör man akrylfärg?

Rengör penslar från akrylfärg – Akrylfärg torkar mycket snabbt, därför är det viktigt att hålla extra koll på sina penslar när man målar med akrylfärg. Låter man färgen torka på penseln så är den dessvärre förstörd. Detta beror på att akrylfärg är lite som ett limm när det torkat och detta gör det i princip omöjligt att få bort från varje penselstrå.

 1. Under tiden man målar är det viktigt att hela tiden hålla penseln fuktig, vill man använda olika typer av penslar på samma målning så rekommenderar vi att man alltid rengör de penslarna som man inte använder för stunden.
 2. Vill man inte avbryta sitt skapande så går det också bra att dra av så mycket färg man kan på ett papper, skölja penseln i en burk med vatten och sedan förvara dem under en blöt trasa tills dess att man kan avbryta och tvätta dem ordentligt.

När du är klar med din målning och det är dags att rengöra penseln ordentligt. Börja med att dra av så mycket färg som möjligt på ett papper och därefter skölj penseln noggrant i en burk med ljummet eller kallt vatten. Var noga med att all färg försvinner från varje strå.

Om färgen envisas med att hålla sig kvar på penseln så går det bra att använda någon mildare tvål för att få bort. Torka sedan av penseln innan du sköljer den under rinnande vatten. Vattnet och färgresterna i burken lämnar du till en miljöstation. Om du använt vatten kan du även rengöra det med något som kallas flockningsmedel.

Ett litet tips på hur du kan kontrollera att penseln verkligen blivit ren är att pressa spetsen mot ett lite grövre papper, förslagsvis hushållspapper. Kommer det mot förmodan lite färg så kan du gå igenom rengöringsprocessen igen. Förvara alltid penseln horisontellt när den ska torka.
Visa hela svaret

Är akrylatfärg plastfärg?

Välj rätt färg när du målar huset Akrylatfärg kallas även latexfärg eller plastfärg. Den utvecklades på 1960-talet och är idag den mest sålda färgtypen. Akrylatfärgen är täckande och elastisk, vilket gör att den kan följa förändringarna i träet utan att spricka. Den håller kulör och glans länge och kritar inte.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Får Man Bort Concealer Från Kläder?

Hur vet man om det är akrylatfärg?

3. Välj färgtyp – Det bästa är att använda samma typ av färg som huset var målat med tidigare. Då vet man att färgen inte kommer att flagna eller få svårt att fästa. Hur vet man då vilken färgtypen är? För att ta reda på om huset är målat med olje-/alkydoljefärg eller akrylatfärg slipar du på ytan med sandpapper.
Visa hela svaret

Kan man tvätta bort akrylfärg från tavla?

För och nackdelar med olika metoder för att måla tavlor I det här inlägget så går vi igenom 3 olika metoder för att måla tavlor, samt fördelar och nackdelar med varje metod. Metoderna som vi går igenom är oljefärg, akvarellfärg och akrylfärg. Oljemålningar Det är ingen slump att vi säljer just handmålade oljemålningar här på,

Oljemålningar har en mystik och elegans som bidragit till den här metodens popularitet bland konstnäder och målare. Oljefärg är egentligen pigment som är blandat med olja, t.ex. Vallmoolja eller rå linolja. När man målar med oljefärger så är det viktigt att man har en stail grund som man ska måla på som en preparerad målarduk.

Fördelen med just oljefärg är att den kan skapa så många olika dimensioner och ger bilden ett djup då man kan måla på olika lager och låta vissa partier stå ut från andra. Målningar med oljefärg kan dock ta lång tid på sig att torka, men det är något som konstnärer kan se både som en fördel eller nackdel med den här typen av färg.

Akvarellfärg Akvarell påminner om vattenfärg men med mycket finare pigment. Det är tack vare akvarellens pigment som gör att man se skillnad på en akvarellmålning och en annan vanlig målning som är gjord med vattenfärg på t.ex. Dagis. Fördelen med Akvarellfärg är att den snabbt torkar, är lätt att blanda och kan med fördel användas för att skapa mjuka övergångar eller effekter på en tavla.

Dessutom är det lätt att komma igång. En av nackdelarna med akvarell är att det är svårare att få till detaljer. Dessutom måste målningen hållas torr när den är färdig, för annars så aktiveras akvarellfärgerna igen. Till skillnad från t.ex. Oljefärg så är det svårt att jobba med flera lager när man målar med akvarellfärger.

 1. Dessutom kan färgerna förändras något efter att målningen torkat.
 2. Akrylfärg Vissa säger att akrylfärg påminner om oljefärg, men att den har som fördel att den torkar snabbare.
 3. Akryl är bra för nybörjare och lätt att jobba med.
 4. Skulle man göra misstag så är det enkelt att korrigera dem då man kan måla över med en annan färg.

Dessutom kan man när man målar med akrylfärg förändra färgens yta och konsistens genom att blanda in andra material som t.ex. glas eller sand.Skulle akrylfärgen bli för tjock så går det också bra att blanda ut den med t.ex. vatten. En nackdel är att akrylfärg torkar väldigt snabbt, vilket gör att det blir mer bråttom när du väl börjat måla då du har mindre tid på dig att jobba med målningen än du skulle haft om du hade jobbat med t.ex.

 • Oljefärg. Dessutom så är det svårt att tvätta bort akrylfärg när det väl torkat.
 • Sammanfattning I det här inlägget så har vi gått igenom 3 olika sätt man kan måla tavlor på.
 • Varje metod har förstås sina för- och nackdelar, men det är ingen slump att vi har valt att sälja just handmålade oljemålningar på Mynewart.se.

Inget går upp mot att ha en vacker oljemålning i t.ex. Vardagsrummet eller sovrummet i ditt hem. Dessutom finns det så många olika sorters oljemålningar att välja mellan som t.ex. Stora tavlor, abstrakta tavlor eller grupptavlor (om du har en längre tavelvägg i exempelvis hallen).
Visa hela svaret

Kan man få bort färg från kläder?

Ta bort färg och målarfärg från kläder Har du råkat få färgfläckar på kläderna och känner dig osäker på hur du ska få bort dem? Oroa dig inte – här får du praktiska tips och råd för att ta bort färg från kläderna! Att det hamnar målarfärg och färgfläckar på kläderna är lätt hänt.

 • Anske har du målat om sovrummet och råkat få färgstänk på kläderna, eller så är det barnens kreativitet som har spridit sig till kläderna i form av färgfläckar.
 • Oavsett orsak, så är det bra att veta vilka de lättaste sätten att ta bort målarfärg från kläder är.
 • För att ta bort vattenbaserad målarfärg som fortfarande är blöt, badda först på fläcken med en fuktig trasa för att absorbera färgen.

Använd sedan den grova sidan på en ren tvättsvamp för att försiktigt massera in en blandning av vatten och ett bra tvättmedel i fläcken. Låt verka i ca tio minuter. Avsluta genom att tvätta plagget som vanligt enligt instruktionerna på tvättlappen. Hur Får Man Bort Akrylfärg Från Kläder Vattenbaserade målarfärgsfläckar brukar vara relativt lätta att få bort. De flesta akrylfärger och vattenfärger som används av barn är vattenbaserade, så oroa dig inte alltför mycket om dina barn kommer hem med färgfläckar på kläderna efter en dag i skolan.

Förbehandla fläcken genom att fylla en balja eller ett handfat med ljummet vatten, blanda sedan i en liten mängd bra pulvertvättmedel, t.ex Via koncentrat Color. Lägg sedan i plagget och låt det ligga i blöt i ca tjugo minuter. Tvätta sedan plagget enligt instruktionerna på tvättlappen, antingen i maskin eller för hand, beroende på vad som rekommenderas.

The Poll Mäter och doserar din tvättmaskin automatiskt tvättmedlet vid varje tvätt (autodoseringsfunktion)? 0 Votes Den här typen av målarfärg kan vara lite svårare att få bort än vattenbaserad målarfärg. Här är några tips på att ta bort färg av den här typen:

Kontrollera tvättsymbolerna för att försäkra dig om att plagget tål att behandlas med starkare medel. Sidenplagg och plagg tillverkade av viskos eller acetat är inte lämpade för den här typen av fläckborttagning. Badda på fläckens baksida med lite lacknafta eller terpentin. Var noga med att skydda både ögon och hud när du använder dessa produkter, vädra ordentligt och se till att hålla flaskorna utom räckhåll för barn. Läs på förpackningen för instruktioner och fler råd. Testa även alltid starka fläckborttagningsmedel på en liten dold yta av plagget först, för att försäkra dig om att det inte blir förstört. Efter att du baddat på fläcken, pressa med en ren och torr trasa mot fläcken för att absorbera så mycket av den upplösta färgen som möjligt. När detta steg är klart, tvätta plagget som vanligt enligt instruktionerna på tvättlappen Om fläcken kvarstår, upprepa ovanstående steg.

Genom att följa skötselråden på tvättlappen och ta reda på vilken typ av målarfärgsfläck du har att göra med så bör du med dessa enkla knep kunna få bort de flesta färgfläckar på kläder!

Den gyllene regeln när det kommer till fläckborttagning och att ta bort färg är att agera så snabbt som möjligt, Ju snabbare du börjar ta bort en fläck, desto mindre tid har den på sig att sätta sig i tyget. Att blötlägga färgfläckar är ett enkelt och effektivt sätt att sätta igång fläckborttagningsprocessen innan du tvättar själva plagget. Kontrollera tvättsymbolerna, Innan du sätter igång med fläckborttagningen, var noga med att kontrollera plaggets för att ta reda på vilken temperatur och vilken metod som är mest lämplig att tvätta med. Envisare fläckar på normaltåliga material kan blötläggas i kallt vatten som blandats med ca 1dl ättiksprit och en liten mängd av ett bra flytande tvättmedel, t.ex. Via Color flytande.

ursprungligen publicerat 21 november 2018 : Ta bort färg och målarfärg från kläder
Visa hela svaret

Vad kan man blanda ut akrylfärg med?

Så här målar du med acrylic pouring-teknik – Skapa fram abstrakt konst och coola effekter med pouring-tekniken. Att måla med pouring är både roligt och enkelt. Men vad är egentligen pouring? Pouring, dirty pouring eller fluid painting betyder att du genom att hälla färg på ett objekt, som en målarduk eller en sten, kan skapa fram spännande färgeffekter.

 • Till tekniken används bäst vattenburen akrylfärg som vår Panduro Acrylic Matt.
 • En färg med hög pigmentering samt bra täckförmåga som därför passar utmärkt till när du ska måla med pouring.
 • Alla färger du väljer blandas flytande med exempelvis Liquitex Medium Pouring som gör akrylfärg mer flytande och hällbar.

Färgerna hälls sedan i en och samma plastmugg. Utan att blanda i muggen häller du därefter över innehållet på en canvasduk eller bordet du valt att upcycla. Visst låter det superroligt! Vi lovar att alla kommer vilja vara med och experimentera med färg.

1 Täck arbetsytan (och dig själv) ordentligt med plast. 2 Grundmåla hela pumpan vit med hobbylack. 3 Blanda olika nyanser av hobbylack gloss med vatten i varsin färgblandningsmugg. Konsistensen ska bli ungefär som filmjölk. 4 Häll över alla färgerna i en ny tom mugg och häll sedan innehållet över pumpan. Färgen behöver inte täcka hela pumpan, utan bara rinna ner över den. Torka av färg som runnit under pumpan och låt den torka i minst ett dygn. 5 Måla den lilla stjälken med guldfärg och limma fast en liten guldkrona ovanpå som pricken över i.

Med Colour Pouring kan du få fram riktigt coola effekter genom att hälla massor av färg över ett föremål. Och det bästa av allt är att det kräver väldigt lite förberedelse. Här har vi skapat sagolika rosa pumpor som fantasifulla dekorationer till halloween – allt pynt måste ju inte vara hemskt och otäckt.

1 Kläm ihop den lilla metallöglan längst upp på julkulan så att du kan ta av hela metalltoppen och upphänget. 2 Droppa färg lite här och där ner i glaskulan. 3 Vik ihop en bit hushållspapper, håll det över öppningen med tummen och skaka kulan så att färgen fördelar sig. 4 Vänd kulan upp och ner och placera den ovanpå en engångsmugg så att överskottsfärgen kan rinna ut i cirka en timme. 5 Lägg kulan på sidan i förpackningen som den levererades i och låt den torka i 24 timmar. 6 Sätt fast upphänget och metalltoppen igen när kulan torkat helt.

Gör vackert färgade julgranskulor med pouring! Du droppar hobbylack direkt ner i glaskulan och skakar om. En engångspipett är perfekt att droppa färgen med. När du skakar kulan ska du vara noga med att hålla pappret för öppningen så att färg inte stänker ut.

1 Blanda varje akrylfärg i varsin kopp tillsammans med silikonolja, vatten och eventuellt pouring-medium. 2 Häll över alla kulörerna i samma kopp utan att blanda. 3 Häll ut färgen i mitten av målarduken. 4 Vinkla tavlan försiktigt åt olika håll så att färgen flyter ut över duken. 5 Låt målningen ligga plant tills den har torkat helt.

Om du inte har testat pouring än, så är det hög tid att göra det. I boken Abstract Acrylic Painting får du tips och idéer på olika pouring-tekniker samt inspiration till andra abstrakta konstverk som du kan skapa med akrylfärg. Med pouring-tekniken kan alla skapa sin egen abstrakta konst i alla möjliga färger.

1 Grundmåla stenen med vit eller svart Hobbylack Gloss. 2 Häll upp en kulör/mugg, fyll 1/4 del av muggen. Använd 3-4 olika kulörer. 3 Droppa i vatten i varje färgmugg och rör om. Färgen ska precis kunna rinna av glasspinnen. 4 Häll färgerna i en ny tom plastmugg. Rör ej om! Vänd sedan försiktigt allt ovanpå stenen. 5 Låt torka i ca 1 dygn.

Förvandla dina stenfynd och lyft dem en nivå med pouring-tekniken. Det är en rolig teknik vi garanterar att alla vill vara med och testa. Och så är det riktigt enkelt. Du börjar med att blanda färgerna i varsin plastmugg och blandar sedan ut dem med vatten så att de blir som filmjölk i konsistensen.

1 Täck bordet ordentligt med plast och ställ krukan upp och ner över en glasburk. 2 Täpp till hålen med häftmassa och hushållspapper. 3 Blanda varje färgnyans med vatten i varsin mugg, så de blir lite mer flytande 4 Tillsätt alla färger i en ny tom mugg och häll över krukan 5 Låt krukan torka i ett dygn.

En av de senaste och absolut coolaste trenderna är utan tvekan: Color Pouring. En teknik där du genom att hälla massa olika målarfärger över ett föremål, kan få fram coola effekter. Och det absolut bästa är att det kräver väldigt lite förberedelser. Till krukan på bilden har vi använt oss av Hobbylack Gloss (Pink, White och Lilac).

 1. Börja med att täcka ytan du ska vara på ordentligt med plast, för att skydda både yta och kläder.
 2. Om du tänkt grundmåla krukan kan det vara bra att göra det både på utsidan och insidan, om det kommer in fukt i lergodset kan färgen nämligen spricka.
 3. Rukan ställer du upp och ner på exempelvis en glasburk så att inte kanterna nuddar bordet.
You might be interested:  Hur Får Man Bort Tuschpenna Från Kläder?

Blanda färgerna i varsin färgblandningsmugg ihop med vatten så de blir aningen flytande (tänk filmjölk!). Efter det häller du i alla färgnyanserna i en ny tom mugg. Häll sedan innehållet i muggen över krukan. När du är klar låter krukan torka i cirka ett dygn. Du kan göra så mycket mer med färg än bara måla. Med tekniken “Acrylic pouring” skapar du enkelt spännande, abstrakta konstverk med akrylfärg. Metoden att blanda flera kulörer kallas även “Dirty pouring”. Förbered varje kulör var för sig i små muggar, hur många bestämmer du själv.

 1. Vit ska alltid vara med, sen kan du ta vilka färger du vill.
 2. RECEPT: 1 del färg (Panduro Acrylic matt), 2 delar Pouring Medium, 2-5 droppar silikonolja (till ca ½ dl blandning, 4-10 droppar till 1 dl) + ev.
 3. Några droppar vatten.
 4. GÖR SÅ HÄR: 1.
 5. Häll färgen i en mugg, tillsätt sedan Pouring Medium och därefter silikonoljan.2.

Rör om ordentligt.3. Testa konsistensen genom att doppa en glasspinne i färgblandningen, den ska lätt droppa från glasspinnen.4. Gör den inte det droppar du bara i lite vatten. Fortsätt och gör likadant med alla färgerna, en färg i varje mugg. BLANDA IHOP ALLA FÄRGERNA: Ta en stor mugg som alla färgerna får plats i.

 • Börja med den vita blandningen, häll inte i allt på en gång.
 • Varva sedan alla kulörer och börja om med den vita igen tills alla de små muggarna är tomma.
 • MÅLARDUK: Lägg målarduken ovanpå med rätsidan mot muggen.
 • Vänd försiktigt allt ett varv så att muggen kommer ovanpå målarduken och vänta ca 30 sekunder.

Ta bort muggen och låt akrylfärgen rinna ut över målarduken. Vicka försiktigt på målarduken så att färgen sprider sig över större delen av ytan. Låt inte färgen rinna för mycket utanför kanten, då dras cellerna ut för mycket. Klart! Nu är det bara att lägga målningen plant tills den har torkat. Du kan göra så mycket mer med akrylfärg än bara måla. Varför inte testa “Acrylic pouring”. Metoden att blanda flera kulörer kallas även “Dirty pouring”. Förbered varje kulör var för sig i små muggar, hur många bestämmer du själv. Vit ska alltid vara med, sen kan du ta vilka färger du vill.

 1. RECEPT: En färg (Panduro Acrylic matt), lite vatten och 2-5 droppar silikonolja (till ca ½ dl blandning, 4-10 droppar till 1 dl).
 2. GÖR SÅ HÄR: 1.
 3. Häll färgen i en mugg, tillsätt lite vatten och rör om ordentligt.2.
 4. Droppa i silikonoljan och rör om.3.
 5. Färgblandningen ska ha en “filmjölksliknande” konsistens så att den lätt rinner ut ur muggen, är den för tjock är det bara att droppa i lite mer vatten (utan att den blir för rinnig).

Fortsätt och gör likadant med alla färgerna, en färg i varje mugg. BLANDA IHOP ALLA FÄRGERNA: Ta en stor mugg som alla färgerna får plats i. Börja med den vita blandningen, häll inte i allt på en gång. Varva sedan alla kulörer och börja om med den vita igen tills alla de små muggarna är tomma.

MÅLARDUK: Lägg målarduken ovanpå med rätsidan mot muggen. Vänd försiktigt allt ett varv så att muggen kommer ovanpå målarduken och vänta ca 30 sekunder. Ta bort muggen och låt färgen rinna ut över målarduken. Vicka försiktigt på målarduken så att färgen sprider sig över större delen av ytan, utan att färgen rinner för mycket utanför kanten.

Värm sedan färgytan (inte på omålad yta) med en gasbrännare. Se till att inte bränna för nära och att inte ha brandfarliga föremål i närheten. När du bränner ytan bildas små prickar/celler här och var. Klart! Nu är det bara att lägga målningen plant tills den har torkat.

1 Blanda akrylfärg med vatten. 2 Blanda ut olika kulörer i olika glas. 3 Häll upp en färg i en stor pöl mitt på tavlan. 4 Gör samma sak med alla färger. 5 Luta tavlan åt olika håll så att färgen rinner ut och bildar mönster.

Måla snygga tavlor med akrylfärg och häng upp på väggen. För att måla så här häftiga mönster som vi gjort behöver du en målarduk och Panduro Acrylic-färg. Så här gör du tavlorna på bilden: Täck arbetsytan med plast eftersom det finns risk för kladd! Blanda ut Panduro Acrylic Matt med vatten i en plastmugg så att det blir en filmjölksliknande konsistens. Hur Får Man Bort Akrylfärg Från Kläder
Visa hela svaret

Är akrylfärg plast?

Om akrylfärg Eftersom bindemedlet i akrylfärg är akrylharts (en plast i härdad form) är färgen tålig när den torkat, och du kan måla över den utan att lagret under löses upp.
Visa hela svaret

Är det farligt att andas in akrylfärg?

Träffyta för direktlänk till innehåll Härdlacker, se Epoxiprodukter Polyuretanfärger, se Isocyanater Vattenbaserade färger, t.ex. akrylat- och latexfärger är i regel ofarliga vid förtäring av liten mängd (någon klunk). Lösningsmedelsbaserade färger och lacker innehåller ofta petroleumprodukter, toluen eller xylen.
Visa hela svaret

Hur länge håller akrylfärg?

Det kan ibland vara svårt, eller ibland rent av omöjligt, att beräkna hur mycket färg som går åt till ett målningsarbete. Om du väljer att köpa små kvantiteter färg åt gången kostar färgen ofta betydligt mer än om du köper en eller ett par stora hinkar färg.

Storköpet kan däremot ge rester. Detta behöver dock inte vara någon nackdel utan kan tvärtom vara en stor fördel. Förvarar du bara färgen riktigt har du rätt färgkvalitet och nyans när det så småningom är dags att underhållsmåla. När man handskas med färg är det inte bara viktigt att veta vilket underlag som ska målas, färgens torktid, penselsort etcetera.

Det är minst lika viktigt att veta hur färgen ska förvaras för att den ska bibehålla sina egenskaper. Färgburkar – öppnade eller inte behandlas ofta respektlöst. De placeras i garaget, det oisolerade förrådet eller i stugans snickarbod. Hamnar burkarna i källaren står de inte sällan i närheten av värmeledningsrören.

En absolut grundregel vid all färgförvaring är frostfri temperatur, men inte i direkt kontakt med någon värmekälla. Färgburkar ska alltså inte stå emot element eller värmeledningsrör, men mår inte heller bra av att stå i direkt solljus. Värmen sätter igång torkningsprocessen hos de flesta färgtyper, vilket minskar färgens hållbarhet eller till och med förstör färgen helt.

När vattenbaserade färger utsätts för köldgrader fryser vattnet i färgen. Den upptinade färgen blir därefter grynig och kan inte användas. Lufttorkande färger – det vill säga färger baserade på lacknafta eller andra lösningsmedel tål kylan bättre. Färgen blir trögflytande, men återfår oftast sin rätta konsistens när temperaturen stiger och du har rört om ordentligt.

 1. Du bör dock alltid provmåla en målningsfärg som utsatts för låga temperaturer, så att du säkert vet att färgen bibehållit viktiga egenskaper som utseende och torktid.
 2. Målarfärger har som regel ingen datumstämpel.
 3. Hållbarheten skiljer sig något mellan de olika färgtyperna, men tumregeln är cirka två år.

Under gynnsamma förhållanden kan dock många färgtyper hålla betydligt längre. Silikatfärger har bara ett till två års hållbarhet och spackelfärg i öppnad förpackning endast ett par månader. Vattenbaserade färger torkar genom att vattnet avdunstar och är lösningsbaserade genom att de tar upp syret i luften.
Visa hela svaret

Är det olja i akrylfärg?

Till skillnad från oljefärg är akrylfärg vattenlösligt, vilket medför en hel del praktiska fördelar. Färgen har en torktid på ett par timmar vilket gör att det går att hålla ganska snabba leveranstider på stora målningar.
Visa hela svaret

Hur länge tar det för akrylfärg att torka?

Hur lång tid tar det för akrylfärg att torka? – Ett tunt lager torkar på under en timme. Oavsett nyans torkar alla akrylfärger med samma hastighet.
Visa hela svaret

Kan man tvätta bort akrylfärg från tavla?

För och nackdelar med olika metoder för att måla tavlor I det här inlägget så går vi igenom 3 olika metoder för att måla tavlor, samt fördelar och nackdelar med varje metod. Metoderna som vi går igenom är oljefärg, akvarellfärg och akrylfärg. Oljemålningar Det är ingen slump att vi säljer just handmålade oljemålningar här på,

 1. Oljemålningar har en mystik och elegans som bidragit till den här metodens popularitet bland konstnäder och målare.
 2. Oljefärg är egentligen pigment som är blandat med olja, t.ex.
 3. Vallmoolja eller rå linolja.
 4. När man målar med oljefärger så är det viktigt att man har en stail grund som man ska måla på som en preparerad målarduk.

Fördelen med just oljefärg är att den kan skapa så många olika dimensioner och ger bilden ett djup då man kan måla på olika lager och låta vissa partier stå ut från andra. Målningar med oljefärg kan dock ta lång tid på sig att torka, men det är något som konstnärer kan se både som en fördel eller nackdel med den här typen av färg.

Akvarellfärg Akvarell påminner om vattenfärg men med mycket finare pigment. Det är tack vare akvarellens pigment som gör att man se skillnad på en akvarellmålning och en annan vanlig målning som är gjord med vattenfärg på t.ex. Dagis. Fördelen med Akvarellfärg är att den snabbt torkar, är lätt att blanda och kan med fördel användas för att skapa mjuka övergångar eller effekter på en tavla.

Dessutom är det lätt att komma igång. En av nackdelarna med akvarell är att det är svårare att få till detaljer. Dessutom måste målningen hållas torr när den är färdig, för annars så aktiveras akvarellfärgerna igen. Till skillnad från t.ex. Oljefärg så är det svårt att jobba med flera lager när man målar med akvarellfärger.

 • Dessutom kan färgerna förändras något efter att målningen torkat.
 • Akrylfärg Vissa säger att akrylfärg påminner om oljefärg, men att den har som fördel att den torkar snabbare.
 • Akryl är bra för nybörjare och lätt att jobba med.
 • Skulle man göra misstag så är det enkelt att korrigera dem då man kan måla över med en annan färg.

Dessutom kan man när man målar med akrylfärg förändra färgens yta och konsistens genom att blanda in andra material som t.ex. glas eller sand.Skulle akrylfärgen bli för tjock så går det också bra att blanda ut den med t.ex. vatten. En nackdel är att akrylfärg torkar väldigt snabbt, vilket gör att det blir mer bråttom när du väl börjat måla då du har mindre tid på dig att jobba med målningen än du skulle haft om du hade jobbat med t.ex.

Oljefärg. Dessutom så är det svårt att tvätta bort akrylfärg när det väl torkat. Sammanfattning I det här inlägget så har vi gått igenom 3 olika sätt man kan måla tavlor på. Varje metod har förstås sina för- och nackdelar, men det är ingen slump att vi har valt att sälja just handmålade oljemålningar på Mynewart.se.

Inget går upp mot att ha en vacker oljemålning i t.ex. Vardagsrummet eller sovrummet i ditt hem. Dessutom finns det så många olika sorters oljemålningar att välja mellan som t.ex. Stora tavlor, abstrakta tavlor eller grupptavlor (om du har en längre tavelvägg i exempelvis hallen).
Visa hela svaret

Vad kan man blanda ut akrylfärg med?

Så här målar du med acrylic pouring-teknik – Skapa fram abstrakt konst och coola effekter med pouring-tekniken. Att måla med pouring är både roligt och enkelt. Men vad är egentligen pouring? Pouring, dirty pouring eller fluid painting betyder att du genom att hälla färg på ett objekt, som en målarduk eller en sten, kan skapa fram spännande färgeffekter.

Till tekniken används bäst vattenburen akrylfärg som vår Panduro Acrylic Matt. En färg med hög pigmentering samt bra täckförmåga som därför passar utmärkt till när du ska måla med pouring. Alla färger du väljer blandas flytande med exempelvis Liquitex Medium Pouring som gör akrylfärg mer flytande och hällbar.

Färgerna hälls sedan i en och samma plastmugg. Utan att blanda i muggen häller du därefter över innehållet på en canvasduk eller bordet du valt att upcycla. Visst låter det superroligt! Vi lovar att alla kommer vilja vara med och experimentera med färg.

You might be interested:  Var Köper Man Munskydd I Tyg?

1 Täck arbetsytan (och dig själv) ordentligt med plast. 2 Grundmåla hela pumpan vit med hobbylack. 3 Blanda olika nyanser av hobbylack gloss med vatten i varsin färgblandningsmugg. Konsistensen ska bli ungefär som filmjölk. 4 Häll över alla färgerna i en ny tom mugg och häll sedan innehållet över pumpan. Färgen behöver inte täcka hela pumpan, utan bara rinna ner över den. Torka av färg som runnit under pumpan och låt den torka i minst ett dygn. 5 Måla den lilla stjälken med guldfärg och limma fast en liten guldkrona ovanpå som pricken över i.

Med Colour Pouring kan du få fram riktigt coola effekter genom att hälla massor av färg över ett föremål. Och det bästa av allt är att det kräver väldigt lite förberedelse. Här har vi skapat sagolika rosa pumpor som fantasifulla dekorationer till halloween – allt pynt måste ju inte vara hemskt och otäckt.

1 Kläm ihop den lilla metallöglan längst upp på julkulan så att du kan ta av hela metalltoppen och upphänget. 2 Droppa färg lite här och där ner i glaskulan. 3 Vik ihop en bit hushållspapper, håll det över öppningen med tummen och skaka kulan så att färgen fördelar sig. 4 Vänd kulan upp och ner och placera den ovanpå en engångsmugg så att överskottsfärgen kan rinna ut i cirka en timme. 5 Lägg kulan på sidan i förpackningen som den levererades i och låt den torka i 24 timmar. 6 Sätt fast upphänget och metalltoppen igen när kulan torkat helt.

Gör vackert färgade julgranskulor med pouring! Du droppar hobbylack direkt ner i glaskulan och skakar om. En engångspipett är perfekt att droppa färgen med. När du skakar kulan ska du vara noga med att hålla pappret för öppningen så att färg inte stänker ut.

1 Blanda varje akrylfärg i varsin kopp tillsammans med silikonolja, vatten och eventuellt pouring-medium. 2 Häll över alla kulörerna i samma kopp utan att blanda. 3 Häll ut färgen i mitten av målarduken. 4 Vinkla tavlan försiktigt åt olika håll så att färgen flyter ut över duken. 5 Låt målningen ligga plant tills den har torkat helt.

Om du inte har testat pouring än, så är det hög tid att göra det. I boken Abstract Acrylic Painting får du tips och idéer på olika pouring-tekniker samt inspiration till andra abstrakta konstverk som du kan skapa med akrylfärg. Med pouring-tekniken kan alla skapa sin egen abstrakta konst i alla möjliga färger.

1 Grundmåla stenen med vit eller svart Hobbylack Gloss. 2 Häll upp en kulör/mugg, fyll 1/4 del av muggen. Använd 3-4 olika kulörer. 3 Droppa i vatten i varje färgmugg och rör om. Färgen ska precis kunna rinna av glasspinnen. 4 Häll färgerna i en ny tom plastmugg. Rör ej om! Vänd sedan försiktigt allt ovanpå stenen. 5 Låt torka i ca 1 dygn.

Förvandla dina stenfynd och lyft dem en nivå med pouring-tekniken. Det är en rolig teknik vi garanterar att alla vill vara med och testa. Och så är det riktigt enkelt. Du börjar med att blanda färgerna i varsin plastmugg och blandar sedan ut dem med vatten så att de blir som filmjölk i konsistensen.

1 Täck bordet ordentligt med plast och ställ krukan upp och ner över en glasburk. 2 Täpp till hålen med häftmassa och hushållspapper. 3 Blanda varje färgnyans med vatten i varsin mugg, så de blir lite mer flytande 4 Tillsätt alla färger i en ny tom mugg och häll över krukan 5 Låt krukan torka i ett dygn.

En av de senaste och absolut coolaste trenderna är utan tvekan: Color Pouring. En teknik där du genom att hälla massa olika målarfärger över ett föremål, kan få fram coola effekter. Och det absolut bästa är att det kräver väldigt lite förberedelser. Till krukan på bilden har vi använt oss av Hobbylack Gloss (Pink, White och Lilac).

Börja med att täcka ytan du ska vara på ordentligt med plast, för att skydda både yta och kläder. Om du tänkt grundmåla krukan kan det vara bra att göra det både på utsidan och insidan, om det kommer in fukt i lergodset kan färgen nämligen spricka. Krukan ställer du upp och ner på exempelvis en glasburk så att inte kanterna nuddar bordet.

Blanda färgerna i varsin färgblandningsmugg ihop med vatten så de blir aningen flytande (tänk filmjölk!). Efter det häller du i alla färgnyanserna i en ny tom mugg. Häll sedan innehållet i muggen över krukan. När du är klar låter krukan torka i cirka ett dygn. Du kan göra så mycket mer med färg än bara måla. Med tekniken “Acrylic pouring” skapar du enkelt spännande, abstrakta konstverk med akrylfärg. Metoden att blanda flera kulörer kallas även “Dirty pouring”. Förbered varje kulör var för sig i små muggar, hur många bestämmer du själv.

Vit ska alltid vara med, sen kan du ta vilka färger du vill. RECEPT: 1 del färg (Panduro Acrylic matt), 2 delar Pouring Medium, 2-5 droppar silikonolja (till ca ½ dl blandning, 4-10 droppar till 1 dl) + ev. några droppar vatten. GÖR SÅ HÄR: 1. Häll färgen i en mugg, tillsätt sedan Pouring Medium och därefter silikonoljan.2.

Rör om ordentligt.3. Testa konsistensen genom att doppa en glasspinne i färgblandningen, den ska lätt droppa från glasspinnen.4. Gör den inte det droppar du bara i lite vatten. Fortsätt och gör likadant med alla färgerna, en färg i varje mugg. BLANDA IHOP ALLA FÄRGERNA: Ta en stor mugg som alla färgerna får plats i.

Börja med den vita blandningen, häll inte i allt på en gång. Varva sedan alla kulörer och börja om med den vita igen tills alla de små muggarna är tomma. MÅLARDUK: Lägg målarduken ovanpå med rätsidan mot muggen. Vänd försiktigt allt ett varv så att muggen kommer ovanpå målarduken och vänta ca 30 sekunder.

Ta bort muggen och låt akrylfärgen rinna ut över målarduken. Vicka försiktigt på målarduken så att färgen sprider sig över större delen av ytan. Låt inte färgen rinna för mycket utanför kanten, då dras cellerna ut för mycket. Klart! Nu är det bara att lägga målningen plant tills den har torkat. Du kan göra så mycket mer med akrylfärg än bara måla. Varför inte testa “Acrylic pouring”. Metoden att blanda flera kulörer kallas även “Dirty pouring”. Förbered varje kulör var för sig i små muggar, hur många bestämmer du själv. Vit ska alltid vara med, sen kan du ta vilka färger du vill.

 • RECEPT: En färg (Panduro Acrylic matt), lite vatten och 2-5 droppar silikonolja (till ca ½ dl blandning, 4-10 droppar till 1 dl).
 • GÖR SÅ HÄR: 1.
 • Häll färgen i en mugg, tillsätt lite vatten och rör om ordentligt.2.
 • Droppa i silikonoljan och rör om.3.
 • Färgblandningen ska ha en “filmjölksliknande” konsistens så att den lätt rinner ut ur muggen, är den för tjock är det bara att droppa i lite mer vatten (utan att den blir för rinnig).

Fortsätt och gör likadant med alla färgerna, en färg i varje mugg. BLANDA IHOP ALLA FÄRGERNA: Ta en stor mugg som alla färgerna får plats i. Börja med den vita blandningen, häll inte i allt på en gång. Varva sedan alla kulörer och börja om med den vita igen tills alla de små muggarna är tomma.

 1. MÅLARDUK: Lägg målarduken ovanpå med rätsidan mot muggen.
 2. Vänd försiktigt allt ett varv så att muggen kommer ovanpå målarduken och vänta ca 30 sekunder.
 3. Ta bort muggen och låt färgen rinna ut över målarduken.
 4. Vicka försiktigt på målarduken så att färgen sprider sig över större delen av ytan, utan att färgen rinner för mycket utanför kanten.

Värm sedan färgytan (inte på omålad yta) med en gasbrännare. Se till att inte bränna för nära och att inte ha brandfarliga föremål i närheten. När du bränner ytan bildas små prickar/celler här och var. Klart! Nu är det bara att lägga målningen plant tills den har torkat.

1 Blanda akrylfärg med vatten. 2 Blanda ut olika kulörer i olika glas. 3 Häll upp en färg i en stor pöl mitt på tavlan. 4 Gör samma sak med alla färger. 5 Luta tavlan åt olika håll så att färgen rinner ut och bildar mönster.

Måla snygga tavlor med akrylfärg och häng upp på väggen. För att måla så här häftiga mönster som vi gjort behöver du en målarduk och Panduro Acrylic-färg. Så här gör du tavlorna på bilden: Täck arbetsytan med plast eftersom det finns risk för kladd! Blanda ut Panduro Acrylic Matt med vatten i en plastmugg så att det blir en filmjölksliknande konsistens. Hur Får Man Bort Akrylfärg Från Kläder
Visa hela svaret

Hur blandar man ut akrylfärg?

Så här gör du – Denna lilla guide är baserat på en 30×30 cm målarduk så att du ska få en idé om hur mycket det går åt av varje produkt.1. Använd fyra st färger + vit. Använd ett kärl för varje färg. Varje kärl ska rymma ungefär 0,5 dl. Gör ett lite större kärl för den vita färgen, det går åt mer av den.

 • Fyll varje mugg med tre matskedar Pouring medium och 1 matsked Floetrol.
 • Blanda i en färgklick ungefär lika stor som en hasselnöt.
 • Rör om ordentligt i ca.30 sekunder så all färg löser upp sig ordentligt.2.
 • Tillsätt vatten.
 • Blanda i lite i taget tills blandningen rinner som en kaffegrädde eller smält glass.

Det är lätt hänt att man överdoserar vattenmängden så använd därför en duschflaska/sprayflaska och spraya ca.2 sprut i taget för att uppnå en perfekt konsistens. Om man överdoserar vattnet kommer det inte bli några celler. Tänk på att en heavy body -färg som Maimeri Acrilico kräver mer vatten än t.ex Americana Acrylics eller Polyfluid, som man också kan prova.3.

Till sist tillsätt 2-3 droppar silikonolja. Använd en flaska med pip eller pipett för enklare dosering. Rör om några gånger, men vispa inte(!).4. Ta fram ett större rent kärl. Häll lite vitt i botten och häll sedan lite av varje färg ovanpå. Här kommer någonting annorlunda. Försök att hälla ner färgen från ca.25 cm höjd.

På något sätt hjälper detta att bilda finare celler. När du sedan hällt i de fyra färgerna så börjar du om och häller i vitt igen. Upprepa detta tills muggen är till 80% fylld.5. Ta din duk (i detta fall en 30×30 cm stor duk) och placera den mot muggen och medan du håller kärlet tätt intill dukens yta vänder du på alltihopa.

 1. Håll kvar och vänta ca.30 sekunder medan all färg i muggen rinner nedåt och blandar sig i kärlet.
 2. Lyft försiktigt på ena kanten på kärlet så att färger rinner ut.
 3. Låt allting rinna ut och ställ sedan ifrån dig muggen.6.
 4. Börja nu att gunga och vrida duken så att färgen sprider sig.
 5. Vi citerar Jacqui “Förhoppningsvis har nu cellerna börjat poppa upp till ytan och du skriker högt i glädje”, för det är ungefär så det känns, det är som magi! 7.

Nu är det dags att ta fram gasbrännaren. Se till att lågan inte rör vid färgen, det är värmen som gör jobbet. Om lågan går mot färgen finns det risk att den bränns. Nu framkommer fler och fler celler. Luta dukten åt olika håll så färgen når ut i kanterna.

Du kan ta en kartongbit eller liknande och hålla den mot kanten så att färgen inte rinner ner på bordet. Då rinner färgen till din kartongbit och du lutar den åt andra hållet. Gör samma sak på alla fyra kanter tills du är nöjd.8. Placera nu duken på ett helt plant underlag så att färgen inte rör sig. Klart! 9.eller nästan klart.

Om du vill ytbehandla ditt verk måste du låta tavlan torka ordentligt. Detta tar c.a.14 dagar. Tvätta sedan ytan med en mjuk svamp, lite diskmedel och vatten för att tvätta bort silikonoljan som ligger överst. Låt torka igen ett par dagar och använd sedan sprayfernissa eller spraylack.
Visa hela svaret

Kan man tunna ut akrylfärg?

Hur målar man med akrylfärg? – Du kan måla med akrylfärg direkt ur tuben eller blanda ut den med medium eller vatten. Du kan också ändra på färgens egenskaper genom att blanda ut den med medium först. Vi har en kategori som heter ” Akrylfärg och Medium “, där hittar du ett brett utbud av olika medium för olika ändamål.
Visa hela svaret