Tyg

Hur Får Man Bort Blåbär Från Kläder?

Hur Får Man Bort Blåbär Från Kläder
Fläckborttagning av blåbär, steg för steg – Hur får man bort blåbärsfläckar på kläder egentligen? Var noga med att först kontrollera tvättlappen på det plagg du vill behandla för att försäkra dig om att det tål att tvättas. Tål det tvätt så blötlägg det i vatten. Det är också på tvättlappen du ser vilken maxtemperatur plagget tål. Följ sedan dessa steg:

 1. Spola fläcken ordentligt under kallt vatten. Försök att göra detta så snabbt som möjligt efter att fläcken uppstått, så att blåbärsfläcken inte har alltför lång tid på sig att sätta sig i tyget.
 2. Fyll ditt handfat eller en balja till hälften med kallt vatten och häll i en matsked ättiksprit. Blanda sedan i en halv matsked av ett bra flytande tvättmedel. Via Color flytande är både effektivt mot fläckar och bevarar plaggets färger.
 3. Låt fläcken ligga i blöt i blandningen, ca 15 minuter brukar vara lagom.
 4. Skölj sedan fläcken noggrant med kallt vatten.
 5. Tvätta nu plagget i ett lämpligt program i din tvättmaskin (gör endast detta efter att ha kontrollerat plaggets tvättlapp för att se om maskintvätt är lämplig). Dosera tvättmedlet enligt instruktionerna på förpackningen.
 6. Efter att plagget tvättats, kontrollera noga att fläcken är helt borta. Om den fortfarande är synlig, upprepa då ovanstående steg tills det att fläcken helt försvunnit. Undvik att låta plagget torka om fläcken fortfarande är kvar eftersom att det riskerar att göra den mer svårborttagen.

Visa hela svaret

Hur får man bort intorkade Bärfläckar?

BÄR. Här är nycklarna vinäger, kokande vatten eller filmjölk. Applicera vinägern försiktigt och använd kokande vatten bara om tyget klarar det. Filmjölken används på intorkade bärfläckar och gör sig bäst om det får verka över natten.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Är Tvättråden För Bomull?

Vilken Vanish är bäst?

Hur fungerar fläcklösaren? – Tänk dig att det är en härlig sommardag och du har på dig dina nya sommar shorts i trädgården. Du har lagat några hamburgare på grillen och smetat på ketchup. Dags för mat, livet är bra, tills katastrof! Mitt i njutningen av burgaren, faller en massiv klump med ketchup från burgaren direkt på dina helt nya shorts.

För att lägga till elände spottar din väns baby ut barnmat över hela hennes nyinköpta vita haklapp – som barn gör. Du vet Vanish att kommer bli din räddning men vilken produkt ska man använda? Trots båda dessa händelser som involverar en matfläck på bomull, borde de faktiskt behandlas med olika Vanish-produkter.

Om du tittar på sidan Ketchup på bomull så avslöjar den att Vanish Oxi Action Gel är bäst för just detta scenariot, Å andra sidan om du tittar på sidan Barnmat med Kött på Bomull sidan, ser vi att Vanish Gold Oxi Action Pulver ska användas. Varje fläcklösar-sida kommer att ge dig en stegvis guide om vad du ska göra för att förvisa just den fläcken för gott.

Om du inte har en Vanish fläckborttagnings produkt till hands, behöver du inte oroa dig. Varje Fläcklösar-sida kommer att ha tips om vad man ska göra med vanliga hushållsprodukter för den speciella fläck- och tygkombinationen. Välj bara ditt tyg och din fläcktyp och du kommer tillbaka till vad du gjorde innan på nolltid, utan något att oroa sig för.

Varför kan inte alla fläckar behandlas med samma produkt? Det är viktigt att du kontrollerar att Vanish-produkten du använder är lämplig för just din fläck och ditt tyg i fråga. Annars kan din favoritklänning eller nya matta mattan skadas. Du kan vara säker på att Vanish har den bästa lösningen för borttagning av fläckar för varje tillfälle.

You might be interested:  Hur Mycket Kläder I Storlek 50?

Fantastisk fläckborttagning för färgade kläder så du kan vara säker på att du kommer att lämnas med en fläckfri tvätt första gången, varje gång Whitening serien tar bort dina fläckar och gör dina vita kläder upp till 3 nyanser vitare Vanish mattrengöring rengör, fräshar och mjukar upp dina mattor och lämnar dem som nya Vanish Extra Hygiene tar bort fläckar på första försöket och dödar dessutom 99,9% av alla bakterier

Med Vanish i ditt badrumsskåp och Fläcklösaren nära till hands, behöver du inte oroa dig för skadorna som smuts kan orsaka på dina kläder och mattor längre, vilket ger dig mer tid att njuta av de viktigaste sakerna i livet!
Visa hela svaret

Kan man använda bakpulver istället för bikarbonat?

Bikarbonat kan bytas ut mot bakpulver, ½ tsk bikarbonat = 1 tsk bakpulver.
Visa hela svaret

Kan man ha Galltvål i tvättmaskinen?

Beskrivning – Flytande galltvål till fläckborttagning eller som tvättförstärkare i tvättmaskin. Använd endast på vit och färgäkta tvätt och prova först på ett undangömt ställe på tyget eller plagget. Tvålen är gjord av ekologisk vegetabilisk olja och tar effektivt bort fläckar av frukt, blod, gräs, bläck, fett etc.

Storlek: 300ml Innehåll: Tvål från olivolja* och rapsolja*, sockertensider, oxgalla, apelsinskalsolja, eterisk olja (Petit Grain)*, citrat, balsamiska tillsatser*, virvlat vatten. * = Certifierat ekologiskt odlat / Vilt växande växter. Dosering för fläckbehandling: Bred ut galltvålen direkt på fläcken och låt den verka ca.15 minuter.

Skölj ordentligt och lägg plagget direkt i tvättmaskinen. Dosering som tvättförstärkare: För 4,5kg tvättmaskin, häll 20-30ml till huvudtvätten. OBS! Förvara galltvålen oåtkomligt för barn. Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vilket Tyg Är Bäst Till Munskydd?

Hur får man bort intorkade Blåbärsfläckar?

Beprövade husmorsknep för att få bort blåbärsfläckar – Undrar du hur man tar bort blåbärsfläckar med naturliga metoder? Här kommer några beprövade husmorsknep för att ta bort fläckar av blåbär som kan vara värda ett försök om ovanstående tips inte har varit effektiva.

 • Filmjölk: Häll lite filmjölk på fläcken utan att gnugga. Låt ligga över natten så att filmjölken får torka ordentligt. Tvätta sedan plagget efter rekommendationerna på plaggets tvättlapp.
 • Citron: Om plagget är tillverkat av ett tåligt material såsom ren bomull kan du prova att droppa citronjuice på blåbärsfläckarna. Låt verka i några minuter och stoppa sedan plagget i tvättmaskinen enligt instruktionerna på plaggets tvättlapp.

The Poll Mäter och doserar din tvättmaskin automatiskt tvättmedlet vid varje tvätt (autodoseringsfunktion)? 0 Votes Notera att de här fläckborttagningstipsen är avsedda för att ta bort blåbärsfläckar på normaltåliga tyger som bomull och polyester. Om du har fläckar på mer ömtåliga material som till exempel siden eller acetat så är det bäst att gå till din närmaste kemtvätt.

 • Spola fläcken under kallt vatten.
 • Blötlägg sedan plagget i kallt vatten som blandats med Via Color flytande och lite ättiksprit. Kombinationen av ett effektivt tvättmedel och ättikspriten gör att fläckborttagningsprocessen sätter igång direkt och börjar luckra upp blåbärsfläcken.
 • Skölj därefter plagget noggrant i kallt vatten.
 • Tvätta plagget antingen i tvättmaskin eller för hand, beroende på vad som rekommenderas på plaggets tvättlapp.

Visa hela svaret