Tyg

Hur Får Man Bort Grönska På Kläder?

Hur Får Man Bort Grönska På Kläder
1. Hur får jag bort gräsfläckar? – Grönt är skönt, men om dina barn älskar att leka utomhus och kanske spela brännboll eller fotboll eller bara fladdrar runt på gräsmattan hemma i trädgården, behöver du ha koll på hur du blir av med envisa gräsfläckar.

 1. Så här gör du: • Lägg de gräsfläckade kläderna i blöt i varmt vatten med några droppar ofärgat diskmedel.
 2. Skrubba försiktigt på fläcken i små, små cirklar med en mjuk tandborste.
 3. Om fläcken kvarstår, blötlägg igen i en blandning av lika delar ättika och vatten i minst 30 minuter.
 4. Skölj och tvätta plagget enligt instruktionerna på tvättlappen.

Ett annat smart och superenkelt sätt att få bort gräsfläckar innefattar en produkt vi alla har – tandkräm! Gräsfläckar på kläder kan avlägsnas med en gammal tandborste och vanlig vit tandkräm. (Se till att du använder vit tandkräm, inte gele). Krama ut en liten mängd tandkräm på området, doppa tandborsten i rent vatten och skrubba helt enkelt bort fläcken.
Visa hela svaret

Hur får man bort gröna fläckar?

Färgfokus: grönt Att grönt är skönt är kanske mer sant än någonsin i dessa miljömedvetna tider, men gröna fläckar kommer förmodligen aldrig att bli modernt. Vi har tagit fram en snabbguide om hur du får bort envisa gröna fläckar från dina kläder. De två vanligaste orsakerna till gröna fläckar är mat och gräs. Gröna färgämnen är bland de svåraste att få bort eftersom grönsaks- och gräsfläckar orsakas av organiska ämnen som får bra fäste i tyger. Om du får en grön fläck är det viktigt att du inte drabbas av panik: det finns bra knep att ta till.

Det du framför allt bör komma ihåg är att aldrig använda ammoniak, avfettande medel eller alkaliska tvättmedel eftersom de bara gör att fläcken får ännu bättre fäste. Det finns andra, enklare knep att ta till för att få bort gröna matfläckar eller gräsfläckar utan att skada kläderna. Rengöringsprocessen Tumregeln är att ju fortare du tar itu med fläcken, desto lättare är den att få bort.

You might be interested:  Ta Bort Svartmögel På Tyg?

För gräsfläckar eller andra fläckar som inte är feta är det bäst att först skölja med kallt vatten för att förhindra att fläcken får fäste. När området är tillräckligt blött kan du ta itu med själva fläcken. Det finns lite olika processer beroende på vilken färg tyget har: Vita plagg För bästa resultat på vita plagg är det alltid bäst att använda en produkt som är avsedd för vittvätt, som Vanish Oxi-Action Crystal White.

Gnid in produkten i gräsfläcken och låt verka i upp till sex timmar. Tvätta sedan plagget i tvättmaskin med en 1/2 skopa Vanish i tvättmedlet. Resultatet blir häpnadsväckande! Kulörtvätt För att ta bort gröna fläckar från andra färger än vitt följer du en liknande process som för vita kläder. Blanda Vanish Oxi Action pulver eller gel med lite varmt vatten och gnugga in blandningen i den gröna fläcken och låt verka i 15 till 20 minuter innan du tvättar.

Använd aldrig blekmedel till kulörtvätt. Där har du våra tips om hur du får bort gröna fläckar, oavsett om de uppstod under middagen i går kväll eller efter en glidtackling i söndags. Gröna fläckar kan verkligen se avskräckande ut, men med Vanish till din hjälp kan du känna dig lugn.
Visa hela svaret

Hur mycket bikarbonat och ättika?

Visste du att du kan använda bikarbonat för att bli av med dålig lukt, rensa avlopp och städa badrum? Ättikan å sin sida är rejält effektiv men bör inte användas på alla material. Nedan berättar vi allt du behöver veta för att städa med ättika och bikarbonat. Hur Får Man Bort Grönska På Kläder Foto: Unsplash/Pexels När bikarbonat framställs för att användas i hushållet är den en ren produkt utan konstiga tillsatser. Dock är det viktigt att ha lite koll på dosering och detsamma gäller ättika. Detta ska du tänka på När det kommer till dosering av ättika är det viktigt att ha koll på om du har ättika eller ättiksprit i flaskan.

Ättikan har en styrka på 24% ättiksyra medan ättiksprit har 12% styrka. Du måste alltså dubblera mängden ättiksprit om receptet på rengöringsmedel anger ättika som ingrediens. När det kommer till bikarbonat kan det vara bra att testa med en mindre mängd först om du är osäker och sedan öka. Använd inte heller ättika till att avkalka strykjärn, tvätta inte natursten som granit och marmor, använd inte på vaxade ytor, inte heller glansiga ytor som lackerade bordsskivor.

You might be interested:  Hur Får Man Vita Kläder Vita Igen?

Använd inte heller ättika till fläckar av ägg som då koagulerar och fäster ännu mer. Städa köket Bikarbonat kan användas för att lösa stopp i avloppet i diskhon. Häll 1 dl bikarbonat i avloppet och häll sedan på ½ dl vinäger eller ättika. Låt det bubbla och fräsa i ca fem minuter och spola sedan med hett vatten.

Du kan även använda bikarbonat för att göra rent diskhon, göra rent ugnen och spisen. Fukta insidan på diskhon med hett vatten, pudra bikarbonat och skrubba med en kökssvamp. Till ugnen tar du en del bikarbonat och en del salt och blandar med hjälp av lite vatten ut det till en pasta. Stryk ut blandningen i ugnen och värm upp till 200 grader.

Stäng därefter av och låt den svalna och torka ur med fuktig trasa. På spisen kan du sprida ut ättika över ytan som ska göras ren och sedan pudra över bikarbonat. Torka av med en fuktig trasa när det bubblat klart. Städa badrummet Blanda 2 dl ättika och 2 dl vatten i en sprayflaska.

 1. Passar bra som allrengöring till badrum och kök.
 2. Du kan även använda bikarbonatpasta för att få bort ingrodd smuts i kaklet.
 3. Använd allregöringen för att göra rent i toastol och handfat.
 4. Fönsterputs och glasputs För egen fönsterputs kan du blanda 1 msk ättika med 1 l vatten i en sprayflaska.
 5. Spraya på fönsterglas och spegelglas.

Torka sedan rent med en trasa som inte luddar, exempelvis en mikrofiberduk. Fläckborttagning Svettfläckar i armhålor, matfläckar, blodfläckar envetna smutsfläckar på kläder eller möbler tas lättare bort med ättika. Badda fläcken och gnugga försiktigt med en trasa som är doppad i vatten med en skvätt ättika i.

Avvakta en stund och tvätta sedan plagget som vanligt. Blanda 1 dl vatten med 1 dl ättika i en sprayflaska för att få bort fläckar på mattor, spraya på fläcken, gnugga och badda försiktigt med en ren handduk. Upprepa tills fläcken är borta. Läs även: Därför ska du alltid slänga in en våtservett i tvättmaskinen.

Därför bör du tvätta med såpa. Så upptäcker du hur smutsig din tvättmaskin faktiskt är.6 saker du inte visste att du kunde använda bikarbonat till. Videon när frun tvättar sin mans kuddar har blivit viral. Källa: Hemfrid
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Förvara Kläder På Vinden?

Hur får man bort fläckar från tyg?

Följ sedan dessa steg: –

 1. Använd en sked eller en oskarp kniv för att skrapa bort allt löst smuts.
 2. Ha på ett lämpligt fläckborttagningsmedel (se listan här nedan) på en fuktig och ren trasa eller svamp, badda på fläcken eller gnugga den under rinnande vatten. Om du inte är säker på vilken typ av fläck det är, använd kallt vatten. Varmt vatten kan göra att proteinbaserade fläckar t.ex. blodfläckar, sätter sig i tyget.
 3. Efter förbehandlingen av fläcken, stoppa plagget i tvättmaskinen.
 4. Om ditt plagg är svårt fläckat, blötlägg det i en blandning av tvättmedel och vatten i minst 20 minuter innan du tvättar det i tvättmaskinen.
 5. Tvätta sen i vanligt tvättprogram i tvättmaskinen med Via Tvättkapslar White.40 grader räcker gott för att ta bort fläckar och är samtidigt snällt mot naturen. Var noga med att alltid kontrollera plaggets tvättlapp och tvättsymboler för att försäkra dig om vilken temperatur plagget högst tål.
 6. Såvida fläcken inte är helt borttagen, undvik att torktumla eller stryka plagget, eftersom värmen gör att fläcken sätter sig i tyget.

Visa hela svaret

Hur får man bort missfärgningar på kläder?

Vinäger hjälper mot fläckar och missfärgningar – Vitvinsvinäger är ett utmärkt rengöringsmedel som kan utföra små mirakel. Om du vill ta bort en envis fläck vänder du kläderna ut och in och placerar dem på en jämn yta. Häll sedan två matskedar vitvinsvinäger i en behållare och leta fram en gammal bit tyg.

 1. Använd tyget för att dutta fläcken med vitvinsvinäger.
 2. Om fläcken försvinner, avsluta med att tvätta kläderna i ljummet vatten med två deciliter vitvinsvinäger tillsatt.
 3. Om ovanstående behandling inte fungerar kan du prova att använda bakpulver.
 4. Blanda två teskedar bakpulver med två till tre teskedar vatten.

Blandningen blir en tjock massa som du smetar på fläcken. Låt blandningen ligga och dra i en halv till en timme. Tvätta sedan kläderna i ljummet vatten med två deciliter vitvinsvinäger.
Visa hela svaret