Tyg

Hur Får Man Bort Smink Från Kläder?

Hur Får Man Bort Smink Från Kläder
Bli av med sminkfläckar utan att tvätta – beauty blog Sminkfläckar är förargeligt och irriterande. Men oroa dig inte, det finns sätt att bli av med dem – även utan att tvätta. Tyvärr händer det emellanåt att vi hittar sminkfläckar på våra kläder. Anledningarna är många, men spelar ingen roll.

 1. Fläckan finns nu där; hur kan jag få bort den? Här är några tips för att bli av med fläckarna – även utan tvättmaskin.
 2. Stärkelse och bakpulver De flesta kosmetika består av fett och färg, vilket gör att vi måste ta bort båda.
 3. Det är viktigt att agera snabbt, eftersom fett sprider sig snabbt.
 4. Därför bör du först försöka dutta bort så mycket smink som möjligt med en absorberande trasa.

För att binda resterande fett, strö matstärkelse på fläcken, pressa stärkelsen lätt och låt det verka i några minuter. Sedan tar vi bort stärkelsen och fuktar fläcken. Därefter strör vi på bakpulver och låter det verka för att ta bort färgen. Upprepa det sista steget tills färgen är borta.

 1. För vita kläder Med rätt medel bör sminkfläckar inte heller vara ett problem även vid vita kläder.
 2. För detta bör du först ta bort fettet med en absorberande trasa så långt som möjligt.
 3. Så fort fläcken har torkat, tar du gallsåpa, fuktar den och gnider in fläcken med den.
 4. Tvålen tar inte bara bort färgen, utan även resterande fett.

Isbitar Flytande foundation, brun-utan-sol eller concealer “skrapar” man bäst bort innan de torkar. Ta sedan en isbit och gnugga fläcken i cirkulära rörelser. Dutta av med en pappersduk emellanåt. Upprepa processen tills du fått ut färgen från tyget. Nylonstrumpbyxor Med en gammal strumpbyxa kan du ta bort puder såsom foundation, rouge eller ögonskugga.

För detta tar du en strumpbyxa som du inte längre använder. Avlägsna först överflödigt pulver från kläderna. För detta använder du antingen en hårtork (kall luft) eller dina egna lungor. Därefter drar du med strumpbyxan över fläcken och borstar bort den. Strumpbyxorna absorberar färgpigmenten. Lägg in dem en gång i tvättmaskinen och du kan använda den igen för nästa fläck.

Bröd Om det går väldigt snabbt kan bröd hjälpa till vid läppstifts- eller foundationfläckar. För detta tar vi en bit bröd eller rostat bröd och gnider det försiktigt över fläcken. Detta fungerar mycket bra, särskilt vid mörka kläder. Fläcken försvinner inte helt, men det är en bra metod om du verkligen inte har tid.

Rengöringsservetter OBS: Innan du använder rengöringsservetter, bör du alltid testa dem först på ett diskret ställe för att se hur kemikalierna i servetterna reagerar med tyget. Om ingenting händer kan du försöka börja komma åt fläcken med servetten i cirkulära rörelser. Det är bäst att börja vid kanten och långsamt jobba in mot mitten.

Om det mesta av fläcken försvinner, skölj tyget med rent kallt vatten. Därefter torkar du fläcken genom att dutta med en pappershandduk. : Bli av med sminkfläckar utan att tvätta – beauty blog
Visa hela svaret

Hur får man bort smink från tyg?

Så får du bort sminkfläckar från dina kläder Att få en sminkfläck på ett älskat klädesplagg behöver inte betyda att det är förstört. Här är 5 tips på hur du får bort de värsta sminkfläckarna. Hur Får Man Bort Smink Från Kläder Foto: Unsplash Alla som någon gång tagit på sig en vit tröja efter att man glömt fixera sin foundation vet hur förödande det kan vara. För alla er som mot förmodan inte har varit i den situationen så kan vi berätta att din vita tröja inte längre är vit utan fått en härlig beige krage. Skölj insidan av plagget i vatten, spreja sedan fläcken med hårsprej. Låt det sitta i en timme. Borsta sedan fläcken med en tandborste, då löses fläcken upp. Tvätta sen plagget som vanligt. Foto: Unsplash Gör en smet av diskmedel och bakpulver, lägg på smeten på fläcken med en ren sminkborste. Borste fläcken med borsten och låt sitta i 15 minuter. Tvätta sedan plagget som vanligt. Foto: Unsplash Hur Får Man Bort Smink Från Kläder Vem har inte, någon gång, fått bus-fläckar på sina lakan eller kläder. Skölj först det drabbade området med kallt vatten. Ta sen en svamp med diskmedel och gnugga på fläcken både på insidan och utsidan. Då löses oljan i krämen upp och blir lättare att få bort. Spreja din läppstiftsfläck med hårsprej och låt det sitta i ungefär 10 minuter. Sen baddar du med en svamp och sen tvättar du den som vanligt. Om plagget endast får kemtvättas så kan du testa att sätta en bit tejp över fläcken och dutta försiktigt över den. Då kan läppstiftsfärgen fastna på tejpbiten. Foto: Unsplash Om du använder en flytande foundation så tränger den snabbt ner i tyget. Så har du fått en sån här fläck kan det vara bra att agera snabbt. Du kan enkelt få bort dem om du använder ett clarifying schampo (ett kraftfullare schampo), eller rakkräm. De har rengörande egenskaper som tränger in i fläcken och hjälper tvättmedlet ta bort fläcken.
Visa hela svaret

Hur tar man bort Mascarafläckar?

Hur tar man bort mascarafläckar från örngott? – Att få mascarafläckar på örngott är inte särskilt troligt, men om du på något sätt lyckats med att få en fläck på örngottet ska du genast ta örngottet och följa dessa steg. Om fläcken är färsk ska du blötlägga dem i lite rinnande vatten, och därefter lägga på lite diskmedel på fläcken och massera in det.
Visa hela svaret

Hur ta bort läppstift fläckar?

Flytande diskmedel – Flytande diskmedel är en annan fantastisk huskur. Använd ett bra diskmedel som är känt för att kunna hantera fett. För denna ska man badda fläcken med diskmedel och låta det verka under 10 minuter. Därefter ska man börja jobba med fläcken från kanterna inåt. Du kan pröva shampoo, tvättmedel eller något annat rengöringsmedel, men se till att det inte har något blekmedel.
Visa hela svaret

Hur får man bort smink från vit tröja?

Har du fått foundation på din favoritskjorta? Lugn. Baaam har tricket som gör att de försvinner på fläcken. Stressiga morgnar är som upplagt för jobbiga snedsteg; för svagt kaffe, överkokta ägg och svåra klädval. Tidsbristen gör det inte heller lättare att applicera en perfekt makeup utan några misstag.

Fler tips: Tvätta skor i tvättmaskinen – så blir dina Converse vita igen 12 proffsknep som får dina jeans att hålla längre Tvätta håret på rätt sätt – så gör du Vi har nog alla varit där: när du ska lägga foundation och det, på något magiskt sätt, hamnar på kragen på din favoritskjorta. Paniken kan lätt göra att du tar ett dåligt beslut som att sträcka dig efter sminkborttagningen och badda på.

Strunta i det, vi har en bättre idé – som faktiskt fungerar. Mirakelprodukten som får bort envisa fläckar är raklödder. Lägg löddret direkt på fläcken och låt det verka en liten stund. Om det inte funkar så kan du addera lite alkohol för att lösa upp fläcken.
Visa hela svaret

Vad händer om man inte tvättar bort smink?

4 anledningar till varför du absolut inte ska sova med smink Vi har alla varit där, man kommer hem sent, är helt slut, struntar i att tvätta bort sminket och stupar i säng. Det är dock det dummaste du kan göra. Genom att inte tvätta bort sminket låter du inte din hud andas och du kommer vakna upp med sämre hy. Hur Får Man Bort Smink Från Kläder Foto: Dmitriy Shironosov / Alamy / All over press Vi alla vet om att vi borde men sen kommer de där dagarna när man bara inte orkar tvätta bort sminket. Även om det kan kännas som en bagatell att låta sminket sitta kvar några timmar till så är det inte bra för din hud.

Här kommer fyra anledningar till varför du absolut inte ska sova med smink.1. Du kan få akne Genom att sova med smink kan din hud inte andas och dina porer täpps till. Om du sover med smink ofta kommer dina porer bli mer och mer tilltäppta vilket kan leda till att du får akne.2. Din hy och ditt hår kan bli fettigt När du sover med smink så samlas oljor, puder och kemikalier på din kudde.

Om du gör det ofta kommer din kudde vara fylld av bakterier vilket kan göra att du får fet hy och fett hår.3. Dina ögon kan bli inflammerade När du sover med mascara eller eyeliner kan det komma in i dina ögon vilket gör ögat irriterat. Ifall du ofta sover med mascara finns det en stor risk att dina ögon blir inflammerade.4.

You might be interested:  Hur Får Man Bort Färg Från Kläder?

Din hud kan åldras snabbare När du sover återhämtar sig din hud från dagens stress och om du har smink på dig kan den inte det. Det kan göra att du får rynkor. Om du inte tvättar ansiktet kommer också all smuts och föroreningar från dagen att sitta kvar vilket också kan göra att din hud åldras snabbare.

Källa: : 4 anledningar till varför du absolut inte ska sova med smink
Visa hela svaret

Hur får man bort maskrosor på kläder?

Använd brun tvål – När maskrosorna blommar kan en promenad på t.ex. äng snabbt leda till smutsiga skor och byxor. Hur kan man ta bort fläckar från maskrosor? Läs vidare.  Lägg brun tvål på fläcken, lägg kläderna i en stängd plastpåse och låt tvålen verka i 12 timmar.

Om tvålen börjar torka ut, fukta den med lite vatten, eftersom tvålen har störst effekt om den är fuktig. Skrapa sedan bort den bruna tvålen lätt med en kniv och torka av med en fuktig trasa.  Fläcken kanske inte försvinner, men den bruna tvålen kommer att lösa upp maskrosjuicen. Du kan upprepa processen om det är en envis fläck, eller helt enkelt tvätta kläderna på det antal grader som kläderna tål.  Har du maskrosfläckar på dina vita kläder? Ta bort fläckarna genom att badda fläcken med en blandning av 0,1 liter vatten, 0,1 liter hushållssprit, 2 teskedar vatten och en skvätt ofärgat diskmedel.

Låt blandningen tränga in i kläderna en stund och tvätta dem sedan.
Visa hela svaret

Hur får man bort foundation från kläder snabbt?

Bli av med sminkfläckar utan att tvätta – beauty blog Sminkfläckar är förargeligt och irriterande. Men oroa dig inte, det finns sätt att bli av med dem – även utan att tvätta. Tyvärr händer det emellanåt att vi hittar sminkfläckar på våra kläder. Anledningarna är många, men spelar ingen roll.

Fläckan finns nu där; hur kan jag få bort den? Här är några tips för att bli av med fläckarna – även utan tvättmaskin. Stärkelse och bakpulver De flesta kosmetika består av fett och färg, vilket gör att vi måste ta bort båda. Det är viktigt att agera snabbt, eftersom fett sprider sig snabbt. Därför bör du först försöka dutta bort så mycket smink som möjligt med en absorberande trasa.

För att binda resterande fett, strö matstärkelse på fläcken, pressa stärkelsen lätt och låt det verka i några minuter. Sedan tar vi bort stärkelsen och fuktar fläcken. Därefter strör vi på bakpulver och låter det verka för att ta bort färgen. Upprepa det sista steget tills färgen är borta.

 1. För vita kläder Med rätt medel bör sminkfläckar inte heller vara ett problem även vid vita kläder.
 2. För detta bör du först ta bort fettet med en absorberande trasa så långt som möjligt.
 3. Så fort fläcken har torkat, tar du gallsåpa, fuktar den och gnider in fläcken med den.
 4. Tvålen tar inte bara bort färgen, utan även resterande fett.

Isbitar Flytande foundation, brun-utan-sol eller concealer “skrapar” man bäst bort innan de torkar. Ta sedan en isbit och gnugga fläcken i cirkulära rörelser. Dutta av med en pappersduk emellanåt. Upprepa processen tills du fått ut färgen från tyget. Nylonstrumpbyxor Med en gammal strumpbyxa kan du ta bort puder såsom foundation, rouge eller ögonskugga.

För detta tar du en strumpbyxa som du inte längre använder. Avlägsna först överflödigt pulver från kläderna. För detta använder du antingen en hårtork (kall luft) eller dina egna lungor. Därefter drar du med strumpbyxan över fläcken och borstar bort den. Strumpbyxorna absorberar färgpigmenten. Lägg in dem en gång i tvättmaskinen och du kan använda den igen för nästa fläck.

Bröd Om det går väldigt snabbt kan bröd hjälpa till vid läppstifts- eller foundationfläckar. För detta tar vi en bit bröd eller rostat bröd och gnider det försiktigt över fläcken. Detta fungerar mycket bra, särskilt vid mörka kläder. Fläcken försvinner inte helt, men det är en bra metod om du verkligen inte har tid.

 1. Rengöringsservetter OBS: Innan du använder rengöringsservetter, bör du alltid testa dem först på ett diskret ställe för att se hur kemikalierna i servetterna reagerar med tyget.
 2. Om ingenting händer kan du försöka börja komma åt fläcken med servetten i cirkulära rörelser.
 3. Det är bäst att börja vid kanten och långsamt jobba in mot mitten.

Om det mesta av fläcken försvinner, skölj tyget med rent kallt vatten. Därefter torkar du fläcken genom att dutta med en pappershandduk. : Bli av med sminkfläckar utan att tvätta – beauty blog
Visa hela svaret

Hur får man bort vattenfast läppstift?

Så här tar du bort makeup- på rätt sätt! Se till att alltid ta bort din makeup innan läggdags. Att sova med makeup kan kan leda till oren hy, finnar, svullnad runt ögonen och fina linjer! Vi lär dig hur du avlägsnar makeup med bara några enkla steg. TA BORT MAKEUP FRÅN ANSIKTET Investera i en bra som avlägsnar din makeup snabbt och skonsamt. Massera in rengöringen noggrant över hela ansiktet och halsen. Svep sedan en fuktigt handduk över ansiktet för att få bort all makeup. Upprepa två gånger om du har mycket foundation.

Investera i en rengöringsborste om du vill ha en rejäl rengöring på djupet. En rengöringsborste har även fördelen att ge din hy mer lyster. Avsluta din rengöringsrutin med ett som tar bort de sista resterna av orenheter och makeup- svep en bomullspad över ansiktet tills du ser att det inte är någon makeup kvar.

TA BORT PIGMENTRIKT LÄPPSTIFT Börja med att använda din vanliga makeupremover – men var försiktig och gnugga inte för hårt. Applicera sedan på läpparna. Låt det sjunka in i några minuter. Ta sedan en fuktig handduk med varmt vatten och dra över läpparna för att avlägsna ditt läppstift. Investera i en bra för vattenfast makeup. Applicera på en bomullspad och håll mot ögat i cirka 10 sekunder. Gör sedan samma sak på andra ögat och på nedre fransarna. Upprepa några gånger. : Så här tar du bort makeup- på rätt sätt!
Visa hela svaret

Vad gör man läppstift av?

Kemisk bakgrund – Färgad kosmetika kallas för smink. Läppstift är ett sminkstift, som består av en infärgad fetthaltig basmassa, där oljor av olika tjocklek, mestadels vegetabiliska, mjuka fetter, som t ex vaselin och kokosfett och hårda vaxer bildar ett kristallgitter för bästa avstrykning och känsla på läppen.
Visa hela svaret

Kan man bli brun även om man har smink?

Sola med smink – det här händer med ditt ansikte Det råder delade meningar om vad det innebär att sola med smink. Är det farligt? Dåligt för huden eller kanske till och med bra? Vi har svaret! Hur Får Man Bort Smink Från Kläder Foto: Unsplash Det är många som struntar i att tvätta bort sminket innan de lägger sig på stranden och tankar d-vitamin. Vissa menar att smink kan fungera som ett skyddande lager för huden medan andra menar tvärtom, att det täpper till porer och kan skada.

Men hur ligger det till egentligen? Fläckig och ojämn bränna Smink är sällan skadligt för huden, och det kan absolut inte bränna fast. Att använda heltäckande smink har dock sina nackedelar, både när det kommer till bränna och huden. Foundation och puder hindrar nämligen UV-strålar att nå huden samtidigt som sminket kan smälta av värmen från solen.

Det kan leda till en fläckig och ojämn solbränna. Värmen kan även få bakterier att gro, något som ökar risken för akne och oren hy. Den bästa typen av smink att sola med är dock mineralpuder som innehåller naturlig SPF. Mineralpuder låter nämligen huden andas, det är dock viktigt att komma ihåg solskyddsfaktor under sminket oavsett.
Visa hela svaret

Varför försvinner mitt smink under dagen?

Det finns en del återkommande frågor om grundsmink som jag får med jämna mellanrum, frågor som oftast grundar i olika problem där personen inte vet vad den gör för fel. Så nu tänkte jag besvara vanliga sminkproblem i ett inlägg! : ) Hur Får Man Bort Smink Från Kläder Här nedan radar jag upp 6 vanliga sminkproblem.1. Hur döljer jag mina synliga porer? När man applicerar foundation genom att bara lägga ett lager över ansiktet, så blir det som att man lägger en ljus kant längs varje por, vilket framhäver dom och får dom att se djupare och mörkare ut.

Det viktigaste att tänka på är att arbeta in produkterna ordentligt i huden! Cirkulerande rörelser och gärna lite duttande också, fram och tillbaka flera gånger, så att man verkligen buffrar in sin foundation i hudens alla små ojämnheter. Då kommer sminket smälta ihop med huden mer, du kommer inte behöva använda lika mycket foundation och resultatet blir både snyggare, jämnare och naturligare! Har du så synliga porer att detta tips inte räcker, då kan en ansiktsprimer för fet hy vara att rekommendera, alternativt en primer som enbart är till för att jämna ut porer, t.ex.

You might be interested:  Hur Får Jag Bort Ludd Från Kläder?

Flawless & Poreless primer från Pixi (adlink),2. Min foundation blir kakig, vad gör jag för fel? Tre vanliga anledningar är att din foundation antingen är av dålig kvalité, gammal eller inte passar din hy. Men oftast beror det på att man applicerar “fel” och för mycket.

Med den foundation jag använder så är det nästan omöjligt att få ett kakigt resultat för den är så lätt på huden, men att använda mindre foundation och jobba in den i huden mer är oftast problemlösningen på detta! Eller byta foundation. Du hittar alla foundations här (adlink), läs recensioner och egenskaper för att hitta den bästa för dig! 3.

Hur får jag grundsminket att hålla hela dagen? Vanliga sminkproblem som att grundsminket inte håller hela dagen. Många känner sig nöjda med grundsminket direkt efter applicering, men att det av olika anledningar inte är lika fint hela dagen. Har man jobbat in sin foundation i huden ordentligt och gjort allt som man ska, så beror det oftast på sin egen hy.

 1. Är man torr så kan man uppleva att sin foundation “faller bort” under dagen.
 2. Det man kan göra då är att dels återfukta ordentligt före applicering så att det verkligen fäster på huden.
 3. Man kan också återfukta huden under dagen genom att använda fuktspray, som man bara sprayar över sminket med jämna mellanrum.

Använder du en flytande foundation så rekommenderar jag en oljebaserad. Är man tvärtom, fet i hyn, så kan grundsminket antingen “smälta bort” eller bli kakig under dagen. Detta beror på oljan som din hy producerar som bråkar med din foundation inifrån och får den att glida/flytta på sig.

Pudra ansiktet med jämna mellanrum så att du fixerar din foundation och suger upp oljan. Använder du en flytande foundation så rekommenderar jag en vattenbaserad. I båda fallen så kan även en ansiktsprimer vara en bra idé, på en torr hy får primern grundsminket att fästa bättre och på en oljig hy minskar primern oljigheten och också där att den sitter på plats.

Du hittar ansiktsprimers här (adlink), läs recensioner och egenskaper för att hitta den bästa för dig! 4. Jag applicerar rouge och bronzer som man ska, men det blir ändå ojämnt och fult. Detta är en sådan punkt som först och främst kräver bra produkter och borstar, men sedan är det kunskap och övning som gäller.

Ett ojämnt resultat får man ofta p.g.a. att man har för mycket på borsten. Vill du ha exempelvis mycket rouge på kinderna, så är det bättre att ta lite åt gången och bygga upp en snygg nyans. Dutta borsten i rougen/solpudret och slå sedan skaftet lätt mot handflatan så försvinner allt överflödigt pulver som hade lagt sig ojämnt på huden.

Blev din rouge/shading ojämn så är det ganska enkelt att rätta till med en kabukiborste som du applicerat foundation med om du använder mineralsmink, massera alla ojämna kanter med den så brukar det jämna ut sig. Är det extremt ojämnt så kan du även ha lite mer foundation på kabukiborsten.

Kika in alla borstarna här! (adlink) Finns i olika prisklasser och variationer! 🙂 5. Hur gör jag för att inte få en skarp sminkkant mellan ansiktet och halsen? Den största orsaken till detta är fel nyans på sin foundation. Men trots rätt nyans så blir det ju alltid lite olika på ansikte och hals eftersom att en sminkad hy har lite annorlunda yta och reflekterar ljuset annorlunda.

Därför bör man alltid sminka ner lite på hals och dekolletage om man vill ha det perfekta resultatet – glöm inte öronen om du har kort frisyr/uppsatt hår! Dessutom är det en bra idé (både om man sminkar med foundation ner på halsen eller inte) att applicera sin shading där också.

Om du shadar käkbenet och ner på sidorna av halsen, och kanske nyckelbenen också, så blir det så många olika nyanser ihopblandade att man inte lika mycket tänker på att det blir ett “streck”, utan då blir det mer som naturliga skuggor.6. Grundsminket “fastnar” i ansiktsfjunen och gör att dom framhävs, hur förhindrar jag detta? Mitt bästa tips när det gäller detta är att applicera sminket i fjunens riktning, då lägger de sig ner och blandas ihop i sminket lättare än om man rufsar till dom med sminkborsten och får sin foundation att lägga sig som en tub längs stråna istället för på bara en sida.

Att spraya sminket med en fuktspray är också att rekommendera, då kommer den pudriga känslan kring stråna att försvinna! Hoppas du gillade inlägget med vanliga sminkproblem. PUSS på er!
Visa hela svaret

Varför sitter inte mitt smink?

Makeup-artisten: Så får du ditt smink att sitta bättre under vintern Artikeln innehåller annonslänkar Har du också märkt att sminket inte sitter som det ska när kylan och snön är här? Nedan tipsar Metro Modes makeup-artist om en checklista att gå igenom när du upplever att din bas faller bort under dygnets timmar. Hur Får Man Bort Smink Från Kläder Foto: Unsplash/Instagram Det vi alla vill uppnå när vi sminkar oss på morgonen är att sminket ska sitta som berget under hela dagen. Finns det något mer irriterande än när sminket gradvis försvinner? Vi vill heller inte behöva känna oss som tvättbjörnar bara för att mascaran fallit ner under ögonen Som tur är finns det några saker du kan tänka på för att förbättra ditt sminkresultat – nedan följer makeup-artistens nio bästa tips!

 • Läs också:

Det kan tyckas självklart men många slarvar med att tvätta bort sminket och det är det största misstaget du kan göra. Ett annat misstag är att tro att man fått bort allt smink men att det (tyvärr) inte är borta. Ofta använder vi sminkborttagning men struntar i ansiktsvatten.

Men det är inte ett onödigt steg i rengöringsrutinen – tvärtom! Dels hjälper ansiktsvattnet till att ta bort rester från rengöringen och sminket, dels återställs ph-värdet i huden och sluter porerna. Som ni nu förstår är det här steget viktigt för att få sminket att sitta bättre under dagen. Ansiktsvatten från La Roche-Posay.

Ett serum tränger djupare ner i huden än ansiktskrämer eftersom molekylerna är mindre. Just av den anledningen kan huden suga åt sig alla de aktiva ingredienserna och du har därmed gett din hy den bästa vård du kan ge den!

 1. Är du väldigt torr är ett serum definitivt något som kommer att förbättra hur ditt smink sitter och din hud kommer att få den återfuktning den behöver.
 2. Buffet Serum från The Ordinary.

Efter att du lagt ett serum är det viktigt att komplettera med en ansiktskräm. Smörj in dig både morgon och kväll med en kräm som är anpassad för din hud. Om du är osäker på din hudtyp, ta hjälp av en hudterapeut eller liknande. Ansiktskrämen gör egentligen samma sak som ett serum men är tjockare och har därför inte samma förmåga att gå lika djupt in i huden.

 • En återfuktad hud kommer få ditt smink att hålla dagen lång!
 • Ansiktskräm “Hydra Zen” från Lancome.

Under vintern är vi många som är torra och till och med de med oljig hy kan uppleva att de är yttorra. Det här får sminket att se “kakigt” ut och att det inte sitter bra under dagen. Hudens celler förnyas hela tiden och när de dör, ligger de kvar på hudens yta fram till att de blir ersatta med nya hudceller.

 1. För att hålla din hud återfuktad (vilket hjälper sminket att sitta mycket bättre) kan ansiktsmasker ge den där extra boosten som din hud behöver.
 2. Ha ett hemmaspa 1-2 gånger i veckan, lägg en ansiktsmask och läs en bra bok eller kolla på någon mysig film under tiden!
 3. Ansiktsmask från Lumene

I stegen ovanför har vi fokuserat på hudvården, vilket är otroligt viktiga steg för att få ditt smink att sitta bättre under dagen. När du har tagit hand om din hy och är redo att påbörja din sminkrutin är primer (sminkbas) det första steget att ta dig an innan du lägger din bas. Anpassa primern efter din hudtyp.

 • En primer hjälper till att skapa en bra yta och bas som i sin tur får sminket att sitta som en smäck under dagen.
 • SOS Primer från Clarins
 • (Nedsatt 20%)

När du lagt din primer och foundation (alternativ bb- eller cc-cream), bör du lägga ett puder för att fixera sminket. För dig som har oljig hy är ett matt puder att rekommendera. Du som är torr kan istället använda ett mer fukt- och lystergivande puder.

 1. Pudret “låser” in basen och ser till att sminket fixeras och därmed sitter bättre under dagen.
 2. Setting Powder från Nyx Professional.

Ett allra sista steg i din makeup-rutin för att få sminket att hålla bättre är en fixeringsspray. Många bestämmer sig för att antingen använda fixeringspuder eller spray men för bästa resultat rekommenderas bägge, eftersom primern fixerar din bas underifrån och sprayen ovanifrån. Du kan uppnå olika resultat med en fixeringsspray, till exempel återfuktat, lystrigt eller matt.

 • Genom en fixeringsspray håller du dig fräsch och återfuktad under hela dagen plus att sminket håller SÅ mycket bättre!
 • All Nighter Setting Spray från Urban Decay.
You might be interested:  Var Kan Man Slänga Gamla Kläder?

Oavsett hur vackert och mysigt det är när snön faller, blir det plöstligt något mer som faller ner mascaran! För att undvika panda-looken, så bör du applicera din mascara med ett vattenfast alternativ. Vattenfast mascara från Lancôme. : Makeup-artisten: Så får du ditt smink att sitta bättre under vintern
Visa hela svaret

Kan man sova med smink en natt?

Varför ska man inte sova med smink? – Tiden du sover är hudens prime time. Precis som att du återhämtar dig genom en god natts sömn så gör även din hud det. Cellerna i huden reparerar och förnyar sig under natten och genom att sova med smink försvårar du den här processen för huden. Genom att rengöra och återfukta huden har du gett den dess allra bästa förutsättningar för att kunna återhämta sig.
Visa hela svaret

Kan man ta bort smink med olivolja?

Kokosolja – Är det någon som missat att kokosolja är ett av våra mest mångsidiga livsmedel? Inte vi heller! Kokosolja är kanon för dig med känslig hud, som inte tål parfym eller tillsatta ämnen. Använd en bomullstuss för att massera in oljan i ansiktet och skölj sedan av.

Din hud kommer kännas både fräsch och återfuktad! Det kan vara kul att använda sig av vanliga livsmedel och naturliga produkter när det kommer till hudvård. Tänk på att aldrig använda något som din hud reagerar på eller som du annars är allergisk mot. Samtliga förslag på naturliga sminkborttagningsalternativ är milda och orsakar sällan någon reaktion.

Men vet du med dig att du inte tål att äta exempelvis avokado bör du heller inte ha frukten i ansiktet. I sådana fall kan en traditionell sminkborttagningsprodukt passa dig bättre.
Visa hela svaret

Kan man ta bort smink med kokosolja?

Som sminkborttagning – ta bort smink med kokosolja – Kokosolja är perfekt när du ska sminka av dig eftersom oljan löser upp sminket – till och med vattenfast mascara och foundation. Ta en tesked olja, värm upp i händerna och gnugga försiktigt över ansikte och ögon, skölj av.
Visa hela svaret

Hur får man jämt smink?

Ett transparent löspuder passar bäst då det är lätt att applicera och att få jämt. Dessutom ger ett transparent puder ingen färg som kan förändra looken. Applicera först löspudret med en puderpuff som du trycker mot huden. Gå sedan över med en puderborste för att få bort överflödigt puder.
Visa hela svaret

Hur gör man för att inte få fläckigt smink?

Det finns en del återkommande frågor om grundsmink som jag får med jämna mellanrum, frågor som oftast grundar i olika problem där personen inte vet vad den gör för fel. Så nu tänkte jag besvara vanliga sminkproblem i ett inlägg! : ) Hur Får Man Bort Smink Från Kläder Här nedan radar jag upp 6 vanliga sminkproblem.1. Hur döljer jag mina synliga porer? När man applicerar foundation genom att bara lägga ett lager över ansiktet, så blir det som att man lägger en ljus kant längs varje por, vilket framhäver dom och får dom att se djupare och mörkare ut.

Det viktigaste att tänka på är att arbeta in produkterna ordentligt i huden! Cirkulerande rörelser och gärna lite duttande också, fram och tillbaka flera gånger, så att man verkligen buffrar in sin foundation i hudens alla små ojämnheter. Då kommer sminket smälta ihop med huden mer, du kommer inte behöva använda lika mycket foundation och resultatet blir både snyggare, jämnare och naturligare! Har du så synliga porer att detta tips inte räcker, då kan en ansiktsprimer för fet hy vara att rekommendera, alternativt en primer som enbart är till för att jämna ut porer, t.ex.

Flawless & Poreless primer från Pixi (adlink),2. Min foundation blir kakig, vad gör jag för fel? Tre vanliga anledningar är att din foundation antingen är av dålig kvalité, gammal eller inte passar din hy. Men oftast beror det på att man applicerar “fel” och för mycket.

 • Med den foundation jag använder så är det nästan omöjligt att få ett kakigt resultat för den är så lätt på huden, men att använda mindre foundation och jobba in den i huden mer är oftast problemlösningen på detta! Eller byta foundation.
 • Du hittar alla foundations här (adlink), läs recensioner och egenskaper för att hitta den bästa för dig! 3.

Hur får jag grundsminket att hålla hela dagen? Vanliga sminkproblem som att grundsminket inte håller hela dagen. Många känner sig nöjda med grundsminket direkt efter applicering, men att det av olika anledningar inte är lika fint hela dagen. Har man jobbat in sin foundation i huden ordentligt och gjort allt som man ska, så beror det oftast på sin egen hy.

 1. Är man torr så kan man uppleva att sin foundation “faller bort” under dagen.
 2. Det man kan göra då är att dels återfukta ordentligt före applicering så att det verkligen fäster på huden.
 3. Man kan också återfukta huden under dagen genom att använda fuktspray, som man bara sprayar över sminket med jämna mellanrum.

Använder du en flytande foundation så rekommenderar jag en oljebaserad. Är man tvärtom, fet i hyn, så kan grundsminket antingen “smälta bort” eller bli kakig under dagen. Detta beror på oljan som din hy producerar som bråkar med din foundation inifrån och får den att glida/flytta på sig.

 1. Pudra ansiktet med jämna mellanrum så att du fixerar din foundation och suger upp oljan.
 2. Använder du en flytande foundation så rekommenderar jag en vattenbaserad.
 3. I båda fallen så kan även en ansiktsprimer vara en bra idé, på en torr hy får primern grundsminket att fästa bättre och på en oljig hy minskar primern oljigheten och också där att den sitter på plats.

Du hittar ansiktsprimers här (adlink), läs recensioner och egenskaper för att hitta den bästa för dig! 4. Jag applicerar rouge och bronzer som man ska, men det blir ändå ojämnt och fult. Detta är en sådan punkt som först och främst kräver bra produkter och borstar, men sedan är det kunskap och övning som gäller.

Ett ojämnt resultat får man ofta p.g.a. att man har för mycket på borsten. Vill du ha exempelvis mycket rouge på kinderna, så är det bättre att ta lite åt gången och bygga upp en snygg nyans. Dutta borsten i rougen/solpudret och slå sedan skaftet lätt mot handflatan så försvinner allt överflödigt pulver som hade lagt sig ojämnt på huden.

Blev din rouge/shading ojämn så är det ganska enkelt att rätta till med en kabukiborste som du applicerat foundation med om du använder mineralsmink, massera alla ojämna kanter med den så brukar det jämna ut sig. Är det extremt ojämnt så kan du även ha lite mer foundation på kabukiborsten.

Ika in alla borstarna här! (adlink) Finns i olika prisklasser och variationer! 🙂 5. Hur gör jag för att inte få en skarp sminkkant mellan ansiktet och halsen? Den största orsaken till detta är fel nyans på sin foundation. Men trots rätt nyans så blir det ju alltid lite olika på ansikte och hals eftersom att en sminkad hy har lite annorlunda yta och reflekterar ljuset annorlunda.

Därför bör man alltid sminka ner lite på hals och dekolletage om man vill ha det perfekta resultatet – glöm inte öronen om du har kort frisyr/uppsatt hår! Dessutom är det en bra idé (både om man sminkar med foundation ner på halsen eller inte) att applicera sin shading där också.

 • Om du shadar käkbenet och ner på sidorna av halsen, och kanske nyckelbenen också, så blir det så många olika nyanser ihopblandade att man inte lika mycket tänker på att det blir ett “streck”, utan då blir det mer som naturliga skuggor.6.
 • Grundsminket “fastnar” i ansiktsfjunen och gör att dom framhävs, hur förhindrar jag detta? Mitt bästa tips när det gäller detta är att applicera sminket i fjunens riktning, då lägger de sig ner och blandas ihop i sminket lättare än om man rufsar till dom med sminkborsten och får sin foundation att lägga sig som en tub längs stråna istället för på bara en sida.

Att spraya sminket med en fuktspray är också att rekommendera, då kommer den pudriga känslan kring stråna att försvinna! Hoppas du gillade inlägget med vanliga sminkproblem. PUSS på er!
Visa hela svaret

Varför sitter inte mitt smink?

Ha på ditt puder innan din foundation – För att “låsa fast” sminket ska du först ha på din primer och sen ett löst lager puder. Det sista du gör är att ha på din foundation. Pudret kommer göra att sminket får en bra bas att fästa i. Puderfoundation, 310 kronor, MAC. KÖP Foto: All over press Hur Får Man Bort Smink Från Kläder KÖP
Visa hela svaret