Tyg

Hur Får Man Vita Strumpor Rena?

Hur Får Man Vita Strumpor Rena
Tvätta vita strumpor –

  1. Tvätta aldrig vita strumpor med färgade eftersom missfärgning sker väldigt lätt.
  2. Om strumporna är alldeles för smutsiga – testa att blöta ner dem med varmt vatten och citron, samt en droppe tvättmedel. Låt vila några timmar och tvätta sedan som vanligt.
  3. De flesta vita strumpor tål att tvättas i 60°, men läs gärna tvättråden först.

Visa hela svaret

Hur får jag tvätten vit igen?

Bikarbonat för blekning av kläder – Utöver att vara en billig hushållsprodukt som många av oss redan har hemma tränger bikarbonat djupt in i dina kläders tyg, tar bort fläckar och gör dem mjuka. Superknepen: 15 saker att göra med omaka strumpor Tillsätt cirka en deciliter bikarbonat i ditt vanliga tvättmedel och tvätta som vanligt.
Visa hela svaret

Varför försvinner mina strumpor?

Därför försvinner strumpor i tvätten Nu finns en formel för att beräkna sannolikheten för att en strumpa kommer bort i tvättstugan. Ett av livets stora mysterier är varför strumpor ofta saknas när de ska sorteras efter tvätten. Professor Stephen Hawkings spekulerar om är att de slukas i spontant skapade svarta hål, tvättmaskintillverkaren Samsung som bekostat en studie om försvunna strumpor som gjorts av en psykolog tillsammans med en statistiker.

Via en undersökning där 2 000 personer deltog kom forskarna fram till att en britt i genomsnitt förlorar 15 strumpor per år i tvätten. Det leder till en kapitalförstöring på motsvarande omkring 20 miljarder kronor per år för hela Storbritannien, skriver The London Economic. Studien visar även vilka de främsta orsakerna är till att strumporna försvinner.

You might be interested:  Varför Ska Man Inte Sova Med Kläder?

Några exempel är att de ramlar ner bakom värmeelement, tappas under någon möbel eller sorteras in i en tvätthög med fel färg.

Efter sin kartläggning kunde forskarna presentera “The Sock Loss Formula” som beräknar sannolikheten för att strumpor försvinner i tvätten.Kortversionen av formeln är (L + C) – (P x A) där L = Tvättens storlek, C = Tvättens komplexitet, P = Inställningen till att tvätta, A = Noggrannhet.Ju högre värde på beräkningen desto större sannolikhet att någon strumpa försvinner.Den fullständiga formeln ser ut så här: (L (p x f) + C (t x s)) – (P x A) Där beräknas tvättens storlek L genom att multiplicera antal personer i hushållet (p) med antal tvättar per vecka (f),Tvättens komplexitet C innefattar antal typer av tvätt (t) som görs per vecka multiplicerat med antal strumpor (s) som tvättas varje vecka. P är ett siffervärde från 1 till 5 där 1 betyder att den som tvättar har stark motvilja mot det och en 5:a indikerar att personen som tvättar gillar det skarpt.Siffervärdet för A bestäms av hur noga kläderna sorteras och tas om hand innan de tvättas.Anledningen till att Samsung beställt studien är att företaget lanserat en ny tvättmaskin som sägs minska risken för att strumpor försvinner.

: Därför försvinner strumpor i tvätten
Visa hela svaret

Vad ska man tvätta trosor på?

Sen kastar du in i tvättmaskinen – eller tvättar för hand – Kasta in i tvättmaskinen på 40 grader tillsammans med din vanliga tvätt. Du kan tvätta trosorna separat, handtvätta eller tillsammans med din vanliga tvätt. Låt bli både sköljmedel och blekmedel eftersom det kan påverka trosans effektivitet.
Visa hela svaret

Vad tvättar man trosor i?

Maskintvätt: välj rätt program – OM du nu mot förmodan skulle tvätta dina underkläder i en tvättmaskin, välj då ett kort program så som fin- eller handtvättsprogram. Helst inte över 30 grader. Alla underkläder, oavsett färg, ska alltid tvättas i kulörtvättmedel.
Visa hela svaret