Tyg

Vad Kostar Kläder I Thailand?

Vad Kostar Kläder I Thailand
Kläder –

Handlar du på marknader så finns det oftast Aladdinbyxor för runt 100-200 baht, det beror också på hur många du köper och på hur bra du är på att förhandla ned priset. T-shirts kan ligga på runt 100-200 baht på en marknad men då är kvalitén oftast inte den bästa. I ett köpcenter kan det gå på 200-600 baht.

Visa hela svaret

Hur billigt kan man leva i Thailand?

I Thailand kan vi svenskar få ta del av det som vi alla anser billigt i förhållande till Sverige. Det finns dock “turistfällor” väl värda att upplysa om. Varje vinter åker mängder av svenska barnfamiljer till Thailand. Men hur får man ut det mesta a resan? Det billigaste är inte alltid att sköta bokningarna på egen hand längre vad gäller flygresorna men däremot är kost och logi väl värt att ordna själv. Faktiskt kan 50 kronor exklusive boende räcka per person om man inte tänker festa varje kväll, eller åka taxi varje dag och är beredd att bo lite enklare samt äta på mindre restauranger. En “flygstol”, vilket i princip innebär att det är en plats över på ett plan, kan vara helt omöjligt att få tag på till en hel familj men är du ute i god tid kan du hitta dem för ett par tusenlappar.

 1. Annars får du räkna med att det som billigast kostar cirka 5 000 kronor under lågsäsong och 8000 – 11000 i högsäsong.
 2. Det finns också många resebyråer som erbjuder tur och retur resor inklusive boende på ett hotell i Bangkok i två dygn som faktiskt kan vara riktigt hyfsade prismässigt.
 3. Öper man en sådan resa kan man ordna med resten av boendet på egen hand och på så vis “komma undan” till en mycket rimlig summa som till och med konkurrerar ut de reguljära flygresorna som man bokar helt själv.

På plats i Thailand Väl på plats lever du gott på 100 kronor per dygn och person (exklusive boende). Det är en bekväm och ganska enkel summa att basera sina uträkningar på och som även innebär en viss marginal.100 kronor är i dagens värde cirka 400 thailändska baht.

Tänk på att du alltid får bättre kurs i Thailand än vad svenska banker ger. Och visst kan du växla i Thailand, såväl svenska kronor som euro och dollars är gångbara överallt. Det kan lätt försvinna pengar fort på vardagliga situationer som taxi och mat även om det verkar billigt just för stunden. Men man får räkna lite första veckan och addera ihop alla småutgifter och ta det gånger antalet dagar man ska vara i landet, och tänka framåt helt enkelt.

Man kan exempelvis äta ute för runt 20 baht på en liten servering eller så kanske man väljer en restaurang med mat från Europa som ligger på 150 – 200 baht. Ett annat knep att pressa kostnaderna är att man tar en promenad till stranden istället för åker taxi, även om, säg 50 baht, verkar jättebilligt att åka de 3 – 5 kilometrarna (motsvarar ungefär en tia).

Sedan kan man tycka att det är värt att låta något lokalt tvätteri sköta smutstvätten, för det är verkligen billigt, men som sagt i slutändan är det en hel del dyrare än att tvätta upp den själv. Vem behöver strukna kläder när man ändå byter ett par gånger per dag? Någon gång må väl vara hänt, men jämför då först olika tvättinrättningar prismässigt.

Bor ni på ett bättre hotell så lämna aldrig tvätten där – hotellen tar fem gånger så mycket som privata tvätterier. Skillnaden på att välja de billigare alternativen kan i slutändan vara avgörande när man stannar så många dagar huruvida pengarna räcker till kläder och souvenirer.

 • Undvik dyra telefonräkningar genom att aldrig ringa från din mobil eller ett hotell.
 • Tänk på att alla ingående samtal ifrån Sverige till din mobil går på din räkning så snart du startat mobilen utomlands! Ring istället till -sverige ifrån ett lokalt internetcafé, de är många och väldigt prisvärda.
 • En timme för 100 baht är fullt möjligt.

På internetcaféerna är det dessutom smidigt att hålla kontakten med anhöriga i Sverige genom mejlen. Telefonsamtal till Sverige sköter du billigt via exempel Skype som fungerar världen runt bara du har internetkoppling www.skype.se, Vill ni inom familjen hålla kontakt via mobil är det billigast att skaffa varsitt lokalt kontantkort.

Ett boktips är att skaffa det kompakta svensk/thail-lexikon som bokhandlare i Bangkok och Pattaya säljer med ensamrätt. Boken går att köpa genom internet men bäst är om ni tar er dit och köper det på plats eftersom boken nämligen inte kostar mer än cirka 150 baht på plats, men ytterligare nästan 250 kronor i frakt till Sverige om ni beställer.

Tips på länkar om Thailand http://www.thai.nu http://www.escati.com/thailand_of_escati.htm http://www.love-thailand.de/Thailand/English_language/english_language.html http://www.thailandguiden.se/
Visa hela svaret

Är det fortfarande billigt i Thailand?

Vad är priserna i Thailand? Undrar du hur mycket middag kostar? Vad är kostnaden för boende? Hur mycket pengar behöver jag för att handla i en stormarknad i Thailand? – Alyssa Hunter besökte nyligen Thailand och utarbetat denna artikel om priser i Thailand.

Ta reda på genomsnittliga priser i Thailand, inklusive matpriser, restauranger, öl, boende, transport och mycket mer. Vilken valuta används i Thailand? Här finns information om valuta: Valutan för Thailand är thailändsk baht (THB).1฿ (baht) är uppdelad i 100 satang. Det finns 9 olika mynt: 25, 50, ฿, ฿2, ฿5, ฿10, 1, 5, 10.

Det finns 5 olika sedlar med följande värden: ฿20, ฿50, ฿100, ฿500, ฿1000. För att undvika oväntade risker för att ta emot falska pengar, rekommenderar vi att kontrollera valutan vid handel. Var särskilt försiktig med dessa sedlar: ฿1000, ฿500. Den aktuella valutakursen för thailändsk baht (THB) är: $1 USD = 35 THB, 1 SEK = 3.30 THB.

För 1 svensk krona kan du få: 3.31THB thailändsk baht (THB) För 1$ USA dollar (USD) kan du få: 34.75THB thailändsk baht (THB) För 1€ Euro kan du få: 36.87THB thailändsk baht (THB) För 1£ brittiska pund (GBP) kan du få: 41.86THB thailändsk baht (THB) För 1 ₽ ryska rubel (RUB) kan du få: 0.50THB thailändsk baht (THB)

Är Thailand ett dyrt land? Priserna på basprodukter i Thailand är lägre än i Sverige. Du måste betala 1.59 gånger mindre för shopping i Thailand än i Sverige. Den genomsnittliga boendekostnaden i Thailand varierar från: 170 SEK (563 THB) i Hostel till 490 SEK (1,600 THB) i 3-stjärnigt hotell.

Pris per natt i ett lyxhotell i Thailand handlar om 2,900 SEK (9,800 THB), Använda kollektivtrafiken i Thailand kommer till en kostnad av: 9.10 SEK (30 THB) för en enkel biljett. Priset för att hyra en bil i Thailand (t. ex. Volkswagen Golf eller Toyota Corolla) är 254,000 SEK (843,000 THB), Om du föredrar taxi, kom ihåg att priset på en taxi i Thailand beror på flera faktorer.

Taxi startpris handlar om: 11 SEK (35 THB), För 1 km rida i Thailand du måste betala om: 9.10 SEK (30 THB), Se även hur priserna har förändrats under tidigare år: Prisförändringar under tidigare år i Thailand
Visa hela svaret

Vad kostar allt i Thailand?

Priser i Thailand 2022

Mat och dryck (Restaurang) Vad kostar det
Importerad öl (0.5L) 31.11 SEK (mellan 18.15 – 51.85 SEK)
Coca-cola/Pepsi (33 cl burk) 5.41 SEK (mellan 3.89 – 10.37 SEK)
Vatten (33 cl burk) 2.79 SEK (mellan 1.81 – 5.18 SEK)
Transport Vad kostar det

Visa hela svaret

Vad ska man köpa i Thailand?

Vad köper ni med er hem i från Thailand? Visningar: 13962 Hej!Det kanske redan finns en sådan här tråd! Men Helt enkelt vad brukar ni köpa med er hem i från ? Är det något man absolut inte får missa? Jo har också tänkt på en annan sak. Finns det fina badkläder nere i Thailand ex / ? Eller måste man ha med sig flera par hemifrån? Vad koster det isåfall? 🙂 själv klart fins det badkläder att köpa i alla färger,men jag har min egna med mig in köpat på sporta sen köper vi ofta krydor lite smycken om nu frun vill det Om du tillhör den mulligare sorten lär du inte hitta några badkläder eller snygga kläder som passar.

Det mesta är litet i storlekarna. Första gångerna i Thailand tokshoppade jag t-shirts, färggranna bomullsbyxor, smycken samt sydde upp kläder – nu för tiden köper jag nästa inget, möjligtvis en ny sarong. Sonen gillar att köpa med sig handgjorda armband och halsband i skinn och ett och annat linne.Gillar du att laga thaimat är det perfekt att handla med sig färdiga kryddbladningar ex för Paneng Gai – kostar ungefär 4-5,- SEK där (Lobos är bra) och tre gånger mer här.

Glöm inte att pruta rejält på kläder och dylikt – vänta med att shoppa tills du är brun (dvs inte nyanländ ovetande turist) och har koll på läget. Det verkar som det finns två storlekar för tjejer – XS och S (kanske M med lite tur). Jag har även köpt “Foppatofflor” – inte världens snyggaste men urpraktiska att gå i sanden och vada med (särskilt vid på- och avstigning i longtailbåt).

 • Du kan även hitta sanslösa skor.
 • Smala modeller).
 • I Ao Nang finns det en svensk kille (!) som driver en silversmedja med fina smycken mitt på huvudgatan.
 • Oj.inte ens M ??Jag är inte mullig men 170cm lång så nog drar jag M iallafall.vad trist att det bara finns pyttestorlekar 😉 Får nog ta med mej mer kläder då isåfall.

Typiskt. Skitbra med tipset om smyckesbutiken på AoNang – tack!! =) Hej! Brukar åka till thailand/ varje år. Inhandlar i princip alla kläder där. Åk nånstans där det inte är så mycket turister. Ett par jeans ska kosta ca 450 baht på maknaden. Och då är det ganska högt.

Brukar handla för 250 baht st. Eftersom det är mycket turister i Ao Nang är det svårt att pruta – de vet att de får sålt “skiten” ändå! Det finns en uppsjö av olika kvaliteter på kopiorna – inget är äkta. Billigast är det i, Det lönar sig att köpa mycket på ett och samma ställe sk mängdrabatt och kolla på många ställen och fråga! Pruta! Har du kommit överens om ett pris så är det köpa som gäller – allt annat är oacceptabelt.

Glöm inte att se glad ut – Thailand är “the land of smiles”.Lär dig några fraser på thai – brukar påverka priset positivt dvs lägre!! “Sawasdee kha” – goddag (om en kvinna pratar) annars “Sawasdee khrap” (om en man pratar)”Päng” – det är för dyrt “Mai ow kha” – jag vill inte ha något”Khob khun kha” – Tack så mycket (om en kvinna pratar) annars “Khob khun khrap” (om en man pratar)Den här lilla guiden för förstagångsresenären (även för vana resenärer!) är jättekul och matnyttig: “Chook dii! – Skål/lycka till! Jag och min 10 åriga son ska till Koh Lipe i slutet av februari.

 1. Någon som vet om det är bäst att flyga till Hat Yai eller Trang flygplats? Tiger Ferry verkar ha transport från Trang flygplats med mini buss och färja i ett paket.F,
 2. Mangaan: Vi flög till Hat Yai, åkte sedan Minibuss,
 3. Hallå! Tanken är att jag och sambon ska åka till Thailand januari 2024.
 4. Jag skulle vilja höra med er vana flygare när det oftast är lämpligast och boka flygstol? Så fort de kommit ut flygstolar? vänta ? vänta tills de är 8månader kvar tills vi ska åka? 6? 4? Vill givetvis komma åt ett bra pris,

Tänkte för en gångs skull ta mig med flyg till kuala lunpur eller langkawi försen vidare med båt till koh lipe. Finns det någon pålitlig sida man kan se transporter till koh lipe. Hur ofta går det båt per dag samt hur sent på dagen ?, Poll: Dom har bytt ägare sen jag var där men jag bodde på,

 • Hejsan! Behöver råd om hur vilket sätt är smidigast att ta sig till Koh lanta från Phuket? Hade tänkt speedboat, men har lästa att turen kan vara väldigt jobbig om man blir sjösjuk, vilket min sambo lätt blir.
 • An man ta med sig stor resväska på båten? Tack på förhand.
 • Thomas_Petra: Om du går,
 • Hejsan 👋🏼 Åker till Thailand i jan först en vecka på Lanta sen ska vi öluffa lite första resan blir ner till Lipe då är frågan vad är smidigast ta en speedboat hela vägen ner eller minivan ner till Pakbara och därifrån speedboat? ☺️⛱ och vilka ska man boka med? Vi ska bo 6 nätter på Wapi resort,

Hej jag och min familj ska åka till Koh Chang för första gången. Vi tänkte besöka några öar omkring och sen dra oss vidare upp mot Rayong och sen avsluta med två nätter i Bangkok. Vi är iväg under december. Skulle önska om någon med nyare uppgifter kring prisläget på Koh Chang för ex mat, tuk-tuk (, Där delar vi med oss av massor av inspiration och heta restips. : Vad köper ni med er hem i från Thailand?
Visa hela svaret

Vad kostar en tjej i Thailand?

Från ett hotell på den thailändska orten Pattaya anordnar företaget Scandalic golfresor för svenska turister. På hotellets restaurang serverar de svensk husmanskost och säljer snus. I baren lockar de med prostituerade thailändska kvinnor. – Det kostar 200 baht för att lösa ut henne i baren. Sedan gör ni upp resten. För att gå hem med henne borde 1 000 baht räcka. Då klagar de aldrig. Det säger den svenske chefen för företaget Scandalic. Baren han talar om ligger vägg i vägg med restaurangen i undervåningen av företagets hotell.200 baht motsvarar ungefär 40 svenska kronor. – Nu har jag några unga tjejer. Men innan hade jag bara gamla och fula kvinnor, så min kompis kom på namnet “Hönshuset” åt baren, säger chefen. Han, liksom de svenska turisterna jag talar med på plats, är ovetande om att han spelas in med dold mikrofon. En reklamskylt på gatan utanför hotellet annonserar dagens special: Köttbullar med mos och lingonsylt. En gulblå flagga vajar från tredje våningen. I baren sitter fyra thailändska tjejer och småpratar i väntan på att dagens golfrunda ska bli klar. Scandalic började enligt företagets hemsida som “ett gästhus för frusna skandinaver” och ligger centralt beläget i staden Pattaya. Från hotellet kör man kunderna, främst svenskar, till golfbanor utanför staden. Företaget har inte brist på kunder. – Det är alltid fullt med svenskar här, intygar chefen. Taxin rör sig framåt i skymningen genom huvudvägen i Pattaya. Det är fredag och snart börjar tärningsspelet på det svenska hotellet. I kvarteren längs stranden som svischar förbi ligger hundratals barer som lyser upp kvällen med sina rosa lysrör. De ser identiska ut: en bardisk, fyra-fem lättklädda tjejer som ropar på förbipasserande fotgängare och någon europeisk man som sitter på en barstol med armarna kring en thailändsk tjej. Bilen kör förbi en neonskylt som blinkar budskapet, “We serve cold beer and hot girls”. Prostitution är olagligt i Thailand, men polisen ser mellan fingrarna på handeln som sker helt i det öppna. Det tar inte lång tid att bli en i gänget på Scandalics uteservering. De sju svenska männen runt bordet spelade golf under dagen och några har vunnit pengar. Vissa är redan fulla. I baren står fem tjejer i minimala kläder som springer fram och fyller på glasen när någons öl är slut. De flesta av männen är i femtioårsåldern, med undantag av Kalle, en 23-årig smålänning. Männen har besökt Scandalic flera år i rad, men de verkar även vara vana vid nykomlingar. Efter bara en halvtimme vid bordet får jag en kram av Olle, företagets manager: – Så det är första gången här för dig? Gosse du har kommit till paradiset! Det är Olle som har hand om golfturneringarna som företaget anordnar. Han påstår att han har “provkört” de flesta av tjejerna som jobbar i baren. – Du som är ung kommer till och med få det billigare, säger han och kör skämtsamt armbågen i sidan på mig med ett menande leende. Någon timma senare har festen börjat urarta. Kalle drar av sig t-shirten och dansar vingligt till tonerna av låten Pojkarna som busar. En av de äldre männen har redan gått hem med en av tjejerna i baren. På morgonen är Pattaya som en annan stad, lugn och lågmäld. Det vanliga thailändska livet skymtar förbi, men varken barn på väg till skolan eller officiella byggnader syns till. Den södra delen av staden är helt centrerad kring nattlivet. Pattaya växte fram i spåret av Vietnamkriget. Amerikanska soldater på permission skickades till den thailändska ostkusten för att vila upp sig och staden blev snart känd för den utbredda sexhandeln. – Kvinnorna här är ju hopskruvade på ett annat sätt, säger Anders, en tandläkare i 60-årsåldern som talar med bred skånska. Männen som samlas på Scandalics bar efter golfrundorna, rödfärgade av solen, förenas i synen på de thailändska kvinnorna. Det kalla, tillknäppta Sverige kontrasteras mot “leendenas land”. – Kåthet är ju helt annorlunda för kvinnorna här. Det är som att vara hungrig, man gör något åt det, menar Anders. Han får medhåll av Göran, läkare från Stockholms innerstad. De småpratar om varför de åkt hit. Göran berättar att han gillar att relationer är så okomplicerade i Thailand. – De kan ju vara bara för en kväll. Samtidigt förklarar han att han vet att många av tjejerna har en tuff bakgrund med tragedier eller fattigdom som gjort att de försörjer sig genom prostitution. – Ja, just därför är det svårt att se hur många tjejer det är i en bar, alltid fler än männen. Man tycker ju lite synd om dem som inte får en man för kvällen, tillägger han. Anders är gift och har lovat sin fru att han inte ska “hitta på något dumt” i Pattaya. Han säger att han är här för sitt höga blodtrycks skull. – Här går min puls ned direkt. Man kommer ifrån vardagen och stressen, äter god mat och man kan knulla när som helst. På Scandalics hemsida finns en introducerande artikel om Pattaya, tagen från en svensk porrtidning. Det är en guide i hur man köper sex på semestern i Thailand. Den avslutas med tipset: “Glöm inte att packa ner en storförpackning kondomer”. På hemsidan finns även en gästbok där resenärer diskuterar golfspel. Men många dryftar också om vad som mer lockar i Pattaya, som inlägget av signaturen Arne: “.så köpte jag horor av på Scandalic. Hadde en toppennatt. Scandalic är ett bra horhus och en just spelhåla”. Fler män har slagit sig ned vid uteserveringen.23-årige Kalle vann dagens golfrunda och firar med en ansenlig mängd lakritssprit. Han har just förlängt sin flygbiljett och ska skjuta upp hemfärden över vintern. – Alltså livet här i Pattaya är ju galet. Vi satt i bilen efter en golfrunda och skulle köra hem när vi frågade oss ‘ska vi ta en öl eller en avsugning?’ Då tittade vi på varandra och liksom tänkte hur det är hemma i Sverige. Så vi svängde av och tog varsin avsugning. Kalle är den ende på uteserveringen som har, vad han kallar för, flickvän. Han säger att de har varit ihop i två månader. Efter några drinkar visar han nakenbilder på henne i mobilen och säger att hon strippar om man ger henne pengar. En av männen i sällskapet berättar senare att Kalle betalar flickvännens familj som bor i en by på landsbygden. Kvinnorna som jobbar i Scandalics bar är mellan 19 och 35 år. Deras berättelser har gemensamt att de gör det för pengarnas skull. Det är svårt att få ett mer välbetalt jobb om man inte talar väldigt bra engelska. Någon har två döttrar att försörja, en annan hoppas hitta en man från Sverige att gifta sig med. En av kvinnorna berättar: – Det är okej. Fast det är jobbigt när männen festar så sent och vill gå hem med en fem på natten och är fulla. Ibland är det inte alls bra. Jag sover på Scandalic. Sedan jobbar jag på Scandalic. Det är det enda jag gör. Uppgifter från anställda av företaget är identiska. De prostituerade som jobbar i baren är anställda av företaget. Kvinnorna får en fast lön på ungefär 600 svenska kronor i månaden, ett gratis mål mat per dag och bor i en särskild del av hotellet. Kunderna betalar först 40 kronor till företagets bar för att “köpa loss” någon av kvinnorna. Vad kvinnorna sedan tjänar när de går hem med en man får de behålla själva. I gengäld lockar de kunder till hotellets golfrundor. Företaget Scandalic har funnits i snart 15 år och har hittills kunnat bedriva sin verksamhet ostört. Det rekommenderas på flera hemsidor för resor, golf och boende i Thailand. Även tidningen Aftonbladet gör reklam för företaget. I en reseguide om Thailand från Aftonbladet.se finns ett avsnitt om vart man ska resa om man längtar hem till Sverige. Där är Scandalic det enda namngivna företaget och guiden har med en länk till företagets hemsida. Guiden tipsar de resenärer som snart ska semestra i Thailand: “Baren Scandalic i Pattaya har till och med svenska tv-kanaler.” På pappret är Scandalic thailändskt, registrerat som Scandalic co. Ltd Thailand. Det är vanligt att utlänningar som gör affärer i Thailand registrerar ett thailändskt aktiebolag. Man låter en advokat skriva över 51 procent av företaget på thailändska medborgare. Chefen för Scandalic menar att det därför är felaktigt att tala om Scandalic som ett svenskt företag. De thailändska personer som äger strax över hälften av Scandalic är vänner till de svenskar som driver företaget. De är dock inte inblandade i hur verksamheten styrs, det sköter de svenska cheferna. När chefen för Scandalic förstår att företaget har granskats förklarar han över telefon att han inte anser att de kvinnor som är anställda i baren ska ses som prostituerade: – Så fort du har en anställd som är thailändare så kanske de har sex med kunderna. Och då är det naturligt att de tar betalt. De är inte prostituerade, det är helt olagligt i Thailand. Kunderna betalar bara oss för att våra anställda går från jobbet. Han menar vidare att företaget faktiskt förlorar pengar på att kvinnorna går hem med kunderna och att man därför måste anställa fler kvinnor. – Jag tror inte att detta lockar kunder till vårt företag. Jag tar seden dit jag kommer. Jag kan ju inte ändra ett helt lands uppfattning om vem som har sex med vem. Chefen för företaget Scandalic anser att det är en missuppfattning att kvinnorna i deras bar säljer sex till män som besöker Pattaya. – Det är inte så att man köper sex. Det är vuxna människor som träffas och har sex med varandra. Den som har mest pengar ger till den andra. I Sverige, om jag går ut på krogen och bjuder en tjej på ett glas vin innan vi går hem, är det prostitution? >> Namnet på personerna i artikeln är fingerade. Fakta: FN-organet ILO uppskattar antalet prostituerade i Thailand till mellan 200 000 och 300 000. De flesta är vuxna kvinnor, men på den thailändska sexmarknaden finns även män, transvestiter och barn till salu. Prostitutionen är koncentrerad till turistorterna Bangkok, Pattaya och Phuket. En klar majoritet av de prostituerade är av thailändskt ursprung, men kvinnor från Burma, Laos, Kambodja, Vietnam och Kina har blivit ett vanligare inslag på landets bordeller. Det finns i dag fler prostituerade av utländsk härkomst i Thailand än vad det finns thailändska prostituerade utanför landet. Prostitutionen är en mångmiljardindustri. Familjer på landsbygden mottar årligen omkring 300 miljoner US-dollar från prostituerade familjemedlemmar på landets turistorter, en summa som i många fall överstiger de pengar som kommer från regeringsfinansierade utvecklingsprogram. Hur mycket pengar prostitutionen genererar totalt är osäkert, men sannolikt överstiger sexindustrins årliga omsättning 20 miljarder US-dollar. Källor: CATW, ILO
Visa hela svaret

You might be interested:  Varför Blir Det Noppor På Kläder?

Vad kostar en t shirt i Thailand?

Kläder och accessoarer – Urvalet av kläder och accessoarer är stort, både i pris och sortiment. På lokala marknader kostar toppar och t-shirts ungefär 100-200 baht (20-40 kronor). Varuhusen tar lite mer betalt, beroende på märke så kostar en t-shirt 200-3 000 baht (40-600 kronor).
Visa hela svaret

Hur mycket pengar behöver man för 2 veckor i Thailand?

Budget för en paketresa till Thailand – Till populära turistmål är även charterresor ofta relativt dyra, eftersom välbesökta turistorter har uppblåsta priser på nästan allt. Ett par veckor på en mycket populär badort som Phuket medför högre kostnader, utöver resans paketpris, än de kostnader som gäller för ryggsäcksturister under en mycket längre tids vistelse.
Visa hela svaret

Vad ska man undvika att äta i Thailand?

3. Välj rätt gatumat – Maten som säljs utmed gator och vägar överallt i Thailand luktar ofta underbart och ser god ut. Den är vanligtvis helt okej att stoppa i sig, men undvik allt som ser ut att ha stått framme i solen och hettan för länge. Håll dig till bubblade, kokande soppor, nygjord pad thai och kött som grillats framför dina ögon.
Visa hela svaret

Vilken månad är bäst att åka till Thailand?

Februari och mars är den allra bästa tiden att besöka regionen, eftersom vädret då är torrast och soligast. April är den hetaste månaden, speciellt kring den lokala nyårsfestivalen Songkran då invånarna kastar vatten på varandra för att svalka ner sig.
Visa hela svaret

Vad får man inte ta med sig till Thailand?

Ta med snus till Thailand – 5 bästa tipsen –

Ta inte med mer än 250 gram snus till Thailand. Om du tar med 250 gram kan du inte få snus skickat till dig. Om du tar med dig mer än det gränserna säger kan du få dryga böter. Det finns inhemskt snus att köpa i Thailand. Hör av dig till ambassaden om du har några frågor.

Visa hela svaret

Vad kostar en liter bensin i Thailand?

Nya priser kommer att bli: Bensin 95 oktan 30,46 baht (7,15 sek), Gasohol 95- 23.50 baht, Gasohol 91- 23,08 baht, E 20- 21.14 baht, E85 – 18.09 baht och Diesel – 20.09 baht (4,09 sek).
Visa hela svaret

Får man ta med kaffe till Thailand?

Mat och drycker från länder inom EU – Du får ta in alla typer av livsmedel som kommer från andra länder inom EU, så länge det är för personligt bruk. Kanarieöarna tillhör EU, men när det gäller växtskyddsreglerna räknas Kanarieöarna som ett område utanför EU.
Visa hela svaret

Hur klär man sig i Thailand?

Klä på lämpligt sätt – I Thailand är det vanligt att klä sig blygsamt när du är på en offentlig plats, till exempel en marknad, bar eller ett tempel. Män ska täcka sina axlar och knän, anses vara heliga i Thailand, och kvinnor bör täcka sina armar (axlar och bröst) och ben, armbågar och knän.
Visa hela svaret

Vad är olagligt i Thailand?

Även små mängder kan leda till långa fängelsestraff. Försäljning av narkotika kan leda till dödsstraff. Thailand godkänner sedan juni 2022 användande av cannabis. Det finns dock begränsningar i lagen, till exempel är det förbjudet röka på allmän plats samt att sälja till personer under 20 år.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar 3 veckor i Thailand?

Thailand budget 3 veckor Visningar: 1047 Hej jag och mina 5 kompisar ska ta oss ner till () i november och skulle vilja få en uppfattning om hur mycket fickpengar vi bör ta med per person. Flyg+hotell+transfer+frukost är redan betalt.Vi åker dit för att koppla av, inte festa överdrivet mycket (utgång 5 dagar MAX) eventuellt några dagsutflykter (MAX 5) och någon dag med vespa.Ingen av oss åker dit för att shoppa även fast man säkert handlar något roligt.

 1. Vet att det är en svår fråga att svara på men vore skönt med ett riktmärke.
 2. Man vill ju inte åka dit och snåla men samtidigt kanske det skulle kännas bättre om man satte en ribba någonstans iallafall.
 3. Mvh 🙂 Hej det är ju bara att börja räkna på det.
 4. Säg att ni äter lunch varje dag och middag på kvällen, sedan kanske något mellanmål eller fika ibland också vissa dagar.
You might be interested:  Hur Mycket Kläder Behöver Man Köpa Till En Nyfödd?

Men lunch 10-40 kr. Middag 15-100 kr.Fika, baguette, toast, chips, croissant, bulle, glass mm, kanske 10-20 kr. Sedan köper man ju vatten och lite småsaker som man har i kylen på rummet men det är ju inga stora summor. hyra moppe kostar ca 50 kr dygnet.

 • Taxi kostar inte så mycket ifall ni skall hålla er kring,
 • Det som drar iväg är ju drinkar.
 • Öl kostar ju inte så farligt mycket.
 • Massage ca 80 kr timman.
 • Men säg mat ca 100 kr per dag och sedan 100 kr till för övrigt, taxi/moppe/nöjen.
 • Så räkna med 200 kr dagen,
 • Så åker ni 3 veckor så ha med dig på kontot ca 6000 kr.

Bättre att ha för mycket än för lite, sedan blir pengar över så gör ju inte det något =) Backpackareabbe skrev bra fakta.Sedan om ni kommer vara på samma ställe, inte åka runt så är det billigare för plånboken. Jag är just nu i och spenderar pengar så här; Frukost: 40 krLunch: 60 krMiddag: 80-100krMassage: 80 krOch lite annat smått; 80 krGår att äta billigare om man kör thaimat men man tröttnar på det.Sedan natlivet på bra diskotek;Cocktails: 85 kr Öl: 40kr Jag och min 10 åriga son ska till Koh Lipe i slutet av februari.

 • Någon som vet om det är bäst att flyga till Hat Yai eller Trang flygplats? Tiger Ferry verkar ha transport från Trang flygplats med mini buss och färja i ett paket.F,
 • Mangaan: Vi flög till Hat Yai, åkte sedan Minibuss,
 • Hallå! Tanken är att jag och sambon ska åka till Thailand januari 2024.
 • Jag skulle vilja höra med er vana flygare när det oftast är lämpligast och boka flygstol? Så fort de kommit ut flygstolar? vänta ? vänta tills de är 8månader kvar tills vi ska åka? 6? 4? Vill givetvis komma åt ett bra pris,

Tänkte för en gångs skull ta mig med flyg till kuala lunpur eller langkawi försen vidare med båt till koh lipe. Finns det någon pålitlig sida man kan se transporter till koh lipe. Hur ofta går det båt per dag samt hur sent på dagen ?, Poll: Dom har bytt ägare sen jag var där men jag bodde på,

 • Hejsan! Behöver råd om hur vilket sätt är smidigast att ta sig till Koh lanta från Phuket? Hade tänkt speedboat, men har lästa att turen kan vara väldigt jobbig om man blir sjösjuk, vilket min sambo lätt blir.
 • An man ta med sig stor resväska på båten? Tack på förhand.
 • Thomas_Petra: Om du går,
 • Hejsan 👋🏼 Åker till Thailand i jan först en vecka på Lanta sen ska vi öluffa lite första resan blir ner till Lipe då är frågan vad är smidigast ta en speedboat hela vägen ner eller minivan ner till Pakbara och därifrån speedboat? ☺️⛱ och vilka ska man boka med? Vi ska bo 6 nätter på Wapi resort,

Hej jag och min familj ska åka till Koh Chang för första gången. Vi tänkte besöka några öar omkring och sen dra oss vidare upp mot Rayong och sen avsluta med två nätter i Bangkok. Vi är iväg under december. Skulle önska om någon med nyare uppgifter kring prisläget på Koh Chang för ex mat, tuk-tuk (, Där delar vi med oss av massor av inspiration och heta restips. : Thailand budget 3 veckor
Visa hela svaret

Hur mycket pengar behöver män i Thailand?

Prisnivån i Thailand – hotell – Vad Kostar Kläder I Thailand En fördel med Thailand är att det är rätt billigt att leva och bo där. Så även om flygbiljetterna kan vara dyra i jämförelse med flygbiljetter till t.ex. Spanien eller Grekland, så kan priset per dag bli billigare i Thailand. Du kan få ett rum för så litet som 150 SEK/per natt i Bangkok och femstjärniga hotell för runt 700 SEK/natt.

 1. Om du reser med en större familj eller med vänner så finns det större villor att hyra på många ställen i Thailand, framförallt nära semesterområden som Krabi och Phuket.
 2. Lyxigare hotell med spa och pool är bland de billigaste i världen i Thailand, så om du vill skämma bort dig någon natt så är det definitivt i Thailand du ska passa på att ta chansen.

Läs också: Lyxresor till Thailand – en upplevelse utöver det vanliga Läs också: Lyx i Bangkok för livsnjutare – här är guiden
Visa hela svaret

Varför är det så billigt i Thailand?

Varför är det billigt i Thailand? Enligt kostade i januari 2016 en Big Mac i Sverige 70% mer än samma burgare i Thailand. För en svensk är det billigt att äta i Thailand. BigMac-index är ett lättsamt sätt att jämföra skillnader i köpkraft mellan olika delar av världen.

 1. Luddigt talat är köpkraften i ett land “inversen av prisnivån” – stark köpkraft är detsamma som låga priser.
 2. Som namnet antyder baseras detta index på Big Mac priser i olika länder.
 3. Inom nationalekonomin gör man ibland antagande om köpkraftsparitet ().
 4. En teori som bygger på PPP antar att prisskillnader under vissa omständigheter, till exempel efter lång tid, försvinner.

Alla priser på Big Mac i hela världen, mätt i till exempel dollar, skulle då närma sig ett enda globalt Big Mac pris. PPP är ett modigt antagande. Se till exempel på Venezuela. Där har priskillnaderna snarare ökat gentemot omvärlden. En Big Mac i Schweiz kostade i januari tio gånger mer än i Venezuela.

Ett argument för PPP är att den stora prisskillnaden lockar entreprenörer att köpa billiga Big Macs i Venezuela och sälja dem dyrt i Schweiz. På grund av förändringar i utbud skulle det leda till högre pris i Venezuela (pga. mindre utbud) och lägre pris i Schweiz (större utbud). Att PPP inte övertygar i verkligheten har delvis politiska förklaringar.

Det finns en del politiska skillnader mellan Schweiz och Venezuela. Till exempel skatter påverkar. Ett land med hög restaurangskatt (allt annat lika) kommer sannolikt ha ett högre Big Mac index. Sverige har världens näst dyraste Big Macs. Men det är inte säkert att man ens på fria marknader skulle observera PPP.

Schweiz har lägre skatter än Sverige och ändå serverar schweizarna världens dyraste Big Macs. Varför uppstår prisskillnader överhuvudtaget? Förenklat brukar man ju säga att priser uppstår i skärningspunkten mellan priskurvorna för utbud och efterfrågan. I dagens globala ekonomi är frakt ingen stor kostnad.

Även i det väglösa libertarianska paradiset Somalia kan man köpa den senaste elektroniken. Det är alltså inte så mycket utbudet utan snarare efterfrågan som orsakar prisskillnader. Med efterfrågan avses inte bara hur gärna man “vill ha” den senaste mobilen, utan förmågan och viljan att betala för den.

 1. Svensken kan leva billigt i Thailand för han kan betala mer.
 2. Och varför kan han göra det? Låt oss på sedvanligt österrikiskt manér tänka oss en tvåmanna-ekonomi utan pengar.
 3. Robinson Kruse och Fredag odlar och lever på potatis.
 4. Fredag jobbar hela dagarna på potatisåkern.
 5. Robinson gör också det, men på kvällar och nätter utvecklar han en maskin som när den är färdig klarar av hela potatisarbetet på halva tiden.

Den tid han får över använder han till att utveckla nya varor, till exempel tvättmaskiner, bilar, mobiltelefoner. Robinson bygger verktyg, maskiner och arbetsrutiner för allt detta – han ackumulerar kapital. Fredag vill också ha mobiltelefon. Han börjar jobba längre dagar för att odla mer potatis som han kan använda för att byta till sig Robinsons potatismaskin.

 • Med den därpå ökande potatiseffektiviteten får han snart ett ansenligt potatisöverskott.
 • Det kan han använda för att byta till sig en mobiltelefon.
 • Robinson inser att hans kapital gör honom så effektiv att han behöver bara jobba någon timme per dag med att tillverka en bil åt Fredag, som vid byte med Fredag ger honom hela dagsbehovet av potatis.

På grund av Robinsons stora ackumulerade kapital får hans arbetstid en mycket större köpkraft än Fredag. Den höga kapitaliseringen i Sverige är den viktigaste förklaringen till varför svenskar kan resa till många ställen på jorden och leva billigt med hög levnadsstandard.
Visa hela svaret

Vad kostar det att gå till en prostituerad?

Tolv timmars skift – Ända sedan 1600-talet har kvinnor, och senare också män, sålt sina kroppar i det här området. På museet kan man bara flyktigt bekanta sig med prostitutionens historia i Amsterdam. Det hela handlar mera om att ge en bild av hur det är att stå där i fönstren och sälja sig själv.

 1. Den här byggnaden som museet finns i fungerade under 40-talet som bordell, berättar Mylène Limbach.
 2. Vi försöker här ge en bild av alla prostitutionens sidor.
 3. Det första man får se när man kommer in i museet är en kort film om ett dygn i Red light district.
 4. Hur de prostituerade förbereder sig för sitt arbetsskift, städar det lilla rum kallat “peeskamer” där de utför sina tjänster.

Går till frisör och på manikyr. Det är många som förtjänar på de prostituerade allt från frisören till de caféer som hämtar mat och dryck till kvinnorna när de står i fönstren. De prostituerade betalar 150 euro i hyra för en halv dag för rummen där de jobbar sex dagar i veckan.
Visa hela svaret

Vad kostar en lunch i Phuket?

Vad är en kostnad för måltider (frukost/lunch/middag) i Phuket? Vad är den genomsnittliga kostnaden för lunch i Phuket? – I Phuket, kostar en typisk snabbmatmåltid: 75 SEK (248 THB) för en McMeal på McDonalds eller BurgerKing (eller liknande kombinerad måltid), och 22 SEK (74 THB) för en cheeseburger.

För kaffeälskare: cappuccino kaffe 22 SEK (73 THB) och espresso 15 SEK (51 THB), Hur mycket kostar cigaretter i Phuket? Cigaretter är billigare i Phuket än i Sverige. Genomsnittliga kostnaden för en förpackning med lokala cigaretter är 33 SEK (108 THB), För mer kända märken så: Gauloises, L&M, Lucky Strike du måste betala om 41 SEK (135 THB),

Hur mycket kostar vodka i Phuket? Är alkohol billigt i Phuket? Genomsnittliga alkohol priset i Phuket är lägre än i Sverige. Till exempel är whisky billigare i Phuket och kostar ungefär: 208 SEK (691 THB), Priserna på olika typer av alkoholhaltiga drycker i Phuket:

Captain Morgan White Rum 261 SEK (864 THB) Seagram’s Extra Dry Gin 278 SEK (922 THB) Johnnie Walker Red Label 208 SEK (691 THB)

Visa hela svaret

Vad kostar en pad thai i Thailand?

20:00 | december 21, 2013 / I Thailand är det väldigt billigt att leva men det gäller också att pruta om man ska köpa kläder. Vissa är lite rädda för det men jag tycker det är roligt. Ibland vill jag dock inte för jag tycker så synd om dem. – 1 timmes oil massage kostar 300 bath = ca 70 kr – Predikyr/manikyr 150 bath – ca 40 kr – Pad thai (nudlar och kyckling) kostar vanligtvis runt 75 bath = ca 15 kr (detta varierar dock beroende på vart du äter).

 • Bananpannkaka på gatan (det goaste som finns) 40 bath = ca 10 kr Allt är beroende på vart man går.
 • En pad thai kanske man inte käkar varje dag för en italiensk pizza kostar som hemma i Sverige.
 • Men det är billigt att leva här, kan jag lova.
 • På kvällen brukar en måltid kosta runt 300 bath per person (med dricka), alltså ca 70 kronor.

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att leva i Thailand i en månad?

Hej, Vi är ett par kompisar som ska åka till Thailand – Phuket mellan december och januari. Vi ska vara där i exakt 30 dagar och då bort ser jag från tiden från flyget osv. Har någon erfarenhet på hur mycket pengar man ska ha med sig, vi vill inte snåla, typ “leva livet”.

Stan, öar, stranden osv. Ingen av oss har någon erfarenhet utav det eller varit där. Uppskattar verkligen eran hjälp!! har ni boende där el ska ni hyra de med Nej, vi har tyvärr inte boende. Har hört att det är billigare att hyra rum på plats än från Sverige Omöjligt att svara på men vi (2 vuxna) brukar ha 1000-1500 SEK/dag förutom hotell och då ingår mat, utflykter, bensin till bilhyra, massage etc utslaget på 2-3 v.

Det går att leva mkt billigare (el dyrare) och det som kostar mest är utflykter, västerländsk mat och alkohol (ffa vin). Jaha, men om man nu ska vara på ett helt ok hotell, inte så lyxigt. Räcker med fräscht rum, inte så mycket begärt men däremot vill man typ göra allt där.8000 kr räknar vi med per hue för transfer, boende, frukost, lunch, 2-rätters middag o dryck både till mat, vid bad o på kvällen, men vi överkonsumerar inte.

 1. Därtill shoppingpengar.12000 har jag gjort åt max på en månad, då lever jag gott, unnar mig, hyr vespa hela tiden o flänger runt.
 2. Sambon handlar mycket, både skräddarsytt o annat o brukar ha med nån tusing extra men har oftast me sig pengar hem.
 3. Citerat från Anders911: Jaha, men om man nu ska vara på ett helt ok hotell, inte så lyxigt.

Räcker med fräscht rum, inte så mycket begärt men däremot vill man typ göra allt där. Vi hyr in oss i lägenheter på Condo’s vilket inte blir mer än mellan 60-75 kr/pers o natt Din budget låter inte alls som “Palle77”. Han räknade på ett ungefär 750kr/pp och då räknade han inte med in hotellet.

 • Man vill inte vara i en knipa de sista dagarna.
 • Vet inte om det är lite överdrivet nu men fick höra 25-30.000kr/pp skulle räcka till hotell o allt.
 • Citerat från Marilcj: Citerat från Anders911: Jaha, men om man nu ska vara på ett helt ok hotell, inte så lyxigt.
 • Räcker med fräscht rum, inte så mycket begärt men däremot vill man typ göra allt där.
You might be interested:  Hur Får Man Bort Vattenfläckar På Tyg?

Vi hyr in oss i lägenheter på Condo’s vilket inte blir mer än mellan 60-75 kr/pers o natt Din budget låter inte alls som “Palle77”. Han räknade på ett ungefär 750kr/pp och då räknade han inte med in hotellet. Man vill inte vara i en knipa de sista dagarna.

 1. Vet inte om det är lite överdrivet nu men fick höra 25-30.000kr/pp skulle räcka till hotell o allt Citerat från Anders911: Din budget låter inte alls som “Palle77”.
 2. Han räknade på ett ungefär 750kr/pp och då räknade han inte med in hotellet.
 3. Man vill inte vara i en knipa de sista dagarna.
 4. Vet inte om det är lite överdrivet nu men fick höra 25-30.000kr/pp skulle räcka till hotell o allt.9 år har vi varit i Thailand under en månad var gång o jag har aldrig haft mer än 12.000 med mig.mycket hänger på hur ni väljer att bo, vi har som sagt valt att hyra lägenhet, i vårt fall 130 kr/natt inkl extrabädd så ibland har vi varit 3 o splittra den summan, vi äter sällan frukost ute utan köper hem o resten av måltiderna i huvudsak på Thai-restauranger o ute på marknader, sällan på internationella steakhouse o likn.

Vi tillbringar alltid minst 2 nätter i Bangkok o ger oss i regel alltid iväg till nått annat ställe, men behåller lgh under tiden, så vi står med dubbla boende 3-4 nätter. Massage 2 gånger i veckan, frisören för tvättning av hår en gång i veckan samt klippning, färgning o likn innan hemfärd, manikyr minst 2 gånger o samma sak m pedikyr.

 • Aldrig ute o “vrålfestar” men konsumerar nog lätt o ledigt 10 öl o några drinkar var – åtskilliga vattenflaskor på en dag.
 • Så det handlar nog mycket om hur man väljer bo! Citerat från Marilcj: Citerat från Anders911: Din budget låter inte alls som “Palle77”.
 • Han räknade på ett ungefär 750kr/pp och då räknade han inte med in hotellet.

Man vill inte vara i en knipa de sista dagarna. Vet inte om det är lite överdrivet nu men fick höra 25-30.000kr/pp skulle räcka till hotell o allt.9 år har vi varit i Thailand under en månad var gång o jag har aldrig haft mer än 12.000 med mig.mycket hänger på hur ni väljer att bo, vi har som sagt valt att hyra lägenhet, i vårt fall 130 kr/natt inkl extrabädd så ibland har vi varit 3 o splittra den summan, vi äter sällan frukost ute utan köper hem o resten av måltiderna i huvudsak på Thai-restauranger o ute på marknader, sällan på internationella steakhouse o likn.

Vi tillbringar alltid minst 2 nätter i Bangkok o ger oss i regel alltid iväg till nått annat ställe, men behåller lgh under tiden, så vi står med dubbla boende 3-4 nätter. Massage 2 gånger i veckan, frisören för tvättning av hår en gång i veckan samt klippning, färgning o likn innan hemfärd, manikyr minst 2 gånger o samma sak m pedikyr.

Aldrig ute o “vrålfestar” men konsumerar nog lätt o ledigt 10 öl o några drinkar var – åtskilliga vattenflaskor på en dag. Så det handlar nog mycket om hur man väljer bo! Din ransonering låter mycket trovärdigt. Men om man ska besöka olika öar, göra aktiviteter osv är vi uppe i samma budget eller stiger det mycket till? Vi rör oss bland öarna på insidan Siambuktern, ca 30 kr för färjebilj mellan Chumpon-Koh Tao, ungefär lika mycket till om man vill vidare till de övriga.boende fr 300 bath, hyr snorklingsutrustning, 4 timmars bussresa ca 40 kr.

Vi förflyttar oss gärna m buss, billigt o bekvämt, boendet har vi kravet, rent o fräsch o me någon form av shop i anslutning Vi hyr ju Vespor, 125or, 6-700 för en and som vi själva tar oss runt för att de vissa ställen el för att hitta egna små extra ljuskliar Tror att Pelles budget är mer realistisk för er då ni reser till Phuket som väl kan räknas som bland de dyraste alternativen, ni vill “leva livet” och dessutom reser under en period då Phuket är som dyrast.

Att det skulle vara billigare att hyra på plats är väl en sanning med modifikation. Det som är billigt och bra är förmodligen redan uthyrt under den här perioden. Vill ni däremot bo ocentralt och långt från stranden kan det bli billigare att hyra på plats.

 • Phuket går inte att jämföra med mindre exploaterade orter på östkusten när det gäller kostnader.
 • Finns nog inga budgetboenden i Phuket i december och januari, det är uthyrt till långliggarna.
 • Ska ni leva livet så går det inte att bo alltför långt från “tätorten”.
 • Taxi och Tuktuk är inte billigt i Phuket.

Ni får räkna med att boendet kostar 400kr – 500kr för två. Äta, dricka är individuellt men stranden är oftast lite dyrare så ska man ha det bra med kvällsliv och lägga in några ö-turer så tycker jag ni bör ha med er 1500kr/person eller ha tillgång till den summan per dag.

 1. Det sämsta är om pengarna tar slut, bättre att det blir pengar över.
 2. Phuket är dyrast i Thailand för turisten.
 3. Hej! Visst finns det budgethotellet i Phuket tex little Mermaid i på Karon beach ca7-800 thb /per rum, frulle kostar ca 120 thb.
 4. Detta ligger ju väldigt centralt.
 5. Även runt detta stället är prisbilden ok för att va på Phuket, som är mycket dyrare än på många andra platser runt om i Thailand.sen tror/vet jag att det inte går att jämföra med vad ett par/familj mot ett gäng grabbar.prisbilden blir helt annorlunda.

Tex jag å min man ligger på en budget på ca 1100skr/ dag ( då allt inräknat under en månadstid, flyg,boende,mat, moppe, utflykter, tattoos å lite shopping,) men så e vi inte runt kring Karon, Patong mm, Sen har vi ett gäng killkompisar som tillbringar 1månad i Patong,de gör utflykter (titt som tätt songthew ner till södra delen av Phuket, där stranden är mycket bättre) de håller väl inte tillbaka på något.äter rätt ofta på västerländska krogar,däremot bor de billigare.

Deras dagsbudget ligger över 1000skr/ person å då är EJ flyget ner till Thailand med räknat. Så det är nog vad jag gissar att det kan kosta,så en typ budget på 30000+ Ojj vad olika det är, känns som ingen håller med varan, men jag tror mycket handlar om hotellet inte vad man gör. Massage, aktiviteter och nattklubbar är inte så jävla dyrt egentligen, men västerländsk mat kommer jag nog inte röra.

Om jag nu har förstått det hela rätt egentligen så handlar allt om vad för boende man prioriterar sen är resterande inte så dyrt. Jo, visst skiljer det en hel del på annat också. Mat och dryck varierar mycket i pris mellan olika turistorter och beroende på var man äter på samma turistort.

 • Utflykter är förhållandevis dyra på alla turistorter men kostar nästan ingenting om man fixar sina egna.
 • Phuket är helt klart det dyraste stället, och vi bodde relativt billigt och bra när vi var där men ack så dyrt allt det andra är emot andra ställen.
 • Vi brände mer än jag trodde vi skulle kan jag säga, mer än när vi bodde på resort i bintan där dom tog ut riktigt dyra priser på allt! Och då räknar jag inte med boendet.

Vi har kommit överens om att vi ska ha ungefär 800-900kr/pp varje dag. Det måste räcka, inte varje dag man går loss, klar vill man bara spendera dagar på stranden osv 🙂 Men hur går ni med växlingen? Växlar ni i Sverige? Har hört att man ska ha med sig ett bankkort och dra ut från blåa ATM maskiner.

 1. Ett utdrag går på kring 25kr men hur gör ni? Förresten så tackar för alla svar jag har fått, uppskattar det verkligen.
 2. Citerat från Anders911: Vi har kommit överens om att vi ska ha ungefär 800-900kr/pp varje dag.
 3. Det måste räcka, inte varje dag man går loss, klar vill man bara spendera dagar på stranden osv 🙂 Men hur går ni med växlingen? Växlar ni i Sverige? Har hört att man ska ha med sig ett bankkort och dra ut från blåa ATM maskiner.

Ett utdrag går på kring 25kr men hur gör ni? Förresten så tackar för alla svar jag har fått, uppskattar det verkligen. Avgifterna i maskinerna varierar, 35 kr/uttag är vanligt, men sen har svenska banker lite olika special för ungdomar, nån av ungarna har fria uttag o nån 15 kr så kolla din bank! Gula ATM kör vi alltid med, men de kan kanske vara olika, tror inte de spelar så stor roll så länge det är maskiner som står fast, dvs har sin lilla nich att stå i.så det inte är en sån som stor mitt ute på trottoaren.

 1. Tänk oxå på att kolla hur mycket du får ta ut i veckan m din bank! Citerat från Anders911: Vi har kommit överens om att vi ska ha ungefär 800-900kr/pp varje dag.
 2. Det måste räcka, inte varje dag man går loss, klar vill man bara spendera dagar på stranden osv 🙂 Men hur går ni med växlingen? Växlar ni i Sverige? Har hört att man ska ha med sig ett bankkort och dra ut från blåa ATM maskiner.

Ett utdrag går på kring 25kr men hur gör ni? Förresten så tackar för alla svar jag har fått, uppskattar det verkligen. Tar ut allt på ATM och i sällsynta fall växlar på bank. Båda delarna ger fördelaktigare kurs än Forex odyl. Se bara upp för frågan om du godkänner bankens (den thailändska) växelkurs när du tar ut i ATM och välj istället “continue without conversion”.

 • Annars får du en dålig kurs.
 • De thailändska bankerna har alla samma uttagsavgift ca 40 SEK.
 • Däremot så varierar det mellan olika svenska banker.
 • ICA banken tex.
 • Tar vare sig någon uttagsavgift eller något växlingspåslag.
 • Ska man vara borta länge kan det alltså löna sig att skaffa ett ICA kort.
 • Super då vet jag läget på ett ungefär.

Ska till banken nån gång under denna veckan o lösa det med de, tror det är någon slags gräns på hur mycket man kan ta ut, tack för att ni tog upp det. I princip så kan man dra ut 5000skr till Baht så slipper det bli så stora avgifter. Tack igen för allt!! Ja, alltså, när jag pratar om att växla på bank så menar jag på en bank i Thailand.
Visa hela svaret

Hur mycket pengar får man ha med sig till Thailand?

Begränsningar för in- och utförsel av sedlar

Land Valuta Utförsel
Thailand baht THB 50 000 / * USD 20 000
Tjeckien koruna fritt
Tunisien dinar TND förbjudet / utländska valutor får inte överstiga det införda beloppet
Turkiet lire USD 5 000

Visa hela svaret

Varför är det så billigt i Thailand?

Varför är det billigt i Thailand? Enligt kostade i januari 2016 en Big Mac i Sverige 70% mer än samma burgare i Thailand. För en svensk är det billigt att äta i Thailand. BigMac-index är ett lättsamt sätt att jämföra skillnader i köpkraft mellan olika delar av världen.

 1. Luddigt talat är köpkraften i ett land “inversen av prisnivån” – stark köpkraft är detsamma som låga priser.
 2. Som namnet antyder baseras detta index på Big Mac priser i olika länder.
 3. Inom nationalekonomin gör man ibland antagande om köpkraftsparitet ().
 4. En teori som bygger på PPP antar att prisskillnader under vissa omständigheter, till exempel efter lång tid, försvinner.

Alla priser på Big Mac i hela världen, mätt i till exempel dollar, skulle då närma sig ett enda globalt Big Mac pris. PPP är ett modigt antagande. Se till exempel på Venezuela. Där har priskillnaderna snarare ökat gentemot omvärlden. En Big Mac i Schweiz kostade i januari tio gånger mer än i Venezuela.

Ett argument för PPP är att den stora prisskillnaden lockar entreprenörer att köpa billiga Big Macs i Venezuela och sälja dem dyrt i Schweiz. På grund av förändringar i utbud skulle det leda till högre pris i Venezuela (pga. mindre utbud) och lägre pris i Schweiz (större utbud). Att PPP inte övertygar i verkligheten har delvis politiska förklaringar.

Det finns en del politiska skillnader mellan Schweiz och Venezuela. Till exempel skatter påverkar. Ett land med hög restaurangskatt (allt annat lika) kommer sannolikt ha ett högre Big Mac index. Sverige har världens näst dyraste Big Macs. Men det är inte säkert att man ens på fria marknader skulle observera PPP.

 1. Schweiz har lägre skatter än Sverige och ändå serverar schweizarna världens dyraste Big Macs.
 2. Varför uppstår prisskillnader överhuvudtaget? Förenklat brukar man ju säga att priser uppstår i skärningspunkten mellan priskurvorna för utbud och efterfrågan.
 3. I dagens globala ekonomi är frakt ingen stor kostnad.

Även i det väglösa libertarianska paradiset Somalia kan man köpa den senaste elektroniken. Det är alltså inte så mycket utbudet utan snarare efterfrågan som orsakar prisskillnader. Med efterfrågan avses inte bara hur gärna man “vill ha” den senaste mobilen, utan förmågan och viljan att betala för den.

Svensken kan leva billigt i Thailand för han kan betala mer. Och varför kan han göra det? Låt oss på sedvanligt österrikiskt manér tänka oss en tvåmanna-ekonomi utan pengar. Robinson Kruse och Fredag odlar och lever på potatis. Fredag jobbar hela dagarna på potatisåkern. Robinson gör också det, men på kvällar och nätter utvecklar han en maskin som när den är färdig klarar av hela potatisarbetet på halva tiden.

Den tid han får över använder han till att utveckla nya varor, till exempel tvättmaskiner, bilar, mobiltelefoner. Robinson bygger verktyg, maskiner och arbetsrutiner för allt detta – han ackumulerar kapital. Fredag vill också ha mobiltelefon. Han börjar jobba längre dagar för att odla mer potatis som han kan använda för att byta till sig Robinsons potatismaskin.

 1. Med den därpå ökande potatiseffektiviteten får han snart ett ansenligt potatisöverskott.
 2. Det kan han använda för att byta till sig en mobiltelefon.
 3. Robinson inser att hans kapital gör honom så effektiv att han behöver bara jobba någon timme per dag med att tillverka en bil åt Fredag, som vid byte med Fredag ger honom hela dagsbehovet av potatis.

På grund av Robinsons stora ackumulerade kapital får hans arbetstid en mycket större köpkraft än Fredag. Den höga kapitaliseringen i Sverige är den viktigaste förklaringen till varför svenskar kan resa till många ställen på jorden och leva billigt med hög levnadsstandard.
Visa hela svaret

Hur mycket fickpengar behöver man i Thailand?

7200 SEK i fickpengar.
Visa hela svaret