Tyg

Var Kan Man Sälja Gamla Kläder?

Var Kan Man Sälja Gamla Kläder
2. Märkeskläderna – Sellpy. Perfekt sajt för att sälja begagnade märkeskläder. Du beställer hem påsar helt gratis som du sedan fyller med det som ska säljas. Sedan hämtas påsen vid din dörr och allt som värderar till mer än 50 kronor läggs ut till försäljning.

 • Tjänsten är kostnadsfri, men en del av pengarna från försäljningen går till betalning av tjänsten.
 • Säljs din vara för upp till 500 kronor, får du 40 procent.
 • Säljs varan för mer pengar, får du 90 procent av överskjutande belopp.10 kronor per utannonserad vara går till annonskostnad.
 • Säljer du en vara för 200 kronor får du alltså behålla 70 kronor.

Är priset 750 kronor, får du behålla 415 kronor.
Visa hela svaret

Vem köper upp gamla saker?

Har du samlat på dig en massa gamla saker eller förfogar över ett dödsbo och tycker att det är för jobbigt att sälja på en loppis eller köra sakerna på tippen? Hör då av dig till mig. Jag köper konst, porslin, glas, möbler, kläder, krukor, lampor, textilier, pynt och en massa annat, främst i trakterna kring Umeå, Örnsköldsvik och Skellefteå.

Prylar av god kvalitet från alla tider kan vara av intresse. Därför är det bäst att sälja till Pryl 1900: ⇒ Trygg affär. Dina saker värderas och köps in av mig som har cirka 20 års erfarenhet (varav 10 år i butik) av gamla prylar. ⇒ Rätt betalt. Pryl 1900 betalar i regel bättre än andra antikaffärer. Det är möjligt eftersom omkostnaderna är så låga som möjligt tack vare en minimal lokal och endast en anställd.

⇒ Försäljningen är inte förenad med några omkostnader eller längre väntetider som kan vara fallet med andra lösningar. ⇒ Snabb affär. Du kan lämna in saker direkt i butiken eller få dem hämtade hemma hos dig inom några dagar. ⇒ Du bidrar till att stödja den sista antikaffären i centrala Umeå.

 1. Det du säljer erbjuds till en kundgrupp som är genuint intresserad av äldre föremål, och som i regel inte förvanskar fina objekt genom att till exempel måla om dem etc.
 2. Du bidrar till att saker återvinns vilket är gynnsamt för miljön.
 3. Cirka 50 procent av vinsten går till skatter, det vill säga bland annat vård, skola, infrastruktur och omsorg.
You might be interested:  Hur Får Man Bort Blåbärsfläckar På Kläder?

Du väljer själv hur du vill sälja. Har du ett fåtal mindre saker eller en handfull kartonger kan du med fördel komma in i butiken för värdering under ordinarie öppettider. Skicka sms innan för att säkerställa att jag är på plats den aktuella dagen. Skicka också gärna bildexempel i sms till 070 4485143 eller i mejl till [email protected] så kan jag säga ja/nej till olika föremål på direkten och du slipper släpa saker i onödan.

 1. Har du större partier eller ett helt hem som ska avyttras kan jag givetvis hämta på plats.
 2. Betalning sker via Swish.
 3. Om du önskar kontant betalning måste du höra av dig innan.
 4. Jag hämtar i första hand saker i Umeå, Holmsund/Obbola, Sävar, Vännäs, Bjurholm, Robertsfors, Vindeln och Nordmaling med omnejd men åker även ner till Örnsköldsvik och upp till Skellefteå vid vissa tillfällen.

Handlar det om ett riktigt exklusivt hem kan jag förstås åka längre än så. Kontaktinformation finns i högerspalten. Exempel på sådant som jag köper: • porslin: i första hand svenska och finska märken, men även en del engelskt och norskt • glas: kvalitativa dricksglas, vaser, karaffer mm, även konstglas • konst: i första hand original eller litografier • mattor: i första hand röllakan och orientaliska mattor • smycken: guld, silver, brons och namngivna designers • möbler: stolar, fåtöljer, bord, vitrinskåp, sängbord, hyllor med mera, stort som smått • kuriosa: udda ting från till exempel gamla butiker, biografer, offentlig inredning etc • plåt: brickor, burkar med mera • lampor: för vägg, tak och golv • textilier: gardiner, påslakan, stuvbitar med mera, helst bomull av god kvalitet • krukor: helst Upsala Ekeby, Rörstrand, Gustavsberg eller liknande • kläder: i första hand damplagg av bättre kvalitet, helst bomull eller andra bättre material • julpynt/påskpynt: dukar, julgranspynt, tomtar med mera • leksaker: Brio, plåtleksaker och annat av bättre kvalitet • uppstoppade djur: det mesta inom lagens gränser • kataloger: Ikea-kataloger och priskuranter av olika slag Prylar skapade av kända designers och tillverkare såsom Lisa Larson, Stig Lindberg, Gunnar Nylund, Arne Jacobsen, Börge Mogensen, Nils Jonsson, Vicke Lindstrand, Karin Björquist, Marjatta Metsovaara, Otto Wretling, Gustavsberg, Rörstrand, Marimekko, Iittala, Dux, Luxus med flera är av särskilt intresse.
Visa hela svaret

You might be interested:  Var Kan Man Skänka Kläder I Stockholm?

Var säljer jag mina begagnade kläder?

2. Märkeskläderna – Sellpy. Perfekt sajt för att sälja begagnade märkeskläder. Du beställer hem påsar helt gratis som du sedan fyller med det som ska säljas. Sedan hämtas påsen vid din dörr och allt som värderar till mer än 50 kronor läggs ut till försäljning.

Tjänsten är kostnadsfri, men en del av pengarna från försäljningen går till betalning av tjänsten. Säljs din vara för upp till 500 kronor, får du 40 procent. Säljs varan för mer pengar, får du 90 procent av överskjutande belopp.10 kronor per utannonserad vara går till annonskostnad. Säljer du en vara för 200 kronor får du alltså behålla 70 kronor.

Är priset 750 kronor, får du behålla 415 kronor.
Visa hela svaret

Hur mycket får man när man säljer på Sellpy?

Du får alltid tillbaka 40% av försäljningspriset från 50 SEK upp till 500 SEK, och 70% på delen över 500 SEK. Minus 10 SEK i annonskostnad.
Visa hela svaret

Hur vet man vad saker är värda?

Hur en gratis värderingstjänst fungerar – Det finns många val för den som letar efter att få en snabb och gratis värdering. Det vanligaste sättet är att kontakta sitt lokala auktionshus eller handlare. Auktionshus erbjuder vanligen gratis värderingar via mail, avtalat möte eller värderingsdagar.

 1. Mail: Kontakta ditt auktionshus via mail med en beskrivning och bild av föremålet du vill få värderat.
 2. Auktionshuset kan återkomma med ett beräknat marknadspris efter att de fått all information de behöver.
 3. Möte/hembesök: De flesta auktionshus erbjuder gratis värdering efter avtalat möte då en specialist kan undersöka ditt föremål för att göra en bedömning.
You might be interested:  Vad Ska Man Ha För Kläder När Man Cyklar?

Möten stäms efter att du kontaktar huset via mail eller telefon. Vissa auktionshus har även bokningssystem online där du kan ladda upp en bild och beskrivning av ditt föremål innan mötet avtalas. Foto public domain Flera auktionshus erbjuder även hembesök när större eller mer värdefulla samlingar ska värderas, något som kanske görs lättast från ägarens hem. Värderingsdagar: Värderingsdagar hålls vanligtvis i samband med att ett auktionshus letar efter föremål till en av deras kommande auktioner.

Under dessa dagar kan specialister undersöka ditt föremål för att göra en bedömning av det potentiella auktionsvärdet för ditt föremål. Vilket sätt du än väljer kommer auktionshuset kräva så detaljerad information som möjligt samt bra bilder av ditt föremål. Detaljer såsom storlek, material, historia samt kopior av certifikat efterfrågas alltid.

Att välja var och hur du ska få en värdering gjord innebär många viktiga val: Många auktionshus som erbjuder gratis värdering gör endast det om de själva tror att föremålet har en potential att säljas hos dem på auktion. De kan också säga nej till föremål som inte faller under något av deras huvudsakliga expertisområden. Foto public domain Det finns också en risk att ditt föremål inte når upp till auktionshusets lägsta prisgräns. Flera auktionshus har ett minimumvärde som alla föremål måste uppnå för att inkluderas i deras försäljningar. Summan kan variera mellan hus och kategorier.

Till exempel kanske ett hus endast accepterar stora möbler med högt värde på grund av kostnader som tillkommer i och med fotografering och förvaring. Skulle ditt föremål inte uppnå de lägsta kraven kommer en gratis värdering antagligen nekas. Ett annat återkommande problem när du vänder dig till ditt lokala auktionshus är att du begränsar dina chanser att hitta det bästa stället att sälja på.

Samtidigt som bekvämlighet är helt förståeligt, har ett lokalt auktionshus nödvändigtvis inte den kundkrets som krävs för att ditt föremål ska uppnå det pris det är värderat till. Något som kan resultera i ett återrop. Det är även viktigt att överväga hur länge du är villig att vänta.
Visa hela svaret