Göra Egen Sänggavel I Tyg?

Göra Egen Sänggavel I Tyg
Steg för steg: så gör du enkelt en sänggavel hemma

 1. Mät ut MDF-skiva. Mät upp vilken längd och bredd du behöver på skivan.
 2. Vaddering. Köp hem vadd i samma storlek som MDF-skivan, det går även att klippa av en del av en madrass i rätt storlek och limma fast på skivan.
 3. Fäst vaddet.
 4. Fäst tyget.
 5. Välj form.

Visa hela svaret

Vad kan man använda som sänggavel?

1. Tänk nytt med kakel Kakel kan användas på många fler ställen än i kök och badrum. Dessutom behöver du inte speciellt mycket, så du kan verkligen slå dig lös med en dyrare variant av kakel eller mosaik.2. Ta naturen till hjälp Här har man hämtat inspiration från naturen och skapat en sänggavel av trädgrenar.

 1. Materialet passar utmärkt för den som vill ha en rustik känsla i sitt sovrum.
 2. Tänk bara på att designen kanske inte är den stabilaste, fokus är mer på det estetiska.
 3. LÄS MER: Gör det själv: Så här snygg kan en säng av lastpallar bli 3.
 4. DIY material Ett enkelt knep för att skapa en snygg sänggavel är att använda en pegboard.

Piffar du dessutom upp den med exempelvis ett snöre i kanten blir den extra fin att titta på.4. Textil trivsamhet Skapa en snygg sänggavel billigt genom att hänga upp en tygpanel på väggen. Ett extra plus med den här varianten är att du lätt kan byta ut tyget när du tröttnar på motivet eller färgen, samt att panelen kan tas ned och tvättas.

SE OCKSÅ: Sovrumsidéer som ser lyxiga ut – utan att kosta många kronor 6. Bildformat Var personlig och skapa en sänggavel med hjälp av dina finaste fotografier och bilder. Placera dem i en strikt ordning som speglar sängens bredd för att få känslan av en gavel, snarare än en tavelvägg.8. I rutformat Med en enkel ram i trä och styvare tygband kan du skapa den här sänggaveln.

Se till att banden är ordentligt sträckta när du jobbar med bygget och använd en häftapparat för att fästa dem på ramen.9. Mattan uppåt väggarna Kanske är det farmors finmatta du ärvt och inte vet vad du ska göra med, eller så har du ett semesterfynd som inte passar på golvet – gör då som här och häng upp mattan bakom sängen istället.
Visa hela svaret

Kan man ha en bredare sänggavel än säng?

Välj rätt storlek på sänggaveln! – Tänk “ju högre takhöjd, desto högre sänggavel”. Rätt sänggavel ska vara lagom hög och detta hänger ihop med hur högt det är i tak. Väljer du en sänggavel som är något bredare än sängen tillåts du experimentera med övrig inredning i sovrummet och kanske luska fram någon oväntad stil eller skaka om lite.
Visa hela svaret

Varför ska man ha en sänggavel?

Sitt bekvämt i sängen – Om du gillar att sitta upp och läsa eller kanske använda din platta eller bärbara dator i sängen, då kan du få extra stöd från en sänggavel. Istället för att sitta upp mot en hård vägg gör en sänggavel att du kan sitta bekvämt, vilket gör det mer behagligt att sitta upp i sängen.
Visa hela svaret

Varför matta under sängen?

Hitta rätt mattstorlek och placering I sovrummet rekommenderat att placera mattan under sängen. På så sätt ramar du in sängen som centralt möblemang och kan dessutom ha något skönt att sätta fötterna på något på kväll och morgon. Mattan kan placeras under en del av sängen där man utelämnar plats för sängbord att stå direkt på golvet.

För en dubbelsäng i storleken 180x200cm så passar en matta i storlek 200x300cm. Satsar man på en generös och lite mer lyxig känsla kan det vara värt att satsa på en matta som är större och då även sängbord kan stå placerade på mattan. För en normalstor dubbelsäng så passar en matta i storlek 250x350cm.

Ett alternativ till en stor sovrumsmatta är två gångmattor vid långsidorna av sängen. En passande storlek för detta är 80x200cm om mattan skall ligga under sängborden eller 80x150cm om mattan skall ligga framför sängbordet. : Hitta rätt mattstorlek och placering
Visa hela svaret

Måste man fästa sänggavel i väggen?

Nya trender – trä och järn – Dagens sänggavlar är oftast väldigt enkla att placera – och det där med att fästa den i väggen är ingen match. Du skjuter helt sonika bara in den bakom sängen och behöver inte ens skruva fast den i väggen. Länge var de mjuka sänggavlarna det mest trendiga men nu har marknaden fullkomligt exploderat och du kan hitta sänggavlar i alla möjliga material.

 • Metall, rotting, sammet, linne och trä – nu finns det en sänggavel för varje smak.
 • Jag tror att mer klassiska sänggavlar i trä kommer tillbaka nu, lite mer Carl Malmsten-stuk, säger inredaren Karolina Karlsson.
 • Hon tror även på renässans för sänggavlar i metall, att känslan av gamla tiders järnsängar kommer att trenda på nytt.

LÄS MER: Inred med lampor – så skapar du snygg och mysig belysning Sänggavel Heaven från Ellos med ram av massiv furu och plywood. Fyllning av polyesterskum. Sänggaveln levereras oklädd, kombinera med överdrag Heaven, i bomull med linnekänsla, som säljs separat.

Fristående. Handgjorda sänggaveln Orrviken med betsad träram och flätad rotting. Gaveln behöver ingen montering utan ställs mellan säng och vägg. Upphängningshål finns på baksidan för extra säkerhet. Cirkapris 4699, Jotex. Vem har sagt att en gavel måste stå centrerat bakom sängen? Här ramar gaveln in både säng och nattduksbord.

Foto: JONAS LUNDBERG
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Gör Man Tryck På Kläder Hemma?

Hur tjock är en sänggavel?

Gör din egen sänggavel – det här behöver du: – Spånskiva, ca 2 cm tjock. Köp sängens bredd, höjden bestämmer du genom att mäta från golvet och upp på vägen hur hög du vill ha den. Skumgummi, ca 2-3 cm tjock. Hur mycket du behöver får du reda på genom att du mäter storleken på spånskivan, den del som sticker upp när du ställt den på sin plats bakom sängen. 1. Skär ut skumgummit i rätt storlek och limma fast det på spånskivan. 2. Sätt på bordsfilten och skjut fast den med en häftpistol på baksidan. 3. Lägg ut tyget över gaveln. Skjut fast några klamrar alldeles under kanten där skumgummit slutar på framsidan. På det här sättet får du ett litet jack där du skjuter in sängen. 4. Spänn tyget, men inte för mycket för då blir det ojämnt, och häfta fast det på baksidan. Vid hörnen kan det vara lite knepigt att få det fint, klipp bort lite tyg på baksidan om du tycket det blir för knöligt.
Visa hela svaret

Hur hänger man upp en sänggavel?

Vårt regnovädersvinter här på Costa del Sol har fejdat ut efter sin korta tid. Uppe i huvudstaden Madrid 58.5 mil från Marbella har det varit ett veritabelt snökaos. Glad att ha sluppit det, för spanska hus är verkligen inte byggda för kyla. Man kan för det mesta inte stava till fasta element eller golvvärme under alla klinkergolv.

Med andra ord så bävar jag för elräkningen som komma skall efter de svala vintermånaderna För rått som attan inomhus på sistone. Tack och lov för snabbuppvärmd infravärme och våra nyköpta element. Kaminen är ljuvligt mysig. Fått väldigt många frågor ang mitt senaste sänggavelsbygge. Ni som hängt med här på bloggen länge har ju sett några beskrivningar under årens lopp.

Visar och skickar med några inspobilder på köpet. Göra Egen Sänggavel I Tyg I stället för den gamla vanliga gaveln skapade jag en lite personligare gavel till Peppe och mig. Göra Egen Sänggavel I Tyg MDF skivorna till köpte jag på snickeriet. Gjorde en ritning så fick de kapa efter mina mått. *En skiva 1.82 x 90 cm, 3 bitar 20 cm den undre gjorde jag 30 cm för att den skulle ligga bakom bäddmadrassen. Förberedde också borrade hål och drog fast gaveln i väggen för extra stabilitet. Göra Egen Sänggavel I Tyg Jag valde att hänga gaveln på väggen med två hängbläck och borrade fast dem först. *Markera var bläcket ska sitta. Borra sedan upp häng-hålet med en stor borr. *Sen hänger man bara upp gaveln på motsvarande uppborrade skruvar på väggen. Enklast är förstås att göra en stor gavel som ställs på golvet. Men det funkar inte alltid., Göra Egen Sänggavel I Tyg Tryckte ihop skivorna och borrade fast tre st skarvbläck på varje del., Göra Egen Sänggavel I Tyg Hängde upp och borrade fast skruvarna nedtill i de förborrade/pluggade hålen. Färdig att njuta., Göra Egen Sänggavel I Tyg Tillbehör för att komma igång. Brukar göra 120-150 höjd, den lägre till smala sängar. Lägg en cm skumplast runt om skivan., Göra Egen Sänggavel I Tyg Täck tajt med vadd, häfta fast med häftpistol. Klipp bort “överfluffet” i hörnorna så det inte blir för tjockt., Göra Egen Sänggavel I Tyg Använder för det mesta möbeltyg eller polyestersammet, då räcker det med bara vadden över skumgummit. Men är det ett tunnare tyg eller stretchigt tyg kan man häfta fast ett fodertyg efter vadden och innan sluttyget för bästa resultat., NÅGRA FLER SÄNGGAVLAR Göra Egen Sänggavel I Tyg Här sussar Lukas gott nu i två veckor., Göra Egen Sänggavel I Tyg Hemma hos oss i på Östermalm. Denna som är 150 cm hög har jag klätt om några gånger när jag målat om. Jag har inte ens tagit bort det gamla tyget. Gör ofta mina höga stå-på-golvet-gavlar i spånskivor för att de är lättare att hantera. Då får man skarvas med skarvbläck som ovan då spånskivorna är i mindre format. Och smidigare att transportera från brädgården., Göra Egen Sänggavel I Tyg En grå hos Anna som jag inredde år för många år sedan., Göra Egen Sänggavel I Tyg Täck tajt med vadd, häfta fast. Klipp bort “överfluffet” i hörnorna så det inte blir för tjockt., Göra Egen Sänggavel I Tyg Använder kraftigt möbeltyg, men är det ett tunnare eller stretchigt tyg kan man häfta fast ett fodertyg efter vadden för bästa resultat., Göra Egen Sänggavel I Tyg Häfta fast tyget. Hörnorna är alltid lite trixiga, klipp bort här också innan själva hörnviket Ps. Man får fuska lite på baksidan, det syns ju ändå inte 😊, Göra Egen Sänggavel I Tyg Så blev gaveln ovan. Tunnare konfektionsammet i önskad färg, därav ett fodertyg hos lilla Nicole., Göra Egen Sänggavel I Tyg Kungsblå sammet hos Lina och Fredrik på Lidingö. Tio cm utanför på varje sida utifall de skulle köpa en större säng., Göra Egen Sänggavel I Tyg I en övernattningslya jag inredde. När det är trångt kan man snåla på utrymme och skippa “tjocket” hela vägen ner. Här hade det inte gått att öppna dörren., SÅ HÄR BLEV DET Göra Egen Sänggavel I Tyg Sängarna på plats. (höjd 1.30 cm) Vill man hänga på väggen får man sätta upphängningsbläck på baksidan, borra och hänga på. Sist en gammal Före och efter Göra Egen Sänggavel I Tyg En favorit i repris. Min kund Lena var inte så mycket för gardiner. Men med lite övertalning så blev det både gardiner, sänggavel och ny matta och sköna sängkläder. Och färg på väggarna., EFTER Göra Egen Sänggavel I Tyg En dämpande sänggavel och gardiner till det lyfter det stramaste sovrum., Önskar er en fin start på veckan! Kram Susanne
Visa hela svaret

Hur fäster man en sänggavel i väggen?

Jag är absolut ingen expert på detta utan tänkte bara att det kunde vara kul att dela med mig av min första egengjorda mjuka sänggavel. Hur jag gjorde och vilka misstag jag gjorde så att ni slipper göra dem : ). Sänggaveln är måttad till 120×50 cm och med ett djup på 7 cm totalt. Göra Egen Sänggavel I Tyg Först köpte jag en färdigkapad lätt träskiva på byggvaruhuset. För att det inte skulle vara något vasst som kunde förstöra tyget så slipade jag ena sidan och alla kanter så de blev lena. Göra Egen Sänggavel I Tyg Göra Egen Sänggavel I Tyg Därefter klämde jag ut rejält med trälim på skivan och limmade fast en tjock madrass av skumgummi ovanpå. Tänk på att bestämma den totala tjockleken på sänggaveln innan ni väljer hur tjock madrassen ska vara. Jag gjorde den för tjock och fick skära av en bit. Det som händer är att med träskivan och lagret med tunn vadd som ska fästas på så blir det nästan 2 cm extra i omfång. Göra Egen Sänggavel I Tyg När madrassen har fastnat så lägger ni ut en rejäl bit vadd (som man kan köpa i syaffärerna) på bordet och lägger madrassen med träskivan uppåt ovanpå vadden. Dra runt vadden och fäst den med häftapparat så tight det bara går i hörnen. Klipp av överflödigt material i hörnen och utmed sidorna. Göra Egen Sänggavel I Tyg Sen kommer det trixiga, att fästa ditt fina möbeltyg på ett snyggt och stramt sätt runt hela sänggaveln. Efter att ha googlat runt så kände jag att den här lösningen på hörnen trots allt blev den prydligaste. På bild nr 2 ser ni hur jag klippte ut tyget så att det blev mindre tyg att fästa i träskivan. Göra Egen Sänggavel I Tyg Slutligen kom jag till själva upphängningen, Just denna sänggavel ska fästas på väggen ovanför en hög säng så jag använde mig av så kallade sänghakar som finns att köpa i alla byggvaruhus. Det finns alltså en hane och en hona. Man kan välja att fasa ut i träskivan och fästa den ena delen där men jag fick hjälp av min älskade att fästa underdelen i små klossar. Göra Egen Sänggavel I Tyg Och så här blev den här mörkgrå sänggaveln. Som sagt, bilder på när den sitter uppe i rummet kommer. Se även en sänggavel i trä som jag gjorde hem till oss här på min blogg.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Tvättade Man Kläder På 1800 Talet?

Hur bred sänggavel till 90 säng?

En sänggavel 90 är en gavel som passar till en säng som är 90 cm bred. Det innebär att gavelns yttermått kan vara bredare än 90.
Visa hela svaret

Kan man göra en mjuk säng hårdare?

Viktigt: En bäddmadrass kan inte kompensera att madrassen är för mjuk. Tvärtom gör bäddmadrassen liggkänslan ännu mjukare. Endast ett fåtal tillverkare erbjuder bäddmadrasser med en fast hårdhet. Men på lång sikt måste man köpa en ny madrass.
Visa hela svaret

Vad händer om man har för mjuk säng?

Om sängen är för mjuk kommer din höft sjunka ner för långt och kroppen ligga som i en hängmatta vilket skapar ansträngning för din ryggrad och du får inte chans att återhämta dig när du sover. Smärta i ländryggen är ofta ett tecken på att sängen är för mjuk.
Visa hela svaret

Hur kan man göra sin säng högre?

Madrassbottnar ger sängen ett lyft En madrassbotten är en del av en kontinentalsäng och har två stora fördelar. Den gör din säng högre och den får din madrass att hålla formen längre genom att fördela din kroppsvikt, ge extra stöd och dämpa belastningen.

 • Är du osäker på vilken säng som är rätt för dig? Ta hjälp av En madrassbotten ger din madrass längre hållbarhet och komfort genom att absorbera det mesta av den vikt som din säng belastas med.
 • Om du vill ha en säng som är lite högre – vilket gör det lättare för dig att ta dig i och ur sängen – så kan en madrassbotten i kombination med en resårmadrass, bäddmadrass och sängben (säljs separat) vara ett bra alternativ.

: Madrassbottnar ger sängen ett lyft
Visa hela svaret

Hur bred sänggavel ska man ha?

Hur bred sänggavel ska man ha? – Det vanligaste är att sänggaveln är lika bred som sängen, om du har en dubbelsäng som är 180 cm bred bör även sänggaveln vara det. På senare tid har det blivit allt mer populärt att välja en sänggavel som är lite bredare än sängen för att den ska sticka ut på sidorna, vi säljer sänggavlar som sticker ut allt från 10 cm till 45 cm på vardera sida av sängen.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar en sänggavel?

✅ Hur mycket kostar en sänggavel? – Det går inte att säga något generellt pris, då det varierar enormt mycket. Du kan komma undan helt gratis om du väljer att återanvända en dörr eller liknande, men det finns nya gavlar som kostar från cirka 600 kronor och uppåt.
Visa hela svaret

Måste man ha huvudgavel?

Du måste inte ha en huvudgavel, men den kan addera en distinkt, personlig touch och extra mjukhet till hela sovrummet. Vissa resårbottnar inkluderar en sänggavel, annars kan du ofta lägga till en som ett komplement till sängen.
Visa hela svaret

Hur mycket ska mattan sticka ut under sängen?

Matta under sängen – så väljer du storlek – Finns det något härligare än att sätta fötterna på en mjuk matta när man går upp på morgonen? Första kriteriet att bocka av gällande mattans storlek och placering är alltså att du ska kunna sätta fötterna på mattan när du går ur sängen. Göra Egen Sänggavel I Tyg Om du vill utgå från standardstorlekar på mattor och vill få till den där härliga, ombonade känslan brukar 200×300 cm vara en lämplig storlek. (Se exempel på bilden ovan.) Vill du att hela sängen och sängborden skall rymmas på mattan satsar du på en måttbeställd matta. Göra Egen Sänggavel I Tyg Jag är själv på jakt efter en matta i måtten 2700×3000 mm att placera exakt likt exemplet ovan, Däremot har jag varken bestämt material, stil eller kulör på mattan ännu. Jag skall fundera lite till på vilken känsla jag är ute efter – sen skall jag spana på alternativ.
Visa hela svaret

You might be interested:  Waga Płodu W 36 Tyg Ciąży?

Vilken matta ska man ha i sovrummet?

Vilken typ av matta passar i sovrummet? – Ett svalt sovrum ger bättre sömn, men då även kallare golv. Därför är det härligt med en stor och mjuk luggmatta att sätta fötterna på när du stiger upp. Det skapar den där härliga hotellkänslan i sovrummet. Ett annat alternativ är att ha en mindre matta vid sängsidan, eller varför inte ett fårskinn.
Visa hela svaret

Kan man ha två mattor i samma rum?

Mattor är kanske den detalj som kan göra störst skillnad i din inredningsstil och på riktigt lyfta ditt hem till nästa nivå. Du kan använda mattor för att fixa till alla rum i hemmet från sovrum och vardagsrum till badrum och kök. I den här artikeln får du några tips på hur du som bäst stylar ditt hem med mattor.1. Hitta rätt återförsäljare När du ska hitta en matta till ditt hem underlättare det att söka dig till en återförsäljare med ett brett sortiment. Det hjälper dig att på en enda plats kunna välja och jämföra mellan olika alternativ istället för att slösa tid på att besöka flera olika butiker. Upptäck till exempel tusentals moderna mattor hos Trend Carpet.2. Satsa på en riktigt stor matta När du ska köpa en matta tänk då på vart den ska ligga och vilka möbler du har i anslutning till mattan. För att få till den där lyxiga och väl genomtänkta känslan är det värt att skaffa en matta som är så pass stor att benen på alla möblerna som ska stå under mattan kan ha sina ben på själva mattan. Det blir snyggt då mattan ramar in de möblerna och skapar som ett mindre rum i det stora rummet.3. Låt mattan poppa! Ta gärna i med färg och mönster på mattan. Den kan få vara den stora färgklicken som poppar i rummet. Låt den däremot inte vara den enda utstickaren i rummet. Plocka gärna upp färger och mönster från mattan i andra detaljer i rummet som till exempel en lampskärm, tavla eller soffkudde.4. Flera mattor i samma rum Du kan med fördel ha flera mattor i samma rum för att skapa mjukhet och få till en ombonad känsla. Om du använder dig av ett flertal mattor tillsammans blir det oftast snyggast om alla mattor går i samma färg men i olika strukturer och material.5. Två billigare mattor kan bli en stor lyxig Ofta är det dyrt att köpa en riktigt stor härligt fluffigt matta. Ett knep för att komma runt den tråkiga prislappen är att köpa två mindre mattor som du lappar ihop till en enda stor variant. Efter ett tag kommer inte skarven mellan mattorna att synas! 6. Våga dig på djurmönster Bor du i ett till mestadels vitt hem eller har du ett rum hemma som känns tomt och tråkigt? Då kan en djurmatta liva upp ordentligt. Självklart är det fuskpäls och du ska aldrig köpa en äkta päls. En djurmatta gör att ett rum känns roligt och spännande samtidigt som det skapar en ombonad känsla. Enligt feng shuin tillhör djurmönster eldelementet så du kan helt enkelt inte gå fel! ‘)}catch(e) delete t.name}else o=n.createElement(“iframe”);return t.id&&(o.id=t.id,delete t.id),o.allowtransparency=”true”,o.scrolling=”no”,o.setAttribute(“frameBorder”,0),o.setAttribute(“allowTransparency”,!0),i.forIn(t,function(t,e) ),i.forIn(e,function(t,e) ),o}},function(t,e,n) t.exports= },isHorizonTimelineVariantSupported:a,isHorizonTimelineEnabled:function(t,e) }},function(t,e) }},function(t,e),function(t,e,n) )},trigger:function(t,e) )}}},function(t,e,n) function a(t) ;return arguments.length>1&&(e.params=.slice.call(arguments,1)),e}s.prototype._generateId=function(),s.prototype.notify=function(),s.prototype.request=function() )},t.exports=s},function(t,e,n) )=e:r=e,t.postMessage(r,”*”))}function h(t) function d(t,e) function m(t,e) function g(t,e),this.target=t,this.isTwitterHost=c.isTwitterURL(r.href),this.filter=h(e),i.addEventListener(“message”,f(this._onMessage,this),!1)}u.aug(m.prototype, ))},attachTo:function(t),detach:function() }),u.aug(g.prototype,,_onMessage:function(t) catch(t) (e=u.isType(“array”,e)?e:).forEach(f(this._processResponse,this))}},send:function(t) }),t.exports= }},function(t,e,n) }},function(t,e) }},function(t,e) },function(t,e,n),function(t,e,n) A.aug(“config”, ),i=(r=v).getElementById(“b”),o=r.getElementById(“widget”),s=function(t) );return t}(x.combined(y)),a=,u=,c=,m=j(R.asNumber(s.time)),R.asBoolean(s.dnt)&&P.setOn(),s.lang=s.lang&&s.lang.toLowerCase(),r.body.parentNode.lang=s.lang=I.contains(S,s.lang)?s.lang:”en”,A.set(“lang”,s.lang),d=_(“ltr”),s.type=I.contains(u,s.type)?s.type:”share”,s.size=a?s.size:”m”,L(r.body,a||””),(“mention”==s.type||s.screen_name)&&((h=O.screenName(s.screen_name))?s.screen_name=h:(delete s.screen_name,”mention”==s.type&&(s.type=”share”))),”hashtag”==s.type||s.button_hashtag?(p=O.hashTag(s.button_hashtag,!1))?(s.button_hashtag=p,s.hashtags=s.button_hashtag+”,”+(s.hashtags||””)):(delete s.button_hashtag,s.type=”share”):”share”==s.type&&(s.url=s.url||r.referrer),c.push(d),L(r.body,c.join(” “)),r.body.setAttribute(“data-scribe”,”section:”+s.type),g=r.getElementById(“l”),r.title=_(“Tweet Button”),g.innerHTML=function() “, );case”mention”: return _(“Tweet to % “, );default:return _(“Tweet”)}}(),i.parentNode.style.width=i.offsetWidth+”px”,N.triggerResize(o),L(r.body,”ready”),f=,l=A.get(“config.intentURL”)+”?”+E.encode(f),m||T.clientEvent(,,!1),i.href=l,i.onclick=function(t),!1),N.trigger(“click”,”tweet”),N.trigger(“tweet”,”tweet”),t.altKey||t.shiftKey||t.metaKey||b.ios()||b.android()))return e=l,s.id,w.open(e,null),function(t) (t)}}]));
Visa hela svaret

Måste man fästa sänggavel i väggen?

Nya trender – trä och järn – Dagens sänggavlar är oftast väldigt enkla att placera – och det där med att fästa den i väggen är ingen match. Du skjuter helt sonika bara in den bakom sängen och behöver inte ens skruva fast den i väggen. Länge var de mjuka sänggavlarna det mest trendiga men nu har marknaden fullkomligt exploderat och du kan hitta sänggavlar i alla möjliga material.

 1. Metall, rotting, sammet, linne och trä – nu finns det en sänggavel för varje smak.
 2. Jag tror att mer klassiska sänggavlar i trä kommer tillbaka nu, lite mer Carl Malmsten-stuk, säger inredaren Karolina Karlsson.
 3. Hon tror även på renässans för sänggavlar i metall, att känslan av gamla tiders järnsängar kommer att trenda på nytt.

LÄS MER: Inred med lampor – så skapar du snygg och mysig belysning Sänggavel Heaven från Ellos med ram av massiv furu och plywood. Fyllning av polyesterskum. Sänggaveln levereras oklädd, kombinera med överdrag Heaven, i bomull med linnekänsla, som säljs separat.

Fristående. Handgjorda sänggaveln Orrviken med betsad träram och flätad rotting. Gaveln behöver ingen montering utan ställs mellan säng och vägg. Upphängningshål finns på baksidan för extra säkerhet. Cirkapris 4699, Jotex. Vem har sagt att en gavel måste stå centrerat bakom sängen? Här ramar gaveln in både säng och nattduksbord.

Foto: JONAS LUNDBERG
Visa hela svaret

Hur kan man göra sin säng högre?

Madrassbottnar ger sängen ett lyft En madrassbotten är en del av en kontinentalsäng och har två stora fördelar. Den gör din säng högre och den får din madrass att hålla formen längre genom att fördela din kroppsvikt, ge extra stöd och dämpa belastningen.

Är du osäker på vilken säng som är rätt för dig? Ta hjälp av En madrassbotten ger din madrass längre hållbarhet och komfort genom att absorbera det mesta av den vikt som din säng belastas med. Om du vill ha en säng som är lite högre – vilket gör det lättare för dig att ta dig i och ur sängen – så kan en madrassbotten i kombination med en resårmadrass, bäddmadrass och sängben (säljs separat) vara ett bra alternativ.

: Madrassbottnar ger sängen ett lyft
Visa hela svaret