Hur Lämna Man Tillbaka Kläder Från Shein?

Hur Lämna Man Tillbaka Kläder Från Shein
Nova Bergström är 19 år och bor i Stockholm. Hon tycker att det är bra att det finns modeföretag som har låga priser, för dem som inte har så mycket pengar. – Som unga och studenter. Shein har alla trender, men mycket billigare. Skulle man köpa ett par likadana skor i butik skulle de kosta tre gånger så mycket.

Man kanske tänker på klimataspekten, men handlar ändå, säger Nova Bergström. När hon beställde kläder, skor och en väska i Sheins app fick hon veta att paketet skulle levereras några dagar senare. När det inte kom började hon leta efter kontaktuppgifter till företaget och lyckades till slut hitta en mejladress.

– Jag mejlade dem säkert tio gånger innan jag fick svar, som var på kinesiska. När jag översatte det gick det inte att förstå, säger Nova Bergström. Nova Bergström. Hon berättar att mejladressen gick till en bot och något telefonnummer gick inte att hitta. Företaget som skulle leverera paketet i Sverige kunde inte hjälpa till. Till slut fick hon ändå svar från Shein att hon snart skulle få varorna, som hon betalat för.

– De skrev att det som inte fanns kvar i lager skulle jag få pengarna tillbaka för, säger hon. Det var flera månader sedan, men hon har fortfarande varken sett varor eller pengar. Nova Bergström är en av dem som har anmält Shein till Allmänna reklamationsnämnden, Arn. Under 2021 har det inkommit nästan 40 anmälningar.

Många av dem handlar om paket som inte har kommit. Andra rör svårigheter att returnera. Enligt Sheins sajt ska returen vara gratis i 45 dagar. En kund som har anmält företaget till Arn betalade till slut returkostnaden själv, efter många försök att få kontakt, inklusive ett pappersbrev till Sheins kontor i Belgien.

 • Även till Konsumentverket har det kommit in anmälningar och klagomål mot Shein, ett 40-tal de senaste två åren.
 • De handlar om att leveranser aldrig har dykt upp eller att de kläder som kommit inte ser ut som utlovats på sajten.
 • En man som anmälde Shein till Konsumentverket i maj i år skriver: “Beställt två gånger från detta företag, båda gångerna är varorna betalda men sen skickas inget, dom svarar ej på flertalet skickade mejl”.
You might be interested:  Varför Luktar Kläder Surt Efter Tvätt?

Ulrika Kettil i Tidaholm anmälde Shein till Arn efter att hennes 18-åriga dotter beställt kläder för drygt 700 kronor, som inte dök upp. – Det gick flera veckor och vi hörde ingenting. Så jag försökte få tag på Shein, för vi ville ha pengarna tillbaka.

 1. Men det fanns inga kontaktuppgifter någonstans, säger hon.
 2. Enligt Ulrika Kettil försökte hon kontakta Shein genom företagets sociala medier, men fick inga svar.
 3. Jag blev förbannad.
 4. Det måste ju gå att ringa och fråga var grejerna är, säger hon.
 5. Nästan två månader senare dök paketet upp, utan att familjen hade fått någon information.

– Jag tycker att det är fruktansvärt fult gjort, säger Ulrika Kettil, som konstaterar att dottern trots detta handlat från Shein igen. – Hon tycker att det är bra priser och hon gillar sakerna och denna gång kom paketet.
Visa hela svaret

Hur levereras shein paket?

Hur lång tid tar det för SHEIN-order att leverera? – Leveranstiden för dina SHEIN-beställningar kan ta upp till 2 till 30 dagar men kan variera beroende på var du befinner dig och vilken leveransmetod du har valt. När det kommer till SHEIN har du möjlighet att välja mellan Economy Shipping, Standard Shipping eller Express Shipping.
Visa hela svaret

Har någon handlat på shein?

Varning gällande omdömen på produkter – Varning gällande omdömen på produkter! Har handlat från SHEIN typ 10 ggr. Ja det fungerar, man får sina varor inom 2-3 veckor. Varorna är av olika kvalitet, vissa känns bra och vissa mindre bra, där tips är att alltid läsa recensionerna.

 1. Skulle dock aldrig våga mig på att returnera givet recensioner om det.
 2. Till min varning, jag har idag upptäckt att SHEIN endast har publicerat mina positiva omdömen om plagg men valt att inte publicera de negativa.
 3. Detta är upptäckt framförallt på plagg med få omdömen.
 4. Anske väljer dom att göra så på plagg med få omdömen för att det skulle dra ned på snittbetyget kraftigt eller göra att folk inte beställer, då den negativa recensionen skulle synas väldigt tydligt och recensionerna på SHEINs grejer är det absolut viktigaste att kolla på som köpare? Hur som helst är detta ett oacceptabelt beteende och väldigt synd då dom har en hel del vettiga grejer.
You might be interested:  Tyg Som Börjar På B?

Datum för upplevelse: 02 december 2022 Svar från SHEIN 4 dec.2022 Hej, vi är ledsna för besväret. För bättre service rekommenderar vi att du kontaktar vår kundtjänst via länken nedan: https://se.shein.com/robot?page=navigationBar. Ange【Kontakta Agent】och skicka in en biljett åt oss.
Visa hela svaret

Hur många beställningar får SHEIN per dag?

Kinesiska Shein är ett av världens största modebolag online. Med hjälp av sociala medier säljs superbilliga kläder till 22 miljoner kunder om dagen. Men till vilket pris jobbar de anställda? Tystnadskulturen har spätt på rykten om barnarbete. Shein har locket på kring alla sina leverantörskedjor. Bild: Shutterstock Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union. En blommig blus för 29 kronor, hjärtformade örhängen för 5 kronor och ett par gympaskor för 60 kronor. Shein säljer varor med prislappar som är omöjliga att konkurrera med för andra modebolag.

Det sägs att det finns minst 10 000 produkter i omlopp dagligen på sajten och varje dag uppdateras den med 1 000 nya, enligt företagets egna annonser. I branschpress omnämns det som fast fashion; låga priser, ständiga nyheter och hög omsättning. I dagligt tal kanske snarare “slit och släng”, för kvaliteten verkar brista.

På sajten Trustpilot som samlar omdömen från hela världen har Shein usla betyg, Eller som en svensk kund uttryckte det i ett inslag i Sveriges Radio : “Man tror att man köper en Ferrari men får något från skroten”. Hur Lämna Man Tillbaka Kläder Från Shein Det går undan i Sheins produktion. Bild: Annons på Facebook. Största kundgruppen är unga kvinnor men Shein säljer också herrkläder, skor, accessoarer och skönhetsprodukter. Målet är att konkurrera ut H&M och spanska Zara, vilket man redan gjort om man ser till nedladdade appar i Iphone och Android.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Får Man Bort Lim Från Kläder?

Måste man betala tull för Shein?

När du handlar på nätet och din försändelse skickas från ett land utanför EU är det bra att känna till vilken beloppsgräns som gäller – eftersom den avgör om du ska betala tull. Från och med 2021 gäller värdegränsen 1 600 kronor. Till och med 31 december 2020 kan du ta emot en försändelse som du har beställt på nätet med ett värde upp till 1 700 kronor utan att betala tull.
Visa hela svaret

Måste man betala tull för Shein?

När du handlar på nätet och din försändelse skickas från ett land utanför EU är det bra att känna till vilken beloppsgräns som gäller – eftersom den avgör om du ska betala tull. Från och med 2021 gäller värdegränsen 1 600 kronor. Till och med 31 december 2020 kan du ta emot en försändelse som du har beställt på nätet med ett värde upp till 1 700 kronor utan att betala tull.
Visa hela svaret