Hur Lång Tid Tar Det Att Sticka En Halsduk?

Hur Lång Tid Tar Det Att Sticka En Halsduk
Tid: Ungefär en vecka. Rätstickning: Maskorna stickas räta på alla varv.
Visa hela svaret

Hur lång ska man sticka en halsduk?

Tabell: Hur bred och lång är en halsduk? – Ska du sticka och virka en halsduk på känsla? Eller efter bestämda mått? Oavsett vilket är det bra att ha koll på ungefär hur bred och lång denna värmande accessoar egentligen bör vara. Mer än att den är bredare än en slips och längre än en disktrasa, alltså.

En tubhalsduk kan givetvis vara ganska kort, eftersom det räcker med ett varv runt halsen. Eller två. Men en mer “normal” halsduk, en sådan där du virar eller knyter runt nacken ? En tumregel jag har för sådana halsdukar är att längden ska vara ungefär eller minst lika lång som mottagaren är, och bredden någonstans mellan en femtedel och en tiondel av längden.

Men det är min tumregel, det. Och nu handlar det inte om tummar, utan om en halsduk. Din halsduk. Vad säger maskmogulerna? Spana in. eh, stapeldiagrammet nedan. Det är framtaget genom att jag slumpmässigt plockade beskrivningar (både stickmönster och virkmönster) på damhalsdukar och herrhalsdukar från garnjättarna Järbo Garn och Drops Design, och antecknade de färdiga måtten som stod i beskrivningarna. Enligt de inte särskilt noga utvalda halsdukarna från Järbo och Drops kan vi alltså lära oss följande:

En halsduk är möjligen mellan 12 och 35 cm bred.Längden kan variera mellan 130 och 200 cm. Sådär.Den genomsnittliga damhalsduken mäter 24,4 * 162,5 cm medan genomsnitts-herrhalsduken är 20,1 * 163,6 cm. Fast urvalet är inte så stort, så det är inget att knyta sig fast vid.Du får göra precis hur du vill. Och om du inte litar på din magkänsla finns det färdiga och gratis mönster att sticka och virka efter. Massor. Om varianterna från Järbo och Drops/Garnstudio inte frestar dig tillräckligt kan du bland annat hitta gratis halsduksmönster (även till barn) hos ~ Novita ~ Falkgarn ~ Svarta fåret

You might be interested:  Hur Får Man Bort Läppstift Från Kläder?

Visa hela svaret

Hur man stickar en halsduk?

Sticka en gosig halsduk product Du har blivit utloggad. Men ta det lugnt, vi sparade din varukorg till dig. Logga in igen så finns allt kvar. Hur Lång Tid Tar Det Att Sticka En Halsduk En riktigt mjuk och härlig halsduk har väl alla behov av? Molly finns i massor av olika färger så du kan säkert hitta en nyans som passar just dig. GÖR SÅ HÄR: Lägg upp 30 maskor på stickor 7 mm. Sticka rätstickning (endast räta maskor) tills halsduken uppnått den längd du vill ha den i, sen kan du maska av. Skapa något mer : Sticka en gosig halsduk
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att sticka en tröja?

Page 2 – Vi kan uppskatta grovt att en tröja har en ytarea som är tio gånger så stor som en mössa och därför rent mekaniskt tar minst tio gånger så lång tid som en mössa att göra. Därtill är en tröja lite mer komplicerad än en mössa så några timmar behöver adderas på det för planering.

  1. Hur lång tid tog mössan att göra? Och är tio gånger den tiden rimligt? En anna teknik för tidsuppskattning är att man gör en pessimistiskt tidsuppskattning baserat på känsla och därefter budgetterar dubblar den tiden.
  2. Jag skulle rekommendera att göra ett mindre projekt där du vet att du kan hinna göra projektet på haöva lektionstiden.

På det sättet kan du lära dig på vägen och om nödvändigt göra två kopior av samma produkt. Sådant är även användbart för bedömning eftersom du kan visa hur du har hanterat problem snarare än bara teoretiskt konstaterar vad du skulle göra annorlunda nästa gång.

Det är nog smart som du säger att göra något som tar lite kortare tid. Har ni några förslag på vad man kan göra för projekarbete istället för tröjan? (Helst något relativt svårt ändå för atr satsa på högre betyg.) En tröja i vuxenstorlek skulle jag absolut inte hinna sticka på 15 timmar, och jag stickar snabbt.

En babytröja kan möjligen vara genomförbart – åtminstine om du har möjlighet att sticka hemma också. Annars skulle jag förselå ett par strumpor – det är något nästan magiskt med att göra en häl! Ett par slätstickade strumpor i ett färgskiftande garn har du chans att hinna göra, och det ser ganska imponerande ut.
Visa hela svaret

You might be interested:  Ta Bort Textillim Från Tyg?

Hur stickar man snabbt?

Sakta ned och slappna av – Okej, att ge tipset “sakta ned” när du vill sticka snabbare låter helt kokobello, men det är faktiskt det bästa du kan göra. När det känns som att du brottas med stickningen, stanna upp ett tag, frys rörelsen och blunda. Gör det som både science fiction-freaks och självhjälps-junkies kallar för “kroppsskanning”.

  1. Det vill säga: Känn efter i kroppen om den tycker att stickning är lite väl spännande.
  2. Hur mår fingrarna? Handlederna? Nacken? Ryggen? Axlarna? Musklerna i pannan och runt munnen? Justera de muskler som behöver justeras.
  3. Sätt dig bekvämare, flytta stickningen närmare kroppen och slappna av så mycket som möjligt,

Fortsätt sedan att sticka. Det går mycket fortare att sticka när du är avslappnad.
Visa hela svaret

Vad är enklast att sticka?

Kom igång på ett bra sätt – När man är helt ny i garnvärlden är det nog bäst att börja med 4 mm, 4,5 mm eller 5 mm stickor. Stickorna är lätta at hantera, maskorna är ganska stora vilket gör det lite lättare att se vad man gör, och sist men inte minst, det går snabbt och man känner att man kommer någon vart.
Visa hela svaret

Hur får man ut en sticka som sitter långt in?

4. Olivolja – Ja, eller vilken olja som helst – så länge du dubbelkollat att den inte är skadlig mot huden. Droppa på lite olja över området där du har en sticka och vänta ett par minuter. Vips kommer den bråkiga stickan titta fram, och du kan enkelt ta ut den med pincett (utan att behöva gräva!).
Visa hela svaret

Vad ska man sticka som nybörjare?

Enkla stickprojekt att börja med – Det lättaste du kan sticka är en halsduk. Då lägger du upp det antal maskor du vill ha och stickar sen räta maskor tills halsduken är så lång som du önskar. En mössa är också ett bra nybörjarprojekt, även om mössor är lite mer komplicerade.
Visa hela svaret

Hur långa stickor ska man ha?

Rundstickor är två stickor som är länkade tillsammans genom en lång nylon/plastlina. – Hur Lång Tid Tar Det Att Sticka En Halsduk En rundsticka används när man stickar tubformade stycken, oftast större arbeten, utan sömmar- du kan alltså sticka en tröja på rundstickor och slippa arbetet med att sedan montera/sy ihop fram och bakstycke. Som namnet antyder stickar man runt, runt, utan att vända arbetet vid slutet av varvet.

You might be interested:  Hur Får Man Kläder Att Krympa?

Det är underbart enkelt att sticka med rundsticka – slätstickning med bara räta varv! Det är sällsynt att man lyckas ha samma stickfasthet på både de aviga och räta varven när man stickar fram och tillbaka (“platt”), vilket gör att stickningen kan bli lite ojämn; med rundstickning slipper man det problemet.

Andra svårigheter som uppträder vid stickning fram och tillbaka, till exempel att behöva öka eller minska på ett avigt varv, eller att man drabbas av lösa maskor här och där, slipper man också. Eftersom man hela tiden har rätsidan mot sig är det också mycket lättare att se var i stickningen man befinner sig.

  1. Rundstickor finns i olika längder; de vanligaste ligger på 40, 60, 80, 100 eller 120 cm.
  2. Längden på stickan mäts från spets till spets.
  3. Ju fler maskor, desto längre sticka.
  4. Den bör dock inte vara så lång att maskorna sträcks ut när de fogas ihop till en ring.
  5. Generellt kan man säga att stickan bör vara cirka 10-15 cm kortare än omkretsen på arbetet.

Rundstickan används framför allt till större arbeten, som till exempel en tröja. Man kan välja att sticka hela plagget runt för att få ett sömlöst plagg, eller kanske sticka runt upp till ärmhålen och där dela arbetet. Traditionella lusekoftor och tröjor i fair-isle mönster stickas ofta runt hela vägen och klipps sedan upp för framkant och ärmhål.

Till mindre arbeten, där omkretsen på den färdiga stickningen är mindre än 35-40 cm, är det oftast bättre att använda strumpstickor. Bland annat vantar, mössor och sockor stickas med strumpstickor (man kan dock använda en rundsticka – “magic-loop” är en teknik för att sticka även små arbeten på rundsticka).

Man kan förstås använda en rundsticka även när man stickar fram och tillbaka; det kan till och med vara lättare i vissa fall. Stickar man exempelvis en sjal med många maskor – de sista varven kan det vara så många som 800-900 – är det naturligtvis enklare att få plats med arbetet på en lång rundsticka, än på vanliga stickor.
Visa hela svaret